Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

gratis

Öğrenci
herkese iyi günler benim sıkıntım şu ben yüksek lisans yapıyordum tecil sürem nisan ayında biteceği için tezsiz yüksek lisansa başvurdum ve kabul edildim. ilk yüksek lisansı sildirmek için başvurduğum tarih 01.02.2018 fakat ikinci yüksek lisansa kaydım 31.01.2018.bugün kaydımın düşürüleceğini söyledi okul bu durumda askerlik tecil işlemim gerçekleşir mi? bu durumda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.kolay gelsin.

Y

yardımbrs

Guest
Merhaba arkadaşlar ben 2013 güz döneminde yüksek lisansa başladım.şuan tez aşamasındayım 2016 nisan ayında çıkan kararlı öğretim sürem sıfırlanıp 1 yarıyıldan başladım.askerlik tecilim 2018 ocak ayında sona erecek.ama e devlet üzerinden aldığım öğrenci belgesinde öğrenci haklarından yararlanır diyor.enstitü askerlik şubesine yazı yazmam askerlik ertelemesinden faydalandın diyor.ne yani şimdi öğrencilik hakkım var ama askere git gel ondan sonra mı diyecekler.yardımınız için çok teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Bu konunun sonucu nasıl sonuçlandı?Kimse mi bilmiyor bende aynı durumdayım nasıl uzatcaz tecili?

Benzer durumdayım. Ne yapılması gerekmektedir? Durum nasıl sonuçlanır?

M

Misafir232323

Guest
Mrblar

merhaba arkadaşlar. 2015 ocakta mezun oldum. daha sonra erteleme hakkımı kullanarak 30 mart 2018 e kadar tecil ettirdim. şuan bakaya durumundayım hatta birde tutanak yedim gbt sorgulamada. 15 gün içinde askerlik şubesine gitmem söylendi ancak o sürede şuan geçti. benim sormak istediğim soru şu. ben eylül döneminde başlayacak olan yüksek lisanslara başvuru yapmayı düşünüyorum.
1) başvuru yapacağım zaman üniversite evrak olarak tecil belgesi istiyor. o olmadan başvuru yapamıyorum. askerlik şubesi onla ilgili bir yazı mı veriyor yoksa belli bir süre 1-2 aylık bi erteleme mi veriyor?
2) eğer 1-2 aylık bir erteleme verebiliyorlar ise şuan gidip ben eylüldeki yüksek lisanslara başvuru yapacam dediğimde eylül ekime kadar bir erteleme falan verirler mi ?

Y

Y.L. ve Tecil

Guest
Yurtdışı YL

Merhaba arkadaşlar.
Mart 2016 da Üni'den mezun oldum. Denklik başvurumu 2017 de yaptım.
Denklik başvuru belgesiyle şubeden "Kasım 2018 " yılına kadar 36.ncı madde sevk tehiri aldım.

Denklik belgemi şubeye götürdüğüm zaman ya Mart 2019'a kadar tecil vercekler (Mevzuata göre denklik başvuru için 1 yıl , denklik aldıktan sonra 2 yıl tecil hakkı veriliyor. Bu 2 yıllık tecil ve 1 yıllık denklik tehiri toplamda mezuniyet tarihini 3 yıl geçmez diyor. Bu da benim için Mart 2019 oluyor) .

Ya da en erken celp döneminde askere alcaklar ki bu kasım oluyor.

Ve ben yurtdışında Yüksek Lisans kazandım. Bu fırsatı kaçırmak istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Eğer Mart 2019'a kadar tecil verirlerse hiç sıkıntı olmadan Yüksek Lisans'a kaydımı yaptırıp öğrenci belgemle tecil işlemlerimi yurtdışındaki konsolosluktan yapabilirim. Burda bi sıkıntı yok :))

Ama kasımda askere gidiyorsun derlerse sıkıntı...

