Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

relaxy

Doçent
birşey sorucam umarım yanıtlayan olur 28.06.2013 de lisans mezunu oldum şimdi ben yüksek lisans yapmak istemesem askerliği tecil ettirme hakkım var mı yok mu varsa eğer bunu askerlik şubesine belirtmem gerekio mu

şubeye gidip 2 sene erteletebilirsin tabi lisans diploma örneğin bikaç foto ve nufus cuzdan fotokopisiyle gitmende fayda var...

merterkan

Öğrenci
Merhabalar herkese iyi bayramlar. Ben şu anda tezli yüksek lisans öğrencisiyim. Ocak'ta tecilim dolacak. Ocakta tecilimi bozdurduktan sonra (sanırım mayıs da askere alacaklar) gidene kadarki sürede tezimle ilgili çalışıp tezimi verebilir miyim? Bu süreç hakkında bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.

caydin

Öğrenci
Arkadaşlar bu sene lisans eğitimimi tamamladım askerliği 2yıl tecil hakkım var değil mi ?

Bu tecil otomatik olarak mı işliyor yoksa herhangi bir belge götürmem gerekiyor mu?

candostum123

Öğrenci
mrb arkadaşlar. ben eczacıyım..tezsiz yüksek lisans için hangi branşa başvurmam lazım ki kesin alsınlar. çünkü çoğu bölümde yeterli sayı olmadıı için iptal ediyorlarmış. böyle bir şey var mı.....şu an bakaya kaydım var. ancak raporum olduğu için bakaya kaydımı sildriebilecem. yani kasım ayına kadar askerlik yönünden bi sıkıntım olmayacak.. tezsiz yüksek lisansa başvurum kabul olnursa şayet kesin kayıt için askerlik kaydı belgesi isteyecekler..askere gidersem o evrağı verirler mi...

- - - Güncellendi - - -

http://www.sosyalbilimler.hacettepe.edu.tr/lisanaustu_egitim_sureleri.pdf çok önemlidir.. okuyun lütffennç.....

- - - Güncellendi - - -

sayın caydın !!.. askerlik şubesine gidip kendin tecil ettirmen lazım.. öncesinde şubeyi arayarak hangi belgelerle gitmen gerektiğini sorman lazım... orda 15 dk da işini çözüyorlar...

hafizates

Öğrenci
Kayıt sildirip yeni bir yüksek lisansa başlarsanız uzatırlar.

Benim de halihazırda devam eden bir yüksek lisansım var, henüz bitirmedim, yüksek lisans ile yaptırdığım 3 yıllık tecilim de aralıkta bitiyor, öyp den atandığım alan farklı olduğu için lisansüstü eğitim tercihlerinden de tercih yaptım, dolayısıyla yeniden yüksek lisansa başlayacağım, bu durumda benim askerliğimi tekrar tecil ederler mi? tecil etmezlerse ve askere gidersem askerde geçirdiğim süre saklı kalır mı?

paparam

Öğrenci
Yüsek lisans askerlik tecili ile ilgili önemli bir soru

arkadaşlar şimdi ben ekim 2013 te özel bir üniversitede yüksek lisansa başlayacağım. 1. soru kayıt yapılır yapılmaz askerlik 3 yıl tecilmi oluyor?

esas önemli soru: bu özel yüksek lisansın 1. senesinin sonunda bırakıp devlet üniversitesinde yüksek lisansa geçersem tecilim devam eder mi?

A

argor

Guest
arkadaşlar şimdi ben ekim 2013 te özel bir üniversitede yüksek lisansa başlayacağım. 1. soru kayıt yapılır yapılmaz askerlik 3 yıl tecilmi oluyor?

esas önemli soru: bu özel yüksek lisansın 1. senesinin sonunda bırakıp devlet üniversitesinde yüksek lisansa geçersem tecilim devam eder mi?

eski teciliniz iptal olur devlet üniversitesi yeni tecil yapar

paparam

Öğrenci
teşekkürler bilgi verdiğiniz için.
peki şimdi yüksek lisansa kayıt olduktan sonra derslere hiç girmezsem tecilim ne kadar devam eder. hemen 1. dönemin sonunda mı biter yoksa 1 sene sonra mı?

- - - Güncellendi - - -

peki şimdi yüksek lisansa kayıt olduktan sonra derslere hiç girmezsem tecilim ne kadar devam eder. hemen 1. dönemin sonunda mı biter yoksa 1 sene sonra mı?

bu konuda kesin bir şey söylerseniz sevinirim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

- - - Güncellendi - - -

bu konuda kesin bir şey söylerseniz sevinirim
3 yıl devam eder derse girmenize gerek yok askeriye onunla ilgilenmez.

adnankar

Öğrenci
Şu an yüksek lisans 3. yılına giren 31.12.2014 te tecili bitecek olan bir durumdayım. Ayrıca temmuz 2013 ÖYP alımları ile yerleştirilme işlemim yapıldı. Dil puanım 65 in altında olduğundan atamam 2 yıllığına yapılacak ve bundan dolayı dil kursuna gideceğim. 31.12.2014 tarihine kadar dili halledemezsem şubat 2015 te askere gitmek zorundamıyım yoksa 2 yılım dolmadığından dolayı bu süre bitiminde mi askere alma işlemleri gerçekleşecek?

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca daha tez önerisi vermedim ve ingilizce ile uğraşmam gerektiğinden dolayı bu sene tezi bitirmem mümkün değil.

kelaynak

Öğrenci
Merhaba, Ben ağustos 1980 doğumluyum. Yüksek lisans yapıyorum şu anda. iki sorum olacak.

1) Ben iki dönem okulu dondurdum. Bu sene toplamda 4. seneye başlıyorum. Dondurma azami süreden sayılmıyor diye biliyorum. Askerlik açısından bir sorun olur mu bu durum.

2) 2014 haziranda okulu bitirirsem yüksek lisans sonrası tecil hakkından faydalanabiliyor muyum ( Çünkü yaşım 34 olmuş oluyor)

Şimdiden teşekkürler

oergul

Öğrenci
2010 yüksek lisans girişliyim. Askere çağırıyorlar. Tezimi bitiremedim. BU hazirana kadar bitirmeye çalışsam ve rapor alsam asker alım dönemlerinde nasıl bir süreç olur? Yoksa okulu dondurup gitsem mi, özel bi üniversite olduğundan bu dönem harçlarımı da yatırdım. Ne yapsam bilemedim.