Yüksek Lisans Başvuruları ve Mülakat Soruları

pelinn

Öğrenci
Ozel egitim mulakatlarinda ne soruluyor bilen duyan varmı. Genelde millet bişe söylemiyo özel eğitim için bişe sorunca.

aktan

Doçent
Ozel egitim mulakatlarinda ne soruluyor bilen duyan varmı. Genelde millet bişe söylemiyo özel eğitim için bişe sorunca.

Hocam bakın teknik şudur:
Başvuracağınız programın sorumlu hocasının asistanını bulun onunla bir konuşun..Fikir almaya çalışın, hatta gidin doğrudan program sorumlusu hoca ile konuşun..
İstediğinizi gösterin..Ama bomboş gitmeyin, adamın varsa kitabı felan göz gezdirin hatta gidin parayla alın elinizde kitapla gidin hocanın odasına...
Hocam okudum bu kitabı veya şu makalenizi, bu alanı istediğime karar verdim. Mülakatta nelere çalışmalıyım diyin..
O zaten bu tavrınız karşısında gücü varsa yardımcı olmaya çalışacaktır.

pelinn

Öğrenci
Hocam bakın teknik şudur:
Başvuracağınız programın sorumlu hocasının asistanını bulun onunla bir konuşun..Fikir almaya çalışın, hatta gidin doğrudan program sorumlusu hoca ile konuşun..
İstediğinizi gösterin..Ama bomboş gitmeyin, adamın varsa kitabı felan göz gezdirin hatta gidin parayla alın elinizde kitapla gidin hocanın odasına...
Hocam okudum bu kitabı veya şu makalenizi, bu 9alanı istediğime karar verdim. Mülakatta nelere çalışmalıyım diyin..
O zaten bu tavrınız karşısında gücü varsa yardımcı olmaya çalışacaktır.
Sağolun hocam başvuracagim yerler baya uzakta inş yakın bi yerde açılırsa bu dediklerinizi denicem.tskr ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Kocaeli Üniversitesi Yüksek Lisans ilanları ne zaman yayınlanıyor genelde? Hala yayınlanmamış, geçen sene ne zaman yayınlanmıştı acaba ve YL mülakatları ne zaman yapılmıştı?

Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Hacettepe

Merhaba, sanırım mülakatlara girdiniz çünkü şuan ben güz dönemi için başvuru yapıcam. Hacettepe üniversitesinin mülakatı nasıldı? Bu konuda bilgi verirsen sevinirim.

By_Master28

Öğrenci
İşletmeci arkadaşlar bana sorulan sorular bunlardı:
1) İşletme Nedir? (yönetim açısından)
2) İşletme'nin kuruluş amacı nedir?
3) İşletme Çeşitleri Nelerdir?
4) Hipotez nedir? (istatistikteki)
5) Kaç çeşit tablo vardır ve ana başlıkları? (finansman)

hill123

Öğrenci
merhaba arkadaşlar balıkesir üniversitesi ilköğretim matematik eğitiminden yüksek lisansa başvurdum mülakat sınavında nasıl sorular soruluyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Y

ygslns

Guest
Gazi üniversitesi Hastahane İşletmeciliği

Gazi Üniversitesi Hastahane İşletmeciliği bölümünün sınavı hakkında bilgisi olan varsa hangi sorularla karşılaştınız yardımcı olur musunuz?

same

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar selçuk üniversitesi çevre mühendisliği mülakat sınavında nasıl sorular soruluyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans biyokimya mülakat soruları

Sakarya üniversitesi biyokimya bilim sınavı soruları;
1)peptid bağı nedir? İki örnek aminoasit arasında gösterek özelliklerini açıklayınız.
2)D ve L izomeri nedir neye göre belirlenir? D glikozun açık yapısını çizin.
3)mitokonrideki atp sentezini kemiozmotik teoriye göre açıklayın
4)protein nedir? Yapısında bulunan bağ ve etkileşimler nelerdir özellikleriyle açıklayın
5)histidin hakkında bilgi verin. Sulu çözeltilerindeki pK1=1,82 pKr=6,00 pK2=9,17 buna göre pI bul ve verdiği tepkilerden sözet

sblsrn

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Uludağ Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünden yüksek lisans mülakatı deneyimi yaşamış olan var mı aranızda? Varsa eğer neler soruyorlar, nelere dikkat ediyorlar, bizle paylaşır mısınız? Bir de İngilizce mi oluyor mülakat yoksa Türkçe mi?
Teşekkürler.