35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

tanerk

Öğrenci
hocam öyle yapacağımıza bizler de doktora eğitimimizin süresi bitene kadar 100'er TL kenara koyalım her ay, bir sorunla karşılaşırsak bireysel dava açarız (!). gerçekten kızıyorum. "ya öyle derseniz yatırmam ama" edası çok ayıp. sanki kapınızı çalıp bir şey isteyen var! allah allah yahu. yatırmayın kardeşim! gün doğmadan neler doğar bu ülkede diye bekleyin. benim hakkımı başkaları arar diye bekleyin. bu da bir seçim. ama kişisel şeylerle uğraşıp burada gölge de etmeyin! yetiştireceğiniz öğrencilerden, üreteceğiniz bilimsel bilgilerden gerçekten o kadaaaaarrr umutluyum ki bu yaklaşımları gördükçe, anlatamam, gözlerim doluyor!

sayın ezgideniz,
umarım yanlş anlamışımdır bu sözleriniz bana değildir. şunu da açıklayayım saygı çerçevesinde götürelim sohbeti;
öncelikle orada arkadaşımız katılım sadece 18 kişi olduğunu belirtip ismini yazdıran geri kalan arkadaşları diğer 35'li arkadaşlarımıza dahil ettiği için yazdım. Bunun yanı sıra, ben bu davaya şu ana kadar, ismini yazdırmayan arkadaşlar için dahi bu tarz nefret söylemi içeren sözlerin yanlış olduğunu belirtiyorum. sonuçta sosyal medyadayız, kimse kimseyi tanımıyor, bu dava süreci ilk çıktığında ben de çekimser düşünmüştüm daha sonra, takip ettikçe süreci götüren arkadaşımızın samimiyetine inandım dahil olmaya karar verdim. Benzer durumlarda olan arkadaşlar olabilir o yüzden yazımın sonuna yola çıkmadan insanları yoldan soğutmayalım diye ekledim. Sonuçta ortak bir sürece dahil olduk ihtiyacımız olan beddualar, hakaretler ve hor gören söylemlerle insanları süreçten soğutmak değil pozitif olup sürece dahil etmek. Ayrıca hiç bir şeyi kişisel söylemlerle ölçmüyorum, nitekim benden sonra da bir arkadaşımız 15'inde yatıracağını belirtmiş, ben süreçteki sadece bir örneğim. Hiçbir şekilde de öyle derseniz yatırmam ama şeklinde bir söylemim de olmadı.
Uzun oldu birazcık kusura bakmayın, ancak yazımın sonunda şunu tekrar etmek istiyorum yatırana, yatırmayana, çekincesini dile getiren,getirmeyene nefret söylemi uygulamayalım ki yola çıkmadan insanları yoldan soğutmayalım. İyi günler, ve saygılar.

ezgideniz

Öğrenci
sayın ezgideniz,
umarım yanlş anlamışımdır bu sözleriniz bana değildir. şunu da açıklayayım saygı çerçevesinde götürelim sohbeti;
öncelikle orada arkadaşımız katılım sadece 18 kişi olduğunu belirtip ismini yazdıran geri kalan arkadaşları diğer 35'li arkadaşlarımıza dahil ettiği için yazdım. Bunun yanı sıra, ben bu davaya şu ana kadar, ismini yazdırmayan arkadaşlar için dahi bu tarz nefret söylemi içeren sözlerin yanlış olduğunu belirtiyorum. sonuçta sosyal medyadayız, kimse kimseyi tanımıyor, bu dava süreci ilk çıktığında ben de çekimser düşünmüştüm daha sonra, takip ettikçe süreci götüren arkadaşımızın samimiyetine inandım dahil olmaya karar verdim. Benzer durumlarda olan arkadaşlar olabilir o yüzden yazımın sonuna yola çıkmadan insanları yoldan soğutmayalım diye ekledim. Sonuçta ortak bir sürece dahil olduk ihtiyacımız olan beddualar, hakaretler ve hor gören söylemlerle insanları süreçten soğutmak değil pozitif olup sürece dahil etmek. Ayrıca hiç bir şeyi kişisel söylemlerle ölçmüyorum, nitekim benden sonra da bir arkadaşımız 15'inde yatıracağını belirtmiş, ben süreçteki sadece bir örneğim. Hiçbir şekilde de öyle derseniz yatırmam ama şeklinde bir söylemim de olmadı.
Uzun oldu birazcık kusura bakmayın, ancak yazımın sonunda şunu tekrar etmek istiyorum yatırana, yatırmayana, çekincesini dile getiren,getirmeyene nefret söylemi uygulamayalım ki yola çıkmadan insanları yoldan soğutmayalım. İyi günler, ve saygılar.

aynı şeylerden bahsediyoruz. ben de olumlu yaklaşmak, olumsuz düşünceleri burada belirtmemek ve ortada birbirini tanıyan kişiler bile yokken kişisel husumetler yaratmamak, alınganlıklar yapmamak gerektiği kanısındayım. şu an eminim benim gibi pek çok araştırma görevlisi arkadaş, bu güzel adımı bu kadar geç atabileceğimiz için şok içindeyiz. sizin de anlayışınıza ve saygınıza teşekkür ederim tanerk. burada sahip çıkmaya çalıştığımız sadece bireysel hayatımız değil, mesleğimize, özlük haklarımıza da sahip çıkmaya çalışıyoruz...

sgokalp81

Öğrenci
[MENTION=14243]_EMİR_[/MENTION] hocam güncel listemiz nedir? kaç kişi olduk? yatıran yatıramayan sayıları nedir.

ayrıca yatıramayan arkadaşlar için beklemekte yarar var diye düşünüyorum. (maaş gününü) ayın 16-17 sinden sonra yeni formüller düşünebiliriz.

Son olarak konuyu takip eden ve umursamayan ya da boşuna diye düşünen arkadaşlar için belirtiyorum; ewt bu dava sonucu olumlu ya da olumsuz sonuçlanabilir, ancak 100 TL nerede olsa harcanıyor arkadaşlar... Lütfen daha duyarlı olalım ve bu davanın açılmasına, sesimizin duyulmasına (daha fazla duyulmasına) öncülük edelim... Daha fazla özgür ortam için kısıtlamaların / engellerin kalkmasını sağlayalım.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
[MENTION=14243]_EMİR_[/MENTION] hocam güncel listemiz nedir? kaç kişi olduk? yatıran yatıramayan sayıları nedir.

ayrıca yatıramayan arkadaşlar için beklemekte yarar var diye düşünüyorum. (maaş gününü) ayın 16-17 sinden sonra yeni formüller düşünebiliriz.

Son olarak konuyu takip eden ve umursamayan ya da boşuna diye düşünen arkadaşlar için belirtiyorum; ewt bu dava sonucu olumlu ya da olumsuz sonuçlanabilir, ancak 100 TL nerede olsa harcanıyor arkadaşlar... Lütfen daha duyarlı olalım ve bu davanın açılmasına, sesimizin duyulmasına (daha fazla duyulmasına) öncülük edelim... Daha fazla özgür ortam için kısıtlamaların / engellerin kalkmasını sağlayalım.

Hocam 2 bin tl yi geçti ama bugün akşam tekrar bakarız ne kadar olmuş diye ona göre yine yazarım ben. Tabii dediğiniz gibi maaş günü yakın o nedenle ayın 15'inden sonra miktarda artış olacaktır.

ates2ati

Öğrenci
Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink

Hocalarım 27 kişi olduk tekrar tekrar çok teşekkür ederim katılımınız ve ilginiz için. Gönderilecek ücret kişi başı 100 tl dir. Hocalarımıza buradan yeniden duyurmuş olalım. Az kaldı bitecek inş.

emir hocam ,senetler benimde başıma dert ,bende katılmak isterim.ancak bana kısaca ne yapıldığını ve ne yapmam gerektiğini yazarsanız daha sağlıklı çalışabiliriz.iyi günler

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
emir hocam ,senetler benimde başıma dert ,bende katılmak isterim.ancak bana kısaca ne yapıldığını ve ne yapmam gerektiğini yazarsanız daha sağlıklı çalışabiliriz.iyi günler

Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati

Tamam Hocam size özel mesaj göndereceğim çok teşekkür ederim.

Bebegüm

Öğrenci
Hocalarım başka ödeyecek olanlar var mı listeye katılmak isteyenler onları da ekleyelim.

Ben henüz atanmadığım için katılamıyorum ama davanızı sonuna kadar destekliyorum hocam. Yarın okula gittiğimde birkaç asistan arkadaş ile konuyu paylaşacağım, cumaya kadar sizi bilgilendiririm, umarım onlar da destek olurlar..

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocalarım bu ayın 15'i son artık şu paralar toplansa da davayı da açabilsek. Ciddi anlamda ben de bu kadar yazıyorum burada fakat farkındalık çok düşük seviyede. Ben senetlerin iptalinden bahsediyorum yönetmeliğin iptalinden bahsediyorum Danıştaya dava açılacağından bahsediyorum. Bu başlığı okuyup da yarın başka bir durumda karşılaştığında senedi ödemek durumunda kalırlarsa o 100 tl hatırlarında çok büyük bir rakam olarak kalacak gibi geliyor bana.

- - - Güncellendi - - -

Ben henüz atanmadığım için katılamıyorum ama davanızı sonuna kadar destekliyorum hocam. Yarın okula gittiğimde birkaç asistan arkadaş ile konuyu paylaşacağım, cumaya kadar sizi bilgilendiririm, umarım onlar da destek olurlar..

Hocam desteğiniz ilginiz yeter. İnşallah tez zamanda atanır aramıza katılırsınız. Çabanız için ayrıca çok çok teşekkür ederim sağolun..

basciemre

Öğrenci
Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati

Tamam Hocam size özel mesaj göndereceğim çok teşekkür ederim.

Beni de yazin. Ayin 15'inde EFT yaparim hesabiniza ne kadarsa.

birtatlihuzur

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
3 ay önce ÖYP'den istifa ettim, yeni kazandığım devlet üni. kadrosuna atanamıyorum, çünkü borcumun hesaplanmasını bekliyorum, araftayım. Neredeyse 35 yaşına geldim, herkes hayatını bir şekilde yoluna sokmuşken, hayata sıfırdan bile değil, borçlu ve işsiz olarak eksiden başlıyor olmak kanıma dokunuyor. Borcumu öğrendikten sonra da muhtemelen dava süreci başlayacak belki de daha sıkıntılı günler beni bekliyor olacak. Maaş harcamalarının çıkartılıp borcun tekrar hesaplanması ile ilgili dava açacağım, bu konuda da fikrinizi alayım, doğru mu düşünüyorum?
Emir hocamın bahsettiği dava istifa etmiş olduğum için beni de kapsar mı bilmiyorum ama destek vermek istiyorum, beni de yazın hocam. Yeni öyp kadrolarına başvuracak arkadaşlara aman yapmayın etmeyin diyorum, 7-8 sene sonra insanın hayatının nasıl değişeceğini bilemiyoruz.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Beni de yazin. Ayin 15'inde EFT yaparim hesabiniza ne kadarsa.

Tamam hocam çok teşekkür ederim sizi de ekliyorum listeye. Size bilgiler için özel mesaj göndereceğim.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar,
3 ay önce ÖYP'den istifa ettim, yeni kazandığım devlet üni. kadrosuna atanamıyorum, çünkü borcumun hesaplanmasını bekliyorum, araftayım. Neredeyse 35 yaşına geldim, herkes hayatını bir şekilde yoluna sokmuşken, hayata sıfırdan bile değil, borçlu ve işsiz olarak eksiden başlıyor olmak kanıma dokunuyor. Borcumu öğrendikten sonra da muhtemelen dava süreci başlayacak belki de daha sıkıntılı günler beni bekliyor olacak. Maaş harcamalarının çıkartılıp borcun tekrar hesaplanması ile ilgili dava açacağım, bu konuda da fikrinizi alayım, doğru mu düşünüyorum?
Emir hocamın bahsettiği dava istifa etmiş olduğum için beni de kapsar mı bilmiyorum ama destek vermek istiyorum, beni de yazın hocam. Yeni öyp kadrolarına başvuracak arkadaşlara aman yapmayın etmeyin diyorum, 7-8 sene sonra insanın hayatının nasıl değişeceğini bilemiyoruz.

Hocam durumunuz gerçekten üzüldüm işte senet sıkıntısının en açık örneklerinden birisi de sizsiniz. Allah yardımcınız olsun bir an önce kurtulursunuz. Hocam bu senet iptali sizi de ilgilendiriyor. İptal edilinec borç morç ödemek zorunda kalmayacaksınız.

- - - Güncellendi - - -

Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur

Az kaldı 32 kişi olduk kaldı 18 çok iyi. Teşekkür ederim..

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname

Hadi ha gayret çok az kaldı 17 kişi. nonickname hocam çok teşekkür ederim destek için. Kişi başı 100 tl ayın 15 inde listedeki bütün hocalarım sanırım göndermiş olurlar. Devam ediyoruz Hocalarım..

birtatlihuzur

Öğrenci
Hocam durumunuz gerçekten üzüldüm işte senet sıkıntısının en açık örneklerinden birisi de sizsiniz. Allah yardımcınız olsun bir an önce kurtulursunuz. Hocam bu senet iptali sizi de ilgilendiriyor. İptal edilinec borç morç ödemek zorunda kalmayacaksınız.

Ben her durumda borcumu bildiren belge elime geçer geçmez dava açacağım, umarım sizin açacağınız dava önce sonuçlanır da hem benim hem diğer mağdurların işine yarar.

Ayrıca bir şey sormak istiyorum, konuştuğum avukatlar maaş hariç diğer borçların hesaplanması konusunda dava açarsak büyük ihtimalle kazanacağımızı söylüyorlar, onlar çok umutlular,ama onların dışında konuştuğum herkes umutsuz, sizin bildiğiniz bu şekilde dava açıp da sadece diğer borçları ödeyerek kurtulan 35.madde/öyp li var mı?

afac

Öğrenci
Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname

Hadi ha gayret çok az kaldı 17 kişi. nonickname hocam çok teşekkür ederim destek için. Kişi başı 100 tl ayın 15 inde listedeki bütün hocalarım sanırım göndermiş olurlar. Devam ediyoruz Hocalarım..

Hocam özelden mesaj attım beni de ekleyebilirsiniz.

Mr December

Baş Editör
Ben her durumda borcumu bildiren belge elime geçer geçmez dava açacağım, umarım sizin açacağınız dava önce sonuçlanır da hem benim hem diğer mağdurların işine yarar.

Ayrıca bir şey sormak istiyorum, konuştuğum avukatlar maaş hariç diğer borçların hesaplanması konusunda dava açarsak büyük ihtimalle kazanacağımızı söylüyorlar, onlar çok umutlular,ama onların dışında konuştuğum herkes umutsuz, sizin bildiğiniz bu şekilde dava açıp da sadece diğer borçları ödeyerek kurtulan 35.madde/öyp li var mı?

Mahkeme sağolsun tüm umutlarımızın içine etmeyi iyi biliyor haksız şekilde.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocam özelden mesaj attım beni de ekleyebilirsiniz.

Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut
30.ates2ati
31.basciemre
32.birtatlihuzur
33.nonickname
34.afac

Hocam çok teşekkür ederim ekledim sizi de. Kaldı 16 kişi tekrar tekrar teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Kesinlikle öyle hocam avukatlar doğruyu söylemiş bu şekilde açılırsa çok daha mantıklı olur bunu da söylemekte fayda var. Eğer illa ki mecburi hizmet yerine getirilmediği takdirde başka bir kuruma geçmemiz için bizim bir para ödememiz gerekiyorsa buna maaşlarımız dahil olmamalı. Maaşlar dahil olunca altından kalkamayacağımız rakamlar ortaya çıkıyor. Belki senetleri kaldırırsak YÖK böyle bir uygulamaya gidebilir. Diyebilir ki kişiler başka bir kurumda kadroyu kazandıkları takdirde kendilerine maaş haricinde ödenen masraflar faiziyle birlikte alınır derse o zaman buna kolay kolay hayır diyen çıkmaz. En azından farklı bir kurumu kazanıp geçmemiz daha kolay olur. Şunu da söylemek lazım ÖYP ve YÖK'ün uygulamalarını bizden daha iyi bilen olamaz. Biz çok iyi bilmeliyiz ki hakkımızı aramasını bilelim. Biz iyi bilirsek avukatlara da iyi anlatırız ve iyi bir savunma ile davayı kazanmamız da kolaylaşır. İş bizde bitiyor arkadaşlar..