Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

filefile

Öğrenci
Evet arkadaşlar an itibariyle benim belgelerim üniversiteye gelmiş. Dediğim gibi en kötü 2,5 ayı gözden çıkararak hareket ederseniz daha rahat bir bekleme sürecine girersiniz. Eğer ki 2,5 ayı geçerse personel daire başkanına iletişime geçin belgenizi emniyette sorgulatıyor. (emniyette genel olarak elimizde yollayacağız diyor olay bu) Darısı bekleyenlerin başına diyelim. Ayrıca adli sicili temiz olan arkadaşlar olumsuz çıkacak diye de kuruntuya girmeyin. Biraz memuriyet biraz kalabalık il faktörü nedeniyle gecikme oluyor. Son kez belirtiyorum 75 günü geçen arkadaşlar sadece panik yapıp personel daire başkanına iletişime geçin belgenizi emniyette sorgulatsın.

Hocam hayırlı olsun... Üniversiteden posta yoluyla tebligat aldınız mı yoksa bilgiyi telefonla mı ilettiler ?

fytech

Öğrenci
Arkadaşlar sistem şu şekil: öğrenci belgeyi üniversiteye verir. üniversite ikamet edilen il emniyete (ilçedeyseniz il emniyetten ilçeye yollanır ilçe yerinde misin yurdundan mısın in misin cin misin kontrol eder tekrar il emniyete gönderilir.) İl emniyet arşiv soruşturmasını yapar, üniversiteye yollar. üniversete en geç 2 hafta içerisinde kararname yazar. bu süreçte ortama 2,5 ay sürer. Olay bundan ibaret. Beklemek ve sabır işin püf noktası. kuruntu ise zayıf noktası:) Daha geçen hafta veren aday "ne zaman belge gelir hocam" diye yorum yazıyor. Bunlara son verelim. Ha benim 3 ayı geçti diyen var ise Üniversitenin akademik personel daire başkanına ulaşıp belgesinin akıbeti sorgulayabilir. Üniversite de il emniyeti aramak ile sorumludur.

Bir de valiliklere gidiyormuş onunla ilgili bilginiz yok mu?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
karagoz09 hocam hayirli olsun oncelikle bende ordu merkezdeyim polis geliyor mu ne soruyolar evde beklemek gerekir mi

karagöz09

Öğrenci
Onlar aradı ama siz her cuma günü
Arayın

- - - Güncellendi - - -

Valiliğe gitmiyor. İl emniyete gidiyor arkadaşlar. yerel yönetim bağlamında düşünürsek il emniyet bir nevi valiliği temsil ediyor zaten.

A

Akademik Forum

Guest
Atama yazım yazıldı başlayabilirsiniz dediler darısı bekleyenlerin başına 42 günde sonuçlandı 2 günde atama yazısı yazıldı
Şimdiden hayırlı olsun hocam, inşallah kısa zamanda biz de böyle haberler alırız. Çoğu gitmiş azı kalmış, yani atama yazısı 1 hafta bile sürmez normal şartlarda yoğunluktan uzayabilir az. Keyfini çıkar hocam :)

A

Akademik Forum

Guest
valilik

Benim belgelerim önce valiliğe ardından emniyete gitmiş. Bilgiyi bizzat valilikten aldım.

karagöz09

Öğrenci
Polis önceden gelir kolu komşuya sorar. Evde seni bulursa bir kaç genel soru sorar. (ne iş yapıyorsun, askerlik vb boş sorular sonra gider) genelde gelmediği durumlarda olur. Bu rutin bir uygulama.

A

Akademik Forum

Guest
İkametgahım İstanbul, başvurduğum üniversite doğuda. Yardımcı Doçentlik kadrosuna başvurdum.

27 Aralık'ta üniversiteye belgelerimi teslim ettim.16 Ocak'ta üniversite, İstanbul Valiliğine belgelerimi göndermiş. Valilikten emniyete ne zaman gittiğini bilmiyorum ama emniyetten bir tanıdık vasıtası ile edindiğim bilgiye göre 8 Şubat tarihinde soruşturmam bitmiş ve 10 Şubat'ta belgeler tekrar valiliğe gitmiş.

Bugün üniversite ile konuştum henüz bize ulaşmadı dediler.

12 kişi yardımcı doçentlik kadrosuna başvurmuştuk. Ekim ayında sınavlar yapıldı, atanmaya hak kazandık. Benim ve Ankara'da ikamet eden bir kişi dışında herkes atandı, görevine başladı.Bu kişilerin hepsi küçük illerde ikamet ediyor.

Eve polis gelmedi. Belgeler valilik aracılığı ile iletiliyor. Kaç nüsha verdiğiniz de önemli ben 2 nüsha verdim. Sadece emniyet yaptı soruşturmayı. Bazı kurumlar içişleri bakanlığına da soruşturma yaptırıyor.

Gelişme olursa yazacağım.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar soruşturma bittikten sonra işe başlamak için ne kadar bir süremiz var ? Soruşturması sonuçlanan arkadaşlara da çalışma hayatında başarılar dilerim.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben de yardımcı doçentlik için bekliyorum. Size üniversiteden mi söylediler mit raporunu? Bana söylemediler. Kaç nüsha teslim ettiniz formdan?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben de bır şey danışmak ıstıyorum gezı olaylarında yakalanmıştım davam hala suruyor gozukuyor 3sene geçmesıne rağmen karara varmamış mahkemeye hıç çıkmadım ıfade verdım sadece ıfade verdığım kadın da 5sene ıçınde herhangı bır olaya karışmazsan davan duşer demıştı 1hafta önce unıversıteyı araştırma görevlısı olarak kazandım şuan guvenlık soruşturması aşamasındayım dosyam gıdelı 5gun oldu bu dava atanmama engel teşkıl eder mı bılgısı olan var mıdır acaba?

A

Akad_hayırlısı

Guest
merhaba arkadaşlar, atamayı kazandığım yer izmir, ikamet antalya. soruşturma formunu 3 nüsha halinde 13 Ocak'ta teslim etmiştim ve 17 Ocak'ta da okul bana evrakları yolladığını söylemişti dolaylı olarak öğrenmiştim daha doğrusu. Bugün il emniyeti aradım (antalya), sağolsun oradaki memur arkadaş yardımcı oldu evrağımı buldu, daha yeni gelmiş senin evrağın , soruşturma başlamamış bile 2 ay sürer dedi. Merak ettiğim, ben evrakları teslim edeli 34 gün olmuş, evraklar il emniyete daha yeni gelmiş. bu sürede bu evraklar neredeydi? ya okul yanlış söylüyor postalama tarihini ya da il emniyetten önce başka bir yere daha gidiyor.
2. sorum ise 3 nüsha olmasının sebebi nedir acaba okulda bana sadece emniyete yollayacağız demişlerdi.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar ben de bır şey danışmak ıstıyorum gezı olaylarında yakalanmıştım davam hala suruyor gozukuyor 3sene geçmesıne rağmen karara varmamış mahkemeye hıç çıkmadım ıfade verdım sadece ıfade verdığım kadın da 5sene ıçınde herhangı bır olaya karışmazsan davan duşer demıştı 1hafta önce unıversıteyı araştırma görevlısı olarak kazandım şuan guvenlık soruşturması aşamasındayım dosyam gıdelı 5gun oldu bu dava atanmama engel teşkıl eder mı bılgısı olan var mıdır acaba?

Hocam kesinleşen bir cezan olmadığı sürece güvenlik soruşturmana yansıyacak olumsuz bir şey yok. O yüzden güvenlik soruşturman tamamlanır sonra mahkemen (1-2 yıl içerisinde) tamamlanır ve suçun kesinleşirse aynı suçu 5 yıl içerisinde işlemediğin sürece sorun olmaz. İçini ferah tut. Ama bu yazdıklarından azade bir örgüt bağın bir başka sorun varsa onu bilemem. Bu konuyu kafana çok takma, yakıcı yıkıcı bir eylemin yoksa sadece protestolara katıldıysan ve taş atma v.b. eylemin yoksa sorun yoktur demek.

merhaba arkadaşlar, atamayı kazandığım yer izmir, ikamet antalya. soruşturma formunu 3 nüsha halinde 13 Ocak'ta teslim etmiştim ve 17 Ocak'ta da okul bana evrakları yolladığını söylemişti dolaylı olarak öğrenmiştim daha doğrusu. Bugün il emniyeti aradım (antalya), sağolsun oradaki memur arkadaş yardımcı oldu evrağımı buldu, daha yeni gelmiş senin evrağın , soruşturma başlamamış bile 2 ay sürer dedi. Merak ettiğim, ben evrakları teslim edeli 34 gün olmuş, evraklar il emniyete daha yeni gelmiş. bu sürede bu evraklar neredeydi? ya okul yanlış söylüyor postalama tarihini ya da il emniyetten önce başka bir yere daha gidiyor.
2. sorum ise 3 nüsha olmasının sebebi nedir acaba okulda bana sadece emniyete yollayacağız demişlerdi.

Benim üniversitemin akademik atama şube müdürü şöyle söylemişti. Bir nüsha bizde kalacak, bir nüsha valiliğe yollanacak, bir nüsha ise gerektiği taktirde iç işleri bakanlığı veya mite yollanabilir.

teoman25

Öğrenci
ben 6 ocak MKU de öğretim gör. kazandım. 12 ocak evrakları verdim (5 nüsha güv.sor. için) 20si son başvuruydu. üniv.i aradım 30 ocak göndermişler evrakları. Nisan ayına gözümü kararttım artık

bolu06

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar. Kendi adıma size bir müjdem var :)

En eskilerden birisi bendim sanırım. 26 Ekimde Hitit Üniversitesini öğretim görevlisi olarak kazanmıştım. Evraklarım emniyete 17 Kasımda ulaşmış. İkamet Ankara. Cuma günü atama yazım yazılmış ve hemen gidip imzamı attım. İşe başlamış bulunmaktayım. Şimdi Ankaradan Çorum/Osmancık'a taşınma süreci var. Umarım vatanını milletini seven ve buradan atamaları takip eden bütün arkadaşlarım beklediği haberi biran önce alır ve işe başlar. Toplam süreç Ankara için 3-4 ay sürüyor.