33/a nın kalkması ile ilgili kanun tasarısı

A

Akademik Forum

Guest
Değişiklik hakkında

Süleyman Demirel Üniversitesi 33a ya geçiş kriterlerini değiştirmiş. Eskiden doktora bitirme sınavından başarılı olma ve yabancı dilden 55 puan şartı isterken şu anda 2 başarılı tez izleme raporu vermiş olma ve yabancı dilden 60 alma koşuluyla geçiş yapma kararını 03.05.2017 tarihli senato kararı ile almış bulunmaktadır.

Süleyman Demirel'den olup mesajımı okuyan, bu üniversiteden tanıdığı olan birileri var ise kararın YÖK tarafından kabul edilip edilmediğini paylaşabilir mi? Kabul edildiyse geçişi yapılan araştırma görevlisi sayısı kaç oldu?
Kendi üniversitemizde emsal göstermek niyetindeyim. Bilgi paylaşımı yapacağımız ortak bir platform yok. Aynı geminin yolcuları olarak birbirimize destek olmanın en iyisi olduğu kanaatindeyim.

A

Akademik Forum

Guest
Bu kanaate nasıl vardınız? Dayandığınız bir yönetmelik/karar metni varsa parlaşır mısınız lütfen?

A

Akademik Forum

Guest
Sanırım kendisi 50d li ve ben yandım herkes yansın mantigiyla hareket ediyor

A

Akademik Forum

Guest
YÖK'ten bile herkesi kapsayacağına dair bir açıklama yokken arkadaş nasıl böyle bir kanaate vardı anlamak zor. Milli Eğitim Komisyon tutanaklarında YÖK Başkanvekili, "Mevcut sistemdekiler için değil ama 2018'den itibaren sisteme yeni katılacak araştırma görevlilerinin 50/d olmasını istiyoruz" şeklinde bir açıklama yapmışken bazı arkadaşların bu tarz yaklaşımı iyi niyetli değil.

A

Akademik Forum

Guest
Resmi olarak bildirilmedi ancak benim fakultemde hocamiz 33a lilarin devam edecegini 50d lilerin kadrolarinin dr bitiminde sona erecegini soyledi. 33a gecis kriterleri olan ve gecis yapilan bir fakulteydik hem de ama artik yok

A

Akademik Forum

Guest
1 ocak 2018 den sonra yapılacak atamalar 33a degilde 50 d olarak yapılacak. mevcut 33 a lıları etkilemesi söz konusu degil. bu basit konu neden bukadar büyütülüyor ve farklı yerlere cekilmeye calışılıyor.

A

Akademik Forum

Guest
1 ocak 2018 den sonra yapılacak atamalar 33a degilde 50 d olarak yapılacak. mevcut 33 a lıları etkilemesi söz konusu degil. bu basit konu neden bukadar büyütülüyor ve farklı yerlere cekilmeye calışılıyor.

Çünkü hala hiçbir şey net değil. Açıklama yapılmadığı müddetçe de netleşmeyecek. Kanunda komisyon raporlarında yer verildiği gibi "sisteme
yeni katılacak araştırma görevlileri" gibi bir ifade yok ve bildiğiniz gibi araştırma görevlileri görev süreleri sona erdikten sonra göreve yeniden "atanarak" görevlerine devam ediyorlar. Bu sebeple bırakın büyütülmesini konunun fazlasıyla önemsiz sayıldığını düşünmekteyim. Umarım ki durum dediğiniz gibidir ve YÖK yapacağı bir açıklama ile tüm endişeleri giderir.

A

Akademik Forum

Guest
Yahu eğer mevcut 33a lı araştırma görevlileri 50d ye geçirilecekse neden yökün sayfasındaki yeni ilanlar 33a kadrosuna göre veriliyor? 2-3 ay sonra 50d ye geçireceklerse baştan 50d ile alım yapılırdı değil mi? Yasa 2018'den itibaren geçerli bana göre.

yuxel85

Öğrenci
İNsanları boşuma telaşlandırmayınız. Mevcut 33a lıları neden etkilesin ozaman fakültelerde ar gör kalmaz . Yar doc lukta kalkarsa doc altı eleman kalmaycak bu yuzden mevcutlar ıcın sıkıntı yok siye düşünüyorum

A

Akademik Forum

Guest
ne yazik ki universiteler baslamis bir universite 33a larin 50d olarak atayacagini aciklamis gecmis olsun