33/a nın kalkması ile ilgili kanun tasarısı

A

Akademik Forum

Guest
Art niyetli arkadas cok arkadaslar 2018 den sonraki alımlar 50 d olarak alınacak hepsi bu mevcut 33a lı arkadaslar da degişiklik olmayacak.

A

Akademik Forum

Guest
hic takip etmiyor musunuz gundemi vahdet hoca hergun tweet atiyor mesaj atip gercekleri ogrenebilirsiniz.Olay su uni 33a dan 50dye gecirecek argor daha acacak mahkeme karar verecek olumsuz olursa butun uniler 50d ye gecirecekler.

A

Akademik Forum

Guest
vahdet hoca da gelen mesajlari degerlendiriyor. ayrica bahsi gecen universite dumlupinar universitesi. oradaki arastirma gorevlileri aldiklari duyumlari paylasiyor ama adi ustunde duyum yani bir nevi soylenti. biz meclis komisyomundaki kararlara bakmaliyiz. yök baskan vekili konusmasinda acik acik mevcut sistendekilere dokunmayacagini belirtiyor. Daha neyin tartismasi bu. agzi olan konusuyo. benim universitemdeki yetkili abilerde gecmisi etkilemez diyor

A

Akademik Forum

Guest
dostlaR adam yetkili kisiden duydum demis doktora hocasi da soylemis daha ne polyannacilik oynuyorsunuz ki.Kanunda madde var mi 50 d yapamaz diye yok universite yapar gecer sonra mahkeme karari beklenir.Su an uniler durdurabilecek somut bir durum yok.Kanun gecerken gecici madde eklense 2018 oncesini etkilemeyecegi yonunde o zaman olurdu

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar daha çok değişir. Bu karara göre 2018 den sonra alınacak araştırma görevlileri 50d ile atanacak. 2018 öncesi sisteme dahil olan araştırma görevlileri 33a olarak kalacaktır. Velev ki üniversite yanlış yorumlayıp bu kişiyi 50d olarak atadı. Mahkemeyle geri döner. Tazminatını alır. Tazminatıylada dekanlık önünde personele sucuk döner ayran ısmarlar.

Ink Bottle

Moderator
Değerli arkadaşlar,
Şu an neyin ne olacağı gerçekten hiç belli değil, maalesef her kafadan bir ses çıkıyor. YÖK yeni bazı düzenlemeler yapacağının sinyallerini verdi basın açıklamalarında. Yardımcı doçentlik kalkacak deniyor, bundan sonra alım 50d maddesi ile olacak deniyor, bir %20 muhabbeti var, bir post-doc muhabbeti var, bir mevcut 33a'lılar da 50d'ye geçirilecek muhabbeti var, fakat bunların hiçbirine dair şu anda net bir bilgi yok. Bu sebeple sağda solda gördüğünüz okuduğunuz bilgilerin bir çoğu da aslında kişisel yorumlamadan ibaret.

Şu ortamda yapılabilecek en iyi şey tezinize/yayınlarınıza/çalışmalarınıza odaklanmanız. Zannediyorum ki (bakın ben de yorum yapmaya başladım) YÖK ilgili kanun düzenlemeleri ile bu yılın sonuna ya da en geç gelecek yılın ortalarına doğru tüm belirsizlikleri netleştirecektir.

Hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:

biyofizik19

Öğrenci
Değerli arkadaşlar,
Şu an neyin ne olacağı gerçekten hiç belli değil, maalesef her kafadan bir ses çıkıyor. YÖK yeni bazı düzenlemeler yapacağının sinyallerini verdi basın açıklamalarında. Yardımcı doçentlik kalkacak deniyor, bundan sonra alım 50d maddesi ile olacak deniyor, bir %20 muhabbeti var, bir post-doc muhabbeti var, bir mevcut 33a'lılar da 50d'ye geçirilecek muhabbeti var, fakat bunların hiçbirine dair şu anda net bir bilgi yok. Bu sebeple sağda solda gördüğünüz okuduğunuz bilgilerin bir çoğu da aslında kişisel yorumlamadan ibaret.

Şu ortamda yapılabilecek en iyi şey tezinize/yayınlarınıza/çalışmalarınıza odaklanmanız. Zannediyorum ki (bakın ben de yorum yapmaya başladım) YÖK ilgili kanun düzenlemeleri ile bu yılın sonuna ya da en geç gelecek yılın ortalarına doğru tüm belirsizlikleri netleştirecektir.

Hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Sana katılıyorum. Her ne kadar bazı uygulamalar olumlu olmasa da çıkmadık candan umut kesilmez.

flutist85

Öğrenci
Vahdet Hocayı takip ediyorsanız 19 Mayıs üniversitesinin bu ağustos ayında 33 a kadroya geçirdiği 50d öyp lileri görebilirsiniz. Böyle güzel haberler de var. Ayrıca YÖK Başkan vekilinin sözleri tutanakta 2018 öncesini kapsamayacağını 2018 ocaktan itibaren alınanların bu şekilde alınacağını (50d) belirtmiş. Bu konuda bir kanun da beklemeyin çünkü durum gayet açık. 2018 den sonra alınacaklar 50 d olarak alınacak! Mevcut 33 alılar 50 d ye geçirilecek diye bir muhabbette yok hocam!

S

SL-89

Guest
50d li olanlar ne olacak peki? Benim universitemde 33a ya gecis kriterleri var doktora bitince gecis yapiliyor. 2018 den sonra bitirirsem ki oyle olacak gibi 33a ya gecis hakkim olacak mi olmayacak mi?

expectations

Öğrenci
Hocalarım merhaba,

Ben güz döneminde YL tez aşamasına başlayacağım (3. dönemim). Puanlarım ve alan bilgimin bir yere atanmak için yeteceğini görüyorum. Ancak bunun zamanı ile ilgili yardıma ihtiyacım var. Çünkü bununla bağlantılı olarak 50d ile ilgili bir sorun yaşamaktan endişeliyim.

- İlk ihtimal şu an bir yere başvurup, kazanırsam güvenlik soruşturmasını da göz önüne alarak Aralık gibi işe başlamak. Buna sıcak bakmamak için nedenlerim var. İlki; YL'mi, onca emeğimi hiçe sayıp, yeniden YL'ye başlatırlar korkusu. İkincisi ise, hazır bir işte çalışmıyorken YL tezim üzerinde rahatça çalışabilme isteği (Aşağıda bahsedeceğim bir sonraki döneme kadar).

- İkinci ihtimal; puanlarımı daha da yükseltip, Aralık'taki kadrolardan birini kazanıp, soruşturma sürecinden sonra Mayıs gibi işe başlamak. Buna daha sıcak bakıyorum. Çünkü, Haziran gibi YL tezimi bitireceğimi düşünüyorum. Yanılıyorsam lütfen söyleyin ama YL tezimi bitirmeme bir ayım kalmışken ve bitirmek için YL yaptığım okula gitmem gerekmiyorken, gel seni burada yeniden YL'ye başlatalım demezler sanırım. Ancak, bu ihtimalle ilgili korkum şu. YL yapıyor olmak şartıyla bir kadroya atanıp, işe başladıktan 1 ay sonra YL'den mezun olursam, çalıştığım yerde DR olmasına rağmen 50d'den dolayı işime son verirler mi? Benim bildiğim, 50d de olsa, bulunduğun yerde DR varsa, şartları da sağlıyorsan, geçiş genelde sağlanıyor. Ancak bunun aksi bazı şeyler duydum ve emin olmak istedim.

Şimdiden çok teşekkürler.

erdemyeler

Öğrenci
Vahdet Hocayı takip ediyorsanız 19 Mayıs üniversitesinin bu ağustos ayında 33 a kadroya geçirdiği 50d öyp lileri görebilirsiniz. Böyle güzel haberler de var. Ayrıca YÖK Başkan vekilinin sözleri tutanakta 2018 öncesini kapsamayacağını 2018 ocaktan itibaren alınanların bu şekilde alınacağını (50d) belirtmiş. Bu konuda bir kanun da beklemeyin çünkü durum gayet açık. 2018 den sonra alınacaklar 50 d olarak alınacak! Mevcut 33 alılar 50 d ye geçirilecek diye bir muhabbette yok hocam!
aynen. bencede. zaten verilmiş hak geri alınamaz ki mevcut 33/a yı 50d ye geçirirse AYM den dönme ihtimali yüksek gibi. Kişisel yorumum tabi hukukçu değilim ama.

septo

Öğrenci
merhabalar, sanıyorum burada herkes "2018'den önce 33-a kadrosu alanların 50-d'ye geçirilip geçirilmeyeceği" ihtimalini tartışmış. anladığım kadarıyla 1 ocak 2018'den önce 33-a kapsamında atanan ar. gör.'lilerinin 50-d 'ye geçirilme olasılığı oldukça düşük. sadece 1 ocak 2018'den sonra 33-a kadrosu verilmeyecek, herkes 50-d ile atanacak sanıyorum.

benim merak ettiğim konu ise, bu %20 kotasından 2018'den önce atanan 33-a'ların etkilenip etkilenmeyeceği. sonuçta bu 2018den sonra atanacak yar doç lar ile ilgili. yani bu durum nedir? 2018'den önce 33-a kapsamında atanan araştırma görevlileri bu %20 kotasından etkilenecekler mi?

A

Akademik Forum

Guest
2018 den sonra Yen'i atamaların 50d olarak yapılacağından bahsedilmiş ama şu ayrıntıyı kaçırıyorlar araştırma görevlileri her sene yeniden atanıyorlar sözleşme yenileniyor bu durumda yeni atamalar 50d olabilir misal son atamanız temmuzda yenilendi 33a kadrosundasınız seneye temmuzda 50 d olarak yenilenebilir atamanız