Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

mehmet.yilmaz

Öğrenci
arkadaşlar ben emniyeti de valiliğide aradım her iki kurumda süreç hakkında bilgi veremeyeceklerini gizlilik esaslarına aykırı olduğunu söyledi sizler nasıl öğreniyorsunuz :)

A

Akademik Forum

Guest
Çok stresli bir süreç habersiz aylarca beklemek en zoru belgelerimi teslim edeli 1 ay 6 gün oldu. Daha ne kadar beklerim bilemiyorum. Üniversite personeli 20 günde sonuçlanan soruşturma da olduğunu söyledi benimki hala sonuçlanmadı. Nasıl öğreniyoruz üniversite mi bilgilendiriyor emniyet mi?

A

Akademik Forum

Guest
hocam hali hazırda devlet memuruyken de güvenlik soruşturması geçirebilirsiniz. formdaki en son çalıştığı yer işten ayrılma tarihi gibi yerlere ÇALIŞIYOR ibaresini yazın gönderin hiç bir sıkıntı olmaz.

Nil91

Öğrenci
arkadaşlar ben emniyeti de valiliğide aradım her iki kurumda süreç hakkında bilgi veremeyeceklerini gizlilik esaslarına aykırı olduğunu söyledi sizler nasıl öğreniyorsunuz :)
Öğrenemiyoruz :) Anca emniyete gidip sorduğunuzda genel olarak ne kadar sürede sonuçlandığını söylüyorlar İzmir emniyet müdürlüğü için 40 gün iki ay arası dediler benim bir ayı geçiyor, bekliyorum

boun60

Öğrenci
Herkese merhaba,

Forumdaki yazıları baştan itibaren takip ediyorum, umarım herkesin soruşturması hayırlısı ile bir an önce sonuçlanır.

Ben de 1 Şubat'ta kazandığım üniversiteye belgelerimi teslim ettim. Aynı gün gönderileceğini söylediler. Süreçte sanırım standart bir işleyiş yok, üniversitelerin gönderim hızı ve nerelere gönderdikleri hakkında. Aklıma takılan bazı sorular var. Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok mutlu olurum.

Benim kazandığım üniversite 3 nüsha güvenlik soruşturması formu istedi. Birini İçişleri Bakanlığına, diğerini de il emniyetine ayrı ayrı göndereceğiz dediler. Daha önceki yazılarda İl veya ilçe emniyetine yada valiliğine gidiyor yazılmış. Merak ettiğim İçişlerine neden gidiyor, oraya gidiyorsa il emniyete neden bir daha gidiyor?

Bu durumda İçişlerinden durum hakkında nasıl bilgi alınır, daha önce ulaşan var mı?

Teşekkürler şimdiden.

Longhorn

Öğrenci
Bende devlet memuruyum hem memuriyete baslarken doldurdum bu formu, hemde universite kadrosu icin doldurdum. benim anladigim ikisi ayri iki surec.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam siz atandınız mı?

Üniversite belgelerimi 16 Ocak'ta göndermiş. 2 nüsha form istediler ve yaklaşık 20 günde sonuçlanacağını söylediler. İlk kez devlet memurluğuna atanacağım. İkametgahım İstanbul, atanacağım üniversite doğuda. 2 ay beklemeyi gözden çıkardım.

Bekleyen arkadaşlara sabırlar dilerim.

A

Akademik Forum

Guest
Sanırım burada bir kader birliği oluşturulmuş bugün itibariyle ben de katıldım bu bekleyiş kervanına umarım Godot'u beklemeye dönmez süreç :)

A

Akademik Forum

Guest
Bizde ayın aralık 12 de verdik üniye ama emniyete geliş tarihi 29 aralık ve Hale'n bir ses seda yok ikamet İstanbul bir an önce sonuçlansada kurtulsak

A

Akademik Forum

Guest
Telefonla bilgi vermiyor emniyet, valiliği aramadım ama onlar da vermez heralde. Emniyete gidip sordum sadece evrağımın geliş tarihini öğrendim yani telefonla bilgi almayı beklemeyin. Üniversitenin gönderdiği tarihi öğrenebiliyorsanız ona yaklaşık 15 gün emniyete ulaşma süresi ekleyip ilin yoğunluğuna göre kaba bir hesap yapabilirsiniz

A

Akademik Forum

Guest
Çevrenizde atananlar da dahil olmak üzere ikamete göre hangi ilde emniyetin soruşturması ne kadar sürdü yazabilir misiniz o ili bekleyenler için bilgilendirici olur.

A

Akademik Forum

Guest
Habersiz bırakılmak çok kötü 2 Ocak'ta üniversitenin ikametimin bulunduğu yaşadığım şehre belgeyi yolladığını biliyorum. Şuan valilikte mi emniyette mi bilemiyorum. Gidipte sormaya çekiniyorum. Yanlış anlaşılır mı ters tepki verirler mi diye. En azından SMS ile ne aşamada olduğu tarafımıza bilgi verilebilirdi sabırla bekliyoruz çok stresli bir süreç.

A

Akademik Forum

Guest
slm arkadaşlar bende yaklaşık 2 ay 10 gündür bekliyorum. Bugun Üniversiteyi aradığımda evraklarınız kararname aşamasında dedi. Kararname aşamasında bilgisi olan var mı arkadaşlar.yardımcı olursanız sevinirim.

kalman

Öğrenci
Evrakların üniversiteden emniyete aktarılması sürecini hızlandırmak mümkün mü yoksa belirli bir sayıya ulaşmadan evrakları göndermiyorlar mı?Anladığım kadarıyla sürenin uzamasındaki etkenlerden biri de bu

A

Akademik Forum

Guest
26 aralıktan beri bekliyoruz ses seda yok psikolojimizi ağır etkiliyor.... bekle ..bekle... bekle....ve bekle... yıllardır kurulan hayal tam gerçekleşmişken bu belirsizlik , sonuçsuzluk.....çok sinir bozucu

A

Akademik Forum

Guest
Meraba akadaşlar ,
Ben de sdü'ye girdim. Daha önce memuriyetim yok. Belgerimi 29 kasımda verdim, 2 ocakta eve polis geldi. 2 ayı geçti ama ancak henüz bir gelişme yok. İkametim Isparta
Bekleyen herkes inşaallah hayırlı sonuçlar alır.