Arkadaşlar benimde askerlik konusunda bir sorunum var ve kesin bir bilgi bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Ocak ayında bir üniversiteye TEZSİZ yüksek lisans öğrencisi olarak kaydoldum.Şimdi ise başka bir üniversiteden TEZLİ yüksek lisans kayıt hakkı kazandım.
Sorum ise şu ; ben askerliğimin yeni kaydolacağım TEZLİ olan okul tarafından tecil edilmesini istiyorum.Yeni kayıt yaptırmadan önce kayıt sildirme-askerlik şubesine bildirme gibi nasıl bir yol izlemeliyim?
Pazartesi günü kayıtlar başlayacak bu yüzden fazla bir zamanım yok eski kaydımı hemen sildirebilir miyim?
arkadaslar merhaba baska bir yüksek lisansdan tekrar tecil yapmak icin bulundugumuz yüksek lisans kaydımızı sildirmemiz lazım bunu anladım, ancak kaydımızı sildirdigimiz takdirde ve tecilimiz enstitü tarafından iptal edildigi takdirde direkt bakaya durumuna mı düşüyoruz yoksa gene az bir süre tecil veriliyor mu cünkü yeni kayıt olacagımız yer bizden askerlik durum belgesi istiyor bunu nasıl ayarlamak lazım.
Arkadaşlar daha önce yüksek lisans yapıyordum tecilim 21 ocakta bitiyordu.Tekrardan mülakata girip kazandim diğer kaydimi sildirip yeniden yüksek lisansa kayit oldum.Ama e devlette sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.Aynı durumda olan var mı?Bu ne demek oluyor yeniden yüksek lisans kazandigim için tecil alamiyormuyum yoksa kazandigim enstitü askerlik tecili için yazi mi göndermemiş.
- - - Güncellendi - - -
Öncelikle ben kendi durumumu anlatayim tecilim 23.01.2018 yaziyordu e devlette yüksek lisansa tecilli askerlik durum belgemlw başvuru yaptim ve kazandim.Zaten daha önce kaydim vardi baska bir yüksek lisansda.Yenisini kazaninca eskiden kaydi mi sildirdim ve yeni enstitü kaydimi yaptırdım.Simdide e devlette 28.01.2018 sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.Bu ne demek bende anlamadım ama sanırım askere gidiyorum.Tecil yazımı yazincaya kadar geçen sürede ne yapmamiz gerekli onu bilmiyorum.Bilen bir arkadasimiz varsa yardimci olursa sevinirim.
hocam eski yüksek lisanstan kayit sildirince bir ay içindebokul askerlik şubesine bildiriyi kayit silindiğini siz yeni yüksek lisanda kayit yapınca enstitü tecil istedi ama vermediler çünkü eski okulunuz henüz bildirmeleri yani siz tecilliyken yeni okul tecil istedi ve vermediler eski okul şubeye bildirince bir ay sonra şu an tecilsiz gozukuyosunuz yapılması gereken şey şudur:yeni okulunuzu arayıp esntitunuzun tekrar tecil istemesini söylemeniz gerek bu yapılmazsa şube sizin yeni yuksek lisans yaptığınızı bilmeyecek ve sizi en yakın celb dönemine hazırlayacak bu durumu ben kendim yasadim
Hocam enstituyu bi arayin tecil istemisler mi sorun istedilerse biraz bekleyin cunku askerlik subesinde cok dosya oluyo sira size gelmemistir henuz ama ertelenmezse iki uc haftaya kadar enstituyi arayin tekrar istesinler yukarda dedigim gibi olmustur muhtemelen hocam yada isinizi garantiye almak icin enstitu tecil istedik dediysede tekrar gonderttirin dosyanizi subeye su an sinif ve tertibat bekliyo yaziyosa demek oluyo ki sube sizi en yakin celb donemine hazirliyo askere almak icinBen şuan herhangi bir işlem yapmasam enstitü zaten 1 ay içinde anca yazı yazar daha yüzde 99 kayıt olduğum enstitü yollamadı yazımı.Bana herhangi bir yaptırımı olur mu?veya öğrenci belgemle şubeye gitsem düzeltme olur mu?Ceza falan gelmesin diye dedimde.Enstitü herkesin yazısını aynı anda yazar diye düşünüyorumda.
Hocam enstituyu bi arayin tecil istemisler mi sorun istedilerse biraz bekleyin cunku askerlik subesinde cok dosya oluyo sira size gelmemistir henuz ama ertelenmezse iki uc haftaya kadar enstituyi arayin tekrar istesinler yukarda dedigim gibi olmustur muhtemelen hocam yada isinizi garantiye almak icin enstitu tecil istedik dediysede tekrar gonderttirin dosyanizi subeye su an sinif ve tertibat bekliyo yaziyosa demek oluyo ki sube sizi en yakin celb donemine hazirliyo askere almak icin