Kimse soruları tartışmıyor anlaşılan. Ama benim kafama takıldı. Mesela basın kitapçığında sosyal bilimlerdeki
15.soru:
Ear disorders prevent you from detecting certain sounds from your environment---affecting your sense of balance.
Buraya konan "as well as" anlatım bozukluğu yapmıyor mu? Onun için "as well as"i elemiştim.
Daha başka
It is clear from the passage that government assistance programs add to the unemploymnet rates by---
diye başlayan
56. soruda cevap "encouraging the unemployed not to look for a job" demiş. Ama insanlar iş arıyorum diyorlar devlete, iş arıyor görünerek işsizlik oranlarını artırıyor. Bunun için bana "promting welfare recipients to look for a job" gibi geldi.
"A linguistically gifted person" diye başlayan
68. soruda da "Of course" ve "Please don't misunderstand." şıklarından birinin diğerinden nasıl daha doğru olduğunu anlayamadım.
Özellikle
70. soru kafamı karıştırdı. Zeynep ve Professor Raimes'in diyaloğu. Profesör ona sosyal bilimlere bi görün, kaliteni test ettir gibi bir şey söylemiyor mu? Zeynep de buna neden gerek olduğunu şaşıyor, hoca da "It all depends" diye açıklıyor gibi geldi bana. Yüksek lisansa başvurmuş ve prosedürü iyi bilen arkadaşlar, ne diyorsunuz bu soruya?