Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

zet

Öğrenci
Üniverstelerden atılmanın tekrar gelmesiyle ilgi tasarı sunulmuş. Ancak tasarının içinde paylaşımda yuksek lisanla ilgili bilgi verilmemiş. Atılma yuksek lisans içinde gecerli mi uzatma suresi azami ne kadar?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Üniverstelerden atılmanın tekrar gelmesiyle ilgi tasarı sunulmuş. Ancak tasarının içinde paylaşımda yuksek lisanla ilgili bilgi verilmemiş. Atılma yuksek lisans içinde gecerli mi uzatma suresi azami ne kadar?

Merhaba, kanun tasarısında yüksek lisans ve doktora için şu ibare bulunmaktadır:

MADDE 27- 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (b) fıkrasında yer alan “bu maddenin (c) fıkrasında belirlenen sürelerde diploma alamayan öğrenciler bakımından, müfredat değişikliği veya isimleri değişmemekle birlikte ders içeriğinin değişmesi ya da ders içeriği değişmemekle birlikte aradan uzun bir sürenin geçmesi nedeniyle, daha önce başarılı olunan derslerden hangilerini yeniden almalan gerektiği; ibaresi yürürlükten kaldınlmış ve (c) fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

-c. Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptınp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarım azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarım azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarım azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlanın azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır. Azami süreler içerisinde katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilmez. Yatay geçiş ve çift anadal eğitiminin usul ve esasları ile azami öğrenim süreleri; lisansüstü eğitim usul ve esasları ile öğrenim süreleri Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir.

Bu da şu anlama geliyor, YÖK bu kanun tasarısı kabul edildikten sonra yüksek lisans ve doktora ile ilgili kesinlikle bir azami süre değişikliğine gidecek ama süre ne kadar olacak onu da yönetmelik ile göreceğiz. Bu madde tamamen başbakanın isteği üzerine hazırlanmıştır zaten defalarca dile getirdi o yüzden değişeceğidi de belliydi.

zet

Öğrenci
Peki hocam ben yazmayıda bitirmek üzereyim ama 6. Dönemin sonundayım şuanda atılma nasıl oluyor yeni dönemde kayıt yaptıramıyormuyuz yoksa yönetmelik çıkar çıkmaz ilişiğimiz mi kesiliyor?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Peki hocam ben yazmayıda bitirmek üzereyim ama 6. Dönemin sonundayım şuanda atılma nasıl oluyor yeni dönemde kayıt yaptıramıyormuyuz yoksa yönetmelik çıkar çıkmaz ilişiğimiz mi kesiliyor?

Tasarı:

MADDE 33- 2547 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 66- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlannda kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmaz.

Açıklaması: Hayır ilişiğiniz kesilmeyecek ve süreniz sıfırlanacak.

zet

Öğrenci
Yani hocam ben agustosta savunmamı yapacagım bir sorun yok degil mi? (hani sorun olmayacagını acıklamanızda belirtmissiniz aslında ama bunca yıllık emek bosa gidecek mi diye korkudan bu kadar teyit ediyorum) çok tesekkurler hocam

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yani hocam ben agustosta savunmamı yapacagım bir sorun yok degil mi? (hani sorun olmayacagını acıklamanızda belirtmissiniz aslında ama bunca yıllık emek bosa gidecek mi diye korkudan bu kadar teyit ediyorum) çok tesekkurler hocam

Hayır hocam geçmişten gelen lisansüstü eğitim süresi için bir sorun olmayacak merak etmeyin haklarınız saklı tutuluyor.

M

mhndslkogrncs

Guest
üniversiteden atılma

Merhabalar konunuzu arastirirken buldum.elektronik ve haberlesme muhendisligi okuyorum ve bu sene 6. Senem hala daha alamadigim dersler var not ortalamam tutmadigi icin yani demem o ki bu yasa cikti diyelim benimde alamadigim dersler var 7 yili doldurmama ragmen durumum ne olacak..ilginiz icin tesekkurler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar konunuzu arastirirken buldum.elektronik ve haberlesme muhendisligi okuyorum ve bu sene 6. Senem hala daha alamadigim dersler var not ortalamam tutmadigi icin yani demem o ki bu yasa cikti diyelim benimde alamadigim dersler var 7 yili doldurmama ragmen durumum ne olacak..ilginiz icin tesekkurler
Sizin için sorun yok BURADAN ilgili maddeye ulaşabilirsiniz.

Madde: Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlannda kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmaz.

M

mhndslkogrncs

Guest
Yani bir bakima yasa onaylanacak ve yeni gelenlere yani yeni bu sene kayit yaptiracaklara gecerli olacak manasina geliyor sanirim. Cok tesekkurler yuregime su serptiniz.

inonubjk

Öğrenci
Merhaba bu dönem yükseklisansımın azami süresi doldu tezimi veremedim. Askerliğimi yapacağım, geldikten sonra harcımı yatırıp tezimi yapmayı planlıyordum atılma kalktı diye, şimdi bu tasarı onaylanınca benim durumum ne olacak atılacak mıyım ya da tezimi yapmam için ne kadarlık bir süre tanınacak.

uber

Öğrenci
Afla dönüp tez aşamasında olanların durumu ne olacak? Teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Sorum haberin verildiği sayfada da sorulmuş ama cevap verilmemiş. Af ile dönenlerin durumunun ne olacağı hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Afla dönüp tez aşamasında olanların durumu ne olacak? Teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Sorum haberin verildiği sayfada da sorulmuş ama cevap verilmemiş. Af ile dönenlerin durumunun ne olacağı hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.
Af'la dönmeniz farketmiyor, süre sıfırlanacak ve baştan başlayacak ama bu kez uzatma olmayacak.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Bu cevapla son verdiğiniz cevap arasında fark var. Süre sıfırlanacak mı yoksa süre mi verecekler?

Hocam dikkat ederseniz en fazla diyorum, ben sıfırlanacağından yanayım en kötüsünü söylüyorum. Ayrıca zaten yeni bir af geliyor bu yasa ile onu biliyor musunuz? Yani hem af getirip hem de afla gelenleri atmaları sizce normal olabilir mi?

Bakınız ilgili madde: Yükseköğretim kurumlarından tasarının yasalaşıp yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna 5 ay içinde başvuruda bulunmaları halinde takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek.

uber

Öğrenci
Hocam, yani afla gelenlerin ne olacakları belli değil diyen haberler doğru söylemişler. Ama bazen verdiğiniz cevaplar kesinlik ifade ediyor. Bu nedenle birilerinden tüyo aldığınızı ve çıkacak yasayı, uygulanış şeklini bu forumu takip eden birilerinin yönlendirdiğini düşünüyorum.Teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca süremin niye bitmiş olrak görüneceğini anlamadım. Afla dönmeme rağmen enstitünün bana verdiği süreyi doldurmadım. Önceki yıllarda kaydı silindikten sonra sınava girip devam edenler vardı. Şimdi gene öyle olacak ama arada bitirmek üzere olan benim gibilere zulüm edecekler sadece. Bir ayrıntı da bu çıkan yasa sadece lisanslar için. YÖK'ün lisansüstü için ayrı bir yasa hazırlaması gerekmiyor mu?

Son düzenleme: