35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

yyyssf

Öğrenci
Ben her durumda borcumu bildiren belge elime geçer geçmez dava açacağım, umarım sizin açacağınız dava önce sonuçlanır da hem benim hem diğer mağdurların işine yarar.

Ayrıca bir şey sormak istiyorum, konuştuğum avukatlar maaş hariç diğer borçların hesaplanması konusunda dava açarsak büyük ihtimalle kazanacağımızı söylüyorlar, onlar çok umutlular,ama onların dışında konuştuğum herkes umutsuz, sizin bildiğiniz bu şekilde dava açıp da memurlarınsadece diğer borçları ödeyerek kurtulan 35.madde/öyp li var mı?

sayın hocam benim durumum: istifa sonrası memurların başında dikildim. aylarca yazışma yapacaklarmış borcumun çıkması için öğrenince elden götürüp getirdim(istanbul-hakkari) istanbul üniversitesi 3 gün de tüm işleri bitirdi döndüğümde 15 gün daha oyaladılar kendi mühendislik fakülteleri ile yazışacaklarmış. istifanın 21. günü borç çıktı aynı gün ödeyip diğer üniversiteye geçiş yaptım eğitim hakımı engelledikleri için ve aile birlikteliğini sağlayamadıkları için istedikleri paraya ilişkin kararın iptali yönünde idari dava açtım.(ÖYP liyim doktoraya yerleşmeme rağmen eğitime gitmeme izin verilmedi ilişiğimi de kesmediler diğer bir üniversiteye yine ÖYP li olarak yerleştim muvafakat da verilmedi. istifa etmek zorunda kaldım.) bu davayı kaybetsem de eğitim hakkımın engellendiği ispatlansın ileride maddi manevi tazminat davası açacağım inşallah
YÖK üniversiteleri toplayıp alehte açılan davaların kaybedilmemesi namına elinden geleni yapıyor nasıl savunma yapılacağını davanın nasıl kaybedilmeyeceğini çok iyi biliyor. hükümet-->yök-->üniversite>=mahkeme>>35. madde mağduru şeklinde sıralarsak işaretler : ancak ve ancak,büyük eşit, çok çok büyük, şu halde ;dava açarak senet iptal olmaz ancak bu para ödendikten sonra anayasa mahkemesi hakkınızın yendiğine hükmedebilir yada uluslararası mahkemeye giderek tazminat talep etme durumunuz olabilir.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
sayın hocam benim durumum: istifa sonrası memurların başında dikildim. aylarca yazışma yapacaklarmış borcumun çıkması için öğrenince elden götürüp getirdim(istanbul-hakkari) istanbul üniversitesi 3 gün de tüm işleri bitirdi döndüğümde 15 gün daha oyaladılar kendi mühendislik fakülteleri ile yazışacaklarmış. istifanın 21. günü borç çıktı aynı gün ödeyip diğer üniversiteye geçiş yaptım eğitim hakımı engelledikleri için ve aile birlikteliğini sağlayamadıkları için istedikleri paraya ilişkin kararın iptali yönünde idari dava açtım.(ÖYP liyim doktoraya yerleşmeme rağmen eğitime gitmeme izin verilmedi ilişiğimi de kesmediler diğer bir üniversiteye yine ÖYP li olarak yerleştim muvafakat da verilmedi. istifa etmek zorunda kaldım.) bu davayı kaybetsem de eğitim hakkımın engellendiği ispatlansın ileride maddi manevi tazminat davası açacağım inşallah
YÖK üniversiteleri toplayıp alehte açılan davaların kaybedilmemesi namına elinden geleni yapıyor nasıl savunma yapılacağını davanın nasıl kaybedilmeyeceğini çok iyi biliyor. hükümet-->yök-->üniversite>=mahkeme>>35. madde mağduru şeklinde sıralarsak işaretler : ancak ve ancak,büyük eşit, çok çok büyük, şu halde ;dava açarak senet iptal olmaz ancak bu para ödendikten sonra anayasa mahkemesi hakkınızın yendiğine hükmedebilir yada uluslararası mahkemeye giderek tazminat talep etme durumunuz olabilir.

Hocam bunu çok kez dedim doğrudan senet iptali değil zaten öyle olsa ben de burada olmam. Bu yönetmelikte yer alan senet iptali olacak daha doğrusu yönetmeliğin iptali.

A

Akademik Forum

Guest
yyyssf hocam siz borcu ödeyebileyecek durumda olduğunuz için durumunuz farklı, ya borç daha azdı ya da borcu ödeyebilme imkanınız vardı, ancak senet imzalayanların çoğuna çıkacak borç sizinki gibi olmayacaktır o yüzden sizin bahsettiğiniz yolu kimse izleyebilecek durumda değil gibime geliyor. Davayı kazanmanın bence en makul yolları EMİR hocamızın dediği gibi ya yönetmelik iptali, veya maaş haricinde borç ödenmesi şeklinde olabilir. Maaş alırken 35. madde ile eğitim görülen kurumda zaten hizmet yapılıyor bunların yazılı ispatları da var örneğin gözetmenlik görevlendirmesi, öğrenci danışmanlığı, ders asistanlığı, bölüm idari işleri gibi.. O yüzden benim de konuştuğum avukatlar bu konuda davayı kazanma şansının %99 olduğunu belirtiyorlar. Hem devletin bir üniversitesinde 35. madde ile eğitim görürken maaş alıp bir nevi devlete hizmet edeceksin, hem de sanki hiçbişey yapmamış gibi zorunlu hizmet ya da maaşların faiziyle tahsili gibi absürd bir duruma maruz kalacaksın. Olacak şey değil. Delinin biri zamanında kuyuya bi taş atmış, YÖK zamanında kafasına göre bi yönetmelikle bu kuralı koymuş ve kimse ayaklanmamış. Neyse ben umutluyum ayaklanma yakındır, yeter ki bu kadar çok ilgisiz kalmasak toplum olarak daha iyi organize olabilsek.. Şu forumdaki yazışmaları Facebook öyp sayfasında paylaşmanın ve hep güncel tutmanın bir yolu olsa keşke yüzlerce kişi katılsa bu mücadeleye...

beyin_bedava

Öğrenci
bu işle uğraşan tüm arkadaşlara kucak dolusu sevgiler. eğer bu birliktelikten güzel bir sonuç çıkarsa olsun maaşımın yarısını size vereceğim sözüm sözdür. allah kolaylık versin bu haksızlık bir son bulsun artık. biz de insanız bizim de başarısız olabilme olasılığımız var bizim de psikolojimizin bozulma olasılığı var. biz öyp çalışanlarına uygulanan yarı açık ceza evi uygulaması insan haklarına aykırıdır. bu yolun aihm'e kadar yolu var. biliyorum ki bir gün o güçlü ve ahlaklı insanlar bu yapılan zulmün karşısında dikilecektir. allah yardımcınız olsun tekrardan. insanları 6-9 sene içerisinde her gün ya bitmezse ya olmazsa o kadar parayı nasıl bulurum gibi kaygılarla yaşamasına izin vermek insanlık onuruna yakışmamakta malesef.

edit: başbakan davutoğlu akademisyen olduğu için bu durumun kendisine iyi bir şekilde belirtilmesiyle bu sorunu çok rahat çözebileceğini düşünüyorum. keşke bir görüşme yapılabilse keşke bir iletişim olabilse.

Son düzenleme:

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
bu işle uğraşan tüm arkadaşlara kucak dolusu sevgiler. eğer bu birliktelikten güzel bir sonuç çıkarsa olsun maaşımın yarısını size vereceğim sözüm sözdür. allah kolaylık versin bu haksızlık bir son bulsun artık. biz de insanız bizim de başarısız olabilme olasılığımız var bizim de psikolojimizin bozulma olasılığı var. biz öyp çalışanlarına uygulanan yarı açık ceza evi uygulaması insan haklarına aykırıdır. bu yolun aihm'e kadar yolu var. biliyorum ki bir gün o güçlü ve ahlaklı insanlar bu yapılan zulmün karşısında dikilecektir. allah yardımcınız olsun tekrardan. insanları 6-9 sene içerisinde her gün ya bitmezse ya olmazsa o kadar parayı nasıl bulurum gibi kaygılarla yaşamasına izin vermek insanlık onuruna yakışmamakta malesef.

edit: başbakan davutoğlu akademisyen olduğu için bu durumun kendisine iyi bir şekilde belirtilmesiyle bu sorunu çok rahat çözebileceğini düşünüyorum. keşke bir görüşme yapılabilse keşke bir iletişim olabilse.

Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname
34.afac
35.beyin_bedava

Hocam çok teşekkür ederim desteğiniz için sizi de listeye ekledim. Önemli olan böyle bilince sahip olmanız. İnşallah bu dava sonucunda hakkımızı elde edeceğiz. Sağolun..

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Özelden msj attım Emir hocam bakar msınız

Baktım Hocam çok teşekkür ederim desteğiniz için. Ben size gerekli bilgileri yazdım mesajda.

Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname
34.afac
35.beyin_bedava
36.psychic

Hocalarım 36 kişi olduk kaldı 14 çok iyi gidiyoruz. Kişi başı 100 tl. Destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Mr December

Baş Editör
Son güncelleme:

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname
34.afac
35.beyin_bedava
36.psychic
37.Metacognition

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Son güncelleme:

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname
34.afac
35.beyin_bedava
36.psychic
37.Metacognition

37 kişi olduk toplam yatan para 2500 TL. Hocalarım kaldı 13 inşallah bu hafta bu sayıyı tamamlarız. Kişi başı 100 tl. Bir sınav ücreti arkadaşlar. Ancak bu dava hepimiz için çok önemli. Tekrar herkese teşekkür ederim..

Son düzenleme:

Mr December

Baş Editör
Son güncelleme:

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname
34.afac
35.beyin_bedava
36.psychic
37.Metacognition
38.Ms.Cognition

38 numaranın verdiği parayı hesaba aktardım. Kaldı 12. Tempo!

Son düzenleme:

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Son güncelleme: Yök Davası Kişiler..

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname
34.afac
35.beyin_bedava
36.psychic
37.Metacognition
38.Ms.Cognition

38 numaranın verdiği parayı hesaba aktardım. Kaldı 12. Tempo!

Saygılar sevgiler Mr. December Hocam. Gayretiniz için çok teşekkür ederim. Kaldı 12 arkadaşlar. Kişi başı 100 tl. Aldığımız maaşları zaten biliyorsunuz bu bir gayret işidir. Bakarsınız bu gayretten dolayı bile bu davada istediğimizi rahatça elde ederiz.

- - - Güncellendi - - -

Destekte bulunmak isteyen hocalarımıza ben hesap numarasını göndereceğim..

Mr December

Baş Editör

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname
34.afac
35.beyin_bedava
36.psychic
37.Metacognition
38.Ms.Cognition
39.Eski forum emektarlarımızdan biri yatırdı :)

_EMİR_

Araştırma Görevlisi

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname
34.afac
35.beyin_bedava
36.psychic
37.Metacognition
38.Ms.Cognition
39.Eski forum emektarlarımızdan biri yatırdı

Gayretiniz için çok teşekkür ederim Hocam. Kaldı 11 arkadaşlar. Kişi başı 100 tl. Aldığımız maaşları zaten biliyorsunuz bu bir gayret işidir. Bakarsınız bu gayretten dolayı bile bu davada istediğimizi rahatça elde ederiz.

- - - Güncellendi - - -

Destekte bulunmak isteyen hocalarımıza ben hesap numarasını göndereceğim..

sfagnum

Öğrenci
ayın 15 inden sonraki ilk pazartesi günü, hakkını vermiş gibi görünüyor...

eminim ki şuandaki mevcut 237 misafirden de adını vermek isteyen veya istemeyen en az 11 kişi rahatlıkla çıkacak ve bu dava bu hafta içinde açılacaktır ^.^

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
ayın 15 inden sonraki ilk pazartesi günü, hakkını vermiş gibi görünüyor...

eminim ki şuandaki mevcut 237 misafirden de adını vermek isteyen veya istemeyen en az 11 kişi rahatlıkla çıkacak ve bu dava bu hafta içinde açılacaktır ^.^

İnşallah hocam biz de öyle düşünüyoruz. Bu 11 kişi bu misafirlerimizden çıkar da bizi de rahatlatırlar :)

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocalarım 3100 tl olmuş. Listede ismi olan ve kalan 8 hocamızın da yatırmasını rica ediyorum. Bu hafta inş. kalan sayıyı da tamamlayıp 50 kişiye ulaşacağımızı düşünüyorum. 100 tl göndermek isteyen destek olmak isteyen hocalarımıza ben banka hesap numarasını göndereceğim.