Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

milestraume

Öğrenci
Merhaba, benim de bir sorum olacak. Ben Şubat 2016'da yüksek lisans kaydımı yaptırdım ilk kez. Şimdi ise benim 2.dönemim ama dönem uzatıp 3 dönemde bitireceğim ders dönemimi.

* Bu durumda ben tez danışmanımı bu dönem sonunda belirlemek zorunda mıyım?
* Tez danışmanımı ve konumu geç belirlersem bir yaptırımı olur mu?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Ben 2014 guz döneminde tezli yüksek lisansa kayıt oldum. Amacım askerliği tecil ettirmekti, bundan dolayı okula hic gitmememe ve hicbir dersi verememe ragmen her dönem derslere kayıt yaptirmak zorunda kaldim çünkü kayıt yaptirmayinca tecili iptal ediyorlar bu dönem 5. Donemdeyim. Derslere kayit yaptirdigim icin alttan dersleri üçüncü kez alıyorum. Sorum su:

Dersleri bitirmek icin 4 dönem süre veriyorlar. Dersler derken hem kredi dersleri hem seminer dersleri kastediyorlar galiba. Bu seminer dersi kredi dersleri bitirdikten sonra mi aliniyor? Ben bu donemde tum derslerden kaldigim icin gelecek yil kredi derslerini alsam bile seminer dersini alamayacagim demektir yani 4 donemde dersleri tamamlamam imkansiz oluyor.

Yani kisacasi beni ne zaman atacaklar bu dönem sonunda mi yoksa 4 donem bekleyip sonra mi atacaklar.?

merve1

Öğrenci
Bu durumda yl süresi sıfırlanan öyplilerin 50 d kadrosunda oldukları için enstitüyle ilişikleri kesilmeyeceğine göre atılmamaları gerekiyor. Haksız mıyım?

erdemyeler

Öğrenci
Arkadaşlar ben YÖKE sordum cevap alamadım:
Şimdi benim 4. senem görünüyor arada şere..sizler üzerime iftira attı 6 ay uzaklaştırma aldımi mahkeme 1 yıl sonra iptal etti v.s.. haliyle 2 sene doktoraya devam edemedim. NOT Ortalamam 95, büte bile ders kalmadı öncesinde, sonraki olaylar nedeniyle 4 dönem üstüste kayıt yenilemedim.
Şimdi X üniversitesine yatay geçiş yapayım dedim, oranın ensititüsü diyor ki: "4 seneniz orada dolmuş, 2 sene içinde tezi bitirmen gerek e biz derslerni saymayacağız zaten 1 sene oradan kaybedersin 1 senede de tezi bitiremezsin atılırsın"
şimdi ben bunlara yeni yasaya göre sürenin sıfırlandığını nasıl anlatayım?

karkinli

Öğrenci
Arkadaşlar ben YÖKE sordum cevap alamadım:
Şimdi benim 4. senem görünüyor arada şere..sizler üzerime iftira attı 6 ay uzaklaştırma aldımi mahkeme 1 yıl sonra iptal etti v.s.. haliyle 2 sene doktoraya devam edemedim. NOT Ortalamam 95, büte bile ders kalmadı öncesinde, sonraki olaylar nedeniyle 4 dönem üstüste kayıt yenilemedim.
Şimdi X üniversitesine yatay geçiş yapayım dedim, oranın ensititüsü diyor ki: "4 seneniz orada dolmuş, 2 sene içinde tezi bitirmen gerek e biz derslerni saymayacağız zaten 1 sene oradan kaybedersin 1 senede de tezi bitiremezsin atılırsın"
şimdi ben bunlara yeni yasaya göre sürenin sıfırlandığını nasıl anlatayım?
Ekli dosyayı görüntüle yok-yazi-25062015091846.pdf ekteki yökün üniversitelere gönderdiği yazıyla itiraz edebilirsiniz sanırım.

Donem ortasında tezli yüksek lisanstan kaydim silinebilir mi? Öğrenci islerini telefonla aradım ve bana söylenen su oldu, eğer olur da derslerinizi toparlayamayacaj durumdaysanız kaydınızı o zaman da sileriz( bahar dönemi sonunu beklemeden) bu mümkün mü?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

karkinli

Öğrenci
Donem ortasında tezli yüksek lisanstan kaydim silinebilir mi? Öğrenci islerini telefonla aradım ve bana söylenen su oldu, eğer olur da derslerinizi toparlayamayacaj durumdaysanız kaydınızı o zaman da sileriz( bahar dönemi sonunu beklemeden) bu mümkün mü?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dönem ortasında silinir mi bilmem ama bir önceki msjda paylaştığım yök yazısına göre öğrencilik süreleri 2016-2017 döneminde yeni başladı yani daha önünüzde 2.5 sene süre olması lazım. Yök yazısıyla itiraz edin bence

mtz

Öğrenci
Aynı durum bende de mevcut. Gazi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans yapıyorum,tez aşamasındayım. 2014 bahar döneminde kayıt oldum. Ben şubat ayında atılacağım diye bekliyordum,anabilim dalını aradım,bana 1 dönemim kaldığını söylediler. Halbuki Yök kararına göre 2019 sonuna kadar atılmamam lazım. Neden Gazi Üniversitesi karara uymuyor,panik içerisindeyim diger döneme de yetistiremeyebilirim tezimi. Enstitüye itiraz mı etmeliyim. Resmi olarak bu açıklamayı göstermek yeter mi yoksa Yök ten gelen bilgi edinme cevabını mı göstermeliyiz? Bu karar bağlayıcı değil mi?

Merhaba.Ben de Gazi SBE 2013 Güz Dönemi girişliyim ve 6.dönem gözüküyorum.Yani son dönemim.Açıkçası çok şaşırdım,bir o kadar da üzüldüm.2016 Güz Döneminden itibaren eğitim süreleri sıfırlandıysa,önceki yıllar dikkate alınmadan ibaresi konuluyorsa 1 yılım daha olması gerekmiyor mu?Nasıl son dönemim,anlamadım gitti.2011 girişli biri var,o da son dönemde.2014 girişli arkadaşıma 1 yılın daha var denilmiş.Gazi'nin ne yapmak istediğini çözemedim.YÖK'ün kararını Gazi uygulamaya sokmadı sanırım.Sizde son durum nedir,merak ettim.

mtz

Öğrenci
Merhaba,

Ben ve benim durumumdaki onlarca kisinin ilisigi kesildi. Kime, neyi anlatacaksiniz dediler enstituden. Kanuna aykiri bicimde topluca ilisigimiz kesildi.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Merhaba.Çok geçmiş olsun.Büyük haksızlık bu.Sanırım araştırma görevlisiydiniz.Eski kayıtlı öğrenciler,2016'da bize 3 yıl verdiler,2019'a kadar zamanımız var diye düşünüyor haklı olarak (düne kadar ben ve arkadaşlarım da aynı düşüncedeydik) ama 2018 Bahar dönemi sonu için tarih veriyor pek çok üniversite.2019 Eylül'e kadar süre tanıyan üniversite sayısı da bir hayli fazla.Yök'ün kararı üniversiteden üniversiteye değişiyor ne yazık ki.Yök'ün kararına rağmen öğrencinin ilişiğini kesen üniversiteler nasıl bu kadar acımasız olabiliyor,pes doğrusu.

Son düzenleme:

nymphe

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yüksek lisansa 2014 de kaydolmamız halinde ilişiğimiz 2019 Haziran'da mı yoksa 2018 Haziran'da mı kesilecek? Şimdiye kadar çelişkili yanıtlar aldım, bilgisi olan varsa çok sevinirim...

mtz

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yüksek lisansa 2014 de kaydolmamız halinde ilişiğimiz 2019 Haziran'da mı yoksa 2018 Haziran'da mı kesilecek? Şimdiye kadar çelişkili yanıtlar aldım, bilgisi olan varsa çok sevinirim...

Merhaba.Her üniversite farklı tarih uyguluyor bu konuda.Benimle aynı yıl Yüksek lisans'a başlayan birine kendi üniversitesi 2019 derken,bize 2018 deniliyor.Hatta ilişiği kesilen üyeler vardı,okumuştum.Mutlaka enstitünüz öğrenci işlerine sorun,yüz yüze görüşme imkanınız yoksa arama veya mail ile danışabilirsiniz.Başarılar.

nanofly

Öğrenci
Hukukçu arkadaşlar, atılmanın kaldırıldığı eski yönetmelikten yararlananlar kazanılmış hak davası açarlar ise kazanma şansları nedir?

SAMİ1

Öğrenci

2014 girişli bir öğrencinin durumu 2016 güz dönemi ile birlikte 2 şekilde gerçekleşebilir;
1-ders dönemi öğrencisi
2-tez dönemi öğrencisi

1-ders dönemi öğrencisi iseniz 2018 bahar yarıyılı sonuna kadar derslerinizi vermeniz gerekir, verirseniz teze geçer 2019 sonuna kadar tezi verip mezun olabilirsiniz. 2018 bahar yarıyılı sonu öncesinde derslerinizi verirseniz azami 4 yarıyılı aşmayacak şekilde 2019 sonuna kadar tezini tamamlamanız gerekir.

2- tez dönemi öğrencisi iseniz 2018 bahar yarıyılı sonuna kadar tezinizi teslim edip savunmanız gerekir, aksi halde ilişiğiniz kesilir.

ders ve tez dönemi için normal süre 2'şer yarıyıl olup fazladan 2 yarıyıl hak verilmiştir. bu hakkı azami süreleri aşmaksızın ders ve tez dönemi için kullanabilirsiniz.

NewYork_

Öğrenci
Arkadaşlar gerçekten her okulun verdiği süre değişiyor. Dokuz eylül sosyal bilimler enstitüsü

Tezli Yüksek Lisans Programları azami 6 yarıyıl (2018/2019 Bahar dönemi sonu),
Tezsiz Yüksek Lisans Programları azami 3 yarıyıl (2017/2018 Güz dönemi sonu),
Doktora Programları için azami 12 yarıyıldır (2021/2022 Bahar dönemi sonu)

olarak süreleri belirlemiş.

Son düzenleme:

kolaps

Öğrenci
Ben de marmara üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum,2014 kayıtlıyım. Okulla görüştüğümde öğrencilik hakkımın 2019 eylül ayına kadar devam ettiğini söylüyorlar ama tecilim 26 mart 2018'de bitiyor ancak bu tarihe kadar tezi bitirmem zor. En azından 2-3 ay daha gerekli
Nisan ayında yoklama kaçağı durumuna düştükten sonra tezi savunup sonrasında da tecil ettirebilir miyim ? Bilgisi olan var mı ?
Bir de konuyu YÖK ve Milli savunma bakanlığına BİMER'den iletip tecili uzatmalarını talep ettim cevap bekliyorum.

railways

Öğrenci
Merhaba

Bu dönem derslerimi veremezsem okulla ilişiğim kesilecek, dönem 22 haziran'da bitiyor.askerlik işlemleri ne zaman başlar, temmuz ayında başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırabilir miyim?

trexq

Öğrenci
Merhaba,

2015-2016 güz döneminde yüksek lisansa başladım. Şuan tez aşamasında yım. Bu dönem normalde 6. Yani son dönemim. Yeni uygulamaya göre ne zamana kadar bitirmen gerekli.

Kusura bakmayın kafam karıştı azıcık :)