35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

eyp86

Öğrenci
Dosyanın Son Aşaması ( 08/10/2015 ) , Karar Aşamasında
Karar Sonucu
( 08/10/2015 ) , DİLEKÇE RET
( 22/05/2015 ) , YD SAVUNMADAN SONRA

Bu durumda ümitler başka bahara mı kaldı?

eyp86

Öğrenci
Dosyanın Son Aşaması ( 04/12/2015 ) , Karar Verildi ( Dosyanız hakkında nihai karar verilmiştir. Gerekçeli kararın yazımı ve imzaları tamamlandıktan sonra tarafınıza tebliğ edilecektir. )

edimvar

Öğrenci
Gerçekten son durum ile ilgili bilgi verebilecek arkadaşımız var mı? Ret mi oldu, nedeni dilekçe yazım şekli mi yoksa içeriğine ret mi?

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar ortada kesin bir şey yok.Dilekçeyi reddetmelerinin çeşitli sebepleri olabilir ben avukatla da görüştüm zaten. Burada asıl önemli olan davanın ret olmaması dava ret olmuş olsa o zaman daha sıkıntı olabilir. Sadece dilekçede eksik görülen bir yer vardır. Fakat hakimlerin benim avukatla konuştuğuma göre bir noktada atladıkları şu olabilir. Bizler senet imzalarken siz de biliyorsunuz ki senet imzala diye idari kurum olan üniversiteler bize yazılı tebligatta bulunmuyorlar ve sadece bize senedi imzaladıktan sonra 35 verilir ve ilişiğiniz kesilir deniyor. Burada hakimler avukatın da dediğine göre idare yazılı bir tebligatta bulunmadığından dolayı bir eksiklik görüp dilekçeyi reddetmiş olabilir diyor başka da bir şey değildir. Ancak hakimlerin şunu bilmesi gerekir ki senet imzalamak için illa ki bir yazılı tebligata gerek yok zaten senet imzalamayınca ilişik kesilmiyor ve 35 verilmiş olmuyor dedi. Elimize ulaşsın basit bir şeydir bu temyiz ettiririz ya da dilekçe de eksiklik varsa onu tamamlar davaya devam ederiz dedi. Bu arada ben sadece senet iptali için dava açamaz mıydık dedim ancak avukat danıştaya açamazsın ama idare mahkemelerine de açsan reddediyorlar bu nedenle senin imzaladığın senetle yani bireysel işlemle birlikte senedi imzalamanı isteyen yönetmeliğin iptali ile birlikte dava açılması gerekir dedi. Hakimler burada tebligat olayı yüzünden dilekçeyi eksik görmüş olabilir dedi ancak burada bir problem yok dedi. Arkadaş davamız ret edilmedi önemli olan da bu dava devam edecek. Sizler gibi ben de sabırla bekliyorum. Sıkıntı etmenize gerek yok.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar kaynağını sormayın ama ben davanın sonucunu gördüm. çok hukuktan anlamam ama avukat arkadaşlarıma sordum dava dilekçesi düzgün yazılmamış dediler. senet tarihi numarası falan eksikmiş galiba. ama 30 gün içinde harç ödemeden eksiklikler tamamlanarak tekrar dava açılabilirmiş.

bir de vekaletle ilgili bir şey söylediler ama onu tam anlamadım açıkcası.

- - - Güncellendi - - -

o kadar ay tekrardan beklenilecek anlamına mı geliyor bu karar ?

eyp86

Öğrenci
eyp86 trollüyor. son 2 yazdığı girdiye bakarsanız. ilkinde dilekçe ret diyor sonra ise karar verildi tebliğ edilecek diyor.

Neden trollüyeyim kardeşim. Her ne kadar sonradan müdahil olsam da canı gönülden senetlerin iptal olmasını isteyen birisiyim. Sabah girişler yapılırken denk gelmiş. ilk baktığımda sadece dilekçe red deniliyordu ikinci baktığımda ise karar yazılıyor diyordu. Ne anlama geldiğini bilmediğim için de davanın muhatapları görsün diye bildirimde bulundum bu kadar.

kuazimodo

Öğrenci
Arkadaşar herkese merhaba,
ÖYP ve 35. madde problemiyle ilgili hukuken sonuç almak mevcut davada da olduğu gibi oldukça güç görünüyor. Bu dava her şey uygun hale getirilip tekrar görülmeye başlansa bile -ki şimdilik o da meçhul- sonucunun ne olacağı belli değil.
ÖYP'nin kaldırılmasından sonra araştırma görevliliğiyle ilgili yeni bir düzenlenme yapılması olası görünüyor. ÖYP kaldırılmış olsa dahi bugün hala 15.000 civarı arş. gör.'lisi görev yapıyor. Beklenen düzenleme yapılmadan önce sesimizi duyurmamız önemli. Bu konuda elimizdeki bütün kanalları kullanmamız gerekiyor. İzmir'de bunun için bir iki adım atıldı, DEÜ ve İYTE'de ÖYP'li araştırma görevlileri olarak biraraya geldik, neler yapabileceğimizi konuştuk. Önümüzdeki hafta da Ege Üni.'de biraraya geleceğiz. Bu toplantının ardından İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ÖYP'li istahdamının yoğun olduğu yerlerde adımlar atmak istiyoruz. Bu toplantıdan taleplerimizi nasıl görünür kılabileceğimize dair bir karar çıkarmayı umuyoruz. DEÜ'de; imza kampanyası, YÖK'e ve mecliste gruba olan partilere mail ve fax ile talepleri iletme, sendika kanalıyla talepleri parlamento gündemine taşıma, yine sendika kanalıyla akademisyen milletvekilleriyle bir toplantı ayarlama gibi şeyler gündeme gelmişti. Tabi talepler ve önerilerle bunları genişletmek mümkün. Civarda olanlar, bu işe emek haracayabilecek olanlar işin ucundan tutarlarsa iyi olur; zira hızlıca taleplerimizi görünür kılmamız önemli. Birlikte hareket edersek dikkate alınma şansımız çok daha fazla.
Toplantının sonuçlarını sizlerle tekrar paylaşacağım.
Ege'de yapıalcak etkinliğin afişi ektedir.
Herkesin desteğine ihtiyacımız var.
Herkese kolaylıklar...
Ekli dosyayı görüntüle 5272

Son düzenleme: