Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

A

Akademik Forum

Guest
Yükseklisans bitirme süreleri.

Üzülmeyin arkadaşlar süre sınırlaması gelse bile mesela 4 yıl diyelim süre sıfırlanacak daha önce okuduğunuz dönemler hesaba katılmaksızın yeni bir 4 yıl 8 dönem hakkınız olacak zaten yukarıda bir yazıda süre sıfırlanacak yeniden başlayacak yazılmış. Ayrıca torba yasada bitirme süreleriyle ilgili bir madde yok bildiğim kadarıyla. :encouragement:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Üzülmeyin arkadaşlar süre sınırlaması gelse bile mesela 4 yıl diyelim süre sıfırlanacak daha önce okuduğunuz dönemler hesaba katılmaksızın yeni bir 4 yıl 8 dönem hakkınız olacak zaten yukarıda bir yazıda süre sıfırlanacak yeniden başlayacak yazılmış. Ayrıca torba yasada bitirme süreleriyle ilgili bir madde yok bildiğim kadarıyla. :encouragement:

Bu ay içinde kanunun yasalaşması bekleniyor torba yasa ile değil kanunu normal yollardan geçireceklermiş. Yasa yönetmelik ile detaylandırılarak nasıl bir yol izleneceği gösterilecektir, bir mağduriyet olmaz şu anad süresi geçenler için.

goggles

Araştırma Görevlisi
Bu ay içinde kanunun yasalaşması bekleniyor torba yasa ile değil kanunu normal yollardan geçireceklermiş. Yasa yönetmelik ile detaylandırılarak nasıl bir yol izleneceği gösterilecektir, bir mağduriyet olmaz şu anad süresi geçenler için.

Hocam bu kanunla ÖYP nin bir ilişkisi var mı azami süre açısından?

K

kayıpp&qpuro:)

Guest
yaw değişmeyen tek şey değişimin kendisidir bilmukabele amenna da abi son 15 yıl da değişimin en çok yaşandığı ülke iddaa ediyorum türkiyedir allahım hani biraz da değişimler bizim beklentilemiz yönünde olsa her şey tam olacaktı da neyse ...katlanacaz bağzı şeyhlere.

ressam

Öğrenci
Demin başka bir başlık ararken tesadüfen şu linke rastladım ve anlamadım yahu biz zaten belirli bi para yatırıyorduk şimdi zaten azami süresini aşmış olan öğrencinin yatıracağı parayı nasıl hesaplıyacaklar yeni başlamış gibimi yoksa 300 katınımı alacaklar anlayan varmı link şu,yuh diyorum ya... hatta alıntı yaparak şuraya koyayım:
"Lisansüstü öğrenimini, süresi içerisinde tamamlanamaması halinde, tez aşamasında ödenecek öğrenci katkı payı veya öğrenim ücreti, lisansüstü öğrenim için belirlenen dönemlik katkı payı veya öğrenim ücretinde, dersin alınacağı dönem için belirlenen kredi başına katkı payı veya öğrenim ücretinin yüzde 50 fazlası, dördüncü defa kayıt yaptırılması halinde yüzde 100, beşinci veya daha fazla defa kayıt yaptırılması halinde ise yüzde 300 fazlası ile hesaplanarak alınacak." :disillusionment:

Aynı Dersi 3 Kere Alanlar Katkı Payı Ödeyecek | Akademik Personel 2014-2015

lagrange

Öğrenci

Sürenin sıfırlanacağı ile ilgili geçici 66. maddenin geçip geçmediği hakkında bilgi yok. Sanırım mağduriyetler olacak

A

Akademik Forum

Guest
geçivi 66. madde meclisten Geçici 67. madde adı altında geçti. Endişeye mahal yok.

lagrange

Öğrenci
geçivi 66. madde meclisten Geçici 67. madde adı altında geçti. Endişeye mahal yok.

