Kuruzeytin
Öğrenci
Değerli arkadaşlar
İlyada sorusunun cevabı neden more/than ?.
Bunu kısa anlatabilir misiniz? aynı soruda cevap olarak less/than olduğunu da hatırlatırım....
Genel kültür
Değerli arkadaşlar
İlyada sorusunun cevabı neden more/than ?.
Bunu kısa anlatabilir misiniz? aynı soruda cevap olarak less/than olduğunu da hatırlatırım....
Genel kültür
Kuruzeytin462996' Alıntı:Genel kültür
sosyal bilimlerde;
since mi for mu?
as well as mi as long as mi olacak?
Remzi Hoca soruyu tam hatırlayamamış olmalı. FOR olacak. Bir arkadaşın hatırladığına göre şuna benzer bir ifade olacak: "FOR thousands of years, merchants have made money by investing..."
Arkadaşlar sınav akademik ve devlet kadrolarında geçerli değil . Sadece yüksek lisans , doktora başvuruları ve kadrosunu almış fakat doçentlik başvurusu yapıcak planlarda geçerli . Yök' ün sitesinden bakabilirsiniz . Çünkü bu sınav merkezi bi sınav değil . Sınavın merkezi sınav niteliğinde olabilmesi için ÖSYM nin gerçekleştirmesi gerekiyor . Yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen
Saygılar ...
Hocam, bende genel kültürümle more than yaptım önce fakat sonra more than olursa less than niye olmasın dedim. buradan ikisi de olmaz sonucu çıkartıp as as i seçtim.
Genel kültür
for olacak since olması için bariz bir başlangıç noktası olması lazım, as well as / as long as ikisi de oluyor baktığımızda. as well as birşeyi yaptığı kadar birşeyi de yapmak demek. as long as birşeyi yaptığı sürece birşeyi yapmak demek bilen varsa cümleyi tam yazabilir mi acep?
Tam olarak hatirlamamakla birlikte soru paragrafinda budanin bi kitabindan bahsediyodu ve "cok az bi kisminda hayatina iliskin bilgi var" diyodu. O yuzden devaminda however ile baslayan ve "ama o kisimdan hayatiyla ilgili bilgiler cikarilabiliyor" anlaminda bi şık vardi cevap oydu
Hocam bir de neden for ve neden since değil?
Forensic scientists can use almost anything to link a suspect to a crime scene AS LONG AS they can prove the samples match. (Umut Hocanın katkısı)
- - - Güncellendi - - -
There is little evidence about how Buddha died/lived. HOWEVER THE AVAILABLE ONES SUGGEST THAT
- - - Güncellendi - - -
Az yukarıda bir arkadaş açıklamış zaten. "Since" için bir başlangıç lazım.
Bunun karışmasının sebebi Türkçede her ikisinin karşılığı olarak da "-den beri" ifadesinin kullanılabilmesi.
"On yıldan beri" yerine "on yıldır" kullanarak bunun farklı olduğunu zamanla oturtmak gerek.
Concerning. Cevapları verdim aslında yukarılarda. Yorum istiyorsanız birisi sayesinde diğeri ile ilgili olarak demek.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Hocam Yard. Doç başvurularında geçerli midir? Mesela YDS 80 şartı isteyen üniversiteye benim YÖKDİL 80 var diyebilir miyiz?