Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

luceyn

Öğrenci
Herkese Merhaba,
Ben kamu kurumunda devlet memuru olarak çalışmaktayım.Şuan araştırma görevlisi için halihazırda bulunan kadrolara başvuruda bulunmak istiyorum.
Çalıştığım kurum da muvafakatname vermiyor.
Ben üniversiteye kabul edilirsem eğer çalıştığım kurumdan , güvenlik ve arşiv soruşturmasından önce mi yoksa sonra mı istifa etmem gerekecek?

Hocam durumunuz nasıl gelişti? Paylaşabilir misiniz?

A

Akademik Forum

Guest
Beklemek en zor kısmı

Merhaba... ben de benzer biçimde oğlumun okulu için yıllık izin alıp evi taşıyacaktım ama bekleme süresinin ne kadar olacağını bilmediğim için sonradan vaz geçtim. .. ama şimdi de ev sahibi ben çıkacağım diye evi başkasına kiralamış 30 eylülde çıkmamı istiyor. ..çok sıkışıktım 21 temmuzda evraklarımı teslim ettim... 25 temmuzda emniyete yazı yazılmış 15 ağustosta Antalya emniyetine ulaşmış ...25 günde evrak dolaşmış.. ikametgahım Kepez... bakalım süreç daha ne kadar sürecek? Cevap rektörlüğe henüz ulaşmamış ...

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım merhabalar,
Güvenlik soruşturması sonucunda ataması uygundur yada değildir diye mi yazar ? bu sonucun nasıl yazıldığına dair net bilgisi olan var mı? eğer bilgiler yazılıp üni.ye bırakılıyorsa adaletsizlik olacaktır çünkü zorunluluktan vs. bunların dersanerine okullarına gidilmiş olabilir seneler önce, önemli olan örgüt bağlantısı tespit edildi yada edilemedi şeklinde emniyet güçlerinin net yanıt vermesi değil midir ?
Saygılarımla.

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba,
Uzman kadrosunda devlet memuruyum, Karadeniz'de bir üniversite'de Yrd.Doç. olarak başvurdum ve evraklarımı teslim ettim (21-07-2017). Rektörlük yazımı yazıp Antalya emniyetine göndermiş (25-07-2017) ve emniyete 25 günde ulaşmış (15-08-2017). O gün bu gündür herhangi bir gelen giden ya da haber yok. Oldukça sıkıştım; gideceğim diye biz evdeyken ev sahibi evi kiraya bile verdi. Fakülte yönetimi bana verdirecekleri dersleri bile bildirdi; izin al, gel ve ev tut ve dışardan derslere gir diyip duruyor. Yaklaşık ne kadar sürer acaba? Atama bekleyip de Antalya Kepez ilçesinde ya da başka ilçede ikamet eden biri var mı? Yarın Güvenlik Soruşturma Müdürlüğübe gitmeyi düşünüyorum ama bilgi verirler mi? Soruşturmanın seyrini başka hangi kanaldan öğrenebilirim? Bilgi veren olursa çok sevinirim.

I

istifa

Guest
istifa

arkadaşım sakin istifa etme güvenlik soruşturmasını başlat gel başla demeden de sakın istifa etme kurumlar istifa etmeden de soruşturma yaptırabiliyor

M

MKUdentistry

Guest
Olağanüstü

Mustafa kemal üniversitesi eylül 2016 dus sınavı yerleştirme sınavı neticesinde hala bekliyorum. Yeni yılın sınavı yapıldı gecen ay :)

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Hocam kapatılan okulda çalışmışlık suç mu ? Buralarda atanamadi diye çalışmış olan kişiler,akademisyen olamayacak mı?

Hocam Ohal sürecinde bir şey yapamazlar sanırım; çünkü Sgk kayıtlarında direkt ilgili khk ile ihraç yazıyor ve kimse (özel ya da kamu) risk almayarak bu kişileri işe almıyor. Ama suçsuz kişilerin Ohal kalktığında mahkemeye başvurup haklarını alacaklarını düşünüyorum. Çok başarılı bir hocam sırf 50/d'li olduğu için bizim okuldan ayrıldı ve İzmir Üni.'ye geçti, ihraç oldu haksızlığa uğradı. Aklanıp döneceğini düşünüyorum.

ahmetahmet

Öğrenci
Hocam çalışma lisansı iade edilmiş kişiler , yani bir bağlantısı yokmuş ki geri çalışmasına izin verilmiş kişiler ,ne yapacak? Üniversiteye basvurunca?

A

Akademik Forum1

Guest
Sgk kaydı

Hocam Ohal sürecinde bir şey yapamazlar sanırım; çünkü Sgk kayıtlarında direkt ilgili khk ile ihraç yazıyor ve kimse (özel ya da kamu) risk almayarak bu kişileri işe almıyor. Ama suçsuz kişilerin Ohal kalktığında mahkemeye başvurup haklarını alacaklarını düşünüyorum. Çok başarılı bir hocam sırf 50/d'li olduğu için bizim okuldan ayrıldı ve İzmir Üni.'ye geçti, ihraç oldu haksızlığa uğradı. Aklanıp döneceğini düşünüyorum.

Hocam bilmeden yorum yapmayınız. Sgk da çalışan biri olarak söylüyorum khk ihraç yazmıyor. 36 kodu khk ile kurum kapatıldı demektir. Suçsuz olan kişilerinde 23 günlük primleri devlet tarafından yatırılmıştır. Kurumlara da sizdeki gibi yanlış bir düşünce olmaması için bilgi notu yazılmıştır.

şans

Öğrenci
Kapatılan kurum çalışanları ihraç edilmiş değil ki... çalışmalarına engel bir durum yok teoride, pratikte rektörden rektöre değişiyor, risk almak istemeyenler var. Başlayan örnekler de çok.

ahmetahmet

Öğrenci
Şans hocam kapatılan okullarda çalışan kişilerin lisansları iptal edildi ya hani.
İlkokul ortaokulda calisan ogretmenlerin lisanslari iptal edildi.
Üniversitede de böyle olmadi mı?

Hazalodous

Öğrenci
merhaba, geçtiğimiz yaz taciz ve hakaretten dolayı bir şöför hakkında şikayette bulundum. doğal olarak her suçlu gibi o da benden şikayetçi olduğunu, ona hakaret ettiğimi söylemiş (gerçeklik payı ve tanık yok). uzlaştırma süreci başladı kendisi uzlaşmak ve özür dilemek istediğini iletti ve uzlaşmayı kabul etmedim. ceza davası açıldı bir iki gün önce, duruşma tarihi önümüzdeki mart ve müşteki sanık olarak görünüyorum.

güvenlik soruşturması dosyasında da devam eden ceza dosyanız var mı tarzında bir soru var. bu durum güvenlik soruşturmamda problem çıkarır mı? bu arada vakıf üni. anladığım kadarıyla resmi olarak bir engel yok, ama bu durumu bahane edip güvenlik soruşturmamı olumsuz sonuçlandırabilirler mi? böyle bir durum olursa benim itiraz etme hakkım var mıdır?

ikinci olarak da belgelerimi teslim ederken personel işlerine davamın benim şikayetim üzerine açıldığını vs. detayları anlatmalı mıyım? tam istedğim yer oldu derken o kadar mutsuz oldum ki bu ihtimali düşününce. bu tarz bir deneyimi veya fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

şans

Öğrenci
Şans hocam kapatılan okullarda çalışan kişilerin lisansları iptal edildi ya hani.
İlkokul ortaokulda calisan ogretmenlerin lisanslari iptal edildi.
Üniversitede de böyle olmadi mı?
Hocam üniversitede böyle bir durum söz konusu değil. Aslına bakarsanız, YÖK ün sitesindeki kadroya devlet üniversitesine hangi puan ve usulle başvuruyorsa bir arş gör aynı usulle kapatılan vakıf üniversitesine de başvuruyordu. Ama YÖK tıp asistanlarını kendi eliyle devlet kadrolarına yerleştirirken bizleri yerleştirmediği gibi, her rektör kafasına göre davranıyor. Devlete başlayan çok sayıda kapatılan kurum akademisyeni var. Ancak dava açmak zorunda kalanlar da var. Rektörden rektöre değişiyor, kimisi daha korkak davranıyor. Kurum kapatıldı kodu sgk daki ihraçla alakalı bir durum yok, olmadığı için de zaten en basitinden ohal komisyonuna başvuru hakkımız yok.

ahmetahmet

Öğrenci
Hocam ben kapatılan okulda bir dönem öğretmen olarak çalıştım.
Çalışma lisansim iptal edildigini o dönem TV'den öğrendim ve lisansim hâlâ verilmedi(valilik iş yapmıyor )
Şimdi bir üniversiteye basvurursam
Kazandım diyelim
Güvenlik soruşturmasinda
benim orada çalıştığımı görecekler mi?

şans

Öğrenci
Hocam ben kapatılan okulda bir dönem öğretmen olarak çalıştım.
Çalışma lisansim iptal edildigini o dönem TV'den öğrendim ve lisansim hâlâ verilmedi(valilik iş yapmıyor )
Şimdi bir üniversiteye basvurursam
Kazandım diyelim
Güvenlik soruşturmasinda
benim orada çalıştığımı görecekler mi?
Hocam tabiki görecekler, güvenlil soruşturmalarında gittiğiniz dershanelere kadar çıkıyor. Ama bunu bir engel olarak görüp görmeme kurum amirine göre değişiyor maalesef.

ahmetahmet

Öğrenci
Hocam dershaneye gitmedim sadece okulda bir dönem çalıştım
bu okullarda çalışan herkesin lisansı iptal oldu
Üniversitede çalışan hocaların olmadı mı ?
Nasıl calisiyorlar

- - - Güncellendi - - -

Çalışma izni lisansı

luceyn

Öğrenci
Üniversite değişikliğinde ayrılmak istediğiniz kurumdan bilgi isteniyor mu? Alınıyorsa bunlar ne gibi bilgiler ve hangi birimden alınmaktadır?

fatmanuripek

Öğrenci
Arkadaşlar whats app grubu varsa beni de ekler misiniz??

- - - Güncellendi - - -

Burdan da durumumu yazayım.belki bir bilen bana yol gösterir.
Benim güvenlik soruşturmam bundan tam 4 hafta önce üniversiye ulaştı.ben aradığımda ünv.teyi güvenlik soruşturmanız geldi ama kapalı belge içinde geldi dendi.konuştuğum memur böyle gelen belgeleri rektörün onaylamasından sonra imzaya çıkıp işlemler yapılıyor dedi.sonrasında ben sürekli aradım ve sadece aldığım bilgi:bizim yetkimiizi aşıyor.belgeniz rektörlükte.bizde birşey bilmiyoruz.bekleyin.
şu durumda ne yapmalıyım??kime ulaşmalıyım??daha ne kadar beklerim???
Bu konuda herhangi bir bilgisi olan varsa ve cevaplarsa çook sevinirim.