5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar sınav akademik ve devlet kadrolarında geçerli değil . Sadece yüksek lisans , doktora başvuruları ve kadrosunu almış fakat doçentlik başvurusu yapıcak planlarda geçerli . Yök' ün sitesinden bakabilirsiniz . Çünkü bu sınav merkezi bi sınav değil . Sınavın merkezi sınav niteliğinde olabilmesi için ÖSYM nin gerçekleştirmesi gerekiyor . Yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen
Saygılar ...

A

Akademik Forum

Guest
Neyi ölçüyoruz??

Merhaba,

Akademik personel için yapılan dil sınavında amaç, çok kolaydan çok zora kadar soru hazırlayıp, sınava girenleri bir çan eğrisi ile değerlendirmek olmamalıdır. Esas konu, akademik personelin, alanındaki gelişmeleri yabancı dilde takip edebilecek ve kendi çalışmalarını da anlatabilecek derecede dil bilmesi gerekliliğidir. Dünyadaki bilimsel gelişmeler ancak bu şekilde takip edilebilir, bilime katkı da ancak bu şekilde başka bilim insanlarına anlatılabilir. Kolay sınav yapıp herkese gerekli belgeyi dağıttığınız zaman belki kağıt üzerinde bir şartı yerine getirebilirsiniz, ancak bunun ne kişiye, ne çalıştığı kuruma, ne de eğittiği öğrenciye faydası olmaz. Bu sınav, eksilen akademik kadroları bir an önce yenileyebilmek adına, kağıt üzerindeki bir gerekliliği ivedilikle sağlayacak şekilde dizayn edilmiş, ingilizce gramer bilgisini ve çeviri bilgisini test eden; anlama, kavrama ve farklı şekilde ifade etmeye yönelik soruları son derece basit olan, üstelik de cevabı net olarak bulamasanız bile hiç olmazsa şansını denemek konusunda teşvik eden yapıdadır. Bundan 80 rahatlıkla alınır da o puanla ne yapılır, cevapsız konu budur.
Bu ülke akademisyenlerinin gördüğü en zor yabancı dil sınavı UDS idi. Zorluğu da anlama ve ifade etme konularını ölçmesindeydi. 2007 den sonra sınırı 75, 70, 65 olarak sürekli düşürüldü, sonrasında tamamen kaldırılıp YDS yapılmaya başlandı. Sonuç: 2005 yılında dünyadaki bir milyarlık müslüman toplumundan yapılan uluslararası bilimsel yayınların yarısı (60 milyon nüfuslu) Türkiye'den yapılıyordu. 2015 de 1.2 milyar müslüman nüfustan yapılan yayınların ancak yüzde 17 si (80 milyonluk) Türkiye'den yapıldı.

ingilizcebil

Öğrenci
Arkadaşlar sınav akademik ve devlet kadrolarında geçerli değil . Sadece yüksek lisans , doktora başvuruları ve kadrosunu almış fakat doçentlik başvurusu yapıcak planlarda geçerli . Yök' ün sitesinden bakabilirsiniz . Çünkü bu sınav merkezi bi sınav değil . Sınavın merkezi sınav niteliğinde olabilmesi için ÖSYM nin gerçekleştirmesi gerekiyor . Yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen
Saygılar ...

Hocam Yard. Doç başvurularında geçerli midir? Mesela YDS 80 şartı isteyen üniversiteye benim YÖKDİL 80 var diyebilir miyiz?

Kuruzeytin

Öğrenci
Hocam, bende genel kültürümle more than yaptım önce fakat sonra more than olursa less than niye olmasın dedim. buradan ikisi de olmaz sonucu çıkartıp as as i seçtim.

Bu eserde biz hep savaşı konuşuyoruz. Gündelik yaşamla ilgili bir şey aklımıza gelmiyor. Bu kitabı okuyan bizde binde bir bile çıkmaz ama aşağı yukarı herkes savaşla ilgili olduğunu kabaca bilir. Bunu demek istemiştim. Yoksa teknik olarak more than koyduğumuz yere less than koyabiliriz (sayılan/sayılmayan işine girmediğimizde).

A

Akademik Forum

Guest
1) more/than
2) attributed
3) thanks to
Digerlerini hatirlamiyorum gormem lazim 95 civari bekliyorum

Kuruzeytin

Öğrenci
for olacak since olması için bariz bir başlangıç noktası olması lazım, as well as / as long as ikisi de oluyor baktığımızda. as well as birşeyi yaptığı kadar birşeyi de yapmak demek. as long as birşeyi yaptığı sürece birşeyi yapmak demek bilen varsa cümleyi tam yazabilir mi acep?

