Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

erenk

Öğrenci
Arkadaşlar herkese hayırlı atamalar diyerekten, size danışmak istediğim durumu paylaşıyorum:

Dün itibari ile ben de evraklarımı teslim etmiş bulunmaktayım. Personel dairedeki memur yaklaşık 2 ay sonra başlama tebligatını alırsınız dedi. Halihazırda bir özel şirkette çalışmaktayım ve işyerimin istifam sonrasında beni 8 hafta tutma hakkı var ve tutacaktır da. Hemen istifamı verirsem beni tutma süresi başlama zamanım ile tam örtüşüyor gibi. Ancak benim endişem, güzel ülkemizde her an her şey olabileceği için, yeni bir KHK çıkması ve "tüm devlet memuru alımları durdu" demeleri. Eğer böyle olursa istifamı verdiğim için açıkta kalma riskim var.
Eğer atamna tebligatı yapıldıktan sonra istifa edersem ise bu 8 haftalık süreci, bürüt maaşım olarak ödeyip ayrılma hakkım var.
Ne dersiniz şimdiden istifa etmem riskli mi sizce?

A

Akademik Forum

Guest
Dün güvenlik soruşturması kapsamında lisansta danışmanı olduğum geçen yıl mezun olan bir öğrencimle ilgili bilgi almak üzere bir memur geldi. Akademik personel olmuyor ama yine de bilginize.

shoutout

Öğrenci
merhaba, şimdiden istifa etme bence. Ben de seninle benzer durumdayım. İşyeri ile konuşurak ihbar süresi üzerine pazarlık yapabilirsin. Şu an istifa edeceğini söylediğinde 2 ay daha çalışmış olacaksın sonuçta neredeyse, o sürede senin yerine başkasını da bakabilirler, işlerini de kolayca devredebilirsin.

Yani istifa edip ihbara gireceğine, işyeriyle konuşarak hareket edebiliyosan daha iyi olur benim düşüncem.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba bende aynı durumdayım sözlü olarak yöneticine bilgi verip istifa dilekçene şu tarihte sözlü olarak bildirdim diye yazarsan ihbar tazminatı almıyorlar ik bana bu yönde bilgi verdi.

A

Akademik Forum

Guest
Süreç

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır bu formu takip ediyorum. Çektiğiniz sıkıntıları biliyorum. O yüzden kendi sürecimi ayrıntısıyla yazacağım.
Öncelikle belirteyimki, atanacağım kadro yardımcı doçentlik ve ilk memuriyetim olacak.
Güvenlik soruşturması ile ilgili evraklarımı, sağlık raporu vs 18 Aralık'ta gönderdim. Eve polis felan gelmedi. 26 ocakta emniyet müdürlüğü güvenlik şubeyi aradığımda soruşturmanın tamamlandığını ve bugün (yani 26 Ocak) gönderildiğini söylediler. Evraklarım ise üniversiteye dün (yani 31 Ocak) ulaşmış. Ikametgah ilim küçük bir il, üniversite ise ikametgah ilime 500 km uzaklıkta. Üniversite personel daire imza silsilesi haftaya kadar tamamlanır ve haftaya atama gerçekleşir dedi. Atanma gerçekleşincede tekrar yazacağım.
Hepinize hayırlı olsun.

A

Akademik Forum

Guest
bende güvenlik soruşturması evraklarımı dün teslim ettim okula. 5 nüsha istediler, emniyetin çeşitli birimlerini gezeceğini söylediler. bu soruşturma kapsamında kime neyi soruyorlar merak ediyorum, konu komşuyla çok irtibatı olmayan, muhtara bakkala gitmeyen bir vatandaş hakkında nasıl bilgi toplayabilirler ki... gelişmelerden haberdar ederim herkesi, hepimize hayırlı olsun

A

Akademik Forum

Guest
Dün güvenlik soruşturması kapsamında lisansta danışmanı olduğum geçen yıl mezun olan bir öğrencimle ilgili bilgi almak üzere bir memur geldi. Akademik personel olmuyor ama yine de bilginize.

Hocam sakıncası yoksa ne tür bir işe giriyor ve ne gibi sorular sordular yazabilir misiniz? Sevmediği birine zarar vermek için iftira atan da olabilir bu tür araştırmaların içeriğini merak ediyorum.

erenk

Öğrenci
merhaba, şimdiden istifa etme bence. Ben de seninle benzer durumdayım. İşyeri ile konuşurak ihbar süresi üzerine pazarlık yapabilirsin. Şu an istifa edeceğini söylediğinde 2 ay daha çalışmış olacaksın sonuçta neredeyse, o sürede senin yerine başkasını da bakabilirler, işlerini de kolayca devredebilirsin.

Yani istifa edip ihbara gireceğine, işyeriyle konuşarak hareket edebiliyosan daha iyi olur benim düşüncem.

Tavsiyeniz için teşekkürler hocam. Ben de karşılıklı iyi niyet ile şimdiden haber vererek çözülmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

merhaba bende aynı durumdayım sözlü olarak yöneticine bilgi verip istifa dilekçene şu tarihte sözlü olarak bildirdim diye yazarsan ihbar tazminatı almıyorlar ik bana bu yönde bilgi verdi.

Teşekkürler

karskars

Öğrenci
Arkadaşlar ben evrakları 02.02.2017 de verdim 30.02.2017 de üniversiteyle görüştüğümde soruşturmanın bittiğini söylediler muvaffakat için yazı yazmışlar simdi onu bekliyorum . İnşallah başlayınca yine yazacağım herkesin 2 ay sürmüyormuş umutlu olun :)

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben evrakları 02.02.2017 de verdim 30.02.2017 de üniversiteyle görüştüğümde soruşturmanın bittiğini söylediler muvaffakat için yazı yazmışlar simdi onu bekliyorum . İnşallah başlayınca yine yazacağım herkesin 2 ay sürmüyormuş umutlu olun :)

hocam hangi il?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi

Hocam ikinci ay demişsin de birinci ay olacak sanırım :)

pinko_34

Öğrenci
hocam merhaba, ataturk unıversıtesınde uzman olmaya hak kazandım. 10 subat a kadar belgerı gonderıcegım. suan ıstanbulda ozel bır kurumda calısıyorum. ve subat sonu gıbı kadrodan dolayı ıstıfa etmeyı dusunuyorum. sonra bosluga dusecegım tabıkıde :( maksımum kac ay gecıyor genel bılgı verırmısınız (nıt: ıkametgah: ıstanbul)