muhammedi12
Öğrenci
Arkadaşım 33 ya geçtikten bir kaç ay sonra doktorasını bitirip Kars 'a geri döndü. Bir yıl sonra başka bir üniversiteden teklif geldi ve oraya gitmek için zorunlu hizmetim yok deyip muvafakatname istedi. Kars üniversitesi, arkadaşım için KHK dan ve YÖK kararından sonra 35 ile görevlendirme yapmamış, sadece 33a kadrosuna almış. şimdi önceki senede istinaden zorunlu hizmetin var deyip gitmesine izin vermiyorlar. Arkadaş yökü aradı, "yoruma açık, üniversitenin takdirindedir" dediler. Rektör yardımcısı arkadaş hakkında soruşturma açabilmek için açığını araştırıyor, personele "yalan beyanlar uydurun" diyor. Kısaca arkadaşa kampüsü dar etmek niyetindeler. Keyfi uygulamalar var. Kars personelinin dediğine göre zamanında herkesi 33a ya almışlar ama kimseye yeniden görevlendirme yapmamışlar(sorumsuzluk üniversitede yani), bu şekilde seni gönderirsek dr sonrasında geri gelen herkes gider, kimseyi tutamayız demişler. Hem kanunları okuyup anlamaktan ve gereğini yapmaktan acizler hem de tehditle baskıyla üniversite yönetiyorlar.
Ben de 33a ya alındım ve dr için yeniden senet imzaladım. hem de 1,5 yıl geriye dönük imzalattılar. önceki senidimin bitiş tarihinden dr bitiş tarihine kadar imzaladım. önceki senedi sordum, o da tekrar aktif oldu dediler. itiraz ettim, hayır dediler. telefonda münakaşa etmek istemedim, boynum bükük imzaladım, sonra 33a ya aldılar.
Ben de 33a ya alındım ve dr için yeniden senet imzaladım. hem de 1,5 yıl geriye dönük imzalattılar. önceki senidimin bitiş tarihinden dr bitiş tarihine kadar imzaladım. önceki senedi sordum, o da tekrar aktif oldu dediler. itiraz ettim, hayır dediler. telefonda münakaşa etmek istemedim, boynum bükük imzaladım, sonra 33a ya aldılar.