35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

csaltundag

Öğrenci
Hocam sizin ve kefillerin ödeyemediği durumda ne olacak. Çok büyük rakam.

Üniversite bana bir evrak yollayacak "şu kadar gün içinde ödeyin" diye, ödeyemezsem dava açacak, kefillerden devlet memuru olan varsa maaşının %25'ine el koyacak.... ama ne yapıp yapıp alacak. Tabi o arada ben yürütmeyi durdurma almak için uğraşacağım karşı bir dava açıp. İstedikleri miktarın içerisinde maaşlarımın da olduğunu, Anayasa ve 657 Sayılı DMK'nın memur maaşlarını koruma altına aldığını, angaryanın yasak olduğunu filan söyleyip bir savunma yapacağım.... diye gidiyor hocam liste:) Meşakkatli bir süreç yani.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocalarım merhaba 35. madde senetleri iptalini ilgilendiren dava ile ilgili bugün meydana gelen bir gelişmeyi size aktarıyım. Dava Danıştayın 8. dairesinde görülüyor. Davayı sorgulamak isteyenler http://vatandas.uyap.gov.tr/danistay/portal_baslangic.uyap?param=user bu adresten girip Danıştay esas numarasından seçeneğini işaretleyecek ve daha sonra Danıştay 8. daireyi seçeceklerdir. Dosya 2015 tarihli ve 5143 sayılıdır. Gerekli bilgilere buradan ulaşabilirler. Dosya daha önce Savcının düşüncesi alınmak üzere Savcıya verilmişti. Şimdi ise Savcı düşüncesi alınmış ve Tetkik Hakimine verilmiş. Burada gerekli inceleme yapıldıktan sonra Yürütme Durdurma istemimiz hakkında karar verilecek. Orada yazan ifade ise şu şekilde: " ( 31/08/2015 ) , YD'den Havale Edildi ( Dosyanız yürütmenin durdurulması isteminin incelenmesi için Tetkik Hâkimine verilmiştir. İnceleme tamamlandıktan sonra heyet tarafından istem hakkında karar verilecektir. ) İnşallah dava lehimize sonuçlanır.

feyza48

Öğrenci
Merhaba forumdaki yazışmaları kısmen inceledim benimde önümde bir senet ve dava süreci var . 35 madde ile doktora ile gorevlendirildim ancak es durumu ve dogum izni sureci bebekle sehir degistirmeme engel.oldu suanda muvafakata meb e geçmek istiyorum zaten meb den geçiş yapmıştım bugun rektör yardimcimizla durumu gorustum senet yukumlulugunu hatirlatti ancak bu konuda katı bir tutumlari yok muvafakat icin destek oluruz ama meb bu süreci beklemez dedi senet icin dava acabilirsin ve muhtemelen olumlu sonuclanir dava sonuna kadar ödeme talep etmeyiz dedi. Bu durumda dava için nerden baslamaliyim muvafakat beklemeyip istifa etmek dava surecini olumsuz etkiler mi davayı asliye hukuka mi yoksa idari mahkeme leremi açıyoruz

A

Akademik Forum

Guest
Şimdi sayı ve tarihten sorgulattım, karar aşamasında diyor. Bilmediğimden soruyorum, dava ne zaman görülür belli mi ve olumlu bir karar çıkarsa anayasa mahkemesine gitmeye gerek kalır?

- - - Güncellendi - - -

Şimdi sayı ve tarihten sorgulattım, karar aşamasında diyor. Bilmediğimden soruyorum, dava ne zaman görülür belli mi ve olumlu bir karar çıkarsa anayasa mahkemesine gitmeye gerek kalır?

- - - Güncellendi - - -

Yanlış anlamışım kusura bakmayın ama ikinci sorum hâlâ geçerli, olumlu sonuçlanırsa anayasa mahkemesine gitmeye gerek kalır mı?

_EMİR_

Araştırma Görevlisi

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Yanlış anlamışım kusura bakmayın ama ikinci sorum hâlâ geçerli, olumlu sonuçlanırsa anayasa mahkemesine gitmeye gerek kalır mı?

