Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Okula göre değişiyor arkadaşlar bazı okullar 3 tane istedi soruşturma formundan ama bizden 4 tane isteyip 1 tanesini okuldaki dosyama kaldırdılar.

Ealkan754

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar bende Balıkesir üniversitesi Fizyoterapi için araştırma görevlisi sınavını geçmiştim. 4 ocakta belgelerimi teslim ettim ve 9 ocak son gündü. 26 ocak perşembe günü aradığım da sağlık yüksek okulunda personel işlerindeki kadın bana daha üniversite belgelerini bile göndermedi dedi, nedenini sorduğumda yoğunluktan dediler. Acaba bu arkadaşlar ne yapıyor? Neden bu kadar yoğunlar? 22 gün olmuştu belgelerimi vereli , arayayım mı dediğimdeyse kadın bence arama, araman negatif etki yapabilir dedi. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Merhaba Arkadaşlar bende Balıkesir üniversitesi Fizyoterapi için araştırma görevlisi sınavını geçmiştim. 4 ocakta belgelerimi teslim ettim ve 9 ocak son gündü. 26 ocak perşembe günü aradığım da sağlık yüksek okulunda personel işlerindeki kadın bana daha üniversite belgelerini bile göndermedi dedi, nedenini sorduğumda yoğunluktan dediler. Acaba bu arkadaşlar ne yapıyor? Neden bu kadar yoğunlar? 22 gün olmuştu belgelerimi vereli , arayayım mı dediğimdeyse kadın bence arama, araman negatif etki yapabilir dedi. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler

Hocam maalesef öyle, benim belgeler de 20 gün sonra yola çıktı okuldan

A

Akademik Forum

Guest
siz izmir katip çelebi üniversitesi için mi bekliyorsunuz? benim de kazandığım ilan edildi ancak okuldan bir geri dönüş olmadı, güvenlik soruşturması için evrak istemediler henüz. sadece başvuru sırasında verdiğim evraklar var şu an okulda. siz süreç olarak neredesiniz? evrak istediler emniyette mi?

filefile

Öğrenci
Yeni bir haftanın başındayız, inşallah bu hafta bizlere hayırlı uğurlu olur ve soruşturmalarımız sonuçlanır Amin... 20 aralıkta teslim ettim belgelerimi henüz hiç bir haber yok.

karskars

Öğrenci
Bizide aramadılar tabi ki ilanda alt tarafta yazıyordu kazananların vermesi gereken evraklar ve belli bir suresi var bence iyi okuyun ilanı

A

Akademik Forum

Guest
Belgelerim 18'inde Istanbul'dan ikamet ettiğim ile gönderilmiş sözde ama ne valiliğe ne de emniyete ulaşan hiçbir şey yok hala. İnsanların terslemesi ve yardımcı olmamak için gösterdikleri çaba takdir edilesi...! gerçekten bu süreç çok yıpratıcı kazanması ayrı beklemesi ayrı dert... 3 aydan önce başlayabileceğimi sanmıyorum böyle giderse...

A

Akademik Forum

Guest
siz izmir katip çelebi üniversitesi için mi bekliyorsunuz? benim de kazandığım ilan edildi ancak okuldan bir geri dönüş olmadı, güvenlik soruşturması için evrak istemediler henüz. sadece başvuru sırasında verdiğim evraklar var şu an okulda. siz süreç olarak neredesiniz? evrak istediler emniyette mi?

Kazandığınız ne zaman ilan edildi hocam? Sizin arayıp sormanız gerekiyor.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevliliğini kazandım. Şu anda zaten bir özel üniversitesinde çalışıyorum. Forumda yazılanlara göre soruşturma en azından 1-2 ay sürüyor. Güvenlik soruşturması yapılacak olursa ben soruşturma boyunca bulunduğum yerde çalışmaya devam edebilir miyim?

Ayrıca ben bideb bursiyeriyim. Bu forumda bir arkadaş daha önce soruşturma geçirenlerin tekrar geçirmesine gerek yok gibi bir yazı yazmıştı. Bideb bursiyerleri içinde soruşturma yapıldı ve sorun çıkmadı. Bu kullanılabilir mi acaba? Yoksa yeniden mi yapılır?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar Ankarada güvenlik soruşturması için telefon numarası verebilecek birisi var mı? Nereyi aradıysam kimse ilgilenmedi.

Telefonları açmıyorlarmış artık, eskiden açtıklarında da kişiye bilgi vermiyoruz demişlerdi. Acayip yoğunlar siz ulaşmaya çalışmayın bence, 2 ay olarak hesaplayın emniyet süresini, valilikten geldi gitti derken orada da kayıp zaman oluyor.

bolu06

Öğrenci
Telefonları açmıyorlarmış artık, eskiden açtıklarında da kişiye bilgi vermiyoruz demişlerdi. Acayip yoğunlar siz ulaşmaya çalışmayın bence, 2 ay olarak hesaplayın emniyet süresini, valilikten geldi gitti derken orada da kayıp zaman oluyor.

Hocam ben 26 Ekimde kazandım. 2 Kasımda evraklarımı teslim ettim. Hadi üniversite geç göndermiş olsa bile 2 aylık süreyi herşekilde doldurdum. Beklemek çok yıpratıcı bir süreç. 2.döneme yetişemeyeceğiz.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben 26 Ekimde kazandım. 2 Kasımda evraklarımı teslim ettim. Hadi üniversite geç göndermiş olsa bile 2 aylık süreyi herşekilde doldurdum. Beklemek çok yıpratıcı bir süreç. 2.döneme yetişemeyeceğiz.

Hocam yapabiliyorsanız emniyete gidip ilgili memura ulaşmaya çalışın. En azından akıbetiyle ilgili bilgi verebilir.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi

Benim de korkum o hocam, ikinci dönem derslerine geç kalmak. Ama genelde şubat başında açılıyormuş tercihler. Umarım en azından okulumuz belli olur da ders seçeriz.

A

Akademik Forum

Guest

Benim evrak teslimimle üni.den gönderilmesi arasında 12 gün, gönderilmesi ile emniyete ulaşması arasında 15 gün var, o arada valilik basamağı da var çünkü. Ve üni ile ikamet aynı ilde olduğu halde. Eğer anlayışsız insanlar değilse şansınızı deneyip üniversite tam ne zaman gönderdi öğrenebilirsiniz personelden.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar hepinize öncelikle geçmiş olsun, çünkü bu çektiğimizin migren ağrısından bir farkı yok. Evet başımızda fetö ya da pkk terörü gibi sorunlar var, ancak sorunun çok az kısmını bunlar teşkil ediyor. Asıl sorunumuz ekonomik.. Şuanda bizlerle beraber onbinlerce memur ya da akademisyen adayı atamalarının onaylanmasını bekliyor. Ve bu kişilerin, atanmazsa ( en azından 3-4 ay işte ne kadar uzatabilirlerse) devlete ne kadar tasarruf ettireceklerini düşünün. Yani ülkecek ekonomik bir buhrandan geçiyoruz ve bu malesef herkezi farklı şekilde etkilerken bizi de bu şekilde etkiliyor. ( bu arada ben de 2 aydır bekliyordum ve bugün evraklarımın henüz emniyete gelmediğini öğrendim ) evet üniversiteyi aradım ve evraklarımın bir ay önce gönderildiğini öğrendim, ama anladığım kadarıyla valilikte beklemeye devam ediyor.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar hepinize öncelikle geçmiş olsun, çünkü bu çektiğimizin migren ağrısından bir farkı yok. Evet başımızda fetö ya da pkk terörü gibi sorunlar var, ancak sorunun çok az kısmını bunlar teşkil ediyor. Asıl sorunumuz ekonomik.. Şuanda bizlerle beraber onbinlerce memur ya da akademisyen adayı atamalarının onaylanmasını bekliyor. Ve bu kişilerin, atanmazsa ( en azından 3-4 ay işte ne kadar uzatabilirlerse) devlete ne kadar tasarruf ettireceklerini düşünün. Yani ülkecek ekonomik bir buhrandan geçiyoruz ve bu malesef herkezi farklı şekilde etkilerken bizi de bu şekilde etkiliyor. ( bu arada ben de 2 aydır bekliyordum ve bugün evraklarımın henüz emniyete gelmediğini öğrendim ) evet üniversiteyi aradım ve evraklarımın bir ay önce gönderildiğini öğrendim, ama anladığım kadarıyla valilikte beklemeye devam ediyor.

Hocam 2 ay önce belgelerinizi teslim etmenize rağmen hala emniyete gönderilmemesi enteresan, buradan hesaplayınca atanmanız 5-6 ay bile sürebilir gibi duruyor. Acaba hangi ilin valiliği bu?

montaigne

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.

Bir devlet üniversitesine (33a) atanmaya hak kazandım. Belgelerimi(soruşturma formları, sağlık raporu vs.) 4 Ocak'ta okula teslim ettim. İkametim Kayseri. 26 Ocak'ta yaşadığım yere İlçe Emniyet'ten görevli sivil memur geldi. Belgeleri il emniyete yollayacağını söyledi, kendi kısmının tamamlandığını ekleyip. Rehber olması açısından sizlerle paylaşıyorum durumumu. Atama kararı gelince de inşallah durumu paylaşırım.

Atanan arkadaşlar başlığı takip etmeyi bırakıyor sanırım(birkaç kişiyi tenzih ediyorum onlar sağ olsun bilgi verdiler), en azından atandıklarını söyleyebilirler.

Son olarak ataması tamamlanan arkadaşlara yönelik şunu sorayım: adresinize polis geldiyse(çünkü uygulamada birlik yok il ve ilçeye göre değişiyor, memur gelmeyebiliyor doğrudan sanırım) geldikten kaç gün sonra atama tebliğinizi aldınız?

Saygılarımla...

Kaç gün sonra belgeler kazandığım okula gider heyecanla bekliyorum.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada bilgi paylaşam herkese teşekkür ederim, ilk mesajtan beridir tüm mesajları tek tek okudum. Umarım en kısa sürede kazasız belasız hepimiz görevlerimize başlar, akademik ve insani anlamda bir şeyler katabiliriz ülkemize.