Yükseklisans Eğitiminin Yapıldığı Şehirden Başka Bir Yerde Araştırma Görevlisi Olmak

denizzznehir

Öğrenci
merhabalar benim bazı sorularım olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim..yükseklisansı yaptığım şehirden farklı bir şehirdeki üniversiteye araş.gör. olarak başvurabilirmiyim eğer kazanırsam yükseklisansa nasıl devam edebilirim çünkü farklı şehirlerde? ve son olarak 50/d maddesi nedir bilmiyorum?şimdiden teşekkür ederim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba, 50/d maddesi Enstitü kadrosudur. Burslu öğrencilik gibidir. Doktora bitince rahatca ilişini kesebilirler. 33/a kadrosu ise normal araştırma görevlisi kadrosudur, doktora bitince dr. araştırma görevlisi olarak kadro beklersiniz. İlişiğinizin kesilmesi zordur, Prof.luğa kadar yükselebilirsiniz. Diğer sorunuzun cevabı: ya orda yeniden y.lisansa başlarsınız ya da derslerinizin bazıları sayılır y.lisansınızı oraya aldırarak orda devam edersiniz. Fakülte yönetim kurulu kararına bağlıdır.

denizzznehir

Öğrenci
teşekkür ederim hocam o zaman 33/a daha iyiymiş:) benim bir sorum daha olacaktı yökün bazı ilanlarında 50/d yazmıyor o ozaman 33/a mı oluyor?

denizzznehir

Öğrenci
hocam teşekkür ederim:) affınıza sığınarak bir soru daha sormak istiyorum (benden bıkmış olabilirsiniz ) araş.gör. kadroları açıldı başvurmayı düşünüyorum ama gönlümde yatanda öyp aslında bi yandanda araş.gör. içinde şansımı denemek istiyorum pişman olmamak için..mesela araş.gör olarak atanabildim öyp için daha sonra başvurabilirmiyim böyle bir hakkım olurmu?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Olmaması icin yasal bir engel yok. Akademik kadrolarda istifa sınırı yoktur, bir ihtimal muvafakat alarak kadronuzlada geçebilirsiniz.
Böylece kesintiye uğramaz maaş sigorta vs ama zor verirler olmadı dediğim gibi istifa eder gecersiniz.

imagey

Öğrenci
merhaba hocam ben su anda bir unide yuksek lisans yapiyorum ve tez asamasindayim...Tez asamasina geceli bir donem oldu...yani 1,5 yildir yuksek lisans yapiyorum...bu arada baska bir universiteye 50 d arastirma gorevlisi basvurusunda bulundum...eger kazanirsam yatay gecis yapmam gerekiyormus bu konuda imza attik sinavdan once...simdi merak ettigim su anda bulundugum uniye yatay gecis icin basvuru yapinca uninin sonucunu beklemeden kazandigim unide goreve baslayabilir miyim? bir de yatay gecisin tamamlanmasi ne kadar surer? basvurdugum unideki hoca buraya geldigin takdirde tek ders alacaksin ve tez asamasina gececeksin oradaki tezini unutacaksin bu da 3 yil durecek dedi...bu konuda daha ayrintili bilgi verir misiniz?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yatay geçiş sonucunu beklemenize gerek yok göreve başlamak için. Atamanız olduğu anda göeve başlarsınız zaten mecburen onaylayacaklar yatay geçişinizi. Ama hoca doğru söylemiş yeni bir tez komitesi tez danışmanınız olucak bir ders daha vericekleri için boşuna uzatmış olucaksınız. tavsiyem yükseklisansınızı tezinizi vererek bitirin, bu arada diğer kadrolara başvurun zaten 50/d burslu öğrencilik gibi bir durum sonuçta doktora bitince sizede yolu gösteriyorlar.

imagey

Öğrenci
Hocam tesekkurler bilgilendirdiginiz icin birsey daha sormak istyorum size 50 d lilerin 33 a ya gecisleri yapiliyor degil mi? Uninin kararina bagli sanirim degil mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam tesekkurler bilgilendirdiginiz icin birsey daha sormak istyorum size 50 d lilerin 33 a ya gecisleri yapiliyor degil mi? Uninin kararina bagli sanirim degil mi?

Evet yönetim kurulu 50/d li bir araştırma görevlisini 33/a kadrosuna geçirebilir bu mümkündür. Mesela bu ÖYP'de bir üniversite 33/a'dan ataması gereken araştırma görevlilerini 50/d'den atamış 1 yıl sonra değiştirecek.

saducat

Öğrenci
Merhaba hocam.Ben öyp'ye ilk defa başvuracağım.Aklıma takılan bazı sorular var.Ben şuan bir üniversitede alanımla ilgili yükseklisans yapmaktayım.Şuan tez aşamasındayım.Öyp'le ilgli tercihlerimin 3'ü de ikamet ettiğim il dışında.Ben ikamet ettiğim ilde kalmak istiyorum.En azından yükseklisansımı bitirdikten sonra doktoramıda aynı yerde yapmak istiyorum. Öyple yerleştirildiğimde başvuru yaptıktan sonra yükseklisans yaptığım üniversitede ar. görevlisi olarak görev alabilirmiyim? Ayrıca dil eğitimi için kendi tercih ettiğim yerlere mi gönderiyorlar yoksa yök mü beni istediği yere eğitime gönderiyor.Bir sorum daha olcak.O da senetle ilgili.öYP'le yerleştirildiğim üniversiteye gidip kayıt olduktan sonra bir süre sonra senet imzalama aşamasında ben imzalamazsam ne olur?üds puanım 50.İmzalamadığım taktirde öyp kapsamından çıkıp araştırma görevlisi olarak kalabilirmiyim?

duyguküçük

Öğrenci
merhaba,
araştırma görevlisi kadrosunda olduğum şehirden başka bir şehirde yüksek lisans yaparken dersler için kaç gün izin hakkım var acaba? bunun hakkında bilgi veren bir kanun ya da yönetmelik maddesi var mı acaba?
teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
50/d olan kadroda bulunduğunuz için atandığınız üni.de yüksek lisans yapmanız zorunludur. Bilimsel hazırlıkta öğrenci statüsünde olmadığınız için yatay geçiş yapamıyorsunuz, o yüzden bitirmeniz gerekir eğer bitiremezseniz sizi alma gibi bir zorunlulukları yoktur.

hasan0688

Araştırma Görevlisi
benim de yüksek lisans için başka bir şehre gitmem gerekiyor haftada 1 ya da 2 gün.bunun için yolluk vs alınıyor mu?izin konusunda blüm başkanı göndeririz sıkıntı olmaz dedi olmaz herhalde

lxDeVILxl

Öğrenci
Merhabalar,

Benim de bir sorum olacak. Ben şu an bir vakıf üniversitesinde burslu olarak yüksek lisans yapmaktayım. Bulunduğum üniversitede araştırma görevlisi kadrosu yok, bu her bölüm için geçerli. Bu benim 2. yüksek lisansım. Daha önce farklı bir alanda yüksek lisans yaptım ve alan değiştirdim. Şimdi ise 50/d ile açılan kadrolardan birisine araştırma görevlisi olarak başvurma planım var ve bu kadro benim ilk olarak yaptığım yüksek lisans bölümümü kapsamakta, yani yeni bölümümle bir alakası yok ve ben yüksek lisans mezunu olarak bir başvuru yapacağım. Ama sıkıntım haftanın 2 günü dersim var ve başvuru yapacağım üniversite farklı bir şehirde. Bu durumda eğer ki atanırsam; 1) atandığım üniversiteye kaydımı aldırmak zorunda mıyım? 2) Geçici olarak haftanın 2 günü farklı bir şehirde olmam nasıl karşılanır? 3) 1. soruma bağlı olarak; eğer ki kaydımı aldırırsam ve 50/d statüme güvenerek istifa etme gibi bir durumum olursa öğrenciliğimin durumu nasıl olur? ve son olarak uç bir soru olacak ama 4) eğer ki kabul edilirsem ve haftada 2 gün izinli olabilirsem bu maaşıma nasıl yansır?
Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirlerse çok sevinirim. Tekrardan belirtiyorum, şu an yüksek lisans yaptığım alandan farklı bir alan için başvuru yapacağım ve yüksek lisans mezunu istenen bir kadro.

Şimdiden teşekkürler :eek: