Yurtdışı YL
Merhaba arkadaşlar.
Mart 2016 da Üni'den mezun oldum. Denklik başvurumu 2017 de yaptım.
Denklik başvuru belgesiyle şubeden "Kasım 2018 " yılına kadar 36.ncı madde sevk tehiri aldım.
Denklik belgemi şubeye götürdüğüm zaman ya Mart 2019'a kadar tecil vercekler (Mevzuata göre denklik başvuru için 1 yıl , denklik aldıktan sonra 2 yıl tecil hakkı veriliyor. Bu 2 yıllık tecil ve 1 yıllık denklik tehiri toplamda mezuniyet tarihini 3 yıl geçmez diyor. Bu da benim için Mart 2019 oluyor) .
Ya da en erken celp döneminde askere alcaklar ki bu kasım oluyor.
Ve ben yurtdışında Yüksek Lisans kazandım. Bu fırsatı kaçırmak istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Eğer Mart 2019'a kadar tecil verirlerse hiç sıkıntı olmadan Yüksek Lisans'a kaydımı yaptırıp öğrenci belgemle tecil işlemlerimi yurtdışındaki konsolosluktan yapabilirim. Burda bi sıkıntı yok
)
Ama kasımda askere gidiyorsun derlerse sıkıntı...
Kasım ayında askersin derlerse , büyük ihtimalle 30 eylül 2018'e kadar "Askerlik işlemleri açısından bir sakıncası yoktur" diye bir belge vercekler. Bir nevi kayıt yaptırıp tecil alabilmek için bir boşluk kalıyor ve okuduğum kadarıyla çoğu kişi bu boşluktan faydalanıp okula kayıt yaptırıp tecil alabiliyorlar ama, böyle yapanların %90'ı Türkiyede.
Benim merak ettiğim konu şu .
Kasımda askersin derlerse eğer
yurtdışına çıkıp Ağustos ayında kayıt işlemlerimi yapıp en erken Ağustos'un son haftası , en geç Eylül'ün ilk haftası
Öğrenci belgemle konsolosluktan tecil işlemlerini sağlıklı bir şekilde yaptırabilirmiyim ? Yoksa sorun mu çıkartırlar ?
Teşekkür ederim.