Forensic scientists can use almost anything to link a suspect to a crime scene AS LONG AS they can prove the samples match. (Umut Hocanın katkısı)

- - - Güncellendi - - -

Tam olarak hatirlamamakla birlikte soru paragrafinda budanin bi kitabindan bahsediyodu ve "cok az bi kisminda hayatina iliskin bilgi var" diyodu. O yuzden devaminda however ile baslayan ve "ama o kisimdan hayatiyla ilgili bilgiler cikarilabiliyor" anlaminda bi şık vardi cevap oydu

There is little evidence about how Buddha died/lived. HOWEVER THE AVAILABLE ONES SUGGEST THAT…

- - - Güncellendi - - -

Hocam bir de neden for ve neden since değil?

Az yukarıda bir arkadaş açıklamış zaten. "Since" için bir başlangıç lazım.

Bunun karışmasının sebebi Türkçede her ikisinin karşılığı olarak da "-den beri" ifadesinin kullanılabilmesi.

"On yıldan beri" yerine "on yıldır" kullanarak bunun farklı olduğunu zamanla oturtmak gerek.

C

Cansaglam

Guest
Dil artık bir yalan ..

Bir hafta kadar önce yapılan bir duyuruyla sınavın geçerli olduğu kullanım alanlarının YDS ile aynı olduğu duyuruldu. İnsanların kafasını karıştırmayın lütfen sınav akademik başvurularda geçerli.

- - - Güncellendi - - -

Hocam, onu bunu geçin de dil artık yalan oldu. Bence ALES'e yüklenin derim. Çünkü YÖK'ün Yökdil'i bu kadar kolay yapmasının nedeni "Biz artık dili mili sallamiyoruz. Bakın baraji geçebileceğiniz seviyede ayarladık soruları. Siz 65 i geçin. Gerisini biz ayarlarız. Ales de yüksek olsun ama ha. Yani işte canım torpil kısmını falan filan" mantığında olmalarıdır. Yani artık dil yalan oldu. Zaten arastirma gorevlisi olsun, doçentlik vs atamaları olsun hepsinde sonuçlara baktığınızda ALES'i yüksek olanın şansı daha yüksek. Minimum 85'i yakaladiniz mi tamamdır. Dil 70 olsun 80 olsun pek farketmiyor. Ales ve ortalama daha önemli artık gördüğüm kadarıyla. Çünkü artık dilde sadece baraji geçme olayina bakiyorlar ki sınavı bu kadar kolay yapmışlar. Hadi başarılar.

ingilizcebil

Öğrenci
Forensic scientists can use almost anything to link a suspect to a crime scene AS LONG AS they can prove the samples match. (Umut Hocanın katkısı)

- - - Güncellendi - - -

There is little evidence about how Buddha died/lived. HOWEVER THE AVAILABLE ONES SUGGEST THAT…

- - - Güncellendi - - -

Az yukarıda bir arkadaş açıklamış zaten. "Since" için bir başlangıç lazım.

Bunun karışmasının sebebi Türkçede her ikisinin karşılığı olarak da "-den beri" ifadesinin kullanılabilmesi.

"On yıldan beri" yerine "on yıldır" kullanarak bunun farklı olduğunu zamanla oturtmak gerek.

Evet türkçe düşünüp analiz etmeden şıkkı işaretledik.

thanks to /concerning için ne dersiniz?

Son düzenleme:

Kuruzeytin

Öğrenci
Concerning. Cevapları verdim aslında yukarılarda. Yorum istiyorsanız birisi sayesinde diğeri ile ilgili olarak demek.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
o kadar da değildi

Gramer soruları daha kolaydı, ve çeviri sayısının artması avantaj. yukarıdaki bir yorumda, 65 için yapılan bir sınav denmiş. dogrudur. çünkü hiç bir yds de burdaki kadar ağır paragraf sorusu görmedim. girmeyenler sallamasın oturduğu yerden.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam Yard. Doç başvurularında geçerli midir? Mesela YDS 80 şartı isteyen üniversiteye benim YÖKDİL 80 var diyebilir miyiz?

Evet hocam zaten sınavın amacı bu belli bi kaliteye ve başarıya ulaşmış olan insanları dil konusunda daha fazla zorlamadan işlemi kolaylaştırmak . Ama şunuda unutmayalım burası türkiye . Yarın bigün yökten bi karar çıkar gece yarısı sessiz sedasız ve yökdil heryerde geçerlidir denilebilir . Öyp de bir gecede kalktı bildiğimiz üzere