Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Longhorn

Öğrenci
İkametgahımızı evrakları teslim etmeden önce kazandığımız yere aldırıp aldırmamamızın artısı eksisi nelerdir arkadaşlar?
Kazandığım üniversite yaşadım şehirde ikametim öğrencilik yaptığım yerde. Buraya aldırmam daha mı iyi olur?

Yoğunluğun daha az olduğu yerde olması sanki işleri daha kolaylaştırıyor bence tercihinizi o yönde yapın.

m.ahmet

Öğrenci
Hocalarım merhaba. Şükürler olsun bende pazartesi günü araştırma görevlisi kadrosuna atandım. Üniversiteden güvenlik soruşturması için mail geldi. Benim sormak istediğim fotoğrafımda sakalımın olması sorun teşkil eder mi? Ön başvuru içinde aynı fotoğrafı gönderdim (soru biraz saçma ama ben pimpirikliyim bağışlayın)

Longhorn

Öğrenci
Hocalarım merhaba. Şükürler olsun bende pazartesi günü araştırma görevlisi kadrosuna atandım. Üniversiteden güvenlik soruşturması için mail geldi. Benim sormak istediğim fotoğrafımda sakalımın olması sorun teşkil eder mi? Ön başvuru içinde aynı fotoğrafı gönderdim (soru biraz saçma ama ben pimpirikliyim bağışlayın)

Sakalınızı kesmek sizin için problem değilse bence sakalsız verin, artık akademisyenliğe adım atıyorsunuz. Güzel bir profil fotoğrafı olsun sistemde.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar,

Yardımcı doçent atamasında sürecin nasıl işlediği hakkında bilgisi olan var mı acaba? Duyduğuma göre dil sınavından başarılı olup atanmaya hak kazanan adaylar için güvenlik soruşturması başlatılıyormuş. Adayın ayrıca güvenlik soruşturması formu doldurmasına gerek yokmuş. Soruşturma tamamlandıktan sonra ise atama yapılıyormuş.

28 ekim'de dil sınavına girdim. 21 kasım'da jüri raporları gelmiş dekanlığa. 27 Aralık'ta arayıp sağlık raporu, ikametgah, adli sicil kaydı, diplomaların noterli onaylı kopyalarını istediler.

Bilgisi olan var mı acaba? Bundan sonra mı başlayacaktır soruşturma?

Hocam siz atandınız mı?

Mr. Robot

Öğrenci
Merhabalar herkese

26 Aralıkta evraklarımı teslim ettim. Bulunduğum il Adana. İkamet ettiğim il de Adana.

Bugün üniversiteden arayıp soruşturmamın bittiğini ve göreve başlayabileceğimi söylediler.

Beklemek çok sıkıntılı bir süreç. Umarım en kısa zamanda diğer bekleyen arkadaşların da soruşturmaları sonuçlanır.

Kolay gelsin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

filefile

Öğrenci
Benim ilçe Kadıköy, sizinki hangisi? Belki ilçeden ilçeye değişiyordur.

Fatih Hocam

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar herkese

26 Aralıkta evraklarımı teslim ettim. Bulunduğum il Adana. İkamet ettiğim il de Adana.

Bugün üniversiteden arayıp soruşturmamın bittiğini ve göreve başlayabileceğimi söylediler.

Beklemek çok sıkıntılı bir süreç. Umarım en kısa zamanda diğer bekleyen arkadaşların da soruşturmaları sonuçlanır.

Kolay gelsin.

Hocam süreci de kısaca anlatırsanız eve polis geldi mi vs ? Hayırlı olsun bu arada gözünüz aydın olsun :)

Mr. Robot

Öğrenci
Fatih Hocam

- - - Güncellendi - - -

Hocam süreci de kısaca anlatırsanız eve polis geldi mi vs ? Hayırlı olsun bu arada gözünüz aydın olsun :)

Teşekkürler hocam. En kısa zamanda sizinki de tamamlanır umarım :)

Süreç boyunca pek anlatılacak bişey yok aslında.

Polis gelmedi. Mahalleden de bişey duymadım. Belki de haberim olmadan gelmişlerdir.

Başka merak ettiğiniz bişey olursa cevaplayabilirim.

filefile

Öğrenci
Teşekkürler hocam. En kısa zamanda sizinki de tamamlanır umarım :)

Süreç boyunca pek anlatılacak bişey yok aslında.

Polis gelmedi. Mahalleden de bişey duymadım. Belki de haberim olmadan gelmişlerdir.

Başka merak ettiğiniz bişey olursa cevaplayabilirim.

Umarım :) sonuçlananları gördükçe umudumuz ve heyecanımız artıyor hadi hayırlısı :) . Elinizi ayağınızı çekmeyin forumdan lütfen hocam.

Mr. Robot

Öğrenci
Umarım :) sonuçlananları gördükçe umudumuz ve heyecanımız artıyor hadi hayırlısı :) . Elinizi ayağınızı çekmeyin forumdan lütfen hocam.

Hocam bu süreci en başından beri yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki çok sıkıntılı bir süreç.

Akla her türlü şey geliyor. Acaba evrak bir yere takıldı mı? Bir sıkıntı mı çıkacak vs...

Ama bunlar boşa telaşlar. Bir şekilde tamamlanıyor.

Forumda da kalmaya devam edeceğim. Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım :)

A

Akademik Forum

Guest
Ben de file file gibi Aralık ayında verdim evraklarımı. İlçe Maltepe; bir gelişme olursa buradan yazarım.
İlçeden ilçeye değişmesi çok muhtemel.

A

Akademik Forum

Guest
Ankara'da eve polis geliyor mu, size veya bildiğiniz bir akademisyen adayına geldiğini duydunuz mu?

A

Akademik Forum

Guest
Her gün girip yeni bir şey yazılmış mı diye bakıyorum. İnşallah sonu hayra çıkan beklemedir bizimki

BERİN1

Öğrenci
ben evrakalrımı 19 aralıkta teslim ettim 26 aralık son günüydü. Bugün emniyete bile henüz ulaşmadığını öğrendim gerçekten çok sıkıntılı bir süreç

kalman

Öğrenci
Arkadaşlar ben de öğretim görevliliği sınavını kazandım, Ankarada ikamet ediyorum ve forumun bu başlığını yeni okuyorum, belgelerimi dün teslim ettim. Yanlış anlamışsam lütfen düzeltin, ohal sürecinin ilk başlarında 4 ay süren güvenlik soruşturması şuan ortalama 2 aylara kadar inmiş diyebilir miyiz?
ve de lütfen ataması yapılanlar sürecin ne kadar sürede tamamlandığını yazmaya devam etsinler, teşekkür ederim

Son düzenleme:

kalman

Öğrenci
Ek olarak halihazırda devlet memuruyum. Bazi arkadaşlar halen devlet memuru olanların güvenlik soruşturmasına tabii olmayacaklarını yazmışlar, ancak forumda devlet memuru olup ta yeni kazandıkları kadro için güvenlik soruşturmasını beklediğini söyleyenler de var?