Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

mrh030303

Öğrenci
arkadaşlar merhaba yüksek lisans ders kaydımı internetten yaptım ama okula onaylatmadığım için yök ün sisteminde kaydım silinmiş görünüyo,askerlik ne olacak şimdi benim hemen bakaya mı kalacam ne olacak

asistann

Öğrenci
Hocam Merhabalar ben bir devlet üniversitesinde 33 a lı araştırma görevlisiyim 7 aydır görev yapıyorum
31.12.2017 de yüksek lisans askerlik tecilim bitiyor Ancak tezime yeni başladım Tezimi haziranda bitirip doktoraya başlamayı düşünüyorum
Ancak bu arada geçen sürede bakaya kalmış oluyorum bunun cezası nedir ve Üniversitedeki kadromu (memuriyetimi) etkiler mi
Ayrıca araştırma görevlilerinin askerlik tecili personel daire başkanlığı tarafından 1 yıl ertelenebiliyormuş şeklinde duydum
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Teşekkürler

A

araştırmcı

Guest
Araştırma görevlisi bakaya kalma

Hocam Merhabalar ben bir devlet üniversitesinde 33 a lı araştırma görevlisiyim 7 aydır görev yapıyorum
31.12.2017 de yüksek lisans askerlik tecilim bitiyor Ancak tezime yeni başladım Tezimi haziranda bitirip doktoraya başlamayı düşünüyorum
Ancak bu arada geçen sürede bakaya kalmış oluyorum bunun cezası nedir ve Üniversitedeki kadromu (memuriyetimi) etkiler mi
Ayrıca araştırma görevlilerinin askerlik tecili personel daire başkanlığı tarafından 1 yıl ertelenebiliyormuş şeklinde duydum
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Teşekkürler

Azure

Öğrenci
Merhaba,

Şu an tezli yüksek lisans yapıyorum, tecil süresi 30/05/2018'de bitiyor, bu dönem ortasında kaydımı sildirmeden tezsiz bir yüksek lisansa koydolsam yeni kayıt tecil süremi uzatır mı?

Diğer bir sorumda; Tezli veya Tezsiz yüksek lisansa koydolup, sadece internetten ders kaydı yapıp derslere hiç gitmezsek üniversite askerliği ne kadar tecil ettiriyor? Tezli veya Tezsiz'de bu tecil süresi aynı mı?

Teşekkürler

0626

Öğrenci
Merhaba ben ağustos ayında kayıtlı olduğum tezsiz yüksek lisanstan kaydımı sildirip başka bir üniversitenin tezli yüksek lisansına kayıt oldum.
Bugün eve sevk tehirimin iptal edildiğine dair askerlik şubesinden bir yazı geldi.
Tecilimi yeni kayıt olduğum okulun yapması için ne yapmam gerekir?
Ayrıca bana yazı gelmesine rağmen e-devlette hala tecilli görünüyorum hangisi doğru acaba?

C

ccaslan

Guest
Merhabalar
Ben Eylül ayında bir devlet üniversitesine tezsiz yüksek lisans programına başvuruda bulunarak önkayıt yaptırdım. Ancak ücretli olduğu için ders kaydımı yapmadım. Daha sonra yüksek lisans şansımı yitirdiğim için askerlik işlemlerini başlattım. Askerlik yerlerim belli olmasına rağmen geçenlerde yüksek lisanstan dolayı tecil edildiğimi öğrendim. Bu tecili üniversiteden kaydımı sildirerek iptal edebileceğimi söylediler.
Peki ben kaydımı sildirmezsem eğer bir süre sonra okul tecilimi kendiliğinden iptal edebilir mi?

M

muratobayco

Guest
Arkadaşlar merhaba. Yüksek Lisans kaydını bugün sildirsem, hangi tarihe kadar askerlik işlemleri açısından sıkıntım olmaz acaba?

H

hadromer

Guest
Merhaba hocalarım,
2014 yılında lisanstan mezun oldum. Aynı yıl mezun olduğum üniversitede yüksek lisansa başlayıp bir dönem sonunda başka bir üniversiteye yatay geçiş yaptım. Yüksek lisansım devam ediyor. Tez dönemindeyim. 31 Aralık 2017 de tecilim bitti. enstitüyü aradım 4 ay daha tecil edebileceklerini söylediler. Askerlik durumum ne olur ? Mezun olduktan sonra 1 yıl daha tecil hakkım oluyor mu ?

Azure

Öğrenci
Arkadaşlar bir üniversitede Tezli yüksek lisans yapıyorum ve tecilim hazirana kadar, başka bir üniversitede üniversitede bahar dönemi için tezsiz yüksek lisans kaydı yaptıracağım ve tecilimin bu yeni üniversitenin yapmanısını istiyorum, bu durumda eski okulumdan kaydımı ne zaman sildirmem gerekir?

onurhard

Öğrenci
Arkadaşlar benimde askerlik konusunda bir sorunum var ve kesin bir bilgi bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Ocak ayında bir üniversiteye TEZSİZ yüksek lisans öğrencisi olarak kaydoldum.Şimdi ise başka bir üniversiteden TEZLİ yüksek lisans kayıt hakkı kazandım.
Sorum ise şu ; ben askerliğimin yeni kaydolacağım TEZLİ olan okul tarafından tecil edilmesini istiyorum.Yeni kayıt yaptırmadan önce kayıt sildirme-askerlik şubesine bildirme gibi nasıl bir yol izlemeliyim?
Pazartesi günü kayıtlar başlayacak bu yüzden fazla bir zamanım yok eski kaydımı hemen sildirebilir miyim?

Hocam bu durumda ne yaptınız ? aynı durumu ben de yaşıyorum. Tezsiz bir bölümde kaydım var ve tezli bir bölümü kazandım. Tezli bölüme kaydımı yaptırmadan mı kaydımı sildirmeliyim yoksa tezliye kaydımı yaptırdıktan sonra da sildirebiliyor muyum.

Buradaki korkum tezsiz bölümden sildirdikten sonra askerlik tecil süremin iptal edilmesi ve yeni tezli yükseğime askerlik durumundan dolayı kayıt olamazsam herşey iptal olur.

- - - Güncellendi - - -

arkadaslar merhaba baska bir yüksek lisansdan tekrar tecil yapmak icin bulundugumuz yüksek lisans kaydımızı sildirmemiz lazım bunu anladım, ancak kaydımızı sildirdigimiz takdirde ve tecilimiz enstitü tarafından iptal edildigi takdirde direkt bakaya durumuna mı düşüyoruz yoksa gene az bir süre tecil veriliyor mu cünkü yeni kayıt olacagımız yer bizden askerlik durum belgesi istiyor bunu nasıl ayarlamak lazım.

bunun cevabını öğrenebildiniz mi hocam ?

E

erdikarabayir

Guest
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle 05.03.1989 doğumluyum.
Öğrenciliğim devam ettiği sürece 31/12/2018 e kadar tecilim bulunmakta.Bu ay son dersimi verdim ve yaklaşık 1 aya kadar geçici mezuniyet belgesini alacağım.İki sorum var.

1)Yüksek Lisansa başvurmadan ne kadar tecil ettirebilirim yaş konusu kafamı çok karıştırıyor.
2)Yüksek Lisans yapmak istesem kazanıp belgeyi götürmek mi gerekiyor tecil için.

A

Akademmm

Guest
Yl tecil

Arkadaşlar merhaba. Giresun Üniversitesi'nde tezsiz yüksek lisans yapıyorum. Şimdi ikinci döneme geçeceğim. İkinci dönem ders kaydı yaptırmazsam yani harç yatırmasam, okul hemen kaydımı silebilir mi ? Tecilim bozulur mu. Yardımcı olurseanız çok sevinirim.

halitonur

Öğrenci
Merhaba; 28.01.2018 e kadar askeri bir yükümlülüğüm yok fakat 2. yuksek lisansımı yapmak için kayıt oldum. Ama okul belgelerimi 28 inden sonra Askeriye ye yollarsa ne olacak ? sonucta kayıt işlemim 28 öncesinde olduğu için bir sorun teşkil etmiyor değil mi ? birde 28 inden sonra askeriyeye gitmem gerekir mi sonucta 111 kiloyum 1.77 boyum var muayene için ?

1

1 gün ile

Guest
Askerlik

Merhabalar. Tecilim 28.01.2018 de bitiyor. Yüksek lisansı kazandım fakat kayıt 29.01.2018 de başlıyor. Herhangi bi engel teşkil eder mi bu durum?

Kemalz01

Öğrenci
Arkadaşlar daha önce yüksek lisans yapıyordum tecilim 21 ocakta bitiyordu.Tekrardan mülakata girip kazandim diğer kaydimi sildirip yeniden yüksek lisansa kayit oldum.Ama e devlette sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.Aynı durumda olan var mı?Bu ne demek oluyor yeniden yüksek lisans kazandigim için tecil alamiyormuyum yoksa kazandigim enstitü askerlik tecili için yazi mi göndermemiş.

- - - Güncellendi - - -

Öncelikle ben kendi durumumu anlatayim tecilim 23.01.2018 yaziyordu e devlette yüksek lisansa tecilli askerlik durum belgemlw başvuru yaptim ve kazandim.Zaten daha önce kaydim vardi baska bir yüksek lisansda.Yenisini kazaninca eskiden kaydi mi sildirdim ve yeni enstitü kaydimi yaptırdım.Simdide e devlette 28.01.2018 sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.Bu ne demek bende anlamadım ama sanırım askere gidiyorum.Tecil yazımı yazincaya kadar geçen sürede ne yapmamiz gerekli onu bilmiyorum.Bilen bir arkadasimiz varsa yardimci olursa sevinirim.

Arkadaşlar daha önce yüksek lisans yapıyordum tecilim 21 ocakta bitiyordu.Tekrardan mülakata girip kazandim diğer kaydimi sildirip yeniden yüksek lisansa kayit oldum.Ama e devlette sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.Aynı durumda olan var mı?Bu ne demek oluyor yeniden yüksek lisans kazandigim için tecil alamiyormuyum yoksa kazandigim enstitü askerlik tecili için yazi mi göndermemiş.

- - - Güncellendi - - -

Öncelikle ben kendi durumumu anlatayim tecilim 23.01.2018 yaziyordu e devlette yüksek lisansa tecilli askerlik durum belgemlw başvuru yaptim ve kazandim.Zaten daha önce kaydim vardi baska bir yüksek lisansda.Yenisini kazaninca eskiden kaydi mi sildirdim ve yeni enstitü kaydimi yaptırdım.Simdide e devlette 28.01.2018 sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.Bu ne demek bende anlamadım ama sanırım askere gidiyorum.Tecil yazımı yazincaya kadar geçen sürede ne yapmamiz gerekli onu bilmiyorum.Bilen bir arkadasimiz varsa yardimci olursa sevinirim.

hocam eski yüksek lisanstan kayit sildirince bir ay içindebokul askerlik şubesine bildiriyi kayit silindiğini siz yeni yüksek lisanda kayit yapınca enstitü tecil istedi ama vermediler çünkü eski okulunuz henüz bildirmeleri yani siz tecilliyken yeni okul tecil istedi ve vermediler eski okul şubeye bildirince bir ay sonra şu an tecilsiz gozukuyosunuz yapılması gereken şey şudur:yeni okulunuzu arayıp esntitunuzun tekrar tecil istemesini söylemeniz gerek bu yapılmazsa şube sizin yeni yuksek lisans yaptığınızı bilmeyecek ve sizi en yakın celb dönemine hazırlayacak bu durumu ben kendim yasadim

Kemalz01

Öğrenci
hocam eski yüksek lisanstan kayit sildirince bir ay içindebokul askerlik şubesine bildiriyi kayit silindiğini siz yeni yüksek lisanda kayit yapınca enstitü tecil istedi ama vermediler çünkü eski okulunuz henüz bildirmeleri yani siz tecilliyken yeni okul tecil istedi ve vermediler eski okul şubeye bildirince bir ay sonra şu an tecilsiz gozukuyosunuz yapılması gereken şey şudur:yeni okulunuzu arayıp esntitunuzun tekrar tecil istemesini söylemeniz gerek bu yapılmazsa şube sizin yeni yuksek lisans yaptığınızı bilmeyecek ve sizi en yakın celb dönemine hazırlayacak bu durumu ben kendim yasadim

Ben şuan herhangi bir işlem yapmasam enstitü zaten 1 ay içinde anca yazı yazar daha yüzde 99 kayıt olduğum enstitü yollamadı yazımı.Bana herhangi bir yaptırımı olur mu?veya öğrenci belgemle şubeye gitsem düzeltme olur mu?Ceza falan gelmesin diye dedimde.Enstitü herkesin yazısını aynı anda yazar diye düşünüyorumda.

Ben şuan herhangi bir işlem yapmasam enstitü zaten 1 ay içinde anca yazı yazar daha yüzde 99 kayıt olduğum enstitü yollamadı yazımı.Bana herhangi bir yaptırımı olur mu?veya öğrenci belgemle şubeye gitsem düzeltme olur mu?Ceza falan gelmesin diye dedimde.Enstitü herkesin yazısını aynı anda yazar diye düşünüyorumda.
Hocam enstituyu bi arayin tecil istemisler mi sorun istedilerse biraz bekleyin cunku askerlik subesinde cok dosya oluyo sira size gelmemistir henuz ama ertelenmezse iki uc haftaya kadar enstituyi arayin tekrar istesinler yukarda dedigim gibi olmustur muhtemelen hocam yada isinizi garantiye almak icin enstitu tecil istedik dediysede tekrar gonderttirin dosyanizi subeye su an sinif ve tertibat bekliyo yaziyosa demek oluyo ki sube sizi en yakin celb donemine hazirliyo askere almak icin

Kemalz01

Öğrenci
Hocam beni nasıl celp dönemine hazırlıyorlar ya ben hiç kontrole gitmedim ki :)bakaya olmayayımda birde ceza ödemeyelim:)
Hocam enstituyu bi arayin tecil istemisler mi sorun istedilerse biraz bekleyin cunku askerlik subesinde cok dosya oluyo sira size gelmemistir henuz ama ertelenmezse iki uc haftaya kadar enstituyi arayin tekrar istesinler yukarda dedigim gibi olmustur muhtemelen hocam yada isinizi garantiye almak icin enstitu tecil istedik dediysede tekrar gonderttirin dosyanizi subeye su an sinif ve tertibat bekliyo yaziyosa demek oluyo ki sube sizi en yakin celb donemine hazirliyo askere almak icin