35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Evet herhangi bir şekilde ilişik kesilirse çalıştığınız süre kadar senet miktarı sizden isteniyor.

- - - Güncellendi - - -

Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut

Arkadaşlar burada ismi olan hocalarımızdan bazıları yatırmış bazıları yatırmamış. Lütfen rica ediyorum eğer ücret konusunda tereddütü olan varsa ismini eklemeyeyim. Şu anda 1800 tl olmuş. Listeye göre daha 11 kişi ücret vermemiş. Bu tablo gönüllülük esasına göre oluşturuluyor ben kimseyi zorlamıyorum ayrıca bu dava herkesin faydasına ben hala anlamış değilim neden bu kadar yavaş hareket ediyoruz.

Yatırmayın arkadaş vermeyin 100 lirayı. İnşallah ödersiniz o senetleri de fitil fitil gelir burnunuzdan ananızdan emdiğiniz süt. Hatta umarım ödeyemezsiniz de kefillerden çıkar acısı... Kaos yaşarsınız. Ömür boyu çalışırsınız ödemek için.

Toplumun aydın kesimine bak aydın kesimine.... Devlet pranga vuruyor 35lilerin ayaklarına, EMİR hoca gibi dava adamları çıkıyor insanlara faydalı olmak,bu prangaları kırmak için özveriyle çalışıyor, araştırıyor ama bazı 35.maddeliler için NATO KAFA NATO MERMER.

35. Maddelilere karşı bakış açım değişti bu olay yüzünden. Çok fena önyargı besledim içimde. Duymamaları, bilmemeleri mümkün değil. Akademikpersonel gibi kaç tane forum var? Sosyal platformda da paylaşıldı bu konu defalarca, beğeniler ve yorumlar yapıldı. Ağızdan ağıza da yayıldı böyle bir olay olduğu... Sonuç : katılım sadece 18 kişi

Son düzenleme:

sfagnum

Öğrenci
neyse arkadaşlar ortamı germeyelim durduk yere

listedeki isimler de eminim en kısa sürede emir hocayla iletişime geçip paraları yatırırlar.

zaten oyle çok yüksek meblağlardan bahsetmiyoruz... gelen zammın 8 de 1 i bile değil... ya da onumuzdekı hafta girilecek ygs gözetmenliği

Gamze

Administrator
Lütfen forum içerisinde karşı tarafı kırıcı, rencide edici ve gerginlik yaratacak mesajlar paylaşmamaya özen gösteriniz.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocalarım bu konu hepimizi ilgilendiriyor ancak bunu yaparken kimseyi incitmeyelim lütfen. Zaten ben mesajımda da bu şekilde konuştum bu gönüllülük esasına dayanıyor. Ama bu dava elbette açılacak. Desteklerinizi esirgemeyin. Teşekkür ederim..

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Hocalarım bu konu hepimizi ilgilendiriyor ancak bunu yaparken kimseyi incitmeyelim lütfen. Zaten ben mesajımda da bu şekilde konuştum bu gönüllülük esasına dayanıyor. Ama bu dava elbette açılacak. Desteklerinizi esirgemeyin. Teşekkür ederim..

Ekli dosyayı görüntüle 4617 Ekli dosyayı görüntüle 4618

Sokakta Uluslararası Af Örgütü,Greenpeace vb. kurumlar için anket yapılır, önünden geçerler de dönüp bakmazlar bile.
Böyle bir milletiz işte. Tepkisiz ve umursamaz. Son 4 senedir nereden baksanız en az 10.000 tane sadece ÖYP'li 35.madde ile görevlendirildi ama katılım 18 kişi. Toplumun en dinamik beyinleri bile bunu yaptığı zaman ister istemez sinirleri zıplıyor insanın.

YÖK'te üst düzey bir görevli olsam ve bu konuyu okusam, 3 ay geçmiş çabalar başlayalı ve ilgi gösterilmemiş görsem; derim ki herhalde bunlar hallerinden memnun, biz bu senetlerin miktarını arttıralım da kendimizi daha çok garanti altına alalım.

Senetlerde kefil problemi çeken, istifa edip senet ödeyen, ödemeyi düşünen kişileri bile forumda tek tek arasam 50 kişiden fazla bulurum.

Nasıl bir ilgisizliktir bu anlamak mümkün değil. Kimseye değil Allah Emir hocaya sabır versin. Çünkü bu konu ilgisiz kalırsa, verdiği çabanın karşılığını alamadığı için en çok o üzülüp, çevresindeki insanlardan soğuyacak. Hiç bir maddi beklentisi yokken, hiç bir çıkarı yokken böyle bir girişimde bulunup değerli zamanını harcıyor. Allah sabır versin hocam size. Umarım emekleriniz boşa çıkmaz.

Son düzenleme:

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Ekli dosyayı görüntüle 4617 Ekli dosyayı görüntüle 4618

Sokakta Uluslararası Af Örgütü,Greenpeace vb. kurumlar için anket yapılır, önünden geçerler de dönüp bakmazlar bile.
Böyle bir milletiz işte. Tepkisiz ve umursamaz. Son 4 senedir nereden baksanız en az 10.000 tane sadece ÖYP'li 35.madde ile görevlendirildi ama katılım 18 kişi. Toplumun en dinamik beyinleri bile bunu yaptığı zaman ister istemez sinirleri zıplıyor insanın.

YÖK'te üst düzey bir görevli olsam ve bu konuyu okusam, 3 ay geçmiş çabalar başlayalı ve ilgi gösterilmemiş görsem; derim ki herhalde bunlar hallerinden memnun, biz bu senetlerin miktarını arttıralım da kendimizi daha çok garanti altına alalım.

Senetlerde kefil problemi çeken, istifa edip senet ödeyen, ödemeyi düşünen kişileri bile forumda tek tek arasam 50 kişiden fazla bulurum.

Nasıl bir ilgisizliktir bu anlamak mümkün değil. Kimseye değil Allah Emir hocaya sabır versin. Çünkü bu konu ilgisiz kalırsa, verdiği çabanın karşılığını alamadığı için en çok o üzülüp, çevresindeki insanlardan soğuyacak. Hiç bir maddi beklentisi yokken, hiç bir çıkarı yokken böyle bir girişimde bulunup değerli zamanını harcıyor. Allah sabır versin hocam size. Umarım emekleriniz boşa çıkmaz.

Hocam durum biraz farklı. Bazıları için mecburi hizmeti yerine getirecekleri üniversite makul geliyor bazıları için ise makul gelmiyor. Ancak ne olursa olsun ortada bir senet var bunun halledilmesi gerek. Bu şekilde hayatlar ipotek altına alınırsa psikolojisi bozuk akademisyenler ortaya çıkacak bu ise genç beyinlerin sağlıklı eğitim almasını engelleyecek. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bu davayı her şekilde açacağız başka yolu yok :)

sfagnum

Öğrenci
forumda bir şekilde ilişik kesilme ile ilgili başlıklar açılmaya başlanmış...

eskiden uzaktan gelirdi ama artık tehlike çanları daha yakından gelir oldu...

bu davanın elzem olduğunun farkına varmamız için daha ne kadar süre geçmeli acaba

cengah

Öğrenci
Hocalarım bu rakamın illede 50 olmasına gerek yok. 40 olda da olur. 100 yerine 125 veririz. Bi gün dışarıda yiyeceğimiz yemek parası bence. Çok fark yaratmaz

tanerk

Öğrenci
Yatırmayın arkadaş vermeyin 100 lirayı. İnşallah ödersiniz o senetleri de fitil fitil gelir burnunuzdan ananızdan emdiğiniz süt. Hatta umarım ödeyemezsiniz de kefillerden çıkar acısı... Kaos yaşarsınız. Ömür boyu çalışırsınız ödemek için.

Toplumun aydın kesimine bak aydın kesimine.... Devlet pranga vuruyor 35lilerin ayaklarına, EMİR hoca gibi dava adamları çıkıyor insanlara faydalı olmak,bu prangaları kırmak için özveriyle çalışıyor, araştırıyor ama bazı 35.maddeliler için NATO KAFA NATO MERMER.

35. Maddelilere karşı bakış açım değişti bu olay yüzünden. Çok fena önyargı besledim içimde. Duymamaları, bilmemeleri mümkün değil. Akademikpersonel gibi kaç tane forum var? Sosyal platformda da paylaşıldı bu konu defalarca, beğeniler ve yorumlar yapıldı. Ağızdan ağıza da yayıldı böyle bir olay olduğu... Sonuç : katılım sadece 18 kişi

böyle ağır konuşmaya, hakarete varan cümleler kurmaya gerek yok... insanları rencide etmeye çabalamaya da gerek yok. Şahsen ben orada ismi olan ve henüz parayı yatırmamış olanlardanım. Bu sürece girerken de emir hocaya maddi sıkıntımdan ötürü parayı ancak 15'inden sonra yatırabileceğimi belirtmiştim, o da uygun olduğunu söyledi ve ben de buna dayanarak yazdırdım ismimi... hakarete uğrayacağımı bilseydim hiç yazdırmazdım... eminim ki benim durumumda olanlar vardır orada ismi yazılı olan. az sağduyulu olalım daha yola çıkmadan insanları yoldan soğutmayalım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

goggles

Araştırma Görevlisi
Öyp'ye şimdiki aklım olsa başvurmazdım. Zamanında hakkında fazla bilgi sahibi olmadığımdan, işin ciddiyetini kavrayamadığımdan ve ailemin de baskısıyla başvurdum. Ama Öyp gün geçtikçe daha da stresli bir hal alıyor. Eğitimimi ya zamanında bitiremezsem düşüncesi devamlı aklımda ve hiç çıkmıyor. Böyle bir durumda bir insan o senetleri nasıl öder? Üstelik bu senetler aldığımız maaşın % 50 fazlası ve faizler de var tabi. Yani verdiklerinden fazlasını geri istiyorlar. Sıfıra değil eksiye batıyorsunuz. Yani hiç başlamamış olsanız daha karlı çıkıyorsunuz. İnanın aldığım maaş bile bana emaneten verilmiş ve her an geri istenecek bir para gibi geliyor. Kendimi kazandığım paranın sahibi gibi hissedemiyorum. Maaşımın çok büyük bir kısmını her ay kenara koyuyorum ileride ne olur ne olmaz geri isteyebilirler diye. Bu Öyp'de başarısızlık durumunda ilişik kesilmesi olayının kaldırılması lazım. Ama böyle birşey olacağını hiç zannetmiyorum. Çünkü Öyp ile ilgili gelişen olaylar öğrencilerin lehine değil devamlı aleyhine gerçekleşiyor. Yani hiç kolaylaşmıyor gitgide zorlaşıyor.

A

Akademik Forum

Guest
ben de 15inden sonra para yatıracağım inşallah. Açıkçası buu senetler üzerimizde büyük yük. Birkaç arkadaşıma bu davadan bahsettiğimde durumundan memnun olanlar "senedi imzalayacağınızı biliyordunuz" yorumunu yaptılar. Ne diyeceğimi şaşırdım açıkçası. Bu senetlerden şikayetçi olmak için, geleceğimizin ipotek altına alındığı baskısını yaşamadan çalışmak ve eğitim görmekten başka nedene ihtiyaç var mı?

Açıkçası ben 35. madde ile atandığım kurumda çok mutsuzum. Bölümde her işi ben yapıyorum. Senet imzaladığım için sesimi çıkarmayacağımı düşündüklerinden ekstra tonla iş veriyorlar. Bu senet yerine başka çözümler aranabilir. Eğitim başarısızlığı durumunda zaten kariyeri biten kişi o kadar parayı nasıl ödeyecek? Banka mı soyacak? İstifa durumunda ise öyp ve cari alımlara bir sene başvurmama ya da bir sene herhangi bir yükseköğrenim kurumunda çalışmama şartı getirilebilir. ya da zorunlu hizmeti devletin başka bir kurumunda tamamlaması istenebilir. Senet iptalinin yanında bu tarz öneriler de sunmalıyız bence.

Mr December

Baş Editör
böyle ağır konuşmaya, hakarete varan cümleler kurmaya gerek yok... insanları rencide etmeye çabalamaya da gerek yok. Şahsen ben orada ismi olan ve henüz parayı yatırmamış olanlardanım. Bu sürece girerken de emir hocaya maddi sıkıntımdan ötürü parayı ancak 15'inden sonra yatırabileceğimi belirtmiştim, o da uygun olduğunu söyledi ve ben de buna dayanarak yazdırdım ismimi... hakarete uğrayacağımı bilseydim hiç yazdırmazdım... eminim ki benim durumumda olanlar vardır orada ismi yazılı olan. az sağduyulu olalım daha yola çıkmadan insanları yoldan soğutmayalım.

Ben arkadaşın diğer araştırma görevlileri için bunları söylediğini düşünüyorum, burada bir araya gelip destek vermeye çalışanlar için değil.

ezgideniz

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

hocam merhaba. qpuro hocayı tanımıyorum ancak sanırım isim yazdırıp para yatırmayanları kastetmiyor. keza ben de geçen ayın 10'unda hesap no. alıp 16'sında yatırdım. ben 1 yılı aşkın süredir ÖYP'liyim ve bu forumu yaklaşık 2 yıldır takip ediyorum. senetler için, zorunlu hizmet için yazılan mağduriyet hikayelerinin haddi hesabı yok. isyanların, "dava açalım arkadaşlar"ın bini bir para. şimdi ilk kez o beklediğimiz aşamaya geçtik ve inanın sayıları yüzleri bulan o insanlardan ses seda yok. yoksa tabii ki kimse kimsenin yakasına yapışmıyor...

- - - Güncellendi - - -

ayrıca nasıl oluyor da hayatlarımızla ilgili bu kadar önemli bir durumu kişisel söylemlerle ölçebiliyoruz, gerçekten anlamakta zorlanıyorum!

sfagnum

Öğrenci
arkadaşlar ayın 15 i yaklaşıyor... bu hafta sınav da var...

nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmeyelim...

bizden olup bize destek olmayanların vicdanına haykırmaktansa 100 er daha yatıralım ve bitsin bu iş

açıkçası burslu öğrenci gibi görülüp memur gibi çalıştırılmaktan ve bu senet stressini yaşamaktan bıktım

geçmişten bu güne kadar bu streesin bize yaşatılmasında emeği geçenlere buradan açıkça söylüyorum ki hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum...

- - - Güncellendi - - -

Öyp'ye şimdiki aklım olsa başvurmazdım. Zamanında hakkında fazla bilgi sahibi olmadığımdan, işin ciddiyetini kavrayamadığımdan ve ailemin de baskısıyla başvurdum. Ama Öyp gün geçtikçe daha da stresli bir hal alıyor. Eğitimimi ya zamanında bitiremezsem düşüncesi devamlı aklımda ve hiç çıkmıyor. Böyle bir durumda bir insan o senetleri nasıl öder? Üstelik bu senetler aldığımız maaşın % 50 fazlası ve faizler de var tabi. Yani verdiklerinden fazlasını geri istiyorlar. Sıfıra değil eksiye batıyorsunuz. Yani hiç başlamamış olsanız daha karlı çıkıyorsunuz. İnanın aldığım maaş bile bana emaneten verilmiş ve her an geri istenecek bir para gibi geliyor. Kendimi kazandığım paranın sahibi gibi hissedemiyorum. Maaşımın çok büyük bir kısmını her ay kenara koyuyorum ileride ne olur ne olmaz geri isteyebilirler diye. Bu Öyp'de başarısızlık durumunda ilişik kesilmesi olayının kaldırılması lazım. Ama böyle birşey olacağını hiç zannetmiyorum. Çünkü Öyp ile ilgili gelişen olaylar öğrencilerin lehine değil devamlı aleyhine gerçekleşiyor. Yani hiç kolaylaşmıyor gitgide zorlaşıyor.

şu yazıyı okuyunca yemin ediyorum içim acıdı :(

geleceğin akademisyenlerini yetiştiriyoruz diye övünenlere yazıklar olsun...

Son düzenleme:

ezgideniz

Öğrenci
arkadaşlar ayın 15 i yaklaşıyor... bu hafta sınav da var...

nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmeyelim...

bizden olup bize destek olmayanların vicdanına haykırmaktansa 100 er daha yatıralım ve bitsin bu iş

açıkçası burslu öğrenci gibi görülüp memur gibi çalıştırılmaktan ve bu senet stressini yaşamaktan bıktım

geçmişten bu güne kadar bu streesin bize yaşatılmasında emeği geçenlere buradan açıkça söylüyorum ki hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum...

- - - Güncellendi - - -

şu yazıyı okuyunca yemin ediyorum içim acıdı :(

geleceğin akademisyenlerini yetiştiriyoruz diye övünenlere yazıklar olsun...

hocam öyle yapacağımıza bizler de doktora eğitimimizin süresi bitene kadar 100'er TL kenara koyalım her ay, bir sorunla karşılaşırsak bireysel dava açarız (!). gerçekten kızıyorum. "ya öyle derseniz yatırmam ama" edası çok ayıp. sanki kapınızı çalıp bir şey isteyen var! allah allah yahu. yatırmayın kardeşim! gün doğmadan neler doğar bu ülkede diye bekleyin. benim hakkımı başkaları arar diye bekleyin. bu da bir seçim. ama kişisel şeylerle uğraşıp burada gölge de etmeyin! yetiştireceğiniz öğrencilerden, üreteceğiniz bilimsel bilgilerden gerçekten o kadaaaaarrr umutluyum ki bu yaklaşımları gördükçe, anlatamam, gözlerim doluyor!

Son düzenleme:

kuazimodo

Öğrenci
Hocalarım bu rakamın illede 50 olmasına gerek yok. 40 olda da olur. 100 yerine 125 veririz. Bi gün dışarıda yiyeceğimiz yemek parası bence. Çok fark yaratmaz

Ben de Hocam'a katılıyorum, eğer herkes kabul ederse 100 Tl yerine vermeye gönüllü olan arkadaşlar 125 veya 130 TL verirsek para işini çözmüş oluruz. Benim önerim beklemektense bir an önce davayı açabilmek. O nedenle gönüllü arkadaşlarım, yatırmayanlar 100 yerine 125 verse 100 TL yatıranlar da 25 TL ekelese olur mu Ne dersiniz arkadaşlar? Ne dersiniz Emir Hocam?

sfagnum

Öğrenci
Ben de Hocam'a katılıyorum, eğer herkes kabul ederse 100 Tl yerine vermeye gönüllü olan arkadaşlar 125 veya 130 TL verirsek para işini çözmüş oluruz. Benim önerim beklemektense bir an önce davayı açabilmek. O nedenle gönüllü arkadaşlarım, yatırmayanlar 100 yerine 125 verse 100 TL yatıranlar da 25 TL ekelese olur mu Ne dersiniz arkadaşlar? Ne dersiniz Emir Hocam?

ben destekliyorum... hatta şöyle yapabiliriz... ayın 16 sına kadar bekleyelim. toplam yatıran kişi sayısını bi görelim; kalan meblağı da yine o sayıya bölüp 5 bine tamamlayalım ve böylece en geç ayın 18 i gibi dava için gerekli para toplanmış olur... bu işi artık 1 gün bile geciktirmenin alemi yok... bu davadan haberdar olup destek olmayanlara gelince... onlara hiç gelmeyelim en iyisi çünkü konuşmaya bile değmezler