turizmde ne sorabilirler fikri olan var mı ?
Arkadaşlar Balıkesir Üniversitesi/SInıf öğretmenliği mezunuyum.Kendi üniversitemde eğitim yönetimi ve teftişi ya da eğitim bilimlerinden yl yapmak istiyorum.ales ea 79,5 Yds 50 mülakatta ne soruyorlar yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..
basvuru yaptığın ana bilim dalına göre değişmekle birlikte genellikle dil alanı için dil tarihini, dönemleri ve ayırt edici özelliklerini sorarlar..dede korkut, süheyl ü nevbahar, nehcül feradis gibi el yazması metinler okutabilirler..yeni edebiyat ve eski edebiyatta tercihte bulunacağınız üniversitedeki hocanın çalışma konuları ile birlikte dönem özellikleri, el yazması metinler ( tevfik fikret rubab-ı şikeste, nedim divanı ) okuturlar..teori ve kaynaklar ile ilgili sorularda gelebilir..Türk dili ve edebiyatı alanında yüksek lisans yapan arkadaşlar, mülakatlar konusunda yardımcı olabilir mi? özellikle Adnan menderes-Ege-Erciyes-Selçuk üniversiteleri
merhaba arkadaslar.tarih mezunuyum marmara gazetecilige basvuracagım.mülakat soruları için yardimci olur musunuz.şimdiden teşekkür ederim
Peki, güzel sanatlar fakülteleri yüksek lisansında ne sorulur?
Bilen arkadaşlar var mı acaba?
Hocam konu hakkında spesifik bir bilgim yok ne yazık ki? Bölümün asistanlarına sorabilirsiniz, hocalara göre bile sorulan sorular değişiyor çünkü..İstihbarat çalışması yapmanız lazım biraz.
Arkadaşlar meraba ben sakarya üniveritesi sosyal hizmet ve sosyoloji yüksek lisans programına başvurdum bilim sınavında sorulan sorular hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirmi.teşekkürler..)