Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

baykadir

Öğrenci
merhaba arkadaşlar sorum biraz acil.
Yüksek lisans tez aşamasındayım ve 6 ay önce babam öldügünden tezimebaşlayamadım düzgün haliyle 3-4 ay uzatacagım yani ekim gibi vermeyi planlıyorum ama haziranda askerlik kagıdım geldi muayeneye enstititü bununla ilgilenir mi yoksa yüksek lisansdan sonraki biryıllık tecil hakkımı mı kullanmam gerekiyor.yardımcı olurmusunuz.ne olur kafam karıştı.
askerlik şubesine gittim enstitü ile görüş dediler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öncelikle başınız sağolsun. Yüksek lisansı bitirmediğiniz için sonraki 1 yıllık tecili kullanamazsınız, ancak toplamda 3 yıl süreniz var siz kaçıncı senenizdesiniz?

baykadir

Öğrenci
sagolun .tez aşamasındayım yani 2 yılımdayım bunu duyduguma çok sevindim pazartesi ilk işim enstitüyü aramakolacak :)
çok rahatlattınız beni sagolun.

- - - Güncellendi - - -

nazmi hocambu konuda google gibisin iyiki varsınız yaaa :)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Sorun yok hocam o zaman enstitü hemen ek-g yazısını askeriyeye göndersin zaman kaybetmeden en fazla bakaya kalırsınız 1 ay sonra düzelir. Siz yüksek lisans tecili yapmamışsınız lisans tecili ile devam etmişsiniz ve o bitmiş sadece.

emrecantaha

Öğrenci
merhabalar bu yaz yüksek lisansa başvuracağım geçen sene askerlik durum belgesi almıştım ancak bi sene uzattım okulu ve 2015 in 10. ayına kadar tecilli gözüküyor. bu belgeyle bu sene başvursam sıkıntı olur mu yeni belge almalımıyım tecil süresinde sıkıntı olur mu

erdem22

Öğrenci
arkadaşlar yüksek lisansın ikinci yılı haziranda bitiyor ve bu sene tezi askıya almıştım. .Askerliğimin tecil süresi 2014 nisanda doluyor.Acaba bu tarihten sonrada yüksek lisansıma devam edebilir miyim(tezin uzama ihtimalide var)? Yüksek lisansın üçüncü yılı dolduktan sonra tecil yapılmaz diye duymuştum acaba doğru mu?

metaliköpük

Öğrenci
arkadaşlar yüksek lisansın ikinci yılı haziranda bitiyor ve bu sene tezi askıya almıştım. .Askerliğimin tecil süresi 2014 nisanda doluyor.Acaba bu tarihten sonrada yüksek lisansıma devam edebilir miyim(tezin uzama ihtimalide var)? Yüksek lisansın üçüncü yılı dolduktan sonra tecil yapılmaz diye duymuştum acaba doğru mu?

askere alma işlemlerinde yapılan son değişiklikle birlikte yüksek lisansınız bitmeden askere almaları imkansız

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
askere alma işlemlerinde yapılan son değişiklikle birlikte yüksek lisansınız bitmeden askere almaları imkansız

Yeni lisansüstü yönetmeliğine göre (şubat 2013) yüksek lisans'ın 3. yılı bitince öğrencilik haklarından yararlanamıyorsunuz ve askere alınıyorsunuz. Yoksa yüksek lisans 10 yıl sürüyor öğrencilik hakkı olmadan askeriye beklemez bu kadar süre tabiki.

metaliköpük

Öğrenci
Yeni lisansüstü yönetmeliğine göre (şubat 2013) yüksek lisans'ın 3. yılı bitince öğrencilik haklarından yararlanamıyorsunuz ve askere alınıyorsunuz. Yoksa yüksek lisans 10 yıl sürüyor öğrencilik hakkı olmadan askeriye beklemez bu kadar süre tabiki.

arkadaşın 3.yılı haziran 2014te bitiyor, nisan 2014te ise 2 senelik tecili bitiyor ama yinede yüksek lisans yaptığı için beklerler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam ben enstitüde görevliyim, 2 yıllık tecili lisans sonrası tecildir o yüksek lisasn tecili ile iptal eidlir başlandığı günden itibaren 3 yıla döner. Yüksek lisans yaparken kimseyi beklemiyorlar ne yazık ki, 3 senesi dolunca tecil hakkı bitiyor.

emrecantaha

Öğrenci
merhabalar bu yaz yüksek lisansa başvuracağım geçen sene askerlik durum belgesi almıştım ancak bi sene uzattım okulu ve 2015 in 10. ayına kadar tecilli gözüküyor. bu belgeyle bu sene başvursam sıkıntı olur mu yeni belge almalımıyım tecil süresinde sıkıntı olur mu

km1807

Öğrenci
Askerlik+ylisans

mrb arkadaşlar. bana yardımcı olabilir misiniz?

tezsiz ylisans öğrencisiyim. ailevi nedenlerden dolayı askerlik erteleme amaçlı başladım. ancak tezli yapmak idealim. alesten 85 aldım. askerlik için herhangi bir programa (tezli) kayıt yaptıramazsam. 2. dönem harcımı da yatırmazsam beni askere alırlar mı?

kasım için tekrar çalışmak istiyorum. illaki kayıt yenilemeli miyim?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
2. dönem harcınızı yatırmazsanız askeriyeye bildirilip sizi celbe almaları bir dönem sürer zaten kasımda kazanacağınıza inanıyorsanız bence kayıt yenilemeyin yazık paraya.

seze

Öğrenci
Merhaba su anda tezsiz yuksek lisans ogrencisiyim. 85 dogumluyum. Okudugum yuksek lisans programini bitirmeden baska bir yuksek lisansa kayit yaptirarak askerlik tecilimi tekrar 3 yil uzatabilme sansim var mi?

seze

Öğrenci
Askerlik subesine sordugumda tam net cevap veremediler. Haftaicinde kendim gidip konusucam. Bunun bi dayanagi oldugu kanun maddesi veya herhangi bir seyi var mi peki konusurken soyleyebilecegim?

ekogoztepe

Araştırma Görevlisi
birşey sorucam umarım yanıtlayan olur 28.06.2013 de lisans mezunu oldum şimdi ben yüksek lisans yapmak istemesem askerliği tecil ettirme hakkım var mı yok mu varsa eğer bunu askerlik şubesine belirtmem gerekio mu