A
Akademik Forum
Guest
Ikametgah Kayseri hocam.
Aralık 18de belgeleri teslim ettim. Bugün ısparta emniyetten öğrendiğim kadarıyla 16 Ocak'ta belgeler üniversiteye gönderilmiş. Üniversite ise soruşturmanın bitmediğini, kendilerine belge gelmediğini vs. söylüyor. 1 ayda nasıl ulaşmamış anlamış değilim... sanırım süreyi uzatan biraz da üniversiteler arkadaşlar çünkü güvenlik soruşturmam 1 aydan kısa sürede sonuçlandırılmış...
Hocam evrak teslim edilse bile üniversite geç gönderebiliyor ve evrakta eksik olursa geri üniversiteye gönderilip tekrar istenebiliyor. İlk atananlarda böyle aksaklıklar oldu. Emniyete evrağınızın ne zaman ulaştığı önemli. Benim evrak teslimi ile emniyete ulaşması arasında 1 ay var, sizin belki aynı hafta ulaşır bu üniversiteye de bağlı. Emniyete ulaştıktan sonra 2 ayı buluyormuş ankarada çünkü çok fazla dosya var. Öğrenebiliyorsanız emniyete ulaşma tarihini öğrenin ona göre hesap yapın.Merhaba arkadaşlar, aramızda ikameti Ankara'da olanlar arasından ataması yapılan var mı, nedir durumlar ne kadardır bekliyorsunuz. Bir tane 26 Ekim'de belgelerini teslim edip hala bekleyen arkadaşı görünce moralim bozuldu, bu kadar beklemek çok fazla değil mi? Ben de Ocak başında belgelerimi teslim ettim. O arkadaş hala atanmadıysa biz ne zaman atanırız, valla ben Nisan'ı bile gözden çıkardım. Mayıs içinde atanırsam iyidir diye düşünmeye başladım. Siz ne düşünüyorsunuz Ankaralı arkadaşlar? Lütfen bilgilendirelim birbirimizi. Bir de 26 Ekim'de belgeleri teslim eden Bolulu arkadaş, acaba bilgi alabildin mi, soruşturma bitmiş mi hangi aşamadaymış. Umarım kararnameye yazılıyordur ve atanmak üzeresindir.
Arkadaşlar merhaba,
16 Aralık'ta üniversiteye belgelerimi teslim etmiştim. cuma günüydü en iyi ihtimalle 19'unda emniyete gönderilmiştir. Dün itibariyle de atamam yapıldı. Dosyamda güvenlik soruşturmasının 19 Ocakt'ta bittiği yazıyordu. İkametgah Kırşehir.
Umarım hala bekleyenlere fikir vermesi açısından faydası olur.
İyi günler.
Güvenlik soruşturmasından önce sizin kadronuzun esas ait olduğu üniversitenin sizi istemesi gerekiyor. Eğer ihtiyaçları yoksa veya istemiyorlarsa malesef kadronuz düşüyor.Herkese merhabalar,
A üniversitesinde 35. madde ile görevli öyp asistanıyım ve gelecek ay aksilik olmazsa doktora tezimi savunup mezun olacağım. Bundan sonraki süreç nasıl devam edecek, daha önce tecrübe edenler paylaşabilirse sevinirim.
Tezimi savunduğum ve başarılı olduğuma dair kağıdı enstitüye teslim ettiğimde süreç hemen başlıyor mu? Yani üniversite bu öğrenci başarılı olmuştur, artık kadrosunun bulunduğu B üniversitesine dönebilir diye YÖK'e hemen yazı yolluyor mu? Yolluyorsa, ortalama ne kadar sürüyor?
Ben o üniversitede gidip göreve başladıktan sonra mı güvenlik soruşturmasından geçeceğim? Yoksa yazı YÖK'e gidip, diğer üniversite beni çağırana kadar olan süreçte mi güvenlik soruşturması olacak?
Bilenler paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler herkese
İlçe emniyetten memur bana il emniyete gönderileceğini söyledi. Ben de sizin gibi biliyordum, ama sanırım arada bilmediğimiz boşluklar var.Hocam, evraklar önce il emniyete gidiyor diye biliyorum oradan ilçe emniyete yönlendiriliyor,sizin evraklar önce ilçe emniyete mi gitmiş.
Herkese merhabalar,
A üniversitesinde 35. madde ile görevli öyp asistanıyım ve gelecek ay aksilik olmazsa doktora tezimi savunup mezun olacağım. Bundan sonraki süreç nasıl devam edecek, daha önce tecrübe edenler paylaşabilirse sevinirim.
Tezimi savunduğum ve başarılı olduğuma dair kağıdı enstitüye teslim ettiğimde süreç hemen başlıyor mu? Yani üniversite bu öğrenci başarılı olmuştur, artık kadrosunun bulunduğu B üniversitesine dönebilir diye YÖK'e hemen yazı yolluyor mu? Yolluyorsa, ortalama ne kadar sürüyor?
Ben o üniversitede gidip göreve başladıktan sonra mı güvenlik soruşturmasından geçeceğim? Yoksa yazı YÖK'e gidip, diğer üniversite beni çağırana kadar olan süreçte mi güvenlik soruşturması olacak?
Bilenler paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler herkese
bir ünivde öğretim görevlisiyken başka bir ünivin sınavına girip asil olarak kazandım. kadro yine öğretim görevlisi. naklen muvafakat yoluyla atanmak istiyorum deyip belgeleri teslim ettim. güvenlik soruşturması formunu da istediler doldurup verdim. rektörüm muvafakatı verdi ve ilgili ünive olur yazısı ulaştı. güvenlik soruşturmasını başlattık dediler.
sorum şu arkadaşlar yorumdan ziyade net bilgiye ihtiyacım var,
1) güvenlik soruşturması muvafakat yoluyla olan atamalarda zorunlu mu?
2) şayet zorunlu ise açıktan atama yoluyla atanacaklarla birlikte ilk belge tesliminde neden belgeleri teslim ettiğimde güvenlik soruşturmam başlamadı da muvafakat yazısı gelince başladı?
teşekkür ederim
Hocam ben de bir üni de öğrenebilirsiniz elemanı ilken başka bir üni de öğr elemanı kadrosunu kazandım. Belgelerimi 25 ocakta teslim ettim ve naklen atamama talebimi belirttim. Bana önce güvenlik soruşturması yapılacak ondan sonra muvafakatname işlemleri başlayacak dediler. Sizinki tam tersi olmuş, anlamadım.bir ünivde öğretim görevlisiyken başka bir ünivin sınavına girip asil olarak kazandım. kadro yine öğretim görevlisi. naklen muvafakat yoluyla atanmak istiyorum deyip belgeleri teslim ettim. güvenlik soruşturması formunu da istediler doldurup verdim. rektörüm muvafakatı verdi ve ilgili ünive olur yazısı ulaştı. güvenlik soruşturmasını başlattık dediler.
sorum şu arkadaşlar yorumdan ziyade net bilgiye ihtiyacım var,
1) güvenlik soruşturması muvafakat yoluyla olan atamalarda zorunlu mu?
2) şayet zorunlu ise açıktan atama yoluyla atanacaklarla birlikte ilk belge tesliminde neden belgeleri teslim ettiğimde güvenlik soruşturmam başlamadı da muvafakat yazısı gelince başladı?
teşekkür ederim
Hocam bu bilgiye nereden ulaştınız acaba?
Merhaba arkadaşlar, aramızda ikameti Ankara'da olanlar arasından ataması yapılan var mı, nedir durumlar ne kadardır bekliyorsunuz. Bir tane 26 Ekim'de belgelerini teslim edip hala bekleyen arkadaşı görünce moralim bozuldu, bu kadar beklemek çok fazla değil mi? Ben de Ocak başında belgelerimi teslim ettim. O arkadaş hala atanmadıysa biz ne zaman atanırız, valla ben Nisan'ı bile gözden çıkardım. Mayıs içinde atanırsam iyidir diye düşünmeye başladım. Siz ne düşünüyorsunuz Ankaralı arkadaşlar? Lütfen bilgilendirelim birbirimizi. Bir de 26 Ekim'de belgeleri teslim eden Bolulu arkadaş, acaba bilgi alabildin mi, soruşturma bitmiş mi hangi aşamadaymış. Umarım kararnameye yazılıyordur ve atanmak üzeresindir.
Ben 26 ekimde kazanmıştım. 2 Hafta önce Emniyetteki soruşturmamın bittiğini söylediler ama üniversiteyi hergün arıyorum ve halen evraklar üniversiteye gitmemiş. Soruşturma sonucunu beklemek bir dert bide evrakların gönderimini beklemek ayrı bir dert. Günümüzde en kötü kargoya versen en geç 3 günde gider. Nedir bu çektiğimiz ya? Bri evrak kısmına bir kişi koyunda takip etsin. 81 ilde evrak kısmına 1 kişi koysan 81 kişi işsizlikten kurtulur ve hazır evrağı kargoya vermek ne kadar zor olabilir ki? Verem olmak üzereyim beklemekten. 16 aylık çocuğumun rızkını çalıyorlar. Evrağım hazır olduğu halde keyfiyetten bir yerde bekletiyorlarsa hakkımı helal etmiyorum.
Hocam bir arkadaşımınkini hemen aynı gün gönderdiler. Elektronik ortamda tarayıp. Üniversiteden üniversiteye değişiyor galiba. Benimle aynı anda aynı fakültede bir branşı kazanan başka bir arkadaş sırf ikameti küçük il diye 10 gün önce başlamış. Benim daha ses yok. Bir ay bir hafta oldu.Ben 26 ekimde kazanmıştım. 2 Hafta önce Emniyetteki soruşturmamın bittiğini söylediler ama üniversiteyi hergün arıyorum ve halen evraklar üniversiteye gitmemiş. Soruşturma sonucunu beklemek bir dert bide evrakların gönderimini beklemek ayrı bir dert. Günümüzde en kötü kargoya versen en geç 3 günde gider. Nedir bu çektiğimiz ya? Bri evrak kısmına bir kişi koyunda takip etsin. 81 ilde evrak kısmına 1 kişi koysan 81 kişi işsizlikten kurtulur ve hazır evrağı kargoya vermek ne kadar zor olabilir ki? Verem olmak üzereyim beklemekten. 16 aylık çocuğumun rızkını çalıyorlar. Evrağım hazır olduğu halde keyfiyetten bir yerde bekletiyorlarsa hakkımı helal etmiyorum.