Arkadaşar herkese merhaba,
ÖYP ve 35. madde problemiyle ilgili hukuken sonuç almak mevcut davada da olduğu gibi oldukça güç görünüyor. Bu dava her şey uygun hale getirilip tekrar görülmeye başlansa bile -ki şimdilik o da meçhul- sonucunun ne olacağı belli değil.
ÖYP'nin kaldırılmasından sonra araştırma görevliliğiyle ilgili yeni bir düzenlenme yapılması olası görünüyor. ÖYP kaldırılmış olsa dahi bugün hala 15.000 civarı arş. gör.'lisi görev yapıyor. Beklenen düzenleme yapılmadan önce sesimizi duyurmamız önemli. Bu konuda elimizdeki bütün kanalları kullanmamız gerekiyor. İzmir'de bunun için bir iki adım atıldı, DEÜ ve İYTE'de ÖYP'li araştırma görevlileri olarak biraraya geldik, neler yapabileceğimizi konuştuk. Önümüzdeki hafta da Ege Üni.'de biraraya geleceğiz. Bu toplantının ardından İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ÖYP'li istahdamının yoğun olduğu yerlerde adımlar atmak istiyoruz. Bu toplantıdan taleplerimizi nasıl görünür kılabileceğimize dair bir karar çıkarmayı umuyoruz. DEÜ'de; imza kampanyası, YÖK'e ve mecliste gruba olan partilere mail ve fax ile talepleri iletme, sendika kanalıyla talepleri parlamento gündemine taşıma, yine sendika kanalıyla akademisyen milletvekilleriyle bir toplantı ayarlama gibi şeyler gündeme gelmişti. Tabi talepler ve önerilerle bunları genişletmek mümkün. Civarda olanlar, bu işe emek haracayabilecek olanlar işin ucundan tutarlarsa iyi olur; zira hızlıca taleplerimizi görünür kılmamız önemli. Birlikte hareket edersek dikkate alınma şansımız çok daha fazla.
Toplantının sonuçlarını sizlerle tekrar paylaşacağım.
Ege'de yapıalcak etkinliğin afişi ektedir.
Herkesin desteğine ihtiyacımız var.
Herkese kolaylıklar...
Ekli dosyayı görüntüle 5272
Arkadaşlar merhaba, bilmiyorum doğru yerde miyim ama senet konusunda bilgi sahibi değilim, bu konuda deneyimli ve bilgi sahibi yol göstericilere danışayım istedim çünkü tercih yapacağım önümüzdeki hafta. Bu konuda gerçekten bilen birilerine danışmam şart çünkü senet imzalama veya kefil gösterme gibi bir durumum maalesef bulunmuyor, gidemeyeceğim bir yere yerleşip gitmeye razı kimsenin de kadrosunu yakmak istemiyorum. Senet olayı bildiğim kadarıyla ilgili ana bilim dalında doktora programı olmayan yerlerde karşımıza çıkıyormuş. Diyelim ki tercih edeceğimiz üniversitede doktora programı yok, yüksek lisans var. Senet yüksek lisansı bitirdikten sonra mı önünüze konuyor, yoksa gider gitmez şuna bir imza atıver mi deniyor? Doktora programı mevcutsa bile senet ihtimali var mıdır? Buna göre tercih yapmayı düşünüyorum, sizlere danışayım istedim.
Atanılan yerde eğitim var ise senet söz konusu değil. Yüksek lisans var doktora yok ise, doktora proramına geçtiğinizde senet meselesi olur. Yüksek lisans yapılırken senetle ilgili birşey olmaz o durumda.
Atanılan yerde eğitim var ise senet söz konusu değil. Yüksek lisans var doktora yok ise, doktora proramına geçtiğinizde senet meselesi olur. Yüksek lisans yapılırken senetle ilgili birşey olmaz o durumda.
merhaba hocam, atandığımız okulda yüksek lisans ve doktoramızı yapıyorsak doktorayı 6 yılda bitiremezsek tazminat ödüyormuyuz, herhangi bir yaptırımı varmı ayrıca istifa halinde ne oluyor
Arkadaşlar tekrar merhaba,
İzmir'de 3 üniversitede daha önce bahsettiğim toplantıları yaptık. Tahmin edebileceğiniz gibi ÖYP'li araştırma görevlilerinin bir sürü problemi var ama bu toplantılar problem yumağının zannettiğimizin çok üzerinde olduğunu gösterdi. Sendika üniversitelerin kenid bünyelerinde atacağı adımlarla çözülebilecek problem konusunda hızlıca harekete geçecek. Daha önce DEÜ'de birçok problem bu yolla çözüldü, ÖYP koordinatörü olan hoca da bu konuda oldukça ılımlı ve dfiyaloğa açık. Aynısı sorunları derledikten sonra pek yakında Ege'de de yapacağız.
Ancak sizlerin de bildiği gibi asıl problemimiz ve birçok problemimizin kaynağı taahhüt ve ve kefalet senetleri. Toplantılarda araştırma görevliliği ile ilgli yeni bir düzenleme yapılmadan ve yeni 2547 şekillenmeden hızlıca bir sesimiz duyaralım fikri hakimdi. Sendika da bu konuda tüm imaklnlarını kullanabileceğini beyan etti. Bu konuda hepinizin fikrine ve işbirliğine ihtiyaç var.
İlk etapta bir imza kampanyası başlatacağız daha sonra daha başka neler yapabileceğimizi tekrar konuşacağız. Şimdi kurduğumuz grupta imza kampanyasının metninin nasıl olacağı üzerinde bir tartışam yürütüyoruz.
Bu senetler adaletli değil kaldıralım demek en doğrusu ama pratik olarak pek kabul görebilir gibi durmuyor.
Talebimiz ne olmalı?
Kampanyanın muhatabı kim olmalı?
Kampanyayı nasıl daha görünür kılmalıyız? v.s. gibi sorularmız var.
Bu konuda fikirlerinize ve desteğinize ihtiyaç var.
Hep birlikte hareket etmedikçe sesimiz duyulmayacak gibi.
Herkese kolaylıklar...
- - - Güncellendi - - -
İYTE'den yazan nasıl iletişme geçebileceğimiz soran arkadaşlar vardı, biraz geciktim kusura bakmayın.
Ne yazık ki İYTE'de sorun yaşayan çok arakdaşımız var, onlarda İzmir'de yürüttüğmüz bu çalışmada yer alıyorlar.
Vereceğim iletişim adreslerinden bizlere ulaşırsanız hem oradaki arkadaşlarla iletişime geçe şansınız olur hem de bizlere ulaşabilirisiniz. Beraber neler yapabileceğimiz konuşuruz.
İYTE İşyeri Temsilcileri | Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube
kolaylıklar.
iyi günler hocam,eşim 35.madde kapsamında başka bir üniversiteye atandı ve senedi imzaladıktan sonra 8 9 ay kadar çalıştı.Burda o kadar cok mobbing magruz kaldı ki pskolojisi bozuldu ve bu fiziksel boyutlarda.ne zaman iş yerine dogru yola cıksak migde bulantısı ve kusma başlyor iş yerinde ise kusma çokça görülüyor.bu olay sadece iş yerinde vuku buluyor.Ağlamalar devamlı bozuk ruh halide var.pskiyatriden rapor alıp bu rapor doğrultusunda saglık durumu el vermemektedir.şeklide istifa etse odememiz gereken tutar olur mu? ve bunu yargıya taşımak istifa etmeden mi dava açmak lazım,yoksa istifa ettikten sonra mı açmak lazım acaba ?