Forumda konu hakkında bilgilendirme için yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Ama Nazmi Hocamın da vurgulamak istediği gibi tam metin yayınlanmadan veya görmeden kesin bir ifade kullanamayız

- - - Güncellendi - - -

İlginç olan http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_sd.son_tutanak sayfasındaki bugünkü tutanakta yasa ile ilgili bilgi yok. Kaptı kaçtı yasalarla yüksek öğretim olmaz.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Forumda konu hakkında bilgilendirme için yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Ama Nazmi Hocamın da vurgulamak istediği gibi tam metin yayınlanmadan veya görmeden kesin bir ifade kullanamayız

- - - Güncellendi - - -

İlginç olan TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ sayfasındaki bugünkü tutanakta yasa ile ilgili bilgi yok. Kaptı kaçtı yasalarla yüksek öğretim olmaz.

Yasa taslağı 13'ünde görüşüldü tüm yasaya ait tutanaklar burada: TBMM Tutanak Müdürlüðü

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Teşekkürler.
Verdiğiniz linkteki sayfadan alıntı:
"Çerçeve 32’ye bağlı geçici madde 66’yı oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Kabul edilmiştir. "

Bu arada lisansüstü için bir süre getirilmedi ancak eskisi gibi olur diye düşünüyorum çünkü lisans için süreler eski haline getirilmiş bunların hepsini yönetmelikle çözecekler bakalım.

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi bey ilgilendiginiz icin tesekkurler, verdiginiz linkteki tasariyi okudum fakat sure kisitlamasi ile ilgili bi ibare goremedim hatta daha once baska bir sebeple iliskisi kesilenlere bile kolaylik sagliyor, ben mi yanlis okuyorum anliyamadim. Saygilar

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi bey ilgilendiginiz icin tesekkurler, verdiginiz linkteki tasariyi okudum fakat sure kisitlamasi ile ilgili bi ibare goremedim hatta daha once baska bir sebeple iliskisi kesilenlere bile kolaylik sagliyor, ben mi yanlis okuyorum anliyamadim. Saygilar

Dediğim gibi yasada süre kısıtlaması lisans ve önlisans için var, lisansüstü için yönetmelik ile ayrıca bir düzenleme yapılacak eskisi gibi yl için 3 yıl dr için 6 yıl olacaktır.

lagrange

Öğrenci
Dediğim gibi yasada süre kısıtlaması lisans ve önlisans için var, lisansüstü için yönetmelik ile ayrıca bir düzenleme yapılacak eskisi gibi yl için 3 yıl dr için 6 yıl olacaktır.

Ama YÖK'teki kanunda lisansüstünden atılmama kaldırılmadığı için lisansüstü için yönetmelik çıkarmak kanunla uyumsuzluk yaratır.

YÖK kanundaki 44. maddenin c fıkrası tamamen değiştiği için önceki mesajım hatalı.

Bu durumda yen lisansüstü yönetmelikte de azami süreler sıfırlanacak mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Ama YÖK'teki kanunda lisansüstünden atılmama kaldırılmadığı için lisansüstü için yönetmelik çıkarmak kanunla uyumsuzluk yaratır.

YÖK kanundaki 44. maddenin c fıkrası tamamen değiştiği için önceki mesajım hatalı.

Bu durumda yen lisansüstü yönetmelikte de azami süreler sıfırlanacak mı?
YÖK kurulu karar verecekmiş ona öğrendiğim kadarı ile.

lagrange

Öğrenci
İçinde ilişik kesmenin olduğu bir yönetmelik olduğu ve süre uzatılmadığı için lisansüstünden atılmalar şimdiden başlayabilir.

- - - Güncellendi - - -

Eski yönetmeliğe bakmışım. Bu mesajım da hatalı. Allah hayretsin.

ressam

Öğrenci
Atılmanın geleceğini zannetmiyorum ödenecek parayı katlamışlar sabit bi para ödüyorduk örneğin 130 lira bu artmıyordu miktar olarak şimdi yıllar artıkça bunun 2 katı 3 katı olacak yukarda belirtiğim gibi bakalım kaçıncı yıldan sayıp ne kadar para talep edilecek zaten azami süresini aşmışlardan canımı sıkan bu..yani hem para cezasını katlamak hem atmak mantıksız bi olay olur..herhalde yani ..gerçi zaten ne mantıklı ki..