Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

mmugee

Öğrenci
ben şimdi aradım hocam dosya yeni gelmiş işlemler yapılcak atamanızı yapacağız dediler. 2-3 güne biter dediler. Benim dosyam baya geç yollanmıştı sizinki de işlem aşamasında olabilir benimkiyle kıyaslarsak
Hayırlı olsun şimdiden. Ben de okula gelmiştir diye tahmin ediyorum artık. Muhtemelen oradaki işlemleri bekliyordur. Umarım biran önce biter...

- - - Güncellendi - - -

Hayırlı olsun şimdiden. Ben de okula gelmiştir diye tahmin ediyorum artık. Muhtemelen oradaki işlemleri bekliyordur. Umarım biran önce biter...

Ne güzel okulu aradığınızda cevap vermişler. Ben personelin ilgili birimine ulaşamıyorum bile. Genelde telefon açılmıyor istisna olup açılırsa açan kişi bu işlerle ilgilenen kişi izinli ben yerine bakıyorum bir bilgim yok diyor. O yüzden aramayı bırakmıştım. Şimdi yine aradım tabiki telefon açılmadı. Ben bu gidişle daha çok beklerim gibi duruyor...

mvltaydn

Öğrenci
Hocam hayırlı olsun, Üniversite Ankara mıydı?

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üniversite konya ikamet ankara hocam. Teşekkür ederim darısını tüm bekleyenlere inşallah çok sıkıcı ve sinir bozucu bir dönem.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Ne güzel okulu aradığınızda cevap vermişler. Ben personelin ilgili birimine ulaşamıyorum bile. Genelde telefon açılmıyor istisna olup açılırsa açan kişi bu işlerle ilgilenen kişi izinli ben yerine bakıyorum bir bilgim yok diyor. O yüzden aramayı bırakmıştım. Şimdi yine aradım tabiki telefon açılmadı. Ben bu gidişle daha çok beklerim gibi duruyor...

Hocam dosyalardan adınızı görüp görmediklerini söylemek bile zor geliyor insanlara gerçekten çok tuhaf. Ben sorduğumda zaten ezberlemişler işlem yapa yapa direk söylüyorlar gelip gelmediğini. İnşallah yakın sürede hayırlı haberleri alırsınız

bdnzeses

Öğrenci
Merhaba,
İkamet: Ankara
Üniversite: Bursa
Evrak teslim: 8 şubat
Üniversitenin evrakları göderdiğini söylediği tarih: 19 şubat
Bugün aradım evraklarım gelmemiş üniversiteye beklemedeyim...

Dosya geldikten sonraki süreci de sordum. Dosya kapalı zarfta rektöre gidiyor rektör imzalıyor sonra personel daireye gönderiyor olumlu olduğu taktirde olumlu diye onaylayıp atama yazısı hazırlıyoruz o arada imzaları da alıyoruz en geç 15 gün içerisinde süreç tamamlanıyor dediler

Evraklar 25 nisanda gelmiş. Bugün okuldan aradılar işlemler tamamlanmış, atama yazısı gelmiş, tebligat gönderiyoruz 15 gün içinde başlamanız gerekiyor dediler. Darısı tüm bekleyenlerin başına...

mmugee

Öğrenci
Üniversite konya ikamet ankara hocam. Teşekkür ederim darısını tüm bekleyenlere inşallah çok sıkıcı ve sinir bozucu bir dönem.

- - - Güncellendi - - -

Hocam dosyalardan adınızı görüp görmediklerini söylemek bile zor geliyor insanlara gerçekten çok tuhaf. Ben sorduğumda zaten ezberlemişler işlem yapa yapa direk söylüyorlar gelip gelmediğini. İnşallah yakın sürede hayırlı haberleri alırsınız

Ulaşabilsem sorup peşine düşeceğim ama. En iyi ihtimal yarım saat sonra arayın diyorlar. Arıyorum telefon açılmıyor. 2 hafta sonra da doktora yeterliliğim var peşini bıraktım o yüzden. Siz deyince bugün hadi bir şansımı deneyim dedim yine kimseye ulaşamadım. Tahminimce okula gelmiştir diyorum. Çünkü 14 Şubat yazımın yazılması. Sanırım orada atama işlemleri yapılıyordur. Sizin adınıza sevindim gerçekten beklemek sıkıcı. Bu 3 ay özellikle son 1 ayı cidden diğer aşamalardan çok daha sıkıcı oldu benim için. Vardır bunda da bir hayır diyorum. Tekrar tebrik ederim sizi. Darısı ben ve tüm bekleyenlerin başına...

- - - Güncellendi - - -

Hocam hayırlı olsun, Üniversite Ankara mıydı?

Sizin de Ankaraydı sanırım. Var mı bir gelişme? Galiba yavaş yavaş kuruma gönderimler başlamış o dönem başvuranlar için. Ne durumdasınız acaba şuan?

