Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
Askerlik subeleri kabul etmiyorlar ama mantiken olmasi lazim. Sonucta yök yonetmeligi ve yazisi net. 2016 yilinda ogrencilik sureleri sifirlandi ve 2019 un sonuna kadar ogrencilik hakkimiz var. Asal yonetmeligine gore azami ogrencilik suresi kadar tecil olur diyor ama askerlik subeleri ve universiteler bunun farkinda degil ve tecil yapmiyorlar. 2016 sifirlanmasina gore tecil yapabilen oldu mu acaba hic ?

TarIk1

Öğrenci
merhabalar 2013 girişli yüksek lisans öğrencisiyim. normalde kasım 2016'da bitmesi gereken tecilim 2014'te çıkan geçici maddeyle mart 2018'e kadar uzatıldı. kaydımı şimdiki okulumdan sildirip yeniden yüksek lisans yapmaya karar verdim ancak kesin olarak kazanmadan kayıt sildirme riskine girmek istemiyorum. eğer yeni bir yüksek lisans kazanırsam kolayca kaydımı sildirebilir miyim ve yeniden tecil hakkı kazanabilir miyim? kayıt sildirmenin aylar sürdüğünü söyleyenler var.

ayrıca yönetim kurulu erken toplanır da kaydımı temmuzda sildirebilirsem tecil tarihim hangi tarihe çekilecek? bakaya kalma ihtimalim var mı? kesin kayıt tarihi olan ağustosta yeni okula kayıt yaptırmak için askerlik durum belgesi alabilir miyim?

bu arada nüfus kütüğümün celp tarihine baktığımda kasım 2017 tarihini görüyorum. bu geriye çekilebilir mi?

Son düzenleme:

TarIk1

Öğrenci
merhabalar 2013 girişli yüksek lisans öğrencisiyim. normalde kasım 2016'da bitmesi gereken tecilim 2014'te çıkan geçici maddeyle mart 2018'e kadar uzatıldı. kaydımı şimdiki okulumdan sildirip yeniden yüksek lisans yapmaya karar verdim ancak kesin olarak kazanmadan kayıt sildirme riskine girmek istemiyorum. eğer yeni bir yüksek lisans kazanırsam kolayca kaydımı sildirebilir miyim ve yeniden tecil hakkı kazanabilir miyim? kayıt sildirmenin aylar sürdüğünü söyleyenler var.

ayrıca yönetim kurulu erken toplanır da kaydımı temmuzda sildirebilirsem tecil tarihim hangi tarihe çekilecek? bakaya kalma ihtimalim var mı? kesin kayıt tarihi olan ağustosta yeni okula kayıt yaptırmak için askerlik durum belgesi alabilir miyim?

bu arada nüfus kütüğümün celp tarihine baktığımda kasım 2017 tarihini görüyorum. bu geriye çekilebilir mi?

aynı durumu yaşamış ya da şahit olmuş arkadaşlar lütfen bir cevap verin. şu an şimdiki okulumdan kaydımı sildirip tecilimi bozdursam bakaya mı düşeceğim yoksa kasım celbine mi kalacağım? yani kasıma kadar ertelenecek mi? bu süre içerisinde farklı bir okula başvurabilmek için askerlik durum belgesi alabilecek miyim ve yeniden tecil hakkı kazanabilecek miyim?

ckarademir

Öğrenci
Merhabalar 2016 Ağustos'ta mezun oldum. Mezun olduktan sonra 2 yıllık kendi tecil hakkımı başlattım. Bu sırada Ocak'ta tezsiz MBA programına kaydoldum. Hala benim tecilim altında devam etmekteyim. Kendi tecilim bittiğinde 2. master yapabilir miyim?

catalyst

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Lisans mezunuyum. 2 Yıllık tecil hakkımın 1 yıllık kısmını kullandım. Bu yıl yüksek lisansa başlayacağım ve sanırım otomatik tecil edilecek askerliğim. Yüksek lisansım bittikten sonra 2 yıllık tecil hakkımın kalan 1 yılını kullanabilir miyim? Yoksa o yanıyor mu?

eczak

Yardımcı Editör
Arkadaşlar merhaba. Lisans mezunuyum. 2 Yıllık tecil hakkımın 1 yıllık kısmını kullandım. Bu yıl yüksek lisansa başlayacağım ve sanırım otomatik tecil edilecek askerliğim. Yüksek lisansım bittikten sonra 2 yıllık tecil hakkımın kalan 1 yılını kullanabilir miyim? Yoksa o yanıyor mu?

Hocam bana ensitütü 2018 yılına kadar tecil ettik askerliğini demişti. Doktora bitti tecilim devam edecek tecili kendim istersem gidip bozdurabiliyorum artık burdan sonra. Yani enstitü öğrenciliğe başladıktan sonra siz maksimum uzatma yapacak yl süresine göre o süre sonunda askere gitmek durumunda kalacaksınız lisans sonrası kazandığınız hak diye bir şey kalmayacak ortada

0626

Öğrenci
Arkadaşlar benimde askerlik konusunda bir sorunum var ve kesin bir bilgi bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Ocak ayında bir üniversiteye TEZSİZ yüksek lisans öğrencisi olarak kaydoldum.Şimdi ise başka bir üniversiteden TEZLİ yüksek lisans kayıt hakkı kazandım.
Sorum ise şu ; ben askerliğimin yeni kaydolacağım TEZLİ olan okul tarafından tecil edilmesini istiyorum.Yeni kayıt yaptırmadan önce kayıt sildirme-askerlik şubesine bildirme gibi nasıl bir yol izlemeliyim?
Pazartesi günü kayıtlar başlayacak bu yüzden fazla bir zamanım yok eski kaydımı hemen sildirebilir miyim?

TarIk1

Öğrenci

korktuğum başıma geldi ve tecil tarihim 29 temmuz'a çekildi. kayıtlar ise 22 ağustos'ta başlıyor. bakaya kalacağım sanırım. ne yapacağımı bilmiyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Mrb hocalarım. 07.07.2017 tarihinde yüksek lisansa kayıt oldum. Kesin kaydım yapıldı yöksisten baktım öğrenciyim. Bugün askerlik yerim belli olmuş. Tecil için okuldan bu hafta göndereceklerdi daha ulaşmamış demek ki bi sıkıntı çıkar mı hocalarım ne yapmam gerekiyor.

catalyst

Öğrenci
Merhaba hocalarım benim için çok önemli bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Özel sektördeyim, annemle birlikte yaşıyorum ve bu yıl yüksek lisansa kaydoldum. Bedelli askerlik yapmam gerekiyor çünkü ben gidersem annem yalnız kalacak. Yüksek lisansın azami tecil süresi bittikten sonra kaydımı silip başka bir üniversitede yüksek lisansa kaydolsam tekrar tecil edebilir miyim askerliğimi?

ceykankiyak

Öğrenci
İyi geceler 4 yıllık lisans bitirdim askerlik tecilim 30.09.2017 bitiyor celp dönemim kasım ales sınavlarını kaçırdım kasım 2017 deki sınava girersem bakaya düşmüş olucam tezsiz yüksek lisans da alese girilmediğini öğrendim bu dönem agustos eylül arası kayıtlar oluyor mu diploma ile kayıt olabiliceğim üniversiteler hangileri aynı durumda olup bilgisi olanlar yardımcı olursa çok teşekkür ederim

Kemalz01

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ben 2013 güz döneminde yüksek lisansa başladım.şuan tez aşamasındayım 2016 nisan ayında çıkan kararlı öğretim sürem sıfırlanıp 1 yarıyıldan başladım.askerlik tecilim 2018 ocak ayında sona erecek.ama e devlet üzerinden aldığım öğrenci belgesinde öğrenci haklarından yararlanır diyor.enstitü askerlik şubesine yazı yazmam askerlik ertelemesinden faydalandın diyor.ne yani şimdi öğrencilik hakkım var ama askere git gel ondan sonra mı diyecekler.yardımınız için çok teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Bu konunun sonucu nasıl sonuçlandı?Kimse mi bilmiyor bende aynı durumdayım nasıl uzatcaz tecili?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar simdi ben 5 eylul'de tezsiz yuksek lisans'tan ilisik kesip aynı gün tezli yüksek lisansa kayit oldum. Nu durumda tecil durumum nolur?

quaker26

Öğrenci
Dilekçe ile kayıt sildirme talebinde bulundum ve 08/09/2017 tarihinde enstitü yönetim kurulu kararıyla yüksek lisans kaydım silindi. Şu an e-devletten baktığımda da aktif bir öğrencilik kaydı bulunmuyor diye gözüküyor. Tecilimin daha süresi vardı, kayıt silindiği için kalkacak. Bu aşama da ben mi gitmeliyim askerlik şubesine, okul mu bunu yazı ile bildirerek hallediyor? Bilgi verirseniz çok memnun olurum.

0626

Öğrenci
Bu dönem bir tezsiz yüksek lisanstan kaydımı sildirip tezli yüksek lisansa kaydoldum. Ancak kayıt sildirdiğim için tecilim iptal olmadı. 1 Ağustosta kaydımı sildirdim tecilin iptal olması bu kadar uzun sürüyor mu yoksa askerlik şubesiyle görüşmeli miyim ?