Kasım ayında askersin derlerse , büyük ihtimalle 30 eylül 2018'e kadar "Askerlik işlemleri açısından bir sakıncası yoktur" diye bir belge vercekler. Bir nevi kayıt yaptırıp tecil alabilmek için bir boşluk kalıyor ve okuduğum kadarıyla çoğu kişi bu boşluktan faydalanıp okula kayıt yaptırıp tecil alabiliyorlar ama, böyle yapanların %90'ı Türkiyede.

Benim merak ettiğim konu şu .
Kasımda askersin derlerse eğer
yurtdışına çıkıp Ağustos ayında kayıt işlemlerimi yapıp en erken Ağustos'un son haftası , en geç Eylül'ün ilk haftası
Öğrenci belgemle konsolosluktan tecil işlemlerini sağlıklı bir şekilde yaptırabilirmiyim ? Yoksa sorun mu çıkartırlar ?

Teşekkür ederim.

3ndl3ss

Öğrenci
Herkese merhaba,

Geçen haziran ayı sonunda lisans programından mezun oldum. Sonrasında askerlik şubesine gidip tecil için başruda bulunmadım ve tecilim 31/12/2020 tarihine kadardı. Daha sonra ise temmuz ayının sonunda bir tezli yüksek lisans programına kayıt yaptırdım. Yeni kayıt yaptırdığım enstitü tecilimi erteletmemiş ve hala 31/12/2020 tarihine kadar tecilim olduğunu görüyorum. Şimdi ben çeşitli nedenlerden dolayı tezli yüksek lisans programından kaydımı sildirsem lisans sonrası iki yıllık tecil hakkımı halen kullanabiliyor muyum bu konuda kafam karıştı. İnternette araştırma yaptım fakat bulamadım burda da baktım ama göremedim. Forumda buna benzer konular varsa yönlendirilmeye açığım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Gazeteci06

Öğrenci
Bu soru daha önce sorulduysa lütfen kusura bakmayın, aradım ama bulamadım.
Soru şu; ben lisanstan yeni mezun oldum ve Yüksek lisansı kazandım. Askerlik durum belgesi istiyorlar, ancak belgede hala lisanstan kalan tecillim yazıyor. Öğrenci olarak gözüküyorum yani. Bunu gidip düzelttirmem gerekiyor mu? Tam olarak nasıl yapmam lazım?

İ

İnönü ün

Guest
Pasif Öğrencilerin Tecili Bozulur mu

Gocam merhabalar ben 2017 yılında liseden mezun oldum ve ilk yılımda İnönü üniversitesini kazandım yalnız ikinci sınıfa geçince bölümümü değiştirmek isteyip sınava tekrardan hazırlandım ve bu esnada ders kaydımı yapmayı unuttum ve e devlette pasif öğrenci olarak gözüküyorum hatta babamın sigortasından faydalanamıyorum peki bu pasif öğrencilik tecili bozar mı bozmuşsa ne yapmalıyım

A

Akaaaa

Guest
Pasif öğrencilik

İşte ders kayıtı yapılmassa pasif öğrenci oluyor pasif öğrencinin tecili bozuluyorum diye 3 gündür bakıyorum net bi cevap yok

H

hsynhrdl

Guest
Yüksek lisans ve askerlik tecili

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı. Benim tecilim 20 Haziran 2020 de bitiyor ağustos celbini kaçıracağım için kasım celbine verecekler diye biliyorum. Eylül ayında yüksek lisans kaydımı yaparsam tecil hakkı verilir mi?

nurullah0661

Öğrenci
Merhaba , Yüksek lisans mezuniyeti sonrası 1 yıl tecil hakkımı kullandım.Haziran 2020 tarihine kadar tecilim var. Dil sınavı ile doktoraya hazirlaniyorum.mayis ayında dilden alacağım puan ile 2020 yaz döneminde başvurularda bulunmayı planlıyorum fakat doktora basvurlari Haziran ayı yani tecil bitiş tarihim ile başlıyor.Nasil bir yol izleyebilirim acaba?