Akademik10

Öğrenci
Ulaşabilsem sorup peşine düşeceğim ama. En iyi ihtimal yarım saat sonra arayın diyorlar. Arıyorum telefon açılmıyor. 2 hafta sonra da doktora yeterliliğim var peşini bıraktım o yüzden. Siz deyince bugün hadi bir şansımı deneyim dedim yine kimseye ulaşamadım. Tahminimce okula gelmiştir diyorum. Çünkü 14 Şubat yazımın yazılması. Sanırım orada atama işlemleri yapılıyordur. Sizin adınıza sevindim gerçekten beklemek sıkıcı. Bu 3 ay özellikle son 1 ayı cidden diğer aşamalardan çok daha sıkıcı oldu benim için. Vardır bunda da bir hayır diyorum. Tekrar tebrik ederim sizi. Darısı ben ve tüm bekleyenlerin başına...

- - - Güncellendi - - -

Sizin de Ankaraydı sanırım. Var mı bir gelişme? Galiba yavaş yavaş kuruma gönderimler başlamış o dönem başvuranlar için. Ne durumdasınız acaba şuan?
Benim belgelerim de 5 martta valiliğe gönderilmiş. Her hafta perşembe günleri okulu arayıp soruyorum(her gün düşünmektense bu yolu buldum:) henüz bir gelişme yok malesef

Akademik10

Öğrenci
Hocalarım çok önemli bir sorum olacak.

Benim evrakim rektörlükte imza bekliyor. Dolayısıyla henüz atamam yapılmadı haftaya yapilacagi söylendi. Benim yüksek lisans 6.dönemim tezimi sundum fakat enstitu onayindan gececegi tarihte ben atamamin yapildigi üniversitenin doktora basvurularini kacirmis oluyorum. Dolayisiyla diger doneminde baavuracagim ve öğrenci gorunmedigim bir dönemin olacak. O ogrenci gorunmedigim dönemde görevde olacagim bu görevi kaybetmeme neden olabilir mi ? Personel olmaz dedi fakat ben siz hocalarima da bu hayati meseleyi danismak istedim. Bilginiz var midir ?
Hocam, bazı üniversitelerde yönetmelikte bu durum düzenleniyor. Ben kendi üniversitemde buna rastladım sizinle paylaşayım. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra üniversite tarafindan acilan ilk lisansüstü sınavlarına girip başarılı olanların kadroları devam edecektir diyor. Sizin de böyle bir düzenleme varsa buna dayanabilirsiniz sonuçta bitirdiginizden itibaren yapılan ilk sinava girmiş olacaksınız.

mmugee

Öğrenci
Benim belgelerim de 5 martta valiliğe gönderilmiş. Her hafta perşembe günleri okulu arayıp soruyorum(her gün düşünmektense bu yolu buldum:) henüz bir gelişme yok malesef

Ben de yarın sabahtan itibaren personeldeki her dahili numarayı aramaya karar verdim. En azından soruşturma evraklarımın gelip gelmediğini öğrenirim belki. Kendi haline bırakayım diyorum ama o da olmuyor. Bunu beklemektense 100 kere daha sınava ve mülakata girmeyi tercih ederdim :))

mmugee

Öğrenci
Benimki daha okula ulaşmamış. Acaba nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim? Valiliği mi aramam gerekiyor yoksa emniyeti mi? Bilgi verebilen olursa sevinirim...

mvltaydn

Öğrenci
Benimki daha okula ulaşmamış. Acaba nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim? Valiliği mi aramam gerekiyor yoksa emniyeti mi? Bilgi verebilen olursa sevinirim...

hocam okuldan dosya numarası ve tarih alcaksınız. Valiliği arayıp o numara ve tarihi söylüceksiniz onlar da size bir dosya numarası ve tarih verecekler. Daha sonra emniyet güvenlik şubeyi arayıp valiliiğin verdiği dosya numarası ile sorgulama yapcaksınız ancak Ankara güvenlik şube telefonları açmıyor isterseniz il emniyete gidip araştırın dosyanızı

mmugee

Öğrenci
hocam okuldan dosya numarası ve tarih alcaksınız. Valiliği arayıp o numara ve tarihi söylüceksiniz onlar da size bir dosya numarası ve tarih verecekler. Daha sonra emniyet güvenlik şubeyi arayıp valiliiğin verdiği dosya numarası ile sorgulama yapcaksınız ancak Ankara güvenlik şube telefonları açmıyor isterseniz il emniyete gidip araştırın dosyanızı

Çok teşekkür ederim. Tam yeterlilik öncesi bunları nasıl yapacağım ben? İnsanı evhamlandırıyorlar boşu boşuna. Gidip de cevap alamayanlar da olmuş. Okul zaten bir bilgi vermiyor. Adam yok dedi yüzüme kapattı. O bilgileri bana asla vermez :) dosya numarasını öğrenmek zaten hayal benim için. Beklemeye devam edeceğiz bakalım...

mvltaydn

Öğrenci
İkametgah Ankara , Üniversite Konya
Evrak teslim : 6 şubat
Evrakların valiliğe gönderimi : 15 mart
Göreve başlama 8 mayıs

Herkese şimdiden hayırlı olsun.Bekleyenlerde kısa sürede başlar umarım.

h.ç

Öğrenci
Merhaba,

Bugün Ankara Güvenlik Şubeye gidip sordum. Oradaki işlemlerim bitmiş, valiliğe gönderilmiş. İkametim ve okul Ankara, acaba bundan sonraki süreç nasıl işliyor, kaç gün daha beklerim fikri olan var mı?

