Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben de yardımcı doçentlik için bekliyorum. Size üniversiteden mi söylediler mit raporunu? Bana söylemediler. Kaç nüsha teslim ettiniz formdan?

Evet hocam dekan dedi ki rektör mit raporunu bekliyormuş ondan dolayı atama yapmıyormuş. Gerçi ben zaten ar gör kadrosundayım ve güvenlik soruşturması formu vs hiç bir şey doldurmadım. Bakalım ne zaman atanacağım.

Siz sıfırdan mı atanacaksınız yeni bir yere?

finduilas

Profesör
Hocam ben de ylys bursuyla dsi adına masterimi yapıp döndüm. 1.5 aydır guvenlik soruşturmam devam ediyor. Kanundan anladığım kadarıyla 2 ay içinde atamamızın yapılması gerekiyor, aksi takdirde tazminat yükümlülüğümüz kalmıyor. Gerçi OHALden dolayı nasıl bir etki olur bilemiyorum.
Hocam sanirim arkadas atama degil bursiyer olma asamasini soruyor. Bu senenin mulakat sonuclari hala aciklanmadi da.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Evet hocam dekan dedi ki rektör mit raporunu bekliyormuş ondan dolayı atama yapmıyormuş. Gerçi ben zaten ar gör kadrosundayım ve güvenlik soruşturması formu vs hiç bir şey doldurmadım. Bakalım ne zaman atanacağım.

Siz sıfırdan mı atanacaksınız yeni bir yere?

evet sıfırdan atanacağım. Bugün konuştum üniversite ile valilikten raporun gelmesini bekliyorlarmış, bana mit raporu vs. denmedş. İki tane form doldurdum, yaklaşık 10 gün önce emniyet valiliğe göndermiş raporu, sorun da yok ancak valilikte hala göndermemiş üniversiteye.

0502

Öğrenci
Devlet memuruyum, araştırma görevlisi kadrosuna atandım, muvafakat almak için güvenlik ve arşiv soruşturmasının bitmesi mi gerekiyor? üniversite muvafakat yazısını yazdığını, arşiv ve güvenlik soruşturması için belgeleri de gönderdiğini söyledi ama 1.5 aydır ne muvafakat ne de arsiv güvenlik soruşturmasından ses yok.

Bilginiz var ise paylaşır mısınız?

hocam benim daha önceki paylaşımı okursanız benzer durumdayız. bana da sizin dediğiniz gibi muvafakat yazısı ile güvenlik araştırmasını aynı anda başlatıyoz dediler ama öyle yapmadılar. önce muvafakat istediler hemen verdik sağolsun rektör hoca anında verdi :D sonra dediler ki şimdi başlatabiliriz güvenlik soruşturmasını. 20 aralık evrak teslim tarihi. 10 ocak muvafakatın verilip kazandığım üniversiteye ulaşma tarihi. 10 ocak civarı güvenlik soruşturma başlatma tarihi. 17 ocak ikamet ettiğim yere güvenlik soruşturmasının gelme tarihi. 20 ocak ikamet yerindeki emniyetten güvenlik formunun çıkma tarihi... sonrası yok vessellam :D

- - - Güncellendi - - -

Hiç sorun olmaz hocam. Dediğin gibiyse zaten beraat edersin. Şimdiden hayırlı olsun :)

- - - Güncellendi - - -

Soruşturma bitince verilir hocam. Çünkü bir yerde çalışıyor olmanız ya da işe başlamanız güvenlik soruşturması sonrasında gerçekleşen işlemler.

yok benimki muvafakat verildi sonra güvenlik soruşturması başladı. bunu yapan kastamonu üniversitesi

- - - Güncellendi - - -

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ olarak çalışmaktayım. Kastamonu ünivi kazandım. 20 aralıkta Kastamonu Üniversitesi personel daire başkanlığına belgelerimi teslim ettim. Oradaki memur muvafakat isteyip istemediğimi sordu. muvafakat istersem ne olur istemezsem ne olur dedim. çalıştığım ünivden muvafakat istemezsem güvenlik soruşturmamı başlatacaklarını, olumlu neticelenmesinin ardından istifa edip atanabileceğimi söylediler. ben muvafakat alacağımı sözlü olarak beyan ettim. O da, güvenlik soruşturması ile muvafakat yazısını aynı anda yazacaklarını sözlü olarak beyan etti. çıktım geldim. Yılbaşından sonra muvafakat yazımın üniversiteme geldiğini ilgili memurdan öğrendim. Aynı hafta muvafakat yazımı rektör hoca onaylayıp Kastamonuya yolladı. Bu süreçte güvenlik soruşturmamın da başladığını sanarken Kastamonuyu aradığımda ŞOK oldum. Muvafakat yazımın ellerine ulaştığını güvenlik soruşturmamın en kısa zamanda BAŞLATILACAĞINI duydum Ocak 15 civarı.
Biz zaten bir taramadan geçmişken ve öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam ederken bu bekletmeler NEDEN??
ve usül olarak önce güvenlik soruşturması ardından muvafakat istenmesi gerekmez miydi? Rektörümün bana muvafakat vermesi TEMİZ olduğum anlamına gelmiyor mu?

