Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

astro

Öğrenci
2016-2017 öncesi kayıtlı öğrencileri ilgilendiren bir farklı uygulama daha. Dumlupınar Üniversitesi'nin yönetmelik yorumları:

Tezli YL: http://birimler.dpu.edu.tr/app/views/panel/ckfinder/userfiles/17/files/azami_suere.pdf

Lisansüstü Genel: http://birimler.dpu.edu.tr/app/views/panel/ckfinder/userfiles/16/files/azami_suere_calismasi.pdf

Aynı durumdaki pek çok öğrencinin ilişik kesilme durumu üniversiteden üniversiteye farklılık gösteriyor.

Bir önceki mesajımda belirttiğim, H.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nün duyurusunda söz edilen YÖK Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığının 13.02.2018 tarih ve 88700 sayılı yazısı bu probleme ışık tutacak gibi görünüyor. Keşke ilgili yazıya ulaşabilsek.

astro

Öğrenci
Art arda mesaj eklediğim için bağışlayın arkadaşlar. Araştırdıkça yeni bilgilere ulaşıyorum. Gaziantep Üniversitesi 11 Nisan'da yaptığı duyuru ile, 2016-2017 öncesinde kayıt olan öğrenciler için 2016-2017 güz dönemine tez aşamalarıyla başlayan öğrencilerin azami sürelerinde öğrenci lehine revizeye gitmiş.

Örnek olarak başka bir üniversitede bu yıl ilişiği kesilecek tezli yüksek lisans öğrencisiyle aynı durumda olan bir Gaziantep Üniversitesi öğrencisinin azami süre sonu 2018-2019 bahar döneminin bitişi:

http://sbe.gantep.edu.tr/upload/files/%C3%9Cniversite%20Senatosu%20Karar%C4%B1_0.pdf

mtz

Öğrenci
Tezini zamanında tamamlayamamış öğrenciler mutlaka Öğrenci İşleri'ne danışsın. Buradan kesin tarih vermek mümkün değil. Tarihler üniversiteden üniversiteye hatta aynı üniversitenin enstitüleri arasında bile farklılık gösteriyor. Aynı yıl aynı üniversitede Tezli Yüksek Lisans'a başladığım ve ders dönemini 1 yılda tamamladığımız arkadaşıma enstitüsü 2019 sonuna dek süre var, rahat olun derken bize enstitü 2018 sonuna dek, aralıkta mutlaka tezi teslim edin ve savunma ön şartı olan makaleyi yayınlatın yoksa kayıt silinecek dedi.

YİGİT4

Öğrenci
2015 girişli için bu yönetmeliğe göre atılma en son hangi dönem olur?
MADDE 73- (1) 03.11.2016 tarih ve 2016/04-07 sayılı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin kabul edildiği tarihten önce herhangi bir lisansüstü programına kayıt yaptırmış öğrencilere, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 21.12.2016 tarihten itibaren, ilgili lisansüstü programı için, bir kereye mahsus olmak üzere, tanımlı azami süre kadar ek süre verilir.

astro

Öğrenci
Doktora öğrencisiyseniz 2022 bahar dönemi sonu, yüksek lisans öğrencisiyseniz 2019 bahar dönemi sonu tez savunma jürinizi kurmanız gerekir. Bahsedilen 21.12.2016 tarihli yönetmelik okulunuzun yönetmeliği sanırım. YÖK'ün 2018 yılı içinde üniversitelerin tereddütlerine cevaben yazdığı yazılar azami süre başlangıcını 2016-2017 Güz dönemi olarak kabul ediyor. Okulunuzdaki diğer enstitülerin internet sayfalarını da inceleyin, gerekirse gidip görüşün ve eğer ders dönemini bitirmiş bir tez öğrencisiyseniz ve bu dönem sonunda jüri kuramıyorsanız 1 yıl ek süre için dilekçeyle enstitünüze resmi başvuru yapın.

2015 girişli için bu yönetmeliğe göre atılma en son hangi dönem olur?
MADDE 73- (1) 03.11.2016 tarih ve 2016/04-07 sayılı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin kabul edildiği tarihten önce herhangi bir lisansüstü programına kayıt yaptırmış öğrencilere, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 21.12.2016 tarihten itibaren, ilgili lisansüstü programı için, bir kereye mahsus olmak üzere, tanımlı azami süre kadar ek süre verilir.

rekuye

Öğrenci
sizin yazdığınıza göre 2016 güz yarıyılından önce doktoraya başlayan bir kişi 2022 bahar dönemi doktorayı bitirmeli değil mi? [MENTION=81988]astro[/MENTION]

hmtslmz

Öğrenci
bu konu için kesin bilgi verebilecek biri yok mu? akademik personel forumu bu konuda bir makale yazsada aydınlansak. şimdi danışmanın doktoradayım atılıyorsun dedi :((. durumlar felaket:(. 2016 öncesi doktora girişliyim. tik leri falan verdim yavaş yavaşda olsa çok ilerleyemesemde hepsinden geçtim. ama artık her dönem tik zorunlu ve bu dönem mezun olmalısın dendi bana. doğru mu yasal olarak ne yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim.