35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

springkar

Öğrenci
Merhaba bu başlık için uygun olmayabilir ama acil cevaba ihtiyacım var. 35. Madde görevlendirmem çıktı. Senet imzalayacağım. Ama senet miktarını yanlış hesaplıyorlar. Ve ben böyle istiyorum diyebiliyor dekanlık sekreteri. Yasal yönetmelikte yazan brüt maaş x 12 ay x 4 sadece doktora için deniyor. Dekanlık sekreterine göre ise bu miktarın üzerine bir de yüzde elli eklenmesi gerekiyormuş. Bu durumda bir yanlışlık yokmudur? Ya da bu böyledir deyip yapma hakkı varmıdır?

Mr December

Baş Editör
Merhaba bu başlık için uygun olmayabilir ama acil cevaba ihtiyacım var. 35. Madde görevlendirmem çıktı. Senet imzalayacağım. Ama senet miktarını yanlış hesaplıyorlar. Ve ben böyle istiyorum diyebiliyor dekanlık sekreteri. Yasal yönetmelikte yazan brüt maaş x 12 ay x 4 sadece doktora için deniyor. Dekanlık sekreterine göre ise bu miktarın üzerine bir de yüzde elli eklenmesi gerekiyormuş. Bu durumda bir yanlışlık yokmudur? Ya da bu böyledir deyip yapma hakkı varmıdır?

Sizden senet işleme sokulduğunda talep edilecek miktar odur (yapılan harcamalar + %50 faizi) ve okulun ben böyle istiyorum demeye hakkı vardır çünkü bu senet işleri hep okulun insitiyafinde maalesef.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam haftaya senet imzalayacagim atandigim okul senetle ilgili bilgisi yok yanlis rakam olmasin simdi ben sadece yukseklisans icin ne kadar rakama imza atacagim

csaltundag

Öğrenci
Hocam haftaya senet imzalayacagim atandigim okul senetle ilgili bilgisi yok yanlis rakam olmasin simdi ben sadece yukseklisans icin ne kadar rakama imza atacagim

Hocam trilyona (evet eski parayla trilyona) imza atanı biliyorum ben.... Boş senede imza atanı da.... Baya mafyatik yürüyor bu işler yani... Alacağınız brüt maaşın 2 katını talep eden de var, 10 katını talep eden de (elbette olur da istifa eder ya da mecburi hizmetinizi bir şekilde yerine getirmezseniz bu rakamın %50 fazlası + yasal faizleri de istiyorlar). Bu dava bu yüzden var.... Bir yanlışı düzeltmek için... O kadar çığrından çıktı ki bu iş bir an önce hale yola koyulması gerekiyor artık.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Avukat dava dilekçesini yazdığını söyledi. Bu arada para hala 4100 arkadaşlar bilgi olarak bunu da ekleyeyim. Sanırım 15'inde kalan miktar da yatırılır amin inşallah diyorum..

goggles

Araştırma Görevlisi
Attığınız rakamın bir önemi yok,o rakamlar sadece noteri zengin ediyor. Sizden senet işleme sokulduğunda yapılan tüm harcamalar + %50 faizi istenecektir.
Senet brut maas + %50 mi yoksa bizim aldigimiz net maas + %50 seklinde mi oluyor? Forumda cogu kisi kendi aldiklari net maas uzerinden hesaplanacagini soyluyor galiba. Eger brut maas ise senetler asiri fazla oluyor. Ozellikle akademik zamdan sonra senet miktarlari iyice artacak o zaman maas miktari arttigi icin.

springkar

Öğrenci
Hem de ne mafyatik yürüyormuş hakkını savunuyorsun diye demediklerini bırakmıyorlar. Her şey bu kadar adaletsiz mi ben inanamıyorum. Ben zaten yüzde ellisini ödemeyi kabul ettiğimi beyan ediyorum. O bir miktar veriyor yüzde elli eklenmiş bi de ben bu rakamın yüzde 50sini öderim diye oluyor sana yüzde 100. Ha şu da var onun verdiği rakamın hiç bir hükmü yok. Ben ne kadar kalırsam o aylar eğitim aldığın üni. Hesaplıyor ve sadace yüzde 50 ve yasal faiz uygulayabiliyorlar. Ancak bu olay ben istifa edersem gerçekleşir. Bu atada sayelerinde noterler zengin oluyor. Al gülüm ver gülüm. Daha da hiç bir şeye inancım kalmadı.

sfagnum

Öğrenci
senetler hukuken iptal edilse derhal istifa edeceğim. limon satacağım. yemin ederim. nefret ettim meslekten.

hocam siz metin olun...adalet elbet rayına oturacaktır... uğraşımız da bu yuzden zaten...

herkes ruh sağlığını kaybetmeden heyecanla, hevesle bilim yapabilsin diye...

buna sebebiyet verenler de utansın...

- - - Güncellendi - - -

Avukat dava dilekçesini yazdığını söyledi. Bu arada para hala 4100 arkadaşlar bilgi olarak bunu da ekleyeyim. Sanırım 15'inde kalan miktar da yatırılır amin inşallah diyorum..

hocam dava dilekçesi ne zaman işleme konur... 5000 tl tamamlanınca mı yoksa en kısa sürede mi

A

Akademik Forum

Guest
Mecburi hizmet kalan borç hesabına dair sorular

Merhabalar. Umarım bu forumun çabası en kısa sürede olumlu neticelenir.

Ancak Borç hesaplaması konusu açıldığı için benim de iki sorum olacak.

1- Mecburi hizmetin belirli bir kısmını yapanların kalan borçları nasıl hesaplanıyor?
2- Mecburi hizmetinin belirli bir kısmını yerine getirenler, kendilerine çıkartılacak kalan borcu ödemeleri durumunda, mecburi hizmeti tamamlamış gözüküp başka bir üniversitede çalışabilirler mi?
Bilgisi olanlar varsa cevaplarlarsa sevinirim.
Teşekkürler

Gamze

Administrator

1- Mecburi hizmetin belirli bir kısmını yapanların kalan borçları nasıl hesaplanıyor?
2- Mecburi hizmetinin belirli bir kısmını yerine getirenler, kendilerine çıkartılacak kalan borcu ödemeleri durumunda, mecburi hizmeti tamamlamış gözüküp başka bir üniversitede çalışabilirler mi?
Teşekkürler

1) Mecburi hizmetin kalan süresi kadar zaman üzerinden hesaplanıyor. Kaç ay kalmışsa o kadar maaş + bunların %50'si + yasal faizler

2) Kalan borcun senedi ödenirse mecburi hizmet yapılmış sayılır ve üniversitelerde çalışabilirler, atamalarında sorun olmaz.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
hocam siz metin olun...adalet elbet rayına oturacaktır... uğraşımız da bu yuzden zaten...

herkes ruh sağlığını kaybetmeden heyecanla, hevesle bilim yapabilsin diye...

buna sebebiyet verenler de utansın...

- - - Güncellendi - - -

hocam dava dilekçesi ne zaman işleme konur... 5000 tl tamamlanınca mı yoksa en kısa sürede mi

Dava süre bitmeden açılacak maksat burada davayı süresi dolmadan açmak ve süresi dolmadan da ne kadar para toplanabilirse bunu toplamak. Bu saatten sonra davanın açılmaması gibi bir şey söz konusu olamaz.

csaltundag

Öğrenci

Teşekkürler

1- Hocam toplam borcunuzu mecburi hizmetinizin toplam gün sayısına bölerek günlük ödemeniz gereken ücret bulunup, yapmış olduğunuz hizmet o günlerden çıkartılarak kalan borcunuz hesaplanıyor.

2-Bu konu biraz çetrefilli... Tamamen üniversiteye bağlı aslına bakarsanız. Bazı üniversiteler hiç sorun çıkarmadan "mecburi hizmeti bulunmamaktadır" yazısı verirken bazıları senedi ödemenizin mecburi hizmeti yaptığınız anlamına gelmediğini savunabiliyorlar (madem o para çalışma gününün karşılığı o zaman mecburi hizmetinizi yapmış sayılmanız gerekiyor mantıken... ama işte ne kanunda ne de yönetmelikte bu açıkça belirtilmediği için bizler açısından bir savunma açığı yaratabiliyor) ve size yine idari mahkeme yolu görünebiliyor.

sfagnum

Öğrenci
arkadaşlar yarın ayın 15 i... ben pek birşey deişeceğii sanmıyorum ama yine de bekliyelim bir umut...

emir hocam da bizi bilgilendirsin toplam yatan meblağa dair... hala durum devam ederse yarın hemen aramızdan 50 şer tl yatıracak 18 kişi bulalım... bitsin artık bu iş

edimvar

Öğrenci
ÖYP ödenekleri gitgide eriyor. Zamanla 50.000 tl için bilerek girdiğimiz bu profram şimdi 25.000 destekle devam ediyor. Bu bir kandırmaca değil de nedir?