Ben her durumda borcumu bildiren belge elime geçer geçmez dava açacağım, umarım sizin açacağınız dava önce sonuçlanır da hem benim hem diğer mağdurların işine yarar.
Ayrıca bir şey sormak istiyorum, konuştuğum avukatlar maaş hariç diğer borçların hesaplanması konusunda dava açarsak büyük ihtimalle kazanacağımızı söylüyorlar, onlar çok umutlular,ama onların dışında konuştuğum herkes umutsuz, sizin bildiğiniz bu şekilde dava açıp da memurlarınsadece diğer borçları ödeyerek kurtulan 35.madde/öyp li var mı?
sayın hocam benim durumum: istifa sonrası memurların başında dikildim. aylarca yazışma yapacaklarmış borcumun çıkması için öğrenince elden götürüp getirdim(istanbul-hakkari) istanbul üniversitesi 3 gün de tüm işleri bitirdi döndüğümde 15 gün daha oyaladılar kendi mühendislik fakülteleri ile yazışacaklarmış. istifanın 21. günü borç çıktı aynı gün ödeyip diğer üniversiteye geçiş yaptım eğitim hakımı engelledikleri için ve aile birlikteliğini sağlayamadıkları için istedikleri paraya ilişkin kararın iptali yönünde idari dava açtım.(ÖYP liyim doktoraya yerleşmeme rağmen eğitime gitmeme izin verilmedi ilişiğimi de kesmediler diğer bir üniversiteye yine ÖYP li olarak yerleştim muvafakat da verilmedi. istifa etmek zorunda kaldım.) bu davayı kaybetsem de eğitim hakkımın engellendiği ispatlansın ileride maddi manevi tazminat davası açacağım inşallah
YÖK üniversiteleri toplayıp alehte açılan davaların kaybedilmemesi namına elinden geleni yapıyor nasıl savunma yapılacağını davanın nasıl kaybedilmeyeceğini çok iyi biliyor. hükümet-->yök-->üniversite>=mahkeme>>35. madde mağduru şeklinde sıralarsak işaretler : ancak ve ancak,büyük eşit, çok çok büyük, şu halde ;dava açarak senet iptal olmaz ancak bu para ödendikten sonra anayasa mahkemesi hakkınızın yendiğine hükmedebilir yada uluslararası mahkemeye giderek tazminat talep etme durumunuz olabilir.