2011 Sonbahar ÜDS Soru-Cevap Tartışmaları

sakura

Öğrenci
fen den girdim ve şuana kadar ki en zor sınavımdı. fen de alan dışı pek yoktu sanırım bir tek emile durkeim ile ilgili bir soru dikkatimi çekti
 

lito hd

Öğrenci
Fen bilimlerinden sınava girdim, özellikle paragraf sorularının çok karışık ve zaman alıcı olduğunu düşünüyorum. Sınav alışılmış üds mantığıyla
hazırlanmış sorulardı, her sınavda belli bir soru grubuna yönelik zor sorular hazırlanıyor. Bu sınavda da cümle tamamlama sorularına (birbirine yakın
cevaplar vardı) ve paragraflara yüklenmişlerdi. Sınava puanımı yükseltmek için girmiştim, ancak yükseltmek için yanlış bir dönem seçtim anlaşılan, 1 puan bile yükseltsem mutlu olacağım, bakalım puan ne gelecek?
Herkesin istediği puanı almasını umuyorum :eek:
 

temhakskn

Öğrenci
İngilizce öğretmenliği 3.sınıf öğrencisiyim.Bugün ben de Üdsye girdim,sosyal bilimlerden.Sınavın özellikle parça kısımları oldukça zorlayıcıydı.itiraf etmek gerekirse benim bile çileden çıktığım 6-7 soru vardı.Kanaatimce çok üst düzey bir sınav olmuş.
 

selim94

Öğrenci
fen bilimlerinden sınava girmiştim. evet sınav zordu özellikler önceki gibi kalıp eleme yöntemleri bu sınavda yok denecek kadar az idi.. objektif olmak gerekirse olması gereken oldu, sınavı bir puzzle çözer gibi değil bilgi ile çözmekti doğru olan. şu kelime warsa cevap şöyledir mantığı artık işlemeyecek.. yaptığım sorulardan emin olamadığım sorular vardı tabii en az 10 adet.. 2011 ilkbahar üds'ye de girmiştim bugünkü sınavın ondan daha kolay olduğunu düşünenlerdenim. ancak yinede yarın için sorularımın cevaplarını kontrol etmekten korkuyorum :)bakalım hayırlısı,sonuçların açıklanması- 15 en geç 20 gün civarı sürer deniliyor , bekleyip görceeezzz...
 

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
girdim çıktm zor gelmedi ama kolay da değildi ilginç bi sınavdı bana göre, kolay görünümlü zor denebilir, sonucunu göreceğiz bakalım, 65 e razıyız 66 bile olmasına hacet yok da elimizdeki 55 puanı düşmese bari:(((
Puanınıza birşey olmaz 55 cebinizde duruyor. Düşük alsanızda kullanabilirsiniz.
 

zkü

Öğrenci
ben anlayamadım gitti bgun sosyal bilimlerden mi sınava girdim yoksa fen bilimlerimi veya sağlık bilimlerimi?? nerede kalmıs bizim sosyallıgımız hıc anlayamadım.
ortak olan soruların cogunlugu diğer alanlara aitti ve sınavda her seferınde bu soruları okurken acaba dogru sayfadamıyım diye baktım.madem ortak yapıyorsun sınavı soruların alanlarını orantılı bi şekılde ayarlayın..
 

aDNA

Profesör
tamamen katılıyorum sanki biz sosyal bilimlerdn değil de fen veya sağlık alanındn girdik sınava madem böyle yapacaklardı sosyal alanını kaldırsınlar. üds de en zor alan sosyal olabilir ama biz de ona göre hazırlandk herhalde sanat hukuk terimlerinden bi haberdi sınav...

gercekten en zoru sosyaldır ama bu da aslında bır sans.fakat kımse bunu beklemedıgı ıcın calıstıgı kelımeler sosyal agırlıklı olan sorularda kesınlıkle takılır sosyalcıler. Resmen Ales EA ogr lerıne cektırılen ezıyetı UDS sosyalcılere cektırmısler...
 

ymanav

Öğrenci
-

Cevap anahtarını incelediğim kadarıyla 51 doğruya ulaşabilmişim. Yanlışlarım hep ard arda, incelenmesi gereken bir durum.
Vaktim olunca tekrar göz gezdireceğim sorulara. Geçmiş sınavlara göre, fen bilimleri adına, biraz daha zor bir sınav olduğunu düşünüyorum.
KPDS'de yine aynı şekilde olacaktır tahminimce.
 

Voodoo Child

Öğrenci
oncekilerden farkli bir sinav degildi fakat uds, kpds gibi sinavlarin ingilizce olcmeyle alakasi oldugunu sanmiyorum.. toefl ve ielts gibi gercek sinavlar olsa keske dusunuyorum... Insanlarin ingilizcesi o zaman ortaya cikar...
 

sevenkul

Öğrenci
Kimse soruları tartışmıyor anlaşılan. Ama benim kafama takıldı. Mesela basın kitapçığında sosyal bilimlerdeki 15.soru:
Ear disorders prevent you from detecting certain sounds from your environment---affecting your sense of balance.
Buraya konan "as well as" anlatım bozukluğu yapmıyor mu? Onun için "as well as"i elemiştim.

Daha başka
It is clear from the passage that government assistance programs add to the unemploymnet rates by---
diye başlayan 56. soruda cevap "encouraging the unemployed not to look for a job" demiş. Ama insanlar iş arıyorum diyorlar devlete, iş arıyor görünerek işsizlik oranlarını artırıyor. Bunun için bana "promting welfare recipients to look for a job" gibi geldi.

"A linguistically gifted person" diye başlayan 68. soruda da "Of course" ve "Please don't misunderstand." şıklarından birinin diğerinden nasıl daha doğru olduğunu anlayamadım.

Özellikle 70. soru kafamı karıştırdı. Zeynep ve Professor Raimes'in diyaloğu. Profesör ona sosyal bilimlere bi görün, kaliteni test ettir gibi bir şey söylemiyor mu? Zeynep de buna neden gerek olduğunu şaşıyor, hoca da "It all depends" diye açıklıyor gibi geldi bana. Yüksek lisansa başvurmuş ve prosedürü iyi bilen arkadaşlar, ne diyorsunuz bu soruya?
 

temhakskn

Öğrenci
as well as burda anlatım bozukluğu yapmıyor.As well as i koyunca çıkan anlam şu : Kulak hastalıkları denge hissinizi etkilediği gibi belirli sesleri algılamanızı da engeller.56.soruya gelince hükumetler belirli süre çalışmayanlara işsizlik maaşı verdiği için çoğu kişi iş arama zahmetine katlanmıyor.Acele etmiyorlar iş aramak için.Bu yüzden de işsizlik oranı artıyor.70.soruda da Zeynep akademik kariyer yapmak istediğini falan söylüyor.Profesör de neden olmasın diyor.Hatta bi öneri de bulunuyor.Sosyal Bilimler Enstitüsünü araştır bi diyor.Zeynep de gerçekten mi,neden böyle yapmalıyım diyor ? Profesör de Enstitünün ona akademisyen alımı için gerekli prosedürlerle ilgili bilgi verebileceğini belirtiyor.
 

halibto

Öğrenci
toeic'e girdiğim için zerre umrumda olmadan girdim sınava. 1,5 sa gibi sürede bitirip o 135 dakkayı bekledim kontrol edecek mecalim kalmamıştı. o kadar karmaşık ve saçma parçalar vardı ki sosyal bilimler bölümünde sağlıkla ilgili parçalar geliyor. madem öyle niye ayırıyorsun birader. bana kalsa zaten ayrılmamalı ama ayırdın bi farkın olsun yahu.

neyse efem, kontrollerime göre 63 doğrum var bildiğim, bazı soruları hatırlayamadım. Lakin çok net şunu da söyleyim ingilizce bilip bilmediğini ölçen bir sınav değil bu.
ha bi de toeic'ten denklik tablosuna göre 93 alırken bunu beklemiş olsam iyi ihtimalle 80 alıyorum.
 
Üst