hocam öyle yapacağımıza bizler de doktora eğitimimizin süresi bitene kadar 100'er TL kenara koyalım her ay, bir sorunla karşılaşırsak bireysel dava açarız (!). gerçekten kızıyorum. "ya öyle derseniz yatırmam ama" edası çok ayıp. sanki kapınızı çalıp bir şey isteyen var! allah allah yahu. yatırmayın kardeşim! gün doğmadan neler doğar bu ülkede diye bekleyin. benim hakkımı başkaları arar diye bekleyin. bu da bir seçim. ama kişisel şeylerle uğraşıp burada gölge de etmeyin! yetiştireceğiniz öğrencilerden, üreteceğiniz bilimsel bilgilerden gerçekten o kadaaaaarrr umutluyum ki bu yaklaşımları gördükçe, anlatamam, gözlerim doluyor!
sayın ezgideniz,
umarım yanlş anlamışımdır bu sözleriniz bana değildir. şunu da açıklayayım saygı çerçevesinde götürelim sohbeti;
öncelikle orada arkadaşımız katılım sadece 18 kişi olduğunu belirtip ismini yazdıran geri kalan arkadaşları diğer 35'li arkadaşlarımıza dahil ettiği için yazdım. Bunun yanı sıra, ben bu davaya şu ana kadar, ismini yazdırmayan arkadaşlar için dahi bu tarz nefret söylemi içeren sözlerin yanlış olduğunu belirtiyorum. sonuçta sosyal medyadayız, kimse kimseyi tanımıyor, bu dava süreci ilk çıktığında ben de çekimser düşünmüştüm daha sonra, takip ettikçe süreci götüren arkadaşımızın samimiyetine inandım dahil olmaya karar verdim. Benzer durumlarda olan arkadaşlar olabilir o yüzden yazımın sonuna yola çıkmadan insanları yoldan soğutmayalım diye ekledim. Sonuçta ortak bir sürece dahil olduk ihtiyacımız olan beddualar, hakaretler ve hor gören söylemlerle insanları süreçten soğutmak değil pozitif olup sürece dahil etmek. Ayrıca hiç bir şeyi kişisel söylemlerle ölçmüyorum, nitekim benden sonra da bir arkadaşımız 15'inde yatıracağını belirtmiş, ben süreçteki sadece bir örneğim. Hiçbir şekilde de öyle derseniz yatırmam ama şeklinde bir söylemim de olmadı.
Uzun oldu birazcık kusura bakmayın, ancak yazımın sonunda şunu tekrar etmek istiyorum yatırana, yatırmayana, çekincesini dile getiren,getirmeyene nefret söylemi uygulamayalım ki yola çıkmadan insanları yoldan soğutmayalım. İyi günler, ve saygılar.