Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Turkboy

Öğrenci
Merhabalar,

Ben evraklarımı 15 Aralık'ta teslim etmiştim; üniversite Aralık sonunda evrakları Valilik'e gönderdiğini söyledi. Dün itibarıyla da soruşturmam tamamlandı, geriye bir tek atama yazışmaları kaldı.
Merak edilen bilgileri vermek gerekirse; Üni İstanbul, İkamet İstanbul. İlçe Maltepe; sanırım nispeten hızlı sonuçlanmasının sebebi Maltepe İlçe Emniyetin yine şaşırtmaması ve iyi çalışması :)

Hocam sorusturmanin bittigini nerden ogrendiniz vatan dan mi maltepe den mi bende pendikteyim.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar,

Yardımcı doçent atamasında sürecin nasıl işlediği hakkında bilgisi olan var mı acaba? Duyduğuma göre dil sınavından başarılı olup atanmaya hak kazanan adaylar için güvenlik soruşturması başlatılıyormuş. Adayın ayrıca güvenlik soruşturması formu doldurmasına gerek yokmuş. Soruşturma tamamlandıktan sonra ise atama yapılıyormuş.

28 ekim'de dil sınavına girdim. 21 kasım'da jüri raporları gelmiş dekanlığa. 27 Aralık'ta arayıp sağlık raporu, ikametgah, adli sicil kaydı, diplomaların noterli onaylı kopyalarını istediler.

Bilgisi olan var mı acaba? Bundan sonra mı başlayacaktır soruşturma?

Hocam siz atandınız mı?

A

Akademik 11111

Guest
Mit raporu

Arkadaşlar yardımcı doçentlik kadrosu için güvenlik soruşturması istenmeden MİT raporu istenen var mı?

vetd

Öğrenci
help

Arkadaşlar merhaba,
Bende öğretim görevliliğine hak kazandım, 7 şubatta evraklarımı teslim ettim, evrak süresi bittiğinde herkesin güvenlik formlarını göndereceklerini ve max 2 ay süresi oldugunu söylediler. soruşturma bittiğinde atama yapıldıgında arayarak haber vereceklerini söylediler. Size danışmak istediğim birşey var; son çalıştığım yerden memnun olmadığım için istifa ettim ve içerde kalan maaşımı yatırmadılar, mahkemeye versem bu aşamada sorun olur mu? Şu an hiçbir adli sicil kaydım ve mahkemem falan yok. Bir de soruşturmada eski iş yerine polis giden var mı? Bana kötülük için iftira atabileceklerini düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Sonunda bugün yani 08.02.2017 tarihinde belgelerimi teslim ettim. Önümüzdeki hafta belgeleri valiliğe göndereceklerini söylediler. 2 ay içinde sonuçlanacağını söylediler. Haber geldiğinde yazarım buraya mutlaka.

pinko_34

Öğrenci
eve gelıyorlarmıs dıye duydum hocam

Arkadaşlar merhaba,
Bende öğretim görevliliğine hak kazandım, 7 şubatta evraklarımı teslim ettim, evrak süresi bittiğinde herkesin güvenlik formlarını göndereceklerini ve max 2 ay süresi oldugunu söylediler. soruşturma bittiğinde atama yapıldıgında arayarak haber vereceklerini söylediler. Size danışmak istediğim birşey var; son çalıştığım yerden memnun olmadığım için istifa ettim ve içerde kalan maaşımı yatırmadılar, mahkemeye versem bu aşamada sorun olur mu? Şu an hiçbir adli sicil kaydım ve mahkemem falan yok. Bir de soruşturmada eski iş yerine polis giden var mı? Bana kötülük için iftira atabileceklerini düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

- - - Güncellendi - - -

hocam oncelıkle hayırlı olsun bende 06.02.2017 de teslım ettım bakalım ne zaman sonuclanıcak
ikametgah: ıstanbul

Sonunda bugün yani 08.02.2017 tarihinde belgelerimi teslim ettim. Önümüzdeki hafta belgeleri valiliğe göndereceklerini söylediler. 2 ay içinde sonuçlanacağını söylediler. Haber geldiğinde yazarım buraya mutlaka.

göçmen kuş

Öğrenci
örgüt üyesi veya değil.yabancılarla normalden fazla ilişkisi var veya yok.tc uyruğundan geçici olarakta olsa çıkmış yada çıkmamış.paraya normalden fazla düşkün veya değil şeklinde tespitlerde bulunuyor.üniversite bu tespitlere göre kişiyi değerlendiriyorve alıp almayacağına karra veriyor

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
örgüt üyesi veya değil.yabancılarla normalden fazla ilişkisi var veya yok.tc uyruğundan geçici olarakta olsa çıkmış yada çıkmamış.paraya normalden fazla düşkün veya değil şeklinde tespitlerde bulunuyor.üniversite bu tespitlere göre kişiyi değerlendiriyorve alıp almayacağına karra veriyor

Hocam bu bilgiye nereden ulaştınız acaba?

HudavetAS

Öğrenci
Yani resmen fişleme yapıyorlar. Hadi örgüt üyeliği veya TC'den çıkarılıp çıkarılmaması anlaşılabilir fakat kişinin paraya düşkün olup olmaması veya yabancılarla ilişkisinin olup olmadığı nasıl anlaşılıyor?

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Paraya düşkünlük nedir yahu?
Nasıl anlaşılacak bu durum, bankada parası olan veya evi arabası olan para düşkünü olarak mı değerlendirilecek?
Hiç anlamadım bu mewzuyu

A

Akademik Forum

Guest
Gerçekten çok şaşırdım. Sadece bu 4 şey mi bunun gibi hakkımızda bir çok yorum mu? Ben sadece alınabilir alınamaz diye rapor olur üni değil soruşturmayı yapanlar karar verir sanıyordum. Bu sefer de insan üni neye göre karar veriyor diye sormaktan alıkoyamıyor kendini galiba kısacası belirli standartı yok bu süreç uzadıkça sonuçlanana kadar sürekli kafada deli sorular olacak gibi

pinko_34

Öğrenci
Paraya düşkünlük nedir yahu?
Nasıl anlaşılacak bu durum, bankada parası olan veya evi arabası olan para düşkünü olarak mı değerlendirilecek?
Hiç anlamadım bu mewzuyu

aynen bana da sacma geldı sonucta kadroyu fınansal olarak rahatlamak ıcın de tercıh edıyoruz. hem akademık karıyer hemde fınansal olarak bır neden var yanı. ozaman herkes para duskunu :D:D:d

Turkboy

Öğrenci
Gerçekten çok şaşırdım. Sadece bu 4 şey mi bunun gibi hakkımızda bir çok yorum mu? Ben sadece alınabilir alınamaz diye rapor olur üni değil soruşturmayı yapanlar karar verir sanıyordum. Bu sefer de insan üni neye göre karar veriyor diye sormaktan alıkoyamıyor kendini galiba kısacası belirli standartı yok bu süreç uzadıkça sonuçlanana kadar sürekli kafada deli sorular olacak gibi

Seçimi üniversiteye yaptiracaklarina ihtimal vermiyorum. Bilginin kaynagi neresi acaba?

karagöz09

Öğrenci
30 aralık üniversiteye belge teslim ettim. 7 ocak Valiliğe gönderdiklerini söylediler, 26 ocak ilçe emniyetten ev kontrolü yapıldı ve 27 ocak il emniyete gönderdiklerini belirttiler. Ünye-Ordu. Üniversite Nevşehir. Halen beklemekteyim, eli kulağında diye düşünüyorum.