Arkadaşlar tekrar merhaba,
İzmir'de 3 üniversitede daha önce bahsettiğim toplantıları yaptık. Tahmin edebileceğiniz gibi ÖYP'li araştırma görevlilerinin bir sürü problemi var ama bu toplantılar problem yumağının zannettiğimizin çok üzerinde olduğunu gösterdi. Sendika üniversitelerin kenid bünyelerinde atacağı adımlarla çözülebilecek problem konusunda hızlıca harekete geçecek. Daha önce DEÜ'de birçok problem bu yolla çözüldü, ÖYP koordinatörü olan hoca da bu konuda oldukça ılımlı ve dfiyaloğa açık. Aynısı sorunları derledikten sonra pek yakında Ege'de de yapacağız.
Ancak sizlerin de bildiği gibi asıl problemimiz ve birçok problemimizin kaynağı taahhüt ve ve kefalet senetleri. Toplantılarda araştırma görevliliği ile ilgli yeni bir düzenleme yapılmadan ve yeni 2547 şekillenmeden hızlıca bir sesimiz duyaralım fikri hakimdi. Sendika da bu konuda tüm imaklnlarını kullanabileceğini beyan etti. Bu konuda hepinizin fikrine ve işbirliğine ihtiyaç var.
İlk etapta bir imza kampanyası başlatacağız daha sonra daha başka neler yapabileceğimizi tekrar konuşacağız. Şimdi kurduğumuz grupta imza kampanyasının metninin nasıl olacağı üzerinde bir tartışam yürütüyoruz.
Bu senetler adaletli değil kaldıralım demek en doğrusu ama pratik olarak pek kabul görebilir gibi durmuyor.
Talebimiz ne olmalı?
Kampanyanın muhatabı kim olmalı?
Kampanyayı nasıl daha görünür kılmalıyız? v.s. gibi sorularmız var.
Bu konuda fikirlerinize ve desteğinize ihtiyaç var.
Hep birlikte hareket etmedikçe sesimiz duyulmayacak gibi.
Herkese kolaylıklar...
- - - Güncellendi - - -
İYTE'den yazan nasıl iletişme geçebileceğimiz soran arkadaşlar vardı, biraz geciktim kusura bakmayın.
Ne yazık ki İYTE'de sorun yaşayan çok arakdaşımız var, onlarda İzmir'de yürüttüğmüz bu çalışmada yer alıyorlar.
Vereceğim iletişim adreslerinden bizlere ulaşırsanız hem oradaki arkadaşlarla iletişime geçe şansınız olur hem de bizlere ulaşabilirisiniz. Beraber neler yapabileceğimiz konuşuruz.
İYTE İşyeri Temsilcileri | Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube
kolaylıklar.
Hocam bence senedi tamamen kaldırtmak zor
yapılacak iş ÖYP de senet sadece doktora bittikten sonra zorunlu hizmete gidilmediğinde işleme konulmalı demektir.
Bu konudada kendiside akademiden gelmiş olan Başbakanımızdan yardım istemeliyiz derim