Devlet memuruyum, araştırma görevlisi kadrosuna atandım, muvafakat almak için güvenlik ve arşiv soruşturmasının bitmesi mi gerekiyor? üniversite muvafakat yazısını yazdığını, arşiv ve güvenlik soruşturması için belgeleri de gönderdiğini söyledi ama 1.5 aydır ne muvafakat ne de arsiv güvenlik soruşturmasından ses yok.
Bilginiz var ise paylaşır mısınız?
hocam benim daha önceki paylaşımı okursanız benzer durumdayız. bana da sizin dediğiniz gibi muvafakat yazısı ile güvenlik araştırmasını aynı anda başlatıyoz dediler ama öyle yapmadılar. önce muvafakat istediler hemen verdik sağolsun rektör hoca anında verdi
sonra dediler ki şimdi başlatabiliriz güvenlik soruşturmasını. 20 aralık evrak teslim tarihi. 10 ocak muvafakatın verilip kazandığım üniversiteye ulaşma tarihi. 10 ocak civarı güvenlik soruşturma başlatma tarihi. 17 ocak ikamet ettiğim yere güvenlik soruşturmasının gelme tarihi. 20 ocak ikamet yerindeki emniyetten güvenlik formunun çıkma tarihi... sonrası yok vessellam
- - - Güncellendi - - -
Hiç sorun olmaz hocam. Dediğin gibiyse zaten beraat edersin. Şimdiden hayırlı olsun
- - - Güncellendi - - -
Soruşturma bitince verilir hocam. Çünkü bir yerde çalışıyor olmanız ya da işe başlamanız güvenlik soruşturması sonrasında gerçekleşen işlemler.
yok benimki muvafakat verildi sonra güvenlik soruşturması başladı. bunu yapan kastamonu üniversitesi
- - - Güncellendi - - -
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ olarak çalışmaktayım. Kastamonu ünivi kazandım. 20 aralıkta Kastamonu Üniversitesi personel daire başkanlığına belgelerimi teslim ettim. Oradaki memur muvafakat isteyip istemediğimi sordu. muvafakat istersem ne olur istemezsem ne olur dedim. çalıştığım ünivden muvafakat istemezsem güvenlik soruşturmamı başlatacaklarını, olumlu neticelenmesinin ardından istifa edip atanabileceğimi söylediler. ben muvafakat alacağımı sözlü olarak beyan ettim. O da, güvenlik soruşturması ile muvafakat yazısını aynı anda yazacaklarını sözlü olarak beyan etti. çıktım geldim. Yılbaşından sonra muvafakat yazımın üniversiteme geldiğini ilgili memurdan öğrendim. Aynı hafta muvafakat yazımı rektör hoca onaylayıp Kastamonuya yolladı. Bu süreçte güvenlik soruşturmamın da başladığını sanarken Kastamonuyu aradığımda ŞOK oldum. Muvafakat yazımın ellerine ulaştığını güvenlik soruşturmamın en kısa zamanda BAŞLATILACAĞINI duydum Ocak 15 civarı.
Biz zaten bir taramadan geçmişken ve öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam ederken bu bekletmeler NEDEN??
ve usül olarak önce güvenlik soruşturması ardından muvafakat istenmesi gerekmez miydi? Rektörümün bana muvafakat vermesi TEMİZ olduğum anlamına gelmiyor mu?
- - - Güncellendi - - -
Ağzımı bozmak istiyorum lakin sabırlı bir adamım. Kastamonu Üniversitesi Personel Dairede aynı problemle karşılaşan arkadaş var ise dertleşmek isterim
Güvenlik soruşturması neticelenince s..... yapacağınız işi deyip vazgeçmeyi bile düşünüyorum