5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

YÖKDİL 2017 HATIRLANABİLEN SOSYAL SORULARI

VOCABULARY

1. They meet REGULARLY
2. RECENTLY
3. OBSERVABLE traits (rather than internal)
4. A writer rejects all kinds of CRITICISMS (because he thinks his work is faultless).
5. they PUT OFF health care until the last moment
6. first use of it is ATTRIBUTED to him

GRAMMAR

1. DESPITE promising advances in security, the Internet couldn’t completely stop harassment.
2. EVEN THOUGH house work tends to be equally divided between the spouses, the burden is mainly on the wife
3. A child can’t learn to speak a language UNLESS he/she is exposed to it before a certain age.
4. The UN is not welcome by all BECAUSE (in case) it cannot force nations to obey its decisions.
5. It is losing significant income BECAUSE OF a sharp drop in oil prices.
6. … REVEAL that …
7. Iliad focuses MORE on the military aspects of the Greek and Spartan lifestyle THAN on elements of the daily life.
8. FOR centuries (yüzyıllar boyunca)
9. DEAL WITH / INTERESTED IN
10. In 1587 they SAILED to Roanoke Island in what IS now North Carolina.
11. CALCULATED that / WOULD
12. IS / DEVELOPED (in the past)
13. NOT ONLY by doing sth / BUT ALSO by doing sth
14. AS LONG AS (as well as)

CLOZE I

The vegetarians are winning. Not only are they healthier than the rest of us, they’re saving the planet, one carrot at a time—OR one fewer hamburger at a time. Livestock is RESPONSIBLE FOR an estimated eighteen per cent of greenhouse gas; if everyone in the world became vegan, methane emissions WOULD BE reduced by twenty-four per cent by 2050.) But even as a plant-based diet becomes cool (guilt and peer pressure can be effective motivators), there will always be carnivores WHOSE desire for meat will persist. Maybe they should REPLACE the meat with vegetables.

CLOZE II

A hypothesis is a guess FORMULATED by a researcher. He will test WHETHER it will pass the test CONCERNING his hypothesis or not. It will EITHER pass or not, in which case it will be REFUTED.

SENTENCE COMPLETION

1. There is little evidence about how Buddha died/lived. HOWEVER THE AVAILABLE ONES SUGGEST THAT…
2. There is a series called “World at War”. ıt has a global perspective RATHER THAN A NATIONAL OR A REGIONAL ONE.
3. In humans the size of the body and the development of motor skills GO HAND IN HAND WITH BRAIN DEVELOPMENT.
4. It is hard to understand Kafka’s novels SINCE HE DOESN’T EXPLAIN HIS IDEAS.
5. I’ve always been surprised by the enthusiasm BY WHICH YOUNG PEOPLE WENT OFF TO FIGHT IN WORLD WAR I
6. Alienation is a term associated with Marx SINCE IT WAS FIRST USED BY HIM.
7. OCTAVIAN WAS GIVEN THE TITLE OF AUGUSTUS when he became the first emperor of the Roman Empire.
8. … Wittgenstein, MANY OF WHICH WERE WRITTEN BY…
9. Descartes thought of morality as the health of the soul, JUST AS HE THOUGHT OF PHYSICAL WELL BEING AS THE HEALTH OF THE BODY.
10. IN ADDITION TO MANY THEATRICAL PRODUCTIONS, Little Women also was made into TV shows, …
11. …………..

READING PASSAGES

DAVID HUME

1. He had a wide ranging skills
2. He believed that animals are just complex machines and have no souls
3. He aimed to understand human nature all through his life.

WWII

1. All nations wanted to establish a lasting peace
2. The reason why they wanted peace was that the war was so devastating
3. The League of nations aimed cooperation among nations.