- - - Güncellendi - - -

Ağzımı bozmak istiyorum lakin sabırlı bir adamım. Kastamonu Üniversitesi Personel Dairede aynı problemle karşılaşan arkadaş var ise dertleşmek isterim :) Güvenlik soruşturması neticelenince s..... yapacağınız işi deyip vazgeçmeyi bile düşünüyorum :D

Kararsiz1

Öğrenci
Ayni durum MEB'ten Okutmanlik kadrosuna gecen arkadasimin basina geldi. 5 yillik ogretmen once 1.5 ay muvafakat yazisi bekledi. O tamamlandiktan sonra bir 1.5 ay da guvenlik sorusturmasi bekledi. Aciktan atamalarda sadece sorusturma bekleniyor ama naklen atamalar daha sorunlu galiba.

A

Akademik Forum

Guest
Ayni durum MEB'ten Okutmanlik kadrosuna gecen arkadasimin basina geldi. 5 yillik ogretmen once 1.5 ay muvafakat yazisi bekledi. O tamamlandiktan sonra bir 1.5 ay da guvenlik sorusturmasi bekledi. Aciktan atamalarda sadece sorusturma bekleniyor ama naklen atamalar daha sorunlu galiba.

bana sormadılar bile muvafakat istiyormusun bu kadar beklemektense gidip başlamak daha mantıklı.. meb evrak işini yapana kadar istihbarat sülAlemizi arastırdı bi belge veremediler ...

A

Akademik Forum

Guest
ben de bir üni arş gör iken başka bir üni.de okutmanlığı kazandım. halihazırda çalıştığım yerin personel dairesindeki şube müdürü önce muvafakat işlemleri yapılır sonra soruşturma başlar derken; kazandığım üniversitenin daire başkanı ise sorşturma belli olmadan muvafakatname işlemlerine başlayamayız dedi. tam bir ay oldu hiçbir şekilde ses soluk yok. ben de hiç arayıp sormadım tabi bu süreçte.

A

Akademik Forum

Guest
belgeri teslim edişim 4 ocak
üniversiteden haberin gelişi 20 şubat
ikametgah konya

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar güvenlik soruşturması süresinde (yani soruşturma tamamlanmadan) memur sayılmayız değil mi? Feragat edersek bir hak ihlali olur mu? Ohal'i de göz önünde bulundurur musunuz cevap verirken. Başka bir okula başvuru yapmak istiyorum da.

A

Akademik Forum

Guest
Ben guvenlık soruşturması ıçın evrakları verelı bugun tam bır hafta oldu kocaelınde ıkamet etmekteyım okulum da kocaelı unıversıtesı araştırma görevlısı kadrosu personel daıre başkanlığı bır ay surer dedı başka kocaelınde atanma bekleyen arkadaşlar var mıdır aranızda acaba?

A

Akademik Forum

Guest
hayırlı olsun

hayırlı olsun hocam. hangi üniversitede göreve başlayacaksınız. benim de ikamet konya belge teslim tarihim 5 ocak. bilgi verirseniz sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Ben guvenlık soruşturması ıçın evrakları verelı bugun tam bır hafta oldu kocaelınde ıkamet etmekteyım okulum da kocaelı unıversıtesı araştırma görevlısı kadrosu personel daıre başkanlığı bır ay surer dedı başka kocaelınde atanma bekleyen arkadaşlar var mıdır aranızda acaba?

ben de Kocaeli'de atama bekliyorum, evraklarımı üniversiteye 26 Ocak'ta verdim ama şu ana kadar bir ses çıkmadı. Personel daire 1-2 ay sürer demişti, bekliyorum.

mythic

Öğrenci
Hocam ben de ylys bursuyla dsi adına masterimi yapıp döndüm. 1.5 aydır guvenlik soruşturmam devam ediyor. Kanundan anladığım kadarıyla 2 ay içinde atamamızın yapılması gerekiyor, aksi takdirde tazminat yükümlülüğümüz kalmıyor. Gerçi OHALden dolayı nasıl bir etki olur bilemiyorum.

hayırlı olsun hocam. ben henüz ylsy ' nin mülakatına girdim onun sonuçlanmasını bekliyorum :)

A

Akademik Forum

Guest
az önce emniyet müdürlüğü güvenlik şube birimini aradım. evraklarımın 7 şubat'ta emniyete geldiğini ve işlemlerin devam ettiğini söylediler.

A

Akademik Forum

Guest
30 Ocak ta Düzce Üniversitesine belgelerimi teslim ettim. Bugün sivil polis kapıya geldi. Sakarya da ikamet ediyorum. Bakalım ne zaman biter.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba bu ay başında araştırma görevliliği için evraklarımı teslim ettim, güvenlik soruşturmam devam ediyor.
Fakat benim 2 ay içinde (soruşturmam muhtemelen devam ederken) yüksek lisansımı tamamlamam gerekiyor.
Kazandığım kadro ise yüksek lisansı devam ediyor şartı istiyordu.
Yüksek lisansımı bitirip atandığım yerde göreve başlasam problem olur mu ? Yoksa başvurduğum zaman mı dikkate alınır ? Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
7 ekimde belgelerimi kazandigim universiteye verdim. Hala bekliyorum. Çin işkencesine döndü artık bu soruşturma. Olumlu ya da olumsuz bir cevap gelsede kurtulsam. İl istanbul ilce umraniye. İstanbuldan sonuç alan hocam var mı hiç ?

A

Akademik Forum

Guest
ben de evraklarımı 23 aralıkta vermiştim 13 ocak üniversiteden çıkış tarihi. kırsal bölge de ikamet ettiğim için jandarma bakıyormuş ve aradığımda soruşturmamın bittiğini, en geç pazartesiye, yani 27 şubata emniyete gönderileceğini söylediler. bilmiyorum artık üniversiteye ne zaman varır, bir tahