35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

sfagnum

Öğrenci
Emir hocam, cevabını herkesin merak ettiği iki sorum olacak :)

şu ana dek toplanan para ne kadar?

ikinci olarak da... dava açıldı mı, açılmadıysa ne zaman açılır ?

mturk

Öğrenci
Arkadaşlar twitterda bir hashtag açtım lütfen tweetleriniz ile destek olun. #35Senetleriİptali Bu insanlık dışı uygulamaya bi son verilsin artık.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar twitterda bir hashtag açtım lütfen tweetleriniz ile destek olun. #35Senetleriİptali Bu insanlık dışı uygulamaya bi son verilsin artık.

Hocam şu yazdığınız konunun başını bir okusaydınız. Ne için çalıştığımızı görebilirdiniz, yasal olarak dava açılıyor iptali için.

Mr December

Baş Editör
Emir isim listesini kaldırıyorum. Bu bilişim etiğine aykırı, o insanlara sormadık çünkü yayınlamadan önce.

-------

Toplamda 41 kişi yatırmış arkadaşlar.

sfagnum

Öğrenci
yatırmayan bu 9 arkadaş akıllarınca bize 1 nisan şakası yapmışlar anlaşılan

ama biraz erken davranmışlar... bir ay kadar...

üzüldüğüm nokta ise...bunlarla meslektaş olmam

sfagnum

Öğrenci
emir hocam,

merak ettiğimiz cevap geldiğinde biz görmeden silinmişti..

o yüzden tekrar sormak istedim...acaba süreç şuanda ne aşamada?

Mr December

Baş Editör
emir hocam,

merak ettiğimiz cevap geldiğinde biz görmeden silinmişti..

o yüzden tekrar sormak istedim...acaba süreç şuanda ne aşamada?

Hocam listede gerçek isimler yazıyordu, forum adları yazmıyor maalesef. O yüzden kimin yatırıp yatırmadığını anlayamıyoruz.

Ancak şöyle birşey yapabiliriz: yatıranlar özel mesaj olarak isimlerini yazarlarsa yatırmayanları belirleyebiliriz. O durumda onlara da tekrar destek olup olmayacaklarını sorup yolumuza sonuca göre devam ederiz.

sfagnum

Öğrenci
Hocam listede gerçek isimler yazıyordu, forum adları yazmıyor maalesef. O yüzden kimin yatırıp yatırmadığını anlayamıyoruz.

Ancak şöyle birşey yapabiliriz: yatıranlar özel mesaj olarak isimlerini yazarlarsa yatırmayanları belirleyebiliriz. O durumda onlara da tekrar destek olup olmayacaklarını sorup yolumuza sonuca göre devam ederiz.

hocam yatırmayanları belirlesek bile ben bunun sonuç vereceği kanaatinde deilim... onlar yatıracak olsa şimdiye dek çoktan yatırırlardı zaten... böyle yapmaları yakışıksız oldu, bu olayı duyup destek vermeyen 35lilere bile daha fazla saygım var açıkçası...

herneyse dokuz kişi kaldıysa ben 100 tl daha göndericem emir hocaya... aramızdan 8 kişi daha çıksın ve bu işi bitirelim artık

Mr December

Baş Editör
hocam yatırmayanları belirlesek bile ben bunun sonuç vereceği kanaatinde deilim... onlar yatıracak olsa şimdiye dek çoktan yatırırlardı zaten... böyle yapmaları yakışıksız oldu, bu olayı duyup destek vermeyen 35lilere bile daha fazla saygım var açıkçası...

herneyse dokuz kişi kaldıysa ben 100 tl daha göndericem emir hocaya... aramızdan 8 kişi daha çıksın ve bu işi bitirelim artık

Hocam sonuç için değil, eğer yatırmayacağız derlerse biz yolumuza devam ederiz birileri yatırır elbet. Sadece onların yatırıp yatırmayacaklarını bilmek gerekiyor ki dediğiniz gibi de durum aşikar aslında.

sfagnum

Öğrenci
hocam allah aşkına :) onların para yatırma ihtimalleri sıfırın altında...

şaşırdığım nokta...herkes şikayetçi...söz konusu meblağ 5000 tl... öznelerin hepsi akademisyen...

daha ilginç olanı...başlık geçen sene açıldı

Mr December

Baş Editör
hocam allah aşkına :) onların para yatırma ihtimalleri sıfırın altında...

şaşırdığım nokta...herkes şikayetçi...söz konusu meblağ 5000 tl... öznelerin hepsi akademisyen...

daha ilginç olanı...başlık geçen sene açıldı

YÖK'ün yerinde ben de olsam her kararı rahat alırdım karşıda bu şekilde sessiz kuzu gibi insanlar olduktan sonra.

Cezairli

Öğrenci
Hayır bu değil,bu YÖK'ün üniversitelere yazdığı yazı.Benim aradığım DDDK nın çok az oy farkla çoğunlukla aldığı bir karar varmış...

A

Akademik Forum

Guest
ister misiniz iki gün sonra haberlere çıksın..

dava için para topladı, kayıplara karıştı diye :D

dolandırıldığını anlayan 35'liler ne yapacağını şaşırdı..

csaltundag

Öğrenci
Ekim ayındaki DDDK kararını veya sayı/tarih numarasını verebilir misiniz?

Hocam sanırım Ekim diye ben söylemiştim tarihi, karar tarihini yanlış hatırlıyormuşum 2013 Nisan'mış kararın tarihi. O kadar çok karara baktım ki hepsi birbirine girdi, aradığınız dosya bu olsa gerek, sevgiler, saygılar...

https://drive.google.com/file/d/0B9phHEH8YeCOaXVrOUNLWi1CZ2M/view?usp=sharing

- - - Güncellendi - - -

Bu belgeyi okuduğumda senet iptali için dava açan kişinin aleyhine karar çıkmış diye anladım. Doğru mu anlamışım? Eğer doğruysa yeniden açılacak dava da böyle sonuçlanır. Fazla umutlanmaya gerek yok o zaman.

Hocam YÖK'ün yazmış olduğu bu yazı daha çok 657 Sayılı DMK'nin Ek-35. Maddesine karşı savunma niteliğinde. Burada açılacak olan dava ise, o senetlere dayanak teşkil eden yönetmeliğin iptali ile ilgili.... Yani birbiri ile alakası yok, o nedenle enseyi karartmamak lazım:)