- - - Güncellendi - - -

İkametgah Ankara , Üniversite Konya
Evrak teslim : 6 şubat
Evrakların valiliğe gönderimi : 15 mart
Göreve başlama 8 mayıs

Herkese şimdiden hayırlı olsun.Bekleyenlerde kısa sürede başlar umarım.

Hocam hayırlı olsun. Aynı dönemlerde beklemeye başladık. Bugün Ankara Güvenlik Şubede işlemlerin tamamlandığı bilgisine ulaştım. Sizin bilginiz var mıydı, bittiği gün ile ilgili. Emniyette bitmesi ve sizin aranmanız arasında ne kadar gün vardı acaba?

mvltaydn

Öğrenci
Merhaba,

Bugün Ankara Güvenlik Şubeye gidip sordum. Oradaki işlemlerim bitmiş, valiliğe gönderilmiş. İkametim ve okul Ankara, acaba bundan sonraki süreç nasıl işliyor, kaç gün daha beklerim fikri olan var mı?

- - - Güncellendi - - -

Hocam hayırlı olsun. Aynı dönemlerde beklemeye başladık. Bugün Ankara Güvenlik Şubede işlemlerin tamamlandığı bilgisine ulaştım. Sizin bilginiz var mıydı, bittiği gün ile ilgili. Emniyette bitmesi ve sizin aranmanız arasında ne kadar gün vardı acaba?

hocam ne zaman bittiğinin veya dosyanın ne zaman geldiğinden haberim yok ama arşiv araştırmasının yasal sınırı 30 iş günü o yüzden muhtemelen ya yoldadır yada okula ulaşmıştır.

mmugee

Öğrenci
Merhaba,

- - - Güncellendi - - -

Şöyle söyleyim benimki 26 nisanda tamamlanıp gönderilmiş. Bugün okulla görüştüm 13 gün olmasına karşın hala personele ulaşmamış. Belki size bir fikir verir. Ancak şöyle de bir şey var uygulamada bir yeknesaklık olduğunu sanmıyorum. Benimki böyle olur sizinki 3 günde gidebilir. Okuldan okula da değişiyordur illaki ama geldiğinin ertesi günü atamamın yapılcağını söylediler bana. Tek mevzu okula ulaşması.

Akademik10

Öğrenci
Şöyle söyleyim benimki 26 nisanda tamamlanıp gönderilmiş. Bugün okulla görüştüm 13 gün olmasına karşın hala personele ulaşmamış. Belki size bir fikir verir. Ancak şöyle de bir şey var uygulamada bir yeknesaklık olduğunu sanmıyorum. Benimki böyle olur sizinki 3 günde gidebilir. Okuldan okula da değişiyordur illaki ama geldiğinin ertesi günü atamamın yapılcağını söylediler bana. Tek mevzu okula ulaşması.
Hocam siz de mi Güvenlik şubeye gidip öğrendiniz?

mmugee

Öğrenci
Hocam siz de mi Güvenlik şubeye gidip öğrendiniz?

Yok ben kendim gitmedim bir tanıdık vasıtasıyla ulaştım. 26 sında taahhütlü yolladıklarını söylediler. Bunun üzerine okulu aradım. Orada da birkaç kişiyle görüştüm. Daha gelmediğini söylediler. Gelince ne kadar beklemem gerektiğini sordum hemen ertesi gün yapılır atamanız dediler. Ancak ne zaman gelir kimsenin bir fikri yok maalesef.

tumua

Araştırma Görevlisi
Arkadaslar merhaba. Guvenlik sorusturmasi surerken DEVLET universiteleri gecici atama yapabiliyorlar mi? Yani kisinin guvenlik sorusturmasi devam ederken kisi bu gecici atama ile aslinda ise baslamis oluyor mu? Bunu vakif universitelerinin yaptigini duydum ancak Nisan ayinda kadroya giren bir arkadasima Istanbuldaki bir devlet universitesi bu sekilde bir uygulama yapmis. Boyle bir durum mevcut mudur?

mmugee

Öğrenci
Arkadaslar merhaba. Guvenlik sorusturmasi surerken DEVLET universiteleri gecici atama yapabiliyorlar mi? Yani kisinin guvenlik sorusturmasi devam ederken kisi bu gecici atama ile aslinda ise baslamis oluyor mu? Bunu vakif universitelerinin yaptigini duydum ancak Nisan ayinda kadroya giren bir arkadasima Istanbuldaki bir devlet universitesi bu sekilde bir uygulama yapmis. Boyle bir durum mevcut mudur?

Ben bu konuyu aylar öncesinden personel daire başkanıyla görüştüm. Açıktan atamalarda bu durumun mümkün olmadığını söyledi. Devlet üniversitelerinde mutlaka güvenlik soruşturmasının tamamlanması gerekiyor diye biliyorum.