5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

Ugurs

Öğrenci
Hocam YÖKDİL kılavuzu 2 Şubat'ta yayınlandı, YÖK'ün sözünü ettiğim eşdeğerlik kararındaki tarih ise 6 Şubat. Emin olmamakla beraber kılavuzda bu konuyu atladıklarını, sorunu gidermek için de apar topar bu kararı aldıklarını tahmin ediyorum.

şans

Öğrenci
Ben de emin değilim de şu anda lafzi yorum yaptığımda kullanılmayacağı yönünde görüş bildiren arkadaşa katılıyorum. Mesela tus sınavına giren doktorlar için de vaktiyle yapılan ingilizce sınavında da eşdeğerdir deniliyordu üds ve kpds ile ama onu başka yerde kullanamıyorlardo. Bu ona benziyor. Ayrıca dil tazminatı için de kullanılmayacaksa bunun bilinçli bir boşluk olduğunu düşünürüm ben. Çünkü dil tazminatını genel de akademik kadrodakiler alır, akademik kadroya girerken izin verse ona izin vermemesi için bir neden göremiyorum. Ama zaman gösterecek. Sadece fikir beyan etmek istedim.

rüzgar123

Öğrenci
Fen bilimleri paragraf sorularında "Jaws and teeth of the human beings" ile ilgili parçada sorulardan birinin cevabında çene ve diş kemiklerinin daha yoğun olduğuna dikkat çekiliyordu sanki ve bu nedenle bozulmadan kaldıklarını ifade ediyordu. Yine aynı parçanın diğer sorusunda cevap beslenme alışkanlıkları ile ilgili korelasyondan bahsedilen şık olabilir gibi gelmişti bana. Son soruyu tam çıkaramıyorum ama onun cevabı da yöntem veya malzemelerin uzun bir süre boyunca pek değişmediğinin vurgulandığı seçenekti sanki.

çok iyi hatırlamışssınız bir de psikoloji sorusu vardı. bir sorusu resemble, biri both and li bişeydi, biri de insan organlarına işaret eder gibi bişeler diyodu hatırladığım kadarıyla

A

Akademik Forum

Guest
Adam sırf bunları yazıp karalama kampanyası yapabilmek adına üyelik açmış, zaten forumda 15 dakika dolaşın malum 1 mesajlı kullanıcıların en çok hangi kursu tavsiye ettiklerini göreceksiniz :) Bir de Ban yemekten korkuyorum diyor, sana ne ban atacak site zaten 1 mesajın var. Artık kimin için çalışıyorsa onun ağzıyla yazıyor işte. Benim tahminim 4 harfli bir papazın bağında çalıştığı yönünde, gerçi çok da umrumda da değil. O papazın bağında ben de öğrenci oldum zamanında, hayatımda daha dandik bir kurs görmedim, pislik içinde sınıflar, iğrenç börek kokan bir dershane, kantincisine ana avrat küfrettiğini gördüm/duydum o sırığın :) neyse bunları söylemek için yazmıyorum. Ayrıca kurs değerlendirmelerinde yazıcam bu konuyu.

Yok o değişmiş, yok bu değişmiş. çok çok 2 hafta sonra sonuçlarımızı almış olacağız zaten, burada 1-2 soru yanlış olur sonra düzeltilir bu kadar basit, bunu gündeme getirmek bile garip. YDS'den 60-65 alamayan, kariyeri bu sınava bağlı, dahası hayatı bu sınava bağlı insanların forumu burası, dolayısı ile buraya bilgi olarak katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Dünden beri bütün merakımı giderdiler sağ olsunlar, üstelik bu kısa zamanda yani YÖKDİL açıklandığı andan itibaren, Ankara Dil Akademisi'nin ve Remzi Hoca'nın harika paylaşımları ile epey bilgi edindim. Diğer kurslar kendi gemilerini yürütmek dışında birşey düşünmezken bu iki kurs gerçekten faydalı oldular. YDS veya YÖKDİL için de yine faydalı olmaya devam edeceklerdir diye düşünüyorum. Bunun dışında ticari kaygılarla yazılmış her mesajı kınıyorum ve gereksiz zamanımızı çaldıklarını düşünüyorum. Bu mesajı görünce dayanamayıp yazmak istedim.
Kolaylıklar dilerim.

A

Akademik Forum

Guest
Güzel hazırlanmış bir sınavdı. Ankara Üniversitesini tebrik etmek lazım. Emeği geçenlere teşekkürler.
Şu kek tabiri hoşuma gitmedi. Keki kükü görürsünüz sınav sonuçları açıklandığında. :)

Kesinlikle hem fikirim bir İngilizce öğretmeni olarak hiç de kek bulmadım gayet başarılı bir sınavdı az bilene kolay gelirmiş

M

Misafirim

Guest
Katılıyorum. Genel olarak 55-65 arası bir not gerçekten çantada keklik gibi duruyor. Ancak 80 üzeri almak için gerekenler oldukça zorlayıcı sorulardı. Üstelik yine ağır gramer sorusu soralım maksadıyla günlük hayat ve güncel akademik yazında yer bulamayan tensler ile doldurulmuştu.

Y

YILDIRIM...

Guest
Durum net anlaşılmıştır. Derdiniz sınavın kolay olması değil, senelerce yds den çektiğiniz eziyetin bizimde çekmemizdir. Peki sen mağdur oldun diye bu devran sürekli böyle mi olmalı. Senin çocukların akrabalarında mı mağdur olmalı senin gibi. Haksızlık ediyorsunuz. Ben yds den 40-50 bandında alan biri olarak fen bilimlerinde, zorlandım. Özellikle paragraf soruları yds den daha zordu. Soru kökleri yok, paragrafı anlamak zorundasınız. Gramer anlaşılabilir olmasına rağmen çok hata yapmışım. Sonuç olarak 55 alsam sevineceğim bir sınav oldu. Sizde yds ye ihanet etmeyin, girmeye devam edin. Saygılar.

A

Akademik Forum

Guest
Dil

bu millet kolay kolay der durursa bundan sonra gelecek sınavlar iyi hazırlansınlar.

A

Akademik Forum

Guest
Gps li soru

2.sorusu sanıyorum angle star and sun dı yıldızlar ve güneşin açısı yön tarifi veriyormuş

A

Akademik Forum

Guest
bu millet kolay kolay der durursa VE YÖKÜ ZOR SORU SORMAYA ZORLARSA YÖK ZOR SORU ZORMADA HİÇ ZORLANMAZ.

NASRETTİN HOCANIN FİL HİKAYESİ GİBİ BU MİLLETE KOLAY SORSAN KOLAY DER, ZOR SORSSAN ZOR DER MEMNUN ETMEK ZOR.

MİLLET LAYIKINI HAK EDİYOR.

A

Akademik Forum

Guest
Soru

Fen bilimleri paragraf sorularında "Jaws and teeth of the human beings" ile ilgili parçada sorulardan birinin cevabında çene ve diş kemiklerinin daha yoğun olduğuna dikkat çekiliyordu sanki ve bu nedenle bozulmadan kaldıklarını ifade ediyordu. Yine aynı parçanın diğer sorusunda cevap beslenme alışkanlıkları ile ilgili korelasyondan bahsedilen şık olabilir gibi gelmişti bana. Son soruyu tam çıkaramıyorum ama onun cevabı da yöntem veya malzemelerin uzun bir süre boyunca pek değişmediğinin vurgulandığı seçenekti sanki.
hatırlamadığını angle star and sun olabilir mi

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar sınav akademik ve devlet kadrolarında geçerli değil . Sadece yüksek lisans , doktora başvuruları ve kadrosunu almış fakat doçentlik başvurusu yapıcak planlarda geçerli . Yök' ün sitesinden bakabilirsiniz . Çünkü bu sınav merkezi bi sınav değil . Sınavın merkezi sınav niteliğinde olabilmesi için ÖSYM nin gerçekleştirmesi gerekiyor . Yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen
Saygılar ...

Hocam doçentlik için geçerli olup da (bu arada doçentlik başvuru kısıltlamasını çok güzel renklemişsiniz) yrd.doç, araş. gör, uzman gibi kadrolar da nasıl geçerli olmuyor bi anlatırmısınız? :)

A

Akademik Forum

Guest
.

Sinava girmeyen biri icin gereksiz ve fazla yorum yapmissin gayet kolaydi ydsden 80 alan burda rahat 90 civarı alabilirdi.
Have a nice day

A

Akademik Forum

Guest
refuting ile corrupting bu kelimelerin ikisinin de çürütmek anlamı var. akademik bir düşünceyi çürütmekten bahsediyor e ikisi de oluyor bunların. Böyle soru olmaz olsun ya iptal etsinler bunu.
Arkadaş soruyu yanlış hatırlayıp atarlanma hemen; şıklarda refuting değil refute var; corrupting değil conflict var; cevap refute: çürütmek, yalanlamak...

A

Akademik Forum

Guest
Dil

yds de sağlıkla ilgili sorularda vardı ve benim işime hiç yaramayacak bilgiler.
İmmune sistemini bilmek hiç bir işime yaramaz. bence adaletli bir sınav

A

Akademik Forum

Guest
Yökdil Geçerliliği

Bazı arkadaşlar burada felaket tellaliģi yapmış ve yapıyor. Yökdil akademik kadro başvurularında kullanılmazmış da falan da filan da. Yök daha sonra kendisi açıklama yaptı. Bu sınavın akademik alım başvurularında da kullanılacağını söyledi. Yanlış bilgi sahibi olanlara duyrulur.