Yükseklisans Eğitiminin Yapıldığı Şehirden Başka Bir Yerde Araştırma Görevlisi Olmak

sohoxx

Öğrenci
Bir kadro ilanında uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yapıyor olma şartı var ve ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yapıyorum,başvuru yapabilir miyim yinede?

Mustafa

Araştırma Görevlisi
Bir kadro ilanında uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yapıyor olma şartı var ve ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yapıyorum,başvuru yapabilir miyim yinede?
Hocam merhaba,
Bu tamamen enstitünün elinde. Başvurmadan arayıp durumu teyit etmeniz faydanıza. Enstitü sekreteri ile görüşün. Bazı durumlarda transkriptteki ders içeriğine bakılıyor ve jüri karar veriyor.

M

MUSTBY

Guest
Merhaba arkadaşlar, dşarıdan doktora yapıyorum bazı sorularım var. cevaplarsanız cok memnun olurum.
1-Doktorayı bitirdikten sonra yardımcı docent sartlarını tamamlayıp nasıl yard. doc olunuyor. jurinın yapacagı bır sınavı kazanıp yard. doc unvanımı alınıyor. yoksa unıversıtelerın actıgı yar.doc kadrosu için basvuru yapılıp oradamı o unvan ve kadro verılıyor?
2-Ben lisans ve yuksek lısansımı bilg. muh te doktoramı ise biyo müh.te yapıyorum. yardımcı docent alımları için hangi bölüm alır. lisansımamı yoksa doktoramamı bakıp kabul edılırım. Lisans ve doktoranın farklı bolum olması dezavantajmıdır. Her nekadar biyomuh te doktora yapsamda biyomuhun konularıyla bilg. müh arasıdna köprü kurulabılecek bir alanda yapıyorum.

Tesekkur ederim.

Mustafa

Araştırma Görevlisi
Hocam hayırlı olsun,
Yardımcı Doçentlik bir ünvandır. Doktora mezunu olan ve ilan şartlarını sağlayan herkes, açılan ilanlara başvurarak birer aday olurlar. Mezuniyet alanı şartını koymak da ilana bağlıdır yani üniversitenin elindedir. Sizin durum özel bir durum olduğundan bireysel görüşmelerle kadro aramanız (bu ne kadar etik bilmiyorum ama ülkemizde normal) mantıklı olandır.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba yardımcı olursanız sevinirim.

ben çaılışıyorum aynı zamanda yüksek lisans yapmak istiyorum. başka şehirde yapabilir miyim? haftada bir kaç gün giderek? devam zorunluluğu var mı? bursa'da yaşıyorum

spectacula

Öğrenci
Değerli Hocalarım size benim için çok önemli olan bir konuda bir soru sormak istiyorum. Şu an A üniversitesine ait X programında ve B üniversitesine ait Y programında yüksek lisans yapıyorum. A üniversitesinin açtığı "Y programında yüksek lisans yapıyor olmak" şartlı araştırma görevlisi ilanına başvurdum ve kabul edildim. Kazandığım üniversite olan A üniversitesi benim yüksek lisansımı B den A ya almamı istiyor. Fakat benim halihazırda A üniversitesinde X programında yüksek lisansım zaten var. Ben de aslında X de devam etmek istiyorum ama dediğim gibi kazandığım araştırma görevliliği Y programından. Sormak istediğim acaba ben Y de arş. gör. olarak çalışırken yüksek lisansımı X te yapabilir miyim? Böyle birşeyi dile getirme hakkım var mıdır? Böyle birşeyi hocalara söylediğim zaman onların kararı ne yönde olursa onu mu yapmak zorundayım? Bu arada hem X hem de Y aynı bölüme ait farklı programlar. Biraz uzun ve karışık olduysa özür dilerim :( Cevabınızı merakla bekliyorum :)

atemel1989

Öğrenci
Merhabalar ben 2014 girişli olduğum A üniversitesinde bu bahar dönemi sonunda ilisigim kesilecek. ozel sektörde çalışmam ve yurtdışında olmam sebebiyle sadece bir dersverebildim. A üniversitesindeki yuksek lisansi bitirmem mümkün gözükmüyor yani. Eğer B üniversitesinin 50d kadrosuna atanirsam yüksek lisansa yeniden mi başlayacağım? Üniversitenin yüksek lisans yapıyor olmak şartı vardı. Eğer yeniden baslamayacaksa istenen belgelerde neden yüksek lisans transkript istenmiyor?

drtug

Öğrenci
arkadaşlar uzaktan eğitim yl yapıcam bende ama istanbulda yapan bir üniversite bulamadım.Çok fazla git gel oluyor mu sınavlar için vs? Daha önce yapmış olan var mı bilgilendirebilir mi?

sensei039

Öğrenci
Başka bir üniversitede yüksek lisans ders aşamasında iken , araştırma görevlisi olarak başka bir üniversiteye başka bir anabilim dalına atandığımda süreç nasıl işler ...yds 51,25 .

finduilas

Profesör
Başka bir üniversitede yüksek lisans ders aşamasında iken , araştırma görevlisi olarak başka bir üniversiteye başka bir anabilim dalına atandığımda süreç nasıl işler ...yds 51,25 .
Atandiginiz okul yaptiginiz yuksek lisansi kabul ederse orda devam edersiniz, etmezse yeniden yuksek lisansa baslarsiniz atandiginiz anabilim dalinda.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar.. benim de bi sorum olacaktı: başka şehirde yüksek lisans yapmaktayım bu dönem itibari ile seminere başlayıp 2018 şubat ayında tezimi bitirmiş olucam.. bu arada yaşadığım şehirde araştırma görevlisi olarak atandım ama atandığım okulda bölümüm yok bu nedenle görevlendirme ile yüksek lisans yaptığım okula gönderileceğim söylendi.. bazı yerlerde bu seçenek olarak sunuluyor yani kişi isterse gider istemezse gitmez diye.. bu ne kadar doğrudur?

sanatvetarih

Öğrenci
Merhaba

Ben geçen hafta 50 d kadrosunda bir üniversiteye araştırma görevlisi olarak kabul edildim. Ancak benim atandığım üniversiteden çok daha iyi bir üniversitede yüksek lisansım devam etmekteydi ( tez aşamasına geçmiştim) Atandığım bölüm benim yüksek lisansımı yatay geçiş ile aldırmamı şart koştu. Bende uzun zorluklarla kazandığım yüksek lisansımı kaybetmek istemedim ve ne yazık ki bir tercih yapmak durumunda kalarak atanmaktan vazgeçtiğimi belirten bir dilekçe yazdım. Yani yedek olan arkadaşın kısmeti oldu. Benim merak ettiğim durum üniversitenin böyle bir şart koyması herhangi bir yasal gerekçeye dayanıyor mu? Eğer dayanmıyorsa benim bu duruma itiraz ederek görevi geri istememin mümkünü olabilir mi?

hbs

Öğrenci
Merhaba

Ben geçen hafta 50 d kadrosunda bir üniversiteye araştırma görevlisi olarak kabul edildim. Ancak benim atandığım üniversiteden çok daha iyi bir üniversitede yüksek lisansım devam etmekteydi ( tez aşamasına geçmiştim) Atandığım bölüm benim yüksek lisansımı yatay geçiş ile aldırmamı şart koştu. Bende uzun zorluklarla kazandığım yüksek lisansımı kaybetmek istemedim ve ne yazık ki bir tercih yapmak durumunda kalarak atanmaktan vazgeçtiğimi belirten bir dilekçe yazdım. Yani yedek olan arkadaşın kısmeti oldu. Benim merak ettiğim durum üniversitenin böyle bir şart koyması herhangi bir yasal gerekçeye dayanıyor mu? Eğer dayanmıyorsa benim bu duruma itiraz ederek görevi geri istememin mümkünü olabilir mi?

tez aşamasında olanlar için YÖK görevlendirmeyi onaylamıyor,, yl yaptığınız okul da gerek yoktur diyor; belki buna benzer şekilde yatay geçiş de gerekli görülmeyebilir. sorunuzu YÖK ile görüşmeyi denediniz mi? kanunda bu öğrencinin kendi isteğine bırakılmış; yani derslere gidişte kolaylık olması yönünde..

sanatvetarih

Öğrenci
Derslere gitmem gibi bir durum söz konusu değil zaten ders dönemini bitirdim sadece tezim kaldı ama atanmaya hak kazandığım üniversite sen tezini kendi danışmanınla yaz ama bu okuldan mezun gözükeceksin diyor. Yökü aradım okulla görüşeceklerini söylwdi ama sanırım bu okulun belirlediği bir karar yök bu duruma bir şey yapamıyor

Ezo Bağcı

Öğrenci
merhabalar benim bazı sorularım olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim..yükseklisansı yaptığım şehirden farklı bir şehirdeki üniversiteye araş.gör. olarak başvurabilirmiyim eğer kazanırsam yükseklisansa nasıl devam edebilirim çünkü farklı şehirlerde? ve son olarak 50/d maddesi nedir bilmiyorum?şimdiden teşekkür ederim

Arş. Gör. Olarak görev yaptığınız yerde kazandığınız YL programı varsa eğitimlere görev yaptığınız yerde devam edebiliyorsunuz ya da tam tersi oluyor. Eğitim aldığınız yerde ARŞ. gör. Olarak görev yapıyorsunuz.
Ders dönemini atlattıktan sonra tez de görev yerinize geçebilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hbs

Öğrenci
Derslere gitmem gibi bir durum söz konusu değil zaten ders dönemini bitirdim sadece tezim kaldı ama atanmaya hak kazandığım üniversite sen tezini kendi danışmanınla yaz ama bu okuldan mezun gözükeceksin diyor. Yökü aradım okulla görüşeceklerini söylwdi ama sanırım bu okulun belirlediği bir karar yök bu duruma bir şey yapamıyor

işte dersleri bitirdiğiniz için bir sıkıntınız yok.. dekanla görüşün.. o da olmazsa yl yaptığınız okuldan görevlendirilmesine gerek yoktur yazısı alın.. ayrıca danışmanınız sen tezini kendi danışmanınla yaz ama bu okuldan mezun gözükeceksin fikrine muhtemelen olumlu yanıt vermez; yani mezun göründüğünüz okuldan danışman bulmanız gerekir aksi takdirde eş danışman durumuna düşer

A

Akademik Forum

Guest
Danışman farklı üniversiteden 40a görevlendirmesiyle atanabilir. Bu durumda eş danışman olmaz. Doğrudan danışman olur.

karadagonur

Öğrenci
Merhabalar, halihazırda yüksek lisans öğrencisiyim. Bir üniversitede kadro beklemekteyim. Kadroya girdiğim takdirde doktoramı girdiğim üniversitede devam ettirmek istemiyorum. Orada bu çalışma alanı olduğu halde, daha iyi bir üniversitede eğitim almak amaçlı doktoramı araştırma görevlisi olduğum yerde değil de başka bir üniversitede devam etmek istiyorum. Sizce bu durum hukuki olarak mümkün mü? Üniversite bu durumu kabul eder mi?