5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Savcılık tarafından 2008 - 2014 yılları arasındaki 6 sınavın en fazla puan alanların listesi hazırlandı. Bu liste içinde üniversitelere yerleşenler belirlendi ve ALES sayesinde yaklaşık 30 bin kişinin akademik kadroya yerleştiği tespit edildi. Daha sonra bu 30 bin kişi araştırıldı. Soruşturmalar kapsamında itirafçı olarak ifade verenler de oldu. İtirafçılar içinde birinciler de yer aldı. Savcılık ifadelerinde birinci olduklarını ancak sınavdan önce soruların kendilerine verildiğini itiraf ettiler. 30 bin kişi içinde ise en az 20 binin FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendiriliyor.

A

Akademik Forum

Guest
Dil artık bir yalan .. :D

Dil artık yalan oldu arkadaşlar. Baraj geçilsin diye kolaylastirilmis bir sinav.Ales ve ortalamaya yüklenin. Zira yüzdelik dilimde en çok paya sahip iki etken bunlar. Hadi başarılar

A

Akademik Forum

Guest
refuting ile corrupting bu kelimelerin ikisinin de çürütmek anlamı var. akademik bir düşünceyi çürütmekten bahsediyor e ikisi de oluyor bunların. Böyle soru olmaz olsun ya iptal etsinler bunu.

Ü

ÜZGÜN

Guest
yapmayın hocam ya. dili geçemediğimden akademik alanda ilerleyemiyorum. ayrıca benim girdiği sosyal bilimler zordu. yine yetişmedi yine yetişmedi.

A

Akademik Forum

Guest
Avısamos grove

Fen bilimleri paragraf sorularında "Jaws and teeth of the human beings" ile ilgili parçada sorulardan birinin cevabında çene ve diş kemiklerinin daha yoğun olduğuna dikkat çekiliyordu sanki ve bu nedenle bozulmadan kaldıklarını ifade ediyordu. Yine aynı parçanın diğer sorusunda cevap beslenme alışkanlıkları ile ilgili korelasyondan bahsedilen şık olabilir gibi gelmişti bana. Son soruyu tam çıkaramıyorum ama onun cevabı da yöntem veya malzemelerin uzun bir süre boyunca pek değişmediğinin vurgulandığı seçenekti sanki.

A

Akademik Forum

Guest
Yine Fen bilimleri "Dead reckoning – sextant – modern ways of navigations like GPS" konusuyla ilgili paragrafın ilk sorusunun cevabı eskiden denizcilerin yer tespiti için güvenilir olmayan (unreliable) bir yöntem kullandıklarını ifade eden şık olacaktı. 2. sorunun cevabını tam hatırlayamıyorum. Son sorunun cevabı ise GPS kullanımıyla birlikte yer tespitine yönelik hataların en aza indirgendiğini ifade eden seçenek olmalı (minimizing (veya minimized) the errors...)

Ü

üzgün

Guest
Bir çok kaliteli akademisyen adayı dile takılıp kenarda bekliyor. Kendi ülkemde yabancı bir dil yüzünden mağduriyet yaşamak ne acı.

A

Akademik Forum

Guest
Fen Bilimleri testinde "William Lemessurier’s building CitiCorp Center" konusunun yer aldığı paragrafın ilk sorusunun cevabı paragrafta innovative design geçtiği için tasarımı zamanının ötesinde gibi bir ifadeyi içeren seçenek olmalı ("The design of the building was ahead of its time" gibi bir ifade idi). 2. soruda ise kaynaklama yönteminin (welding) pahalı olduğu için tercih edilmediği veya diğer yöntemin kaynaklama yöntemine göre daha ucuz olduğu için tercih edildiği ifade ediliyordu. Son sorunun cevabında ise William Lemessurier’in gerekli testleri yaparak kendisine ulaşan öğrencinin binanın güvensizliği veya emniyetsizliği konusundaki uyarısını dikkate alarak öğrencinin fikrinin doğruluğunu onayladığı belirtiliyor gibiydi.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba

Kimse kimsenin hakkını yiyemez merak etmeyin... her yds sınavından sonra da bu gibi yorumlar yapılıyor. .. yok çok kolaydı. .. yok girmeyen ağlar v.b. sonuçlar aciklaninca da kimsenin sesi çıkmıyor ne hikmetse... soruların zorluk derecesi yds ile hemen hemen aynı. .. tek fark : soru dağılımı. .. kolaylık ordaydi

A

Akademik Forum

Guest
Fen Bilimleri testinde "Weather forecasting and computer models used" konusuna yönelik paragrafın ilk sorusunun cevabında bilgisayar modelince güvenilmeyeni bazı tahmin verilerinin reddedilebildiği veya dikkate alınmadığı ifade edilmiş. Diğer soruda bazen hava tahmini verilerinin toplanmasında ve modele aktarılmasında basit hataların yapılabileceği belirtilmiş. Son soruda ise parçadan çıkarılabilecek sonuç hava tahmini işinin tek kademeli olmadığı (single-step) yani çok aşamalı bir yapıya sahip olduğunu ifade eden seçenek olmalıydı..

A

Akademik Forum

Guest
YÖKDİL YDS'ye eşdeğer kabul edildiğinden böyle bir durum söz konusu değil, yani YÖKDİL sonucu ar.gör., uzman, okutman, öğr. gör. başvurularında da kullanılabilecek.

YÖK'ten, YÖKDİL ile YDS eşdeğer kararı - Memurlar.Net

Evet hocam herhalde bu arkadaşın sınavı kötü geçtiği için kendi kendisine kurallar uydurmuş okumadan etmeden. Akademik dünyada YDS ile tamamen eşdeğer bir sınav bu. Devletin dil tazminatında falan işe yaramıyor sadece.

A

Akademik Forum

Guest
Dile akademik açıdan ilerlemede önem vermeyen arkadaşlara söylüyorum. Sen hoca olacaksın. Hoca olmadan önce kendi alanınla ilgili gerekli çalışmalar arastirmalar yapacaksın. Kusura bakma da İngilizce bilmeden -bilsen bile ileri seviyede bilmeden- yapacağın arastirmalar için kaynaklar ister istemez sınırlı olacaktır senin için. Kaynaklar çoğunlukla ortak dil olan İngilizce ile yazıliyor. Ama sen sadece Türkçe biliyorsun. Git bi bak bakalım dünyanın önde gelen akademisyenlerine. Bildikleri dil sayısına. En azından Türkiye'deki kaliteli akademisyenlere. Bakın yanlış anlaşılmasın. İngilizce bilip de çok çürük akademisyenler var bu ülkede. Önemli olan hem dili iyi seviyede bilip hem de kendi alanında gerçekten iyi olabilmek. Yani önemli iki nokta bu. Kimse inkar edemez. Dünyanın her yerinde de böyle.

Ugurs

Öğrenci
Bunu ben de merak ediyorum. İki şıkka düşürüp will + have + done diye bir kalıp hatırladım. bu yüzden woul have been reduced işaretledim.

Sınavda ben de "would have been reduced" şıkkını işaretledim ama önceki cümlede "had become" değil de "became" yazdığından doğru cevap "would be reduced" olacaktı. Unutmuşuz biraz grameri:)

Son düzenleme:

şans

Öğrenci
YÖKDİL YDS'ye eşdeğer kabul edildiğinden böyle bir durum söz konusu değil, yani YÖKDİL sonucu ar.gör., uzman, okutman, öğr. gör. başvurularında da kullanılabilecek.

YÖK'ten, YÖKDİL ile YDS eşdeğer kararı - Memurlar.Net
Hocam ancak yökdille ilgili kılavuzda özellikle araş gör gibi akademik kadrolardan kullanılabileceği yönünde bir ifadeden kaçınılmış. Ayrıca ösym tarafından merkezi bir sınav olduğu takdirde geçerli olabilir kanısındayım. Memurlar.netteki diğer konuyla ilgili yazılan haberleri okursanız orada kullanılmayacağı yönünde açıklamalar da çok yapılmış. Kılavuz neden doçentlik, ya da lisansüstü başvurularda kullanılabilir diye açıkça ifade ederken, diğerini belirtmesin yoksa. Yds ile eşdeğerdir demek kullanımı anlamına gelmez ki direk. Puan olarak eşdeğerdir, hani goethe ens. Sınavları ya da toefl gibi ayrı bir değerlendirme tablosuna ihtiyaç yoktur anlamında...