Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

oergul

Öğrenci
3 yıl devam eder derse girmenize gerek yok askeriye onunla ilgilenmez.

2010 yüksek lisans girişliyim. Askere çağırıyorlar. Tezimi bitiremedim. BU hazirana kadar bitirmeye çalışsam ve rapor alsam asker alım dönemlerinde nasıl bir süreç olur? Yoksa okulu dondurup gitsem mi, özel bi üniversite olduğundan bu dönem harçlarımı da yatırdım. Ne yapsam bilemedim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
2010 yüksek lisans girişliyim. Askere çağırıyorlar. Tezimi bitiremedim. BU hazirana kadar bitirmeye çalışsam ve rapor alsam asker alım dönemlerinde nasıl bir süreç olur? Yoksa okulu dondurup gitsem mi, özel bi üniversite olduğundan bu dönem harçlarımı da yatırdım. Ne yapsam bilemedim.
Rapor artık geçerli olmuyor maalesef o dönemler bitti, bilgisayar kurra ile atama yapıyor ya bakaya kalacaksınız mezun olup öyle gideceksiniz ya da okulu donduracaksınız.

blackboy22

Öğrenci
yüksek lisans askerlik

haziran 2013'te mezun oldum ve temmuz 2013'te askerlik tecil işlemimi gerçekleştirdim. şu anda 30 ekim 2015'e kadar askerlik sıkıntım yok. fakat statü kısmında yedek subay adayı yazıyor ve ben yedek subaylık işaretlemediğim halde bu böyle oldu.tecil işlemi sonrası bu durumla karşılaşan çok insan duydum. yani şimdi benim daha ne zaman askere gideceğim kesin olarak belli olmadan yedek subay olarak gideceğim mi belirlenmiş oldu. eğer öyleyse çok enteresan bunun yüksek lisansı var doktorası var şimdiden nasıl belli olacak ki. (not:yüksek lisans öğrencisiyim)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yedek subay aday adayı yazması lazım, dikkatli bakar mısınız? Henüz belli olan bir şey değil çünkü, hepimizde aynısı yazıyor.

blackboy22

Öğrenci
hocam belgede "Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 30.09.2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur." yazıyor. aşağıda statüsü: yd.sb.adayı yazıyor. hata mıdır yoksa böyle durumlar olabiliyor mu anlayamadım.

cgR

Öğrenci
Yüksek lisansa başlayıp daha sonra kaydı sildirerek bir daha yüksek lisansa başlayarak tecil ettirilmesi mümkün demişsiniz. Sayı sınırlaması var mı aceba hocam? Ben y.l a başladım 1. dönemin sonunda kaydımı sildirerek başka bir üni.de y.l a başladım ve tekrardan tecil oldu. Öyp ile yerleşirsem bölüm adı tutmadığından tekrar y.l a başlamam gerekecek. Bu durumda öyp kapsamında y.l a başladıktan sonra şuanki y.l tan kaydımı sildirsem tekrar tecil yapılır mı? Yoksa " sen 1 defa yapmışsın bu olayı. Gel bakim askere." derler mi?
Sorumu cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Oldboy

Akademikpersonel.org
Yüksek lisansa başlayıp daha sonra kaydı sildirerek bir daha yüksek lisansa başlayarak tecil ettirilmesi mümkün demişsiniz. Sayı sınırlaması var mı aceba hocam? Ben y.l a başladım 1. dönemin sonunda kaydımı sildirerek başka bir üni.de y.l a başladım ve tekrardan tecil oldu. Öyp ile yerleşirsem bölüm adı tutmadığından tekrar y.l a başlamam gerekecek. Bu durumda öyp kapsamında y.l a başladıktan sonra şuanki y.l tan kaydımı sildirsem tekrar tecil yapılır mı? Yoksa " sen 1 defa yapmışsın bu olayı. Gel bakim askere." derler mi?
Sorumu cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

35e kadar yolu var hocam.

Kutadgu

Moderator
Nazmi hocam, 90 dogumluyum eger bu aralikta atanirsam askerligi ne zaman yapmam gerekecek, oyp liyken izin veriliyor mu mesela yl ile doktora arasindaki ya da doktora sonrasi atandigimiz okula donmeden askere gidip gelmeye? Ne zamana kadar tecil ettirebilirim hocam? Bide tecili kendimizmi subeye gidip yapiyoruz yoksa egitimdeyken okul mu yapiyor?
Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin:)

optimum

Öğrenci
Merhaba, 2011 yılında KTÜ de yüksek lisansa başladım 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere eylül 2014 te yüksek lisansta 3 yılımı dolduruyorum tecil tarihim 11.11.2014 de doluyor, fakat 2013 eylül ayında Bartın a araştırma görevlisi olarak atandım ve KTÜ deki kaydımı sildirmeden burada yüksek lisansa sıfırdan (ders aşamasından) başladım. Şu an ki mevcut tecilim KTÜ deki ilk yüksek lisans eğitimimden kaynaklanan tecil diye düşünüyorum... Sorularım şöyle;

1. Hazırlık okuduğum ya da akademik personel olduğum için ekstra 1 yıl kadar erteleme alabilir miyim ?
2. 2. yüksek lisansa başladığım için bir 3 yıl daha erteleme olur mu ? Oluyorsa ilk yüksek lisans kaydımı sildirmeyişim sorun yaratır mı ? şimdi sildirsem sorun olur mu ?
3. Tüm bunların dışında askerliğimi 1 yıl daha tecil ettirebilmek için bir yol varmıdır? teşekkür ederim...

Moderatör tarafında düzenlendi:

muiratinas

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

2010'da başlamış olduğum İTÜ'deki YL eğitimim şu anda devam etmekte. Okula yaptığım başvuru ile Askerlik için 4 aylık bir ek tecil süresi daha istendi. Askeriyeden gelen karar yazısında, 08 Aralık 2013 tarihine kadar yükümlünün sevki tehir edilmiştir. Sevk tehir bitim tarihine göre yükümlü Mayıs 2014 de sevke tabi olacaktır yazmakta.

Burada sorum şudur, bahar döneminde, tezsiz bir ikinci YL başlamak istesem (Şubat Mart aylarında kayıtlar yapılmakta), kayıtta istenen, askerlik durum belgesi açısından şubat ayını geçirdiğim ama mayıstan önce olduğu için, bir sıkıntı çıkar mı?

Küçük ayrıntı ise, tecilin yeniden yaptırılabilmesi için, İTÜ'deki YL öğrenimimi bırakmam gerekir mi? Yoksa bırakmasam dahi, yeni YL sebebiyle tecil yapılır mı? (Not 26 yaşındayım)

Cevap için şimdiden teşekkür ederim

Aguney

Öğrenci
Herkese merhaba değerli arkadaşlar.

Şu sıralar üzerimde stres yaratan bir sorunum var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şu an araştırma görevlisiyim ve yüksek lisansımın 7. yarıyılındayım. (3.5 yıl) Yani 6 yarıyıllık maksimum yasal süreyi aştım. Askerlik tecilim ise Şubat ayında dolmakta. Tezimi Kasım ayına yetiştirirsem ve şubaat ayında doktoraya başlarsam, sanırım sorun olmayacak.

Ancak, tezimi yetiştiremezsem veya veya tezimi yetiştirmeme rağmen şubat ayında doktoraya başlamazsam askerlik durumum ve kadro durumum ne olur? Ayrıca, çalıştığım kurum yani dekanlığın bu durumda tecil isteme şansı var mı?

aDNA

Profesör
Herkese merhaba değerli arkadaşlar.

Şu sıralar üzerimde stres yaratan bir sorunum var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şu an araştırma görevlisiyim ve yüksek lisansımın 7. yarıyılındayım. (3.5 yıl) Yani 6 yarıyıllık maksimum yasal süreyi aştım. Askerlik tecilim ise Şubat ayında dolmakta. Tezimi Kasım ayına yetiştirirsem ve şubaat ayında doktoraya başlarsam, sanırım sorun olmayacak.

Ancak, tezimi yetiştiremezsem veya veya tezimi yetiştirmeme rağmen şubat ayında doktoraya başlamazsam askerlik durumum ve kadro durumum ne olur? Ayrıca, çalıştığım kurum yani dekanlığın bu durumda tecil isteme şansı var mı?

Tecil süreniz dolduğu dönem Doktoraya başlayamaz veya YL mezunu olamazsanız Askerliğinizi yapacaksınız. Dekanlığınızın yazısını da kabul etmeyecektir MSB. Artık eski düzen kalmadı Askerlikte. Daha fazla sorunuz olursa yazabilirsiniz.

Aguney

Öğrenci
Teşekkür ederim bilginiz için. Peki tezimi yetiştirememe ihtimaline karşın, şubat ayında başka bir bölümde yüksek lisans başlasam tecil işlemi gerçekleşir mi. Hali hazırdaki yüksek lisansın için 3 yıl 4 aylık tecil hakkım dolmuş durumda?

mstfygtoztrk

Öğrenci
Arkadaşlar meraba,

Benim ufak bi sorum olacak. Yukarıda arkadaşlar bir yüksek lisns programını bırakıp başka bir yüksek lisans programına kayıt yaptırınca askerliğin "yeniden" tecil edildiğini söylemişler. Peki bu yeniden tecil olayı 2 yıl mı yapılıyor yoksa kalan yıl kadar mı?cevaplarsanız müthiş makbule geçer :) şimdiden teşekkürler herkese

muiratinas

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

2010'da başlamış olduğum İTÜ'deki YL eğitimim şu anda devam etmekte. Okula yaptığım başvuru ile Askerlik için 4 aylık bir ek tecil süresi daha istendi. Askeriyeden gelen karar yazısında, 08 Aralık 2013 tarihine kadar yükümlünün sevki tehir edilmiştir. Sevk tehir bitim tarihine göre yükümlü Mayıs 2014 de sevke tabi olacaktır yazmakta.

Burada sorum şudur, bahar döneminde, tezsiz bir ikinci YL başlamak istesem (Şubat Mart aylarında kayıtlar yapılmakta), kayıtta istenen, askerlik durum belgesi açısından şubat ayını geçirdiğim ama mayıstan önce olduğu için, bir sıkıntı çıkar mı?

Küçük ayrıntı ise, tecilin yeniden yaptırılabilmesi için, İTÜ'deki YL öğrenimimi bırakmam gerekir mi? Yoksa bırakmasam dahi, yeni YL sebebiyle tecil yapılır mı? (Not 26 yaşındayım)

Yanlış bir hareket ama, soruyu tekrar sorayım.

Teşekkür ederim şimdiden.

brooklyn

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Bende sizinle aynı durumda aynı üniversitede eğitim gören bir öğrenciyim? Bunu uzatırken 4 ay daha ne tür bir işlem yaptınız? Bana da yardım olurmusunuz acaba?

Ne yapmam gerekmekte bunu yapabilmek için?

- - - Güncellendi - - -

Yanlış bir hareket ama, soruyu tekrar sorayım.

Teşekkür ederim şimdiden.

herhangi bir sorun olmayacaktır. bende aynı şeyi düşünmekteyim çünkü. önemli olan o 4 ay uzatmayı alabilmek.

muiratinas

Öğrenci
Ben Fen Bilimleri enstitüsüne giderek dilekçe verdim konuyla ilgili. Tecilimin 6 yy olduğunu, mezun olabilmek için tecilime ek süre istediğimi belirtmiştim. (Tam metni hatırlamıyorum oradaki görevli arkadaşla yazmıştık) 1 ay sonra bir yazı gelerek uzamış oldu. Enstitüde mail adresimi de alarak yazı geldiğinde tarayıp atmışlardı.

brooklyn

Öğrenci
Ben Fen Bilimleri enstitüsüne giderek dilekçe verdim konuyla ilgili. Tecilimin 6 yy olduğunu, mezun olabilmek için tecilime ek süre istediğimi belirtmiştim. (Tam metni hatırlamıyorum oradaki görevli arkadaşla yazmıştık) 1 ay sonra bir yazı gelerek uzamış oldu. Enstitüde mail adresimi de alarak yazı geldiğinde tarayıp atmışlardı.

Peki bu yeni askerlik yasasina gore 29 yasini doldurmadan fakulte ve yuksek okullarda egitim gorenlerin askere alinmamasi durumu bizi neden etkilemiyor ben onu anlamadim? 5 mayista cikan yasaya gore?