Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

lucky

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz ay Hatay MKÜ'ye atanmaya hak kazandım. Evrakların son teslim tarihi 6 Ocak'tı. Ben 28 Aralık'ta teslim etmiştim lakin memur evrakları toplu olarak göndereceğini söylemişti. Tahminim 10-11 Ocak gibi evrakları gönderdiler. Gaziantep'te ikamet ediyorum. Bugün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nü aradım. Evraklarımın daha bugün geldiğini ve hemen kayıt altına aldıklarını belirttiler. Görüştüğüm memur evraklar ulaştıktan sonra yasal sürenin 60 gün olduğunu belirtti. Ancak ortalama 15-20 gün sürüyormuş soruşturma süreci, fazla uzamayacağını söyledi. Soruşturmayı sadece bir birim yapmıyormuş, birkaç birimden geçiriliyormuş. Tüm birimler bitince de evraklar tekrardan üniversite rektörlüğüne gönderiliyormuş. İşlemlerin uzun sürmesi anladığım kadarıyla kuryeyle alakalı.

Atamaya hak kazanan arkadaşlar şöyle bir hesap yapabilirler; evrakların son teslim tarihinden sonraki 2 hafta içerisinde evraklar ikamet ettiğiniz ilin emniyet müdürlüğüne gidiyor. Ortalama 20 gün içerisinde soruşturma süreci tamamlanıyor ve herhangi bir sıkıntı olmaması durumunda atandığınız üniversiteye gönderiliyor. Bu sürenin de ortalama 20 gün olduğunu düşünürsek 2 aylık bir süre alıyor. 15 gün içerisinde de atama yazısının yazıldığını düşünürsek 2 ay 2 hafta kadar sürüyor. Atamaya hak kazananlar ikamet ettikleri ilin emniyet müdürlüğünden bilgi alabilirler. İlden ile de farklılık gösterebiliyor.

Herkese hayırlı olsun tekrardan. İnşallah hepimiz bir an önce göreve başlarız.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba, öğrendiğim kadarıyla belgelerim ilçe emniyet müdürlüğündeymiş, bu sürecin sonunda il emniyet müdürlüğüne göndereceklermiş. Sonra anladığım kadarıyla oradan da üniversiteye gönderiliyor. Ortalama 1-1.5 ay sonra tebligat gelir diye düşünüyorum. Evrak teslim tarihim 7 Aralık.

filefile

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz ay Hatay MKÜ'ye atanmaya hak kazandım. Evrakların son teslim tarihi 6 Ocak'tı. Ben 28 Aralık'ta teslim etmiştim lakin memur evrakları toplu olarak göndereceğini söylemişti. Tahminim 10-11 Ocak gibi evrakları gönderdiler. Gaziantep'te ikamet ediyorum. Bugün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nü aradım. Evraklarımın daha bugün geldiğini ve hemen kayıt altına aldıklarını belirttiler. Görüştüğüm memur evraklar ulaştıktan sonra yasal sürenin 60 gün olduğunu belirtti. Ancak ortalama 15-20 gün sürüyormuş soruşturma süreci, fazla uzamayacağını söyledi. Soruşturmayı sadece bir birim yapmıyormuş, birkaç birimden geçiriliyormuş. Tüm birimler bitince de evraklar tekrardan üniversite rektörlüğüne gönderiliyormuş. İşlemlerin uzun sürmesi anladığım kadarıyla kuryeyle alakalı.

Atamaya hak kazanan arkadaşlar şöyle bir hesap yapabilirler; evrakların son teslim tarihinden sonraki 2 hafta içerisinde evraklar ikamet ettiğiniz ilin emniyet müdürlüğüne gidiyor. Ortalama 20 gün içerisinde soruşturma süreci tamamlanıyor ve herhangi bir sıkıntı olmaması durumunda atandığınız üniversiteye gönderiliyor. Bu sürenin de ortalama 20 gün olduğunu düşünürsek 2 aylık bir süre alıyor. 15 gün içerisinde de atama yazısının yazıldığını düşünürsek 2 ay 2 hafta kadar sürüyor. Atamaya hak kazananlar ikamet ettikleri ilin emniyet müdürlüğünden bilgi alabilirler. İlden ile de farklılık gösterebiliyor.

Aminnn :chuncky:

A

Akademik Forum

Guest
merhaba, öğrendiğim kadarıyla belgelerim ilçe emniyet müdürlüğündeymiş, bu sürecin sonunda il emniyet müdürlüğüne göndereceklermiş. Sonra anladığım kadarıyla oradan da üniversiteye gönderiliyor. Ortalama 1-1.5 ay sonra tebligat gelir diye düşünüyorum. Evrak teslim tarihim 7 Aralık.

Hocam nerden öğrendiniz ve hangi il? Ben ilçe emniyeti aradım biz öyle bir şey yapmıyoruz dediler

emrys

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Halihazırda memur ya da bir devlet üniversitesinde akademisyen olup da muvafakat yolu ile yeni kazandığı kadroya nakil olacak olanların güvenlik soruşturması geçirmesine gerek bulunmamakta. Şahit olduğum bir kaç üniversitenin ve diğer devlet kurumlarının da uygulaması bu yönde. Zaten mevzuatın gereği de bu.
Herkese hayırlı olsun yeni görevi.

şans

Öğrenci
Ben de İzmir'de ikamet ediyorum. Bugün emniyeti aradığımda bu konuda hiçbir şekilde bilgi veremeyeceklerini söylediler. Öyle beklemedeyiz..

A

Akademik Forum

Guest
Belgelerimin İzmir emniyet müdürlüğüne geleli bir ay oldu. Bugün gidip sorduğumuzda görevli, çeşitli kurumlara soruyoruz onlardan cevap bekliyoruz dedi. İş yoğunluğu çok fazlaymış ama 40 gün iki ay içinde sonuçlandırmaya çalışıyorlarmış hocam.

A

Akademik Forum

Guest
Yeni Atama

Arkadaşlar merhaba,

Hocam öncelikle hayırlı olsun tebrik ederim.
Aşağı yukarı ben de sizinle aynı zamanlarda Kilis 7 Aralık Üni.ne atanmaya hak kazandım. Evraklarımı üniversiteye 16 ocak ta sundum; onlar da aynı hafta içerisinde ikamet ettiğim G.Antep emniyetine gönderdiler. Bunun üzerine emniyeti aradım belgelerin ulaşıp ulaşmadığına dair fakat dişe dokunur bilgi alamadım. Sanıyorum ki santral telefonlarına bakan memur işe vakıf değildi ya da ben anlatamamıştım.

Size sorum şu ki, hangi numarayı arayıp bu bilgileri edindiniz zira ben de aynı bilgilere ulaşmak istiyorum da.
Şimdiden teşekkür ederim.

Turkboy

Öğrenci
Hocam ben bugün kazandiğim üniden bölüm başkaniyla görüştüm. 5 ocakta evraklarimi vermistim. Evrak teslim süresi 20 ocakti. Bana dedi ki atamani fakülte yönetim kurulu daha yeni onayladi. Muhtemelen personel daire başkanliği da güvenlik soruşturmasinin başlamasi için emniyete yazi yazacak. Kardeş sayisi azsa kisa sürüyo dedi. Personel daire başkanligi da 1-3 ay arasi dedi.

Burdan sonuçla; üniversitenin geç göndermesinin sebebi fakülte kurulunun toplanmasina bağli.

Bilgilendireyim dedim. Tahminen mart sonu gibi benim atamam gerçekleşir gibi duruyor hayirlisiyla inş.

lucky

Öğrenci
Hocam öncelikle hayırlı olsun tebrik ederim.
Aşağı yukarı ben de sizinle aynı zamanlarda Kilis 7 Aralık Üni.ne atanmaya hak kazandım. Evraklarımı üniversiteye 16 ocak ta sundum; onlar da aynı hafta içerisinde ikamet ettiğim G.Antep emniyetine gönderdiler. Bunun üzerine emniyeti aradım belgelerin ulaşıp ulaşmadığına dair fakat dişe dokunur bilgi alamadım. Sanıyorum ki santral telefonlarına bakan memur işe vakıf değildi ya da ben anlatamamıştım.

Size sorum şu ki, hangi numarayı arayıp bu bilgileri edindiniz zira ben de aynı bilgilere ulaşmak istiyorum da.
Şimdiden teşekkür ederim.

Teşekkürler hocam size de hayırlı olsun. Ben bu (0342) 230 18 30 numaradan ulaştım. Sabah saatlerinde daha sakin oluyor.

A

Akademik Forum

Guest
Benim aralık son haftası evraklarım üniversiteden gönderildi, bugün sordum 9 ocakta emniyete ulaşmış, 2 ayı geçtiği bile oluyor çok yoğunuz dediler. Sadece yeni başlayanların değil mevcut kişilerin de soruşturmaları var dediler. Ordan sonra valiliğe gidiyormuş galiba tekrar, ilçeden bahsetmediler. Ankara ikamet. Gerçekten çok yoğunlar inşallah hepimizinki en güzel şekilde tez zamanda sonuçlanır.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar bu soruşturmayı yalnızca emniyet mi yapıyor? Soruşturma formundan 3 nüsha aldılar bizden 3'ü de emniyete mi gidiyor?

A

Akademik Forum

Guest
İzmir Katip Üniversitesi'nde yerleşip güvenlik soruşturması tamamlanan arkadaşlar var mı aramızda

- - - Güncellendi - - -

Hocalarım Nevşehiri kazandım ve 1 Aralıkta belgelerimi teslim ettim. BUgün itibariyle soruşturmamın tamamlanıp belgelerimin kuruma geldiğini ve kararnamenin hazırlandığını söylediler. Yani bi aksilik çıkmazsa inşallah Şubatın başı gibi göreve başlarım diye düşünüyorum... Bu arada belgelerim Üniversiteden valiliğe 16 aralıkta gelmiş, sonrasında birkaç gün içerisinde de zannedersem emniyete gönderilmiş... Olay tamamen emniyetin hızlı olmasında bitiyor bence...

- - - Güncellendi - - -

İkametim de Manisa bu arada...

Hayırlı olsun QASIMPATI hocam. Eve polis geldi mi? Geldiyse soruşturma kaç gün sonra sonuçlandı?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Arkadaşlar,

Eve güvenlik görevlisi geldikten sonra işe başlamak kaç gün sürüyor? Tecrübesi veya bilgisi olan var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bu soruşturmayı yalnızca emniyet mi yapıyor? Soruşturma formundan 3 nüsha aldılar bizden 3'ü de emniyete mi gidiyor?
Emniyet yapıyor sadece. İlk valiliğe gidiyor sonra soruşturma emniyette yapılıyor. Gerek görürlerse atıyorum mahkemelik bir durumu varsa bir yerlerden yazı talep edebiliyorlarmış.

Ezo Bağcı

Öğrenci
2016 şubatta atandım , sözleşmeler imzalandı falan , haziran da tekrar arandım yeni sözleşme imzalandı başladım.
Vakıf üniversitesi benimki ama fark eder mi
Bilmiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

teoman25

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Hocam hayırlı olsun. bende Ocak 10-11 gibi MKU'ne evrakları verdim. sizin bölüm neydi?

HudavetAS

Öğrenci
Benden güvenlik soruşturması için 1 nüsha form istendi. Herkes 3 nüsha mı doldurdu formu?

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi