Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

cemberk

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Benim 2009 da karıştığım ve gerçekten de suçlu olmadığım bir davam bugün yargıtay tarafından onandı ve cezam kesinleşti. Buna göre görevini yaptırmamaya direnmekten 2700 lira para cezası aldım. Bu ceza sanırım 3 aydan biraz fazla güne karşılık geliyor. Bu durumda akademisyen olabilme şansım hala var mı? Şunu da eklemek istiyorum şu ana kadar başka hiç bir davam yoktur ama yine de güvenlik ve arşiv araştırması aşamasında elenir miyim diye korkuyorum.

cemberk

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Benim 2009 da karıştığım ve gerçekten de suçlu olmadığım bir davam bugün yargıtay tarafından onandı ve cezam kesinleşti. Buna göre görevini yaptırmamaya direnmekten 2700 lira para cezası aldım. Bu ceza sanırım 3 aydan biraz fazla güne karşılık geliyor. Bu durumda akademisyen olabilme şansım hala var mı? Şunu da eklemek istiyorum şu ana kadar başka hiç bir davam yoktur ama yine de güvenlik ve arşiv araştırması aşamasında elenir miyim diye korkuyorum.

Arkadaşlar benim için çok önemli o yüzden cevaplarınızı merakla bekliyorum bu konuda bilgisi olan yok mu?

A

Akademik Forum

Guest
Dostum şuanda devlete karsi islenmis suclara bakiliyor diye biliyorum. Bunum disinda 1 senenin altindaki yuz kizartici olmayan mahkumiyetler memuriyete engel olmaz sen stres yapma olumsuz sonuclanirsa dava acarsin gecmis olsun... Bu yazdiklarim benim sahsi kanaatlerim ve daha onceki arastirmalarimdan aklimda kalanlar....

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Merhaba arkadaşlar, ben de araştırma görevlisi ilanını kazandım yakın zamanda. Bir aksilik olmaz ise önümüzdeki Pazartesi yani 06.02.2017 tarihinde belgelerimi teslim edeceğim üniversiteye. Süreci sizlerle paylaşırım.
Hepimiz için hayırlısı olur umarım.

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar geçen emniyete gittim benim evraklarıma bakan kişi orada değildi. Başka bir odadaki şahıs bekleme mi söyledi öğle arasına kadar bekledim gelmedi. sonra bekle diyen şahısta numaramı aldı ben yollanmış mı öğrenir ararım seni dedi. Hatta 505 li bir numaradan arayacağım bilgin olsun falan dedi. Eve döndüm bende arayan olmadı. Belki çokta önemsemeyip aramadı. Aklımda olumsuz bir sonuç varda ondan mı aramadı şüphesi oluştu. Sormak istediğim eğer olumsuz bir durum varsa bu konuda beni ne zaman bilgilendirirler?

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar geçen emniyete gittim benim evraklarıma bakan kişi orada değildi. Başka bir odadaki şahıs bekleme mi söyledi öğle arasına kadar bekledim gelmedi. sonra bekle diyen şahısta numaramı aldı ben yollanmış mı öğrenir ararım seni dedi. Hatta 505 li bir numaradan arayacağım bilgin olsun falan dedi. Eve döndüm bende arayan olmadı. Belki çokta önemsemeyip aramadı. Aklımda olumsuz bir sonuç varda ondan mı aramadı şüphesi oluştu. Sormak istediğim eğer olumsuz bir durum varsa bu konuda beni ne zaman bilgilendirirler?

"beklememi", "şahıs da", ben de", "çok da", "var da". Bu kadar çok yazım hatası yapmayı nasıl başardınız? Eğer akademisyen olacaksanız, hatta olmayacaksanız da, lütfen ilk iş dilinizi düzgün yazmayı öğrenin. Hadi ayrı olması gereken -de -da ekini bitişik yazmayı anlarım da, -te -ta olarak yazmak saygısızlıktan başka bir şey değil.

Longhorn

Öğrenci
Merhabalar

Ben evraklarımı 29 Kasımda teslim ettim. Üniversite belgeleri 30 Kasımda yolladı. geçen cuma belgelerin ilçe emniyette olduğunu söylediler. Hala beklemedeyim. Ne kadar daha beklerim hiç bir fikrim yok. Bu arada İlçe emniyet Eylül ayından bekleyenlerin olduğunu belirtti.

A

Akademik Forum

Guest
ilçe emniyetten il emniyete sonuç geldikten sonra ne kadar bekleniyor bilen var mı?

Longhorn

Öğrenci
Anladığım kadarıyla bu süreçlerin belirli bir zaman dilimi yok. Her üniversite, her il yada ilçe emniyet farklı zamanlarda evrakları göndermekte. Üniversite bu sürecin 2 ayda bitmesi gerektiğini iddia ediyor o da işin diğer enteresan kısmı. Bitmezse ne olur diyorum, bitmesi gerekiyor diyor personel daire. Bitmedi ve de hiç bir şey olmadı:)

fytech

Öğrenci
İkametgahımızı evrakları teslim etmeden önce kazandığımız yere aldırıp aldırmamamızın artısı eksisi nelerdir arkadaşlar?
Kazandığım üniversite yaşadım şehirde ikametim öğrencilik yaptığım yerde. Buraya aldırmam daha mı iyi olur?