Üniverstelerden atılmanın tekrar gelmesiyle ilgi tasarı sunulmuş. Ancak tasarının içinde paylaşımda yuksek lisanla ilgili bilgi verilmemiş. Atılma yuksek lisans içinde gecerli mi uzatma suresi azami ne kadar?
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Merhaba, kanun tasarısında yüksek lisans ve doktora için şu ibare bulunmaktadır:
MADDE 27- 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (b) fıkrasında yer alan ââ¬Åbu maddenin (c) fıkrasında belirlenen sürelerde diploma alamayan öğrenciler bakımından, müfredat değişikliği veya isimleri değişmemekle birlikte ders içeriğinin değişmesi ya da ders içeriği değişmemekle birlikte aradan uzun bir sürenin geçmesi nedeniyle, daha önce başarılı olunan derslerden hangilerini yeniden almalan gerektiği; ibaresi yürürlükten kaldınlmış ve (c) fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
-c. Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptınp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarım azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarım azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarım azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlanın azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır. Azami süreler içerisinde katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilmez. Yatay geçiş ve çift anadal eğitiminin usul ve esasları ile azami öğrenim süreleri;
lisansüstü eğitim usul ve esasları ile öğrenim süreleri Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir.
Bu da şu anlama geliyor, YÖK bu kanun tasarısı kabul edildikten sonra yüksek lisans ve doktora ile ilgili kesinlikle bir azami süre değişikliğine gidecek ama süre ne kadar olacak onu da yönetmelik ile göreceğiz. Bu madde tamamen başbakanın isteği üzerine hazırlanmıştır zaten defalarca dile getirdi o yüzden değişeceğidi de belliydi.