Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

karagöz09

Öğrenci
Güvenlik soruşturması 14 soruya emniyet tarafından verilen evet-hayır cevaplarıyla hazırlanan bir rapordur. Bu rapor sonucu uygundur ya da uygun değildir sonucu ile üniversiteye yollanır.

hidrokula

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Ben de güvenlik soruşturmasıyla ilgili kendi durumumu anlatayım. 12 ocakta Devlet Su İşleri'nden ilçe emniyetine belgelerim gelmiş, 30 ocakta da evime polis gelmişti. 1 gün sonra da il emniyeti güvenlik şube müdürlüğüne belgelerimin gönderileceğini söylediler. 8 şubatta ise güvenlik şube müdürlüğüne belgelerimin akıbetini sorduğumda yakın zamanda belgeleriniz kurumunuza gönderilecek dedi. Anladğım kadarıyla polis eve geldikten sonra güvenlik soruşturmasının büyük bir kısmı bitmiş oluyor. İkamet Kayseri Merkez.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaslar. Bayadır takip ediyorum burayı. 26 eylulde kazandim ekimin ilk haftasi belgelerimi teslim ettim. Ve ekim sonundada calistigim yerden istifa ettim. Hala bekliyorum. İl istanbul. Bu surec icinde sadece 22 aralikta evime polisler geldi. Okulu ariyorum daha istanbul be ankara icin bir gelisme yok diyorlar. Zar zor il emniyetinden belgelerimin aralikta istanbul emniyetine geldigini ogrendim. Beklemekten sıkıldım. Kesle istifa etmeseydim diyorum suan

vetd

Öğrenci
Yönetmelikte bu şekilde geçiyor: Güvenlik Soruşturması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit (sınırlama) olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi.
Bir sitede de şunu buldum: Güvenlik Soruşturmasında Neler Araştırılır?

Kamu kurumlarına atananlarla ilgili olarak; kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığı, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığı, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığı, ahlaki durumu, yabancılar ile ilgilisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi yapılır. 60 gün içinde soruşturma tamamlanır. Söz konusu araştırmada kimlik kontrolü, kimlik kayıtlarının doğruluk derecesi, uyrukluğu, geçmişte yabancı bir devletin uyrukluğuna girip girmediği, şeref ve haysiyetini ihlal edecek ve görevine yansıyacak şekilde kumara, uyuşturucuya, içkiye, paraya ve aşırı bir şekilde menfaatine düşkün olup olmadığı, ahlak ve adaba aykırı davranıp davranmadığı, sır saklama yeteneğinin olup olmadığı da araştırılmaktadır.

A

Akademik Forum

Guest
Nevşehir samsun

Arkadaşlar ben de 22 Kasım'da Nevşehir Üniv. e belgeleri teslim ettim. İkametim Samsun. O zamandan beri bekliyorum. İkameti Samsun olup da bekleyenler var mı? Üniversiteden öğrendiğim kadarıyla benim soruşturmanın bu kadar uzamasının sebebi belgelerdeki yazı eksikliğiymiş. Belgelerim emniyete düzenlenip tekrar gönderilmiş. 18 Ocak tarihinde emniyete ulaşmış. Bilginize.

pinko_34

Öğrenci
Arkadaşlar ben de 22 Kasım'da Nevşehir Üniv. e belgeleri teslim ettim. İkametim Samsun. O zamandan beri bekliyorum. İkameti Samsun olup da bekleyenler var mı? Üniversiteden öğrendiğim kadarıyla benim soruşturmanın bu kadar uzamasının sebebi belgelerdeki yazı eksikliğiymiş. Belgelerim emniyete düzenlenip tekrar gönderilmiş. 18 Ocak tarihinde emniyete ulaşmış. Bilginize.

beklemek cok streslı hocam ınsallah kısa zamanda cıkar bızım de. emniyete ulastıgını nerden ogrendınız hocam ? ılce emnıyetınımı aryorsunuz? bılgı vermıyorlar dıyorlar dogrumudur

Son düzenleme:
M

Misafirİz

Guest
İzmir Güvenlik Soruşturması

Arkadaşlar İzmir'de ikamet edip soruşturması sonuçlanan veya evine adres kontrolü için polis gelen oldu mu acaba?

Turkboy

Öğrenci
Arkadaşlar ikametgah ve oturma adresi farkli olanlarda oturma adresinin oldugu il'de sorusturma yapiliyomus. Bugun personel daire baskanligindan soylediler. Daha once kazananlardan ne kadarda geri bildirim aldiniz dedim ankara icin 2-3 ay dediler.

Ikametgahim istanbul, halen oturma adresim ankara.

serkar

Öğrenci
ikamet ile oturma adresi aynı değilmi ? benim ikamet adresim Malatya ve güvenlik soruşturmam Malatya valiliğine gönderilmiş

- - - Güncellendi - - -

hangi bölüm kazandınız hocam belgelerdeki yazı eksikliği derken ne demek istiyorlar

m.ahmet

Öğrenci
Arkadaşlar ikametgah ve oturma adresi farkli olanlarda oturma adresinin oldugu il'de sorusturma yapiliyomus. Bugun personel daire baskanligindan soylediler. Daha once kazananlardan ne kadarda geri bildirim aldiniz dedim ankara icin 2-3 ay dediler.

Ikametgahim istanbul, halen oturma adresim ankara.

iyide hocam eğer ikametgah adresinizde oturmadığınız tespit edilirse ceza kesiyorlar diye biliyorum. ikisi farklı olamaz.

Turkboy

Öğrenci
iyide hocam eğer ikametgah adresinizde oturmadığınız tespit edilirse ceza kesiyorlar diye biliyorum. ikisi farklı olamaz.

Tamamda hocam zaten oturma adresi de bu yüzden var. Yüksek lisans için il dişindayim ve kyk da kaliyorum. Ikametgahim ailemin yaninda, oturma adresim de yuksek yaptigim il.de.

Cezayi kim nasil kesiyor hocam? Kaynak neresi neyden duydunuz?

m.ahmet

Öğrenci
Tamamda hocam zaten oturma adresi de bu yüzden var. Yüksek lisans için il dişindayim ve kyk da kaliyorum. Ikametgahim ailemin yaninda, oturma adresim de yuksek yaptigim il.de.

Cezayi kim nasil kesiyor hocam? Kaynak neresi neyden duydunuz?

hocam 2 sene önce bir arkadaşımın ikametgahı bulunan evde kendisinin oturmadığı öğrenilince ceza yemişti, hatta iptal ettirmek için bayağı uğraşmıştı ve başarılı da olmuştu. büyük ihtimal zabıta ama emin değilim.

- - - Güncellendi - - -

şuan internetten de okudum adres değişikliğinizi 20 gün içerisinde bildirmelisiniz aksi takdirde 460 tl para cezası varmış.

hidrokula

Öğrenci
Hocam, cenaze nedeniyle ev boştu bizim. Daha sonra komşulara sormuşlar. Sordukları sorular; isim burada mı yaşıyor, nasıl biri, kaç kardeş, anne baba ne iş yaopıyor gibi..

A

Akademik Forum

Guest
Nevşehir ve samsun tarihler ayni dostum size nasil ulasirim haberleselim? Facebook instagram var mi veya mail adresi...?

A

Akademik Forum

Guest
samsun

Hidrokula hocam eve gelince ne soruyorlar acaba tam olarak

hocam bende samsun ikametgahlıyım ve bir kamu kurumunda memurum. Tokat üni atandım. evrak son teslim tarihi 24 aralıktı. bölüm başkanı personel daire başkanlığnı arayıp işlemler hızlandırmalarını isteyeceğini söylemişti. bende halen bekliyorum. emniyette güvenlik şubede kardeşimin arkadaşı polis. ona rağmen süreçle ilgili bir bilgi vermediler . gizlilik esasmış. 6 birime gidiyomuş evraklar 6 birimen sonra güvenlik müdürünün eline geçiyormuş ona göre karar veriliyormuş öyle dedi polis arkadaş

T

tanrı misafiri

Guest
adres

arkadaşlar şimdi ikametgah adresinin bulunduğu ilde mi yapılıyor yoksa oturma adresinde mi? benim oturma adresim izmir, ikametgah antalya. Şuan ailemin yanında antalya'dayım ve burada bekleyeceğim atamayı ve izmir'deki eve yeni taşınmıştım hiçbir komşu tanımıyor beni. Aynı zamanda aileyi de araştırdıklarına göre ikametgah adresinde yapılması gerekmez mi bu soruşturmanın?

esya

Öğrenci
26 aralıkta teslim ettim evraklarımı Ocak ayının 3. Haftası da emniyetten ev kontrolüne geldiler hala bekliyorum il sakarya okul tekirdağ. Beklemek çok zor [emoji17]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi