Mr December
Baş Editör
3200 aylık maaş, 36 üç sene, peki 115200 sonucundaki 360 nedir?
Hocam bu konu senet miktarlarının tartışıldığı bir konu değildir. Sorunuzu ilgili yerlerde tartışabilirsiniz.
3200 aylık maaş, 36 üç sene, peki 115200 sonucundaki 360 nedir?
657 sayılı Kanun'un Ek-35. maddesi ile getirilen düzenlemeyle, ilgililerden kefalet ve taahhüt senedi alınacağını öngören "Bir Üniversite Adına Diğer Bir Üniversitede ......Hakkında Yönetmelik"in 4/4. maddesinin uygulanma olanağı kalmadığı gerekçesiyle, söz konusu senetlerin iadesi istemiyle yapılan başvuruların reddi üzerine açılan davalar kazanılmakta idi.
Sonrasında, 657 sayılı Kanun'un Ek-35. maddesinin 2547 sayılı Kanun'un 35. maddesi uyarınca görevlendirilen araştırma görevlilerini kapsamadığı gerekçesiyle verilen 1.4.2013 tarihli Danıştay İDDK kararı üzerine YÖK üniversitelere bu kararı göndermişti. Bunun üzerine idare mahkemelerinde kazanılan davalar dahi Danıştay'ca bozulmaya başlamıştı.
Danıştay İDDK'nun söz konusu kararına konu davada, iptali istenilen işlemlerden biri de, ilgililerden kefalet ve taahhüt senedi alınacağını öngören "Bir Üniversite Adına Diğer Bir Üniversitede ......Hakkında Yönetmelik"in 4/4. maddesi idi.
Danıştay 8. Dairesi, bu Yönetmelik hükmünün, yurtiçinde okutulan öğrencilere uygulama olanağı kalmadığı, ancak yurtdışında görevlendirilenlerin bir kısmı açısından uygulanma olanağının devam ettiği ve bu yönden dayanağı olan Yasaya uygun olduğu gerekçesiyle Yönetmelik hükmünün iptali istemi reddedilmişti. Bu kısım temyiz de edilmemişti.
Bana göre söz konusu Yönetmelik hükmünün iptali talebi daha önce Danıştay 8. Dairesi tarafından reddedilmişse de, Danıştay İDDK bu kararı sonrasında, 657 sayılı Kanun'un Ek.35. maddesinin Yönetmelik hükmünün uygulanma olanağını ortadan kaldırmadığı ve yurt içinde okutulan öğrenciler açısından da geçerliliğini devam ettireceği açıktır.
Açılan dava ile Danıştay'ın ilgili Dairesinin bu kez Yönetmelik hükmünün iptaline karar vereceğini umut ve temenni ediyorum. Zira çok önemli bir emsal teşkil edecektir
biz bu davayı açalı hayli oldu ve mühim de bir mesele...
tahminim odur ki öyp lilerin % 70 ini ilgilendiren bir olay
akademik personel sitesinde bunun haberini hiç gördünüz mü ?
belki de haber olmuştur da ben gözden kaçırmısımdır o yuzden soruyorum
Sayın hocalarım.
Bence mahkeme süreci sonuçlanana kadar, bu davanın olumlu sonuçlanması durumunda bizleri nelerin beklediği konusunda biraz tartışmalı.
Forumda geçmişte yapılan paylaşımları incelediğimde kimi yorumlara rastladım:
1- Bu davanın olumlu sonuçlanması durumunda bile zorunlu hizmet ortadan kalkmıyor.
2- Bu davanın olumlu sonuçlanması durumunda bile zorunlu hizmetin bir başka üniversitede yapılmasının da önü açılmıyor gibi yorumlar var bu forumda.
Acaba bu yorumlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Eğer yukarıda aktarılan yorumlar doğru ise, bu durumda, bu davanın sonuçlanmasının pratikte 35. madde zorunlu hizmetini yapacaklar için acaba ne gibi pratik sonuçları olacak? Acaba bu dava sonrasında başka davaların da açılması mı gerekmekte? Biraz bu konular üzerine tartışarak, bence 35. madde zorunlu hizmetini yapan-yapacak bireylerin, bu davaya ilişkin mahkeme kararı sonrasındaki sürece en azından düşünsel olarak hazırlanması gerekli.
Saygılarımla.
Arkadaşlarım Hocalarım merhabalar. Uzun bir süreden sonra Danştaydaki dosyanın tebligatı bana ulaştı ben de sizlere buradan bilgi vereceğim paylaşacağım ve herkes buradan dosya hakkında istediği zaman bilgi alacak. Dosyanın tarihi ve esas numarası 2015/5143 ve Danıştay 8. dairede görülüyor dosya. Tarih sayı numarasını yazarak Danıştayın dava sorgulama seçeneklerinden sorgulayacaksınız arkadaşlar. Bana ulaşan tebligatta davalı idarenin savunması alındıktan sonra yürütme durdurma ile ilgili karar verilecek. Ben de sorgulamanın fotosunu burada paylaşacağım herkesin bilgisi olsun.
Arkadaşlarım Hocalarım merhabalar. Uzun bir süreden sonra Danştaydaki dosyanın tebligatı bana ulaştı ben de sizlere buradan bilgi vereceğim paylaşacağım ve herkes buradan dosya hakkında istediği zaman bilgi alacak. Dosyanın tarihi ve esas numarası 2015/5143 ve Danıştay 8. dairede görülüyor dosya. Tarih sayı numarasını yazarak Danıştayın dava sorgulama seçeneklerinden sorgulayacaksınız arkadaşlar. Bana ulaşan tebligatta davalı idarenin savunması alındıktan sonra yürütme durdurma ile ilgili karar verilecek. Ben de sorgulamanın fotosunu burada paylaşacağım herkesin bilgisi olsun.