Yükseklisans Eğitiminin Yapıldığı Şehirden Başka Bir Yerde Araştırma Görevlisi Olmak

mehmetsah

Öğrenci
merhaba,

daha önce de söylenildiği gibi, izin durumlarınız büyük ölçüde idareyle karşılıklı anlaşmanıza bağlı bir durum. Yine daha önce de söylediğim gibi, "araştırma izni" dilekçeleri oluyor matbu halde, onları imzalayarak da gidebilirsiniz.

ben şahsen kanunda atandılan üniversiteye kayıt yaptırma zorunluluğu gibi bir şeye rastlamadım. Bölümünüzle ilgili bir sıkıntı varsa zaten başvuru reddedilir ama ilgili alandan yüksek lisans mezunuysanız, kadro da onu gerektiriyorsa sorun olmaz. Maaş kosunda da sıkıntı olmaz merak etmeyin. Öyle olsa hiçbir öğretim üyesi asgari ücretten fazla maaş alamazdı :D

novgorod

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar merak etmeyin maaşınızda bir kesinti olmaz. Üniversitenizin sayfasından "araştırma izin formu" çıktısını alıp doldurun. Bölüm başkanı ve dekanınıza imzalatın. Ben de bu şekilde derslerime devam ediyorum. Maaşım aynı. Ama forumda 35. maddenin zorunlu kılınmaya çalışıldığı gibi şeyler okudum, kafam karıştı. Çünkü ben göreve başlamadan önce yüksek lisans yapıyordum zaten. Neden YÖK sürekli karar değiştiriyor anlamıyorum.

mehmetsah

Öğrenci
Anladığım kadarıyla bazı üniversiteler öyle bir uygulamaya geçmişler. YÖK'ten öyle bir talimat geleceğini ben sanmıyorum. Rastlamadım da. Aksi takdirde benim çalıştığım üniversitede de olduğu gibi küçük üniversitelerde asistan kalmaz, herkes 35.maddesini alır gider.

aktab

Öğrenci
merhaba,
benim atandığım üniversite de yükseklisans ders dönemi boyunca beni izinli sayacaklarını, tez döneminde ise orada bulunmamı istiyor. yani 35. madde ile görevlendirmeden. git gel de yok.
fakat yükseklisansa öyp kontenjanından girdimden yüksek yaptığım üniversite 35.madde ile gelmezsen öğrenciliğini iptal ederiz diyor. ben de 35 le gitmek istemiyorum. acaba öyp kontenjanından normal öğrenciliğe geçiş gibi birşey var mı? bilgisi olan var mı?

hasan88

Öğrenci
Arkadaşlar kısa bir sorum olacak. Şimdi 50 d ile bir kadroya atanırsak, atandığımız üniversiteye aynı zamanda yatay geçiş yapmamız gerekiyor. Peki 33 a ile atanırsak hem kendi okulumuzda yüksek lisansa devam edip, hem de atandığımız farklı okulda ki görevimize devam edebiliyor muyuz?

hasan88

Öğrenci
1. sayfada bir arkadaş şu şekilde bir ifade kullanmış. Bu yüzden sormuştum. --- ''ben su anda bir unide yuksek lisans yapiyorum ve tez asamasindayim...Tez asamasina geceli bir donem oldu...yani 1,5 yildir yuksek lisans yapiyorum...bu arada baska bir universiteye 50 d arastirma gorevlisi basvurusunda bulundum...eger kazanirsam yatay gecis yapmam gerekiyormus bu konuda imza attik sinavdan once..---

mehmetsah

Öğrenci
O, arkadaşın kadrosuna atandığı üniversitenin politikasıdır. Bazı üniversiteler her an ellerinin altında asisyan olsun diye böyle bir yönteme başvuruyorlar. Ama 2547'de veya başka ilgili yönetmeliklerde böyle birşey söz konusu değil. Ben de şahsen 50/d kadrosundayım ve doktora yaptığım üniversite ile çalıştığım üniversite farklı şehirlerde.

mello

Öğrenci
arkadaşlar merabalar. bende bir konu hakkında bende düşüncelerinizi almak istiyorum. su anda tez dönemindeyim. hatta 1 veya 1,5 aya bitecek gibi. su asamada farklı bir ilde ar gör ilanı var. çok istediğim bir yerdi. durdular durdular tam tez bitiyorken ilana çıktılar :) şimdi oraya basvurmayı düşünüyorum. olurda kazanırsak sürec nasıl işler, teze bastan mı baslanır?:ambivalence: kafam çok karıştı. ne yapmalı? yada hiç basvurmamalı mı? enstitü kadrosu birde. fikri olan paylaşırsa çok sevinirim.

Admire

Öğrenci
Meraba arkadaslar.. yüksek lisansımın ilk dönemindeyim ve 50d kadrosuyla su anda baska bir üniversitede kadro kazandım. önümüzdeki hafta atamam yapılcakmıs.. fakat benim oraya gecebilmem icin yatay gecis yapmam gerekiyormus ve ortalamamın bu dönem için 3.30 olması gerekiyormus.. Eger 3.30 yapamazsam ne olur? atamam yapıldıktan sonra cıkarılırmıyım yada suanda okudugum sehirdemi kalmak zorundayım. Olurda bu ortalamayı yapamazsam bu dönemimi dondurup orda yeni bir yüksek lisans kadrosunun acılmasını bekleyerek diger dönemimi gecirsem bu kadromda bi değişikliğe sebep olurmu?? yardımcı olursanız cok sevinirim..

eliffff

Öğrenci
Edebiyat Fakültesinde yüksek lisans yaparken Türkçe Eğitimi bölümüne başka bir üniversiteye Öyp ile atanırsak yüksek lisansa yeniden mi başlatılır yoksa devam mı edilir?

tahta

Öğrenci
arkadaşlar merhaba, ben de 33/a ile bir üniversiteye atandım fakat tez aşamasında başka bir üniversitede yüksek lisans öğrencisiyim. bu konuyla ilgili bir yaptırım göremedim ama, daha önce bu deneyimi yaşayan herhangi bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi? ve ayrıca araştırma izni alarak haftada bir gün gibi bir süreyle yüksek lisans yaptığımız üniversiteye gidebilir miyiz?

sabah

Öğrenci
öyp de kadromuzun bulunduğu üniversiteye döndüğümüz zaman 50 /d gibi zorunlu hizmetimiz bitince ilişiğimiz kesilecek mi yok sa 33-a mı yız öyp başvuruları yapılırken yanlarında 33-a yada 50 d diye belirtilmemişti o yüzden merak ettim

zubarba

Öğrenci
arkadaşlar benim de konuyla ilgili bir sorum olacaktı: şuanda ankarada bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum.aynı zamanda osmaniyedeki sosyal bilimler enstitüsü araştırma görevlisi kadrosu için sınava çağrıldım. eğer osmaniyeye atanırsam hem ankaradaki yüksek lisansıma devam edip hem de osmaniyedeki görevime devam etme şansım var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.

passha

Öğrenci
arkadaşlar benim de konuyla ilgili bir sorum olacaktı: şuanda ankarada bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum.aynı zamanda osmaniyedeki sosyal bilimler enstitüsü araştırma görevlisi kadrosu için sınava çağrıldım. eğer osmaniyeye atanırsam hem ankaradaki yüksek lisansıma devam edip hem de osmaniyedeki görevime devam etme şansım var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.

ewet war ben sakarya unı.deyım aynı zamanda dumlupınarda yuksek lısans yapıyorum ama buna bölum karar verıyor ben tez aşamasında oldugum ıcın bırsey demedıler. Tez aşamasında olmayan arkadaşlar burdan devam edıyorlar su anda

kariyerenes

Öğrenci
X ünide yüksek lisansımın daha birinci dönemi bitmemiş halde iken atatürk üniversitesinde 50/d kadroyu kazandım. Enstitü bana yatay geçişle geçeceksin dedi.Atatürk üniversitesine yatay geçiş yapmadan yüksek lisansımı X ünide bitirmek istiyorum bunun kararını hangi kişiler verir ve mümkün müdür?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Bu ancak enstitü müdürünün izni ile ve git-gel ile mümkün olabilir erzurumdan git-gel yapmak zor olacaktır sanırım en iyisi yatay geçiş yapmanız.

didemats

Öğrenci
Nazmi Hocam merhabalar. Ben halihazırda bir üniversitede ÖYP kadrosu ile yerleşmiş bir araştırma görevlisiyim. Bu üniversitede aynı zamanda yüksek lisans öğrencisi idim ve 1. dönemimi tamamladım. Şimdi 2. dönem ders alma aşamasındayım. Hocam ben bir başka üniversitede 50/d kadrosuna başvurdum ve kabul edildim. Mevcut çalıştığım okuldan muvafakatımı da aldım ve atamam yapıldı. Ben yeni 50/d kadromun bulunduğu yerde yüksek lisans eğitimime devam etmek istiyorum. Yazılarınızdan okuduğum kadarıyla 50 d kadrosuyla beni alan üniversite beni mecburen yatay geçişle alması gerekiyor. Hocam sizin vermiş olduğunuz bu bilgiye nasıl ulaşabilirim? Çünkü şu an yeni başlayacağım üniversite beni yatay geçişle almak istiyor ama bunun yönetmeliklere uyup uymadığını hangi resmi dayanağa bağlı olarak beni alabileceklerini bilmiyorlar çünkü 50 d ile alım ilk defa yapıyorlar. Yardımcı olabilir misiniz? Saygılarımla.

arşgör

Öğrenci
İyi günler arkadaşlar.Ben X ünivde arş gör'üm. X ünivde y.lisans prğramı olmadığı için Y üniv'e y.lisansa gidicem. Haftanın kaç günü izin verebilir. Ve bunun yasal bir dayanağı var mı?Yani bununla ilgili bir yasa yönetmelik var mı?