Yüksek Lisans Başvuruları ve Mülakat Soruları

AGULDES

Öğrenci
KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YÜKSEKLİSANS BİLİM SINAVI SORULARI

1-Egzersizde oluşan kas hasarının oluşumunu ve metabolizmaya olan etkisini açıklayınız?

2-Doping türlerini açıklayın ve doping kullanımının etkilerini örnekle açıklayınız?

3-Güdülemeli davranışı egzersiz psikolojisi açısından açıklayınız?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

itsjustme

Öğrenci
Merhabalar, bende bu bahar dönemi için Ankara'da Hacettepe ve Gazi'ye başvurdum. Bölümüm Kimya mühendisliği. Ne sorulacak, ne yapacağım hiç bir fikrim yok şimdilik. Deneyimi olan geçen dönemlerde Kimya mühendisliğinden yüksek lisans mülakat tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatabilirlerse çok memnun olurum. Herkese başarılar...

Ayşegül07

Öğrenci
Gazi Üniversitesinde mülakatta bu programa başvurudaki amacın ne meşguliyet olsun diyemi başvurdun yoksa akademisyenlik için mi diye sordular. Öypye başvurdunmu dediler. Lisans bitirme tezini soruyorlar. Birde bölümümle alakalı bikaç teorik bilgi sordular. Uludağda ise form doldurduk yarım saat, formda birkaç soru vardı niçin uludağ üniversitesi, tez olarak ne yapıcaksınız, amacınız, en son ne okudunuz, hangi programları izlersiniz:) gibisinden sorulardı. Mülakat da sohbet havasındaydı. Formda verdiğin cevaplar üzerinden konuşuluyor. Bide gereksiz bi bilgi ama gazide ayakta tutup sordular o biraz strese sokabiliyo, uludağda oturttular :)

ozgunylcn

Öğrenci
adnan menderes üniversitesi kadar saçma sapan yüksek lisans mülakatı yapan bi üniversite daha yoktur sanırım eğer varsa yazık. soru bile belirlemeden insanlarla dalga geçer gibi eee size ne soralım istersiniz diyebiliyorlar..

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar Balıkesir Üniversitesi/SInıf öğretmenliği mezunuyum.Kendi üniversitemde eğitim yönetimi ve teftişi ya da eğitim bilimlerinden yl yapmak istiyorum.ales ea 79,5 Yds 50 mülakatta ne soruyorlar yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..

cerhan

Öğrenci
Arkadaşlar Balıkesir Üniversitesi/SInıf öğretmenliği mezunuyum.Kendi üniversitemde eğitim yönetimi ve teftişi ya da eğitim bilimlerinden yl yapmak istiyorum.ales ea 79,5 Yds 50 mülakatta ne soruyorlar yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..

Almak istedikleri kişiler belli ise zaten onlara birşey sormazlar, haliyle size de ne sorduklarının bir önemi kalmaz. Yok eğer belli değilse, gireceğiniz alandan ve kısmende sınava giren jürinin alanından sorular gelecektir.

A

Akademik Forum

Guest
Türk dili ve edebiyatı alanında yüksek lisans yapan arkadaşlar, mülakatlar konusunda yardımcı olabilir mi? özellikle Adnan menderes-Ege-Erciyes-Selçuk üniversiteleri
basvuru yaptığın ana bilim dalına göre değişmekle birlikte genellikle dil alanı için dil tarihini, dönemleri ve ayırt edici özelliklerini sorarlar..dede korkut, süheyl ü nevbahar, nehcül feradis gibi el yazması metinler okutabilirler..yeni edebiyat ve eski edebiyatta tercihte bulunacağınız üniversitedeki hocanın çalışma konuları ile birlikte dönem özellikleri, el yazması metinler ( tevfik fikret rubab-ı şikeste, nedim divanı ) okuturlar..teori ve kaynaklar ile ilgili sorularda gelebilir..

aktan

Doçent
Peki, güzel sanatlar fakülteleri yüksek lisansında ne sorulur?
Bilen arkadaşlar var mı acaba?

Hocam konu hakkında spesifik bir bilgim yok ne yazık ki? Bölümün asistanlarına sorabilirsiniz, hocalara göre bile sorulan sorular değişiyor çünkü..İstihbarat çalışması yapmanız lazım biraz.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar meraba ben sakarya üniveritesi sosyal hizmet ve sosyoloji yüksek lisans programına başvurdum bilim sınavında sorulan sorular hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirmi.teşekkürler..)

Sakarya ünide araş gör sınavına girmiştim. Marx, engels ve lenin sormuşlardı.

kuramci

Araştırma Görevlisi
Gaziantep Üniversitesi işletme abd bütünleşik doktora programına başvuracağım. Yazılı sınav %40 oranında etkiliyormuş. Sınavda ne sordukları hakkında bilgisi olan varsa sevinirim.