Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

HudavetAS

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar. Kendi adıma size bir müjdem var :)

En eskilerden birisi bendim sanırım. 26 Ekimde Hitit Üniversitesini öğretim görevlisi olarak kazanmıştım. Evraklarım emniyete 17 Kasımda ulaşmış. İkamet Ankara. Cuma günü atama yazım yazılmış ve hemen gidip imzamı attım. İşe başlamış bulunmaktayım. Şimdi Ankaradan Çorum/Osmancık'a taşınma süreci var. Umarım vatanını milletini seven ve buradan atamaları takip eden bütün arkadaşlarım beklediği haberi biran önce alır ve işe başlar. Toplam süreç Ankara için 3-4 ay sürüyor.
Hayırlı olsun hocam :)

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pinko_34

Öğrenci

En eskilerden birisi bendim sanırım. 26 Ekimde Hitit Üniversitesini öğretim görevlisi olarak kazanmıştım. Evraklarım emniyete 17 Kasımda ulaşmış. İkamet Ankara. Cuma günü atama yazım yazılmış ve hemen gidip imzamı attım. İşe başlamış bulunmaktayım. Şimdi Ankaradan Çorum/Osmancık'a taşınma süreci var. Umarım vatanını milletini seven ve buradan atamaları takip eden bütün arkadaşlarım beklediği haberi biran önce alır ve işe başlar. Toplam süreç Ankara için 3-4 ay sürüyor.

hayırlı olsun hocam sanırım ıstanbul ıcınde 3 4 ay suruyor bende suan beklıyorum.. darısı basımıza :)

A

Akademik Forum

Guest
Drıve adams

Bir Ankaralı olarak atanmanıza çok sevindim, hayırlısı olsun.

A

Akademik Forum

Guest

Hocam çok sevindim sizin için hayırlı olsun :) 17 ocakta soruşturma bittiyse 1 ay daha nerde ve neden bekleme olmuş onu öğrenirseniz paylaşabilirseniz sevinirim bir ankara bekleyeni olarak.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi

Hayırlı olsun kardeşim, darısı başımıza :)

bolu06

Öğrenci
Hocam çok sevindim sizin için hayırlı olsun :) 17 ocakta soruşturma bittiyse 1 ay daha nerde ve neden bekleme olmuş onu öğrenirseniz paylaşabilirseniz sevinirim bir ankara bekleyeni olarak.

17 Ocakta bitti demedim hocam. Emniyetten üniversiteye 13 şubatta göndermişler. Yani soruşturma bitip postaya verildikten 5 gün sonra başlamış oldum.

A

Akademik Forum

Guest
yok hocam ne bır orgute bağlılığım ne de başka bır suçum yok yanlış zamanda yanlış yerde bulunmaktan öturu zaten bu dava da ıfademde de açıkça eylemle bağlantım olmadığını belırttım Allah razı olsun ınşallah dedığınız gıbı olur bır nebze ıçım rahatladı

A

Akademik Forum

Guest
17 Ocakta bitti demedim hocam. Emniyetten üniversiteye 13 şubatta göndermişler. Yani soruşturma bitip postaya verildikten 5 gün sonra başlamış oldum.
Yasal süre 2 ay ya hocam o yüzden 17 ocak dedim, bir aksaklık mı olmuş yoksa bizde de 2 ayı aşar mı :/

BERİN1

Öğrenci
ben 6 ocak MKU de öğretim gör. kazandım. 12 ocak evrakları verdim (5 nüsha güv.sor. için) 20si son başvuruydu. üniv.i aradım 30 ocak göndermişler evrakları. Nisan ayına gözümü kararttım artık

hayırlı uğurlu olsun çok sevindim darısı başımıza umut ışığı belirdi bizede

- - - Güncellendi - - -

Yasal süre 2 ay ya hocam o yüzden 17 ocak dedim, bir aksaklık mı olmuş yoksa bizde de 2 ayı aşar mı :/

2 ay emniyetin yasal süresi okuldan valiliğe valilikten ilçe emniyete daha sonrada il emniyete geliyor il emniyetteki yasal süre iki ay bu sebeplede toplam süre 3 ayı buluyor hatta geçebiliyor. benim tam iki ay oldu evrakları okula vereli , 40 gündür il emniyette bekliyor.

Longhorn

Öğrenci
İstanbul'da ikamet ediyorum bugün itibari ile 2 ay 22 gün (83 gün) oldu evrakların üniversiteden emniyete yada valiliğe gönderilmesinin üzerinden. Ben yasal bir süre olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bizzat kendim süreci yaşıyorum.

A

Akademik Forum

Guest
muvafakat

Devlet memuruyum, araştırma görevlisi kadrosuna atandım, muvafakat almak için güvenlik ve arşiv soruşturmasının bitmesi mi gerekiyor? üniversite muvafakat yazısını yazdığını, arşiv ve güvenlik soruşturması için belgeleri de gönderdiğini söyledi ama 1.5 aydır ne muvafakat ne de arsiv güvenlik soruşturmasından ses yok.

Bilginiz var ise paylaşır mısınız?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
yok hocam ne bır orgute bağlılığım ne de başka bır suçum yok yanlış zamanda yanlış yerde bulunmaktan öturu zaten bu dava da ıfademde de açıkça eylemle bağlantım olmadığını belırttım Allah razı olsun ınşallah dedığınız gıbı olur bır nebze ıçım rahatladı

Hiç sorun olmaz hocam. Dediğin gibiyse zaten beraat edersin. Şimdiden hayırlı olsun :)

- - - Güncellendi - - -

Devlet memuruyum, araştırma görevlisi kadrosuna atandım, muvafakat almak için güvenlik ve arşiv soruşturmasının bitmesi mi gerekiyor? üniversite muvafakat yazısını yazdığını, arşiv ve güvenlik soruşturması için belgeleri de gönderdiğini söyledi ama 1.5 aydır ne muvafakat ne de arsiv güvenlik soruşturmasından ses yok.

Soruşturma bitince verilir hocam. Çünkü bir yerde çalışıyor olmanız ya da işe başlamanız güvenlik soruşturması sonrasında gerçekleşen işlemler.

hidrokula

Öğrenci
ylsy ' nin de güvenlik soruşturma süreci bu şekilde 3-4 ay sürer diyebilir miyiz acaba
Hocam ben de ylys bursuyla dsi adına masterimi yapıp döndüm. 1.5 aydır guvenlik soruşturmam devam ediyor. Kanundan anladığım kadarıyla 2 ay içinde atamamızın yapılması gerekiyor, aksi takdirde tazminat yükümlülüğümüz kalmıyor. Gerçi OHALden dolayı nasıl bir etki olur bilemiyorum.

Longhorn

Öğrenci
Hocam ben de ylys bursuyla dsi adına masterimi yapıp döndüm. 1.5 aydır guvenlik soruşturmam devam ediyor. Kanundan anladığım kadarıyla 2 ay içinde atamamızın yapılması gerekiyor, aksi takdirde tazminat yükümlülüğümüz kalmıyor. Gerçi OHALden dolayı nasıl bir etki olur bilemiyorum.

Öyle bir durum olmaz, sizi ilçe milli eğitime görevlendirme yapar merak etmeyin. Yakında haberini alırsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,
Ben üniversitenin daire başkanlığını arıyorum. 3 kere çaldıktan sonra arama sonlandırılıyor. Geçen cuma da aynı şekildeydi. Neden bu şekilde acaba fikriniz var mı? Dışarıdan gelen aramaları bu şekilde engellemiş oluyorlar. Nasıl bilgi alacağız anlamadım

karskars

Öğrenci

hocam aynı durumdayım güvenlik soruşturmam 28 gün sürdü muvafakat bu gün 20. gününde bi evrak yollayacaklar altı üstü bekliyorum hala...

- - - Güncellendi - - -

süreci nasıl takip ettiniz hocam.

atandığınız universitenin personel işleriyle konuşmanız lazım sürekli, vermeye tenezzül ederlerse cevap alabiliyorsun