READING

1. Reading is a source of knowledge
2. Analytical reading and research reading have different aims
3. The topic: reading as a device for university assignments

SHELL (SPDC) VS NIGER

1. Niger took an important step towards resolving the issue between Shell and Niger
2. Ogoni people hold Shell responsible for the destruction of the environment
3. Shell rejects the claims that it causes the destruction of the Niger Delta

MUDD

1. Mudd is upset that photography has advanced only technologically
2. He is upset that photography has remained the same in terms of aesthetics
3. He wishes photography to be regarded as a fine art

PARAGRAPH COMPLETION

1. THE SITE WAS EXPANDED TO TWO MORE ISLANDS INCLUDING… (Ellis Island, migration)
2. Some coins and pots were found. CONSEQUENTLY ARCHAEOLOGISTS WERE CONFIDENT THAT IT WAS A ROMAN SETTLEMENT
3. WHATEVER THE TOPIC, ECONOMY APPLIES UNIVERSALLY
4. QUESTIONS WHETHER NEANDERTHALS COULD MAKE JEWELRY remain unsolved
5. …………..
6. …………..

IRRELEVANT SENTENCE

1. COARSE BREAD WAS CONSUMED IN EUROPE. (I)
2. DESPITE WANING POPULARITY IN 19TH CENTURY, COFFEE HOUSES STILL PLAY A SIGNIFICANT ROLE IN OUR LIVES (III) yı da (IV) olmalı. Kahvenin İngiltere’ye (Britain) gidişinin öyküsü.
3. VIOLENCE IN PERU (IV) Amnesty International ile ilgiliydi. İşkence, insan hakları vb.
4. ARCHAEOLOGY WAS A DISCIPLINE. (Genelde arkeologlar vardı sanırım)
5. ROMAN AND GREEK PEOPLE … SLAVERY (citizenship ile ilgiliydi)
6. …………..

Ne hafıza... Tebrikler Hocam.. Elinize, emeğinize sağlık.

A

Akademik Forum

Guest
Kalite

Bu sınavın akademisyen kalitesini düşüneceğine iddia eden arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorlar merak ettim. İngilizce bilgisini ölçen bir sınavda eleme mantığı kazık gibi soruları adaylara dayatmasına bir anlamı var mı allah aşkına? Bu sınavdan 60 civarı puan alan her arkadaşımız kendi alanyazın çalışmalarını gayet rahat anlayabilir. Hatta birazcık gayret ile ingilizce yayın bile yapabilir. Çok abartıyorsunuz sanki her akademisyen uzaktan eğitim ile abdli öğrenciler ile uzaktan eğitim yapıyor. Türkçe eğitim yapılan bir fakültede gayet yeterli bir ingilizce. Bazı şeylerde yaparak ve yaşayarak öğreniliyor. Alanyazında çok kullanılan sözcükleri öğrendiğiniz zaman azıcık da grammar bilginiz varsa şak diye anlıyorsun makaleyi.

A

Akademik Forum

Guest
Fen bilimleri

Fen bilimleri paragraf sorularının tahmini cevapları neden hala yazılmadı. sosyal ve saglık için yazıldı. hatırlayanmı yok acaba?

aynı fikirdeyim. hiç bir yerde fen bilimlerinin paragraf ve cümle tamamlama soruları paylaşılmadı. sosyal ve sağlık resmen paragrafları ezberlemiş. bir kişi bile mi yok bunları ezberleyen fende.. :(

A

Akademik Forum

Guest
Bir de tabi 99 aldım 100 alacağım 95 aldım 96 alacağım tarzında yazan ruh hastası kardeşler onlara da selam olsun

A

Akademik Forum

Guest
Dilerim akademik başvurular da geçerliliği olmaz. Yoksa senelerce çalışıp yds den yüksek alanlara haksızlık olacak. Bana kızmayın dostlar aynı durumda siz de olabilirdiniz. Farzedin bin bir emekle bir iş yaptınız ama sizden daha azını yapan sizin hakettiğinizi çok daha kısa sürede ve az emek harcayarak elde ediyor. Ağrınıza gitmez mi. Ben bunu sıfır ingilizce'de başlayıp yds'den 82 iki alan biri olarak söylüyorum.

A

Akademik Forum

Guest
kolayı zoru boşverin bu sınav AVRUPA Dil yeterliliğini yani a1 a2 b1 b2 c1 c2 seviyesinde ölçebiliyor mu onu söylesin ingilizce bilenler.YDS örneğin b2 seviyesinin altındaki öğrencilerin ingilizce seviyesini ölçemiyordu(a2 bitirdip yds ye girdim 20 aldım istatistiki olarak zaten hiçbirşey bilmesende 20 alabiliyorsun) ,bu yökddil ise a1 seviyesini ölçebiliyorsa ne mutlu bu sınava,ingilizce bilen aydınlatır mı konuyu

A

Akademik Forum

Guest
2013 yılında ilk defa ÜDS' ye hazırlandım, gittiğim kursun kontenjanları dolu olduğu için KPDS kısmına yazıldım. Bir sabah uyandık iki sınav bir sınav olmuş, sınav tarihi öne çekilmiş ve süresi yarım saat kısaltılmış. Yetmiyormuş gibi bir de "dil sınavları" tarihinin en zor sınavı yapıldı. Ben bir soru ile barajı geçemedim ve hayatımın fırsatını kaçırdım. Bir sonraki YDS den 62,50 aldım ama o fırsat tekrar geçmedi elime. Yıllardır işsiz ve bir sonraki sınavın ücretini aylar öncesinden biriktirmeye çalışarak yaşayan biriyim. Neyse şimdi ne değişti de sınav geri geldi hem de bu seviyede. Şimdi az buçuk İngilizce bilen beklediğimiz kadroya, yıllardır gece gündüz demeden eşşek gibi çalışarak verdiğimiz emeğe ortak olacak. Bir de torpili varsa vay halimize! Hak mı bu? Bizim mağduriyetimiz ne olacak. Ben kimde hakkım varsa helal etmiyorum. Allah'tan korkun. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil.

rüzgar123

Öğrenci
ya bu kolay kolay diyenler zor olsa da zor diye söyleniyorlar.yıllarca birileri soruları alıp bi yerlere geldi hiç emek göstermeden. onlara laf edin iki satır da. ve ösym ne kadar çalışsak da amacımıza ulaşmamamız için hep çok zor yaptı sınavı. evet kolaydı ya da belki çalışana kolaydı çalışmayan yine çok iyi yapamayacak. hepimiz için çalışmalarımızın karşılığını aldığımız bildiklerimizin sorgulandığı bi sınavdı ama yine söylüyorum çalışmasam iyi geçmeyebilirdi. bazılarına gerçekten ne yapılsa da yaramıyor her durumda şikayet ediyorlar.

şans

Öğrenci
Yani artık kolaysa da kolaydı. Çok da takılmamak lazım. Aşağı yukarı birbirine yakın puanlar olacak. 80 barajı koyan iyi üniversiteler dışında diğerleri için de ön değerlendirmeden sonrasında yüzde 10 a düşen bir puandan bahsediyoruz. Yani çok az etkiliyor. Ülkemizde dengesiz kurumlar çok maalesef. Yani dili önemseyen üniversiteler de zaten, ingilizce mülakat yapıyor o zaman 85-90 alanlar bakıyorsunuz dökülüyor. Hani bir belirleyiciliği yok yani. Alese yüklenin okul ortalamanızın avantajını kullanın.

Kuruzeytin

Öğrenci
Would have been reduced olacak cevap; by 2056 var orada; Türkçe meali: gaz miktarı 2056 yılına kadar % 40 düşürüşmüş olacaktır

Orijinal metin bulundu. Cevap WOULD BE. would have been DEĞİL.

"Livestock is responsible for an estimated eighteen per cent of greenhouse gas; if everyone in the world became vegan, methane emissions WOULD BE reduced by twenty-four per cent by 2050."

Bulunmasaydı da gayet mantıklı bir cevaptı.

Finding the Joy in Plants - The New Yorker

A

Akademik Forum

Guest
for olacak since olması için bariz bir başlangıç noktası olması lazım, as well as / as long as ikisi de oluyor baktığımızda. as well as birşeyi yaptığı kadar birşeyi de yapmak demek. as long as birşeyi yaptığı sürece birşeyi yapmak demek bilen varsa cümleyi tam yazabilir mi acep?

A

Akademik Forum

Guest
Tam olarak hatirlamamakla birlikte soru paragrafinda budanin bi kitabindan bahsediyodu ve "cok az bi kisminda hayatina iliskin bilgi var" diyodu. O yuzden devaminda however ile baslayan ve "ama o kisimdan hayatiyla ilgili bilgiler cikarilabiliyor" anlaminda bi şık vardi cevap oydu