Hayır gerek kalmaz hocam. Sürekli takip edemiyorum geç cevap verdiğim için kusura bakmayınç

A

Akademik Forum

Guest
Dava ne zaman görülür bi fikri olan var mı ? Bir an önce senetten ve getirdiği psikolojik yükten kurtulmamız ümidiyle....

- - - Güncellendi - - -

Dava ne zaman görülür bi fikri olan var mı ? Bir an önce senetten ve getirdiği psikolojik yükten kurtulmamız ümidiyle....

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

her gece yatmadan senet gözlerimin önüne geliyor. acaba, olurya işler yolunda gitmezse nasıl öderim bunu. psikolijim bozuldu. psikolağa gidiyorum..........

_EMİR_

Araştırma Görevlisi

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

her gece yatmadan senet gözlerimin önüne geliyor. acaba, olurya işler yolunda gitmezse nasıl öderim bunu. psikolijim bozuldu. psikolağa gidiyorum..........

Olabildiğince rahat olun hocam sıkıntı edeceğiniz bir şey yok. Her şey yoluna girecek inş. Sağlığınız her şeyden önemlidir. Olumlu sonuçları birlikte burada paylaşacağız. Biz de davanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Şu anda siz ne biliyorsanız ben de onu biliyorum. Dava sürecini takip etmekten başka bir şey yapamayız şimdilik.

gocen

Öğrenci
Merhaba dostlar,
35. Madde ile görevlendirildiğim üniversiteye y.lisansı bitirip geri döndüm. Mecburi hizmetim var.
Kurumlar arası geçiş için MEB'e başvurmuştum. MEB beni bir okula atadı ama muvafakat sadece eş durumu ve sağlık durumu için veriliyor heralde
Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Bu dava lehimize sonuçlanırsa beni de etkiler mi?

A

Akademik Forum

Guest

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Okb tanısı mı koyuldu hocam? Eminim sizin gibi birçok kişi bu durumdan rahatsızdır....

İyi günler sayın hocalarım,

Yüksek lisansımı yaptığım yerde doktora olmadığı için bu dönem açılan lisansüstü kontenjanlardan tercih yapıp bir programa yerleştim. Yüksek lisans için 35. madde görevlendirmesi verildiğinde senet yüksek + doktora süresini kapsayacak şekilde yapılmıştı (üniversiteme eğitim gördüğüm yerde doktora olmadığını belirtmeme rağmen). Şu an kadrom atandığım üniversiteye naklediliyor. Merak ettiğim, yeniden 35. madde görevlendirmesi istemeyip, yüksek lisansta geçirdiğim 2 yıl kadar atandığım üniversitede çalışırsam senedi yerine getirmiş olur muyum?

Teşekkürler.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi

Yüksek lisansımı yaptığım yerde doktora olmadığı için bu dönem açılan lisansüstü kontenjanlardan tercih yapıp bir programa yerleştim. Yüksek lisans için 35. madde görevlendirmesi verildiğinde senet yüksek + doktora süresini kapsayacak şekilde yapılmıştı (üniversiteme eğitim gördüğüm yerde doktora olmadığını belirtmeme rağmen). Şu an kadrom atandığım üniversiteye naklediliyor. Merak ettiğim, yeniden 35. madde görevlendirmesi istemeyip, yüksek lisansta geçirdiğim 2 yıl kadar atandığım üniversitede çalışırsam senedi yerine getirmiş olur muyum?

Teşekkürler.

Evet getirmiş olursunuz. Ancak öyp de doktora yapmak da esastır siz istemeseniz bile üniversiteniz sizin alanınızda doktora eğitimi veren bir üniversiteye göndermek isteyebilir. Tabii bu sizle üniversite yönetimi arasında bir konu. Sizin dediğiniz durum da ihtimaller arasında olabilir. Denemek gerek.

goggles

Araştırma Görevlisi

Teşekkürler.

Oyp de ancak doktora bittikten sonra calisip senedi yerine getirmis olursunuz. Yuksek lisans bittikten sonra doktora yapmadan calisamazsiniz. 35.madde istemezseniz ilisiginiz kesilir ve senet odersiniz ve senet karsiliginda calismaniza izin verilmez.

newarc23

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ben 35. Madde senedimde hiç bir Ücret yazmadım ve notere onayladı okulumda kabul etti bu senedin geçerliliği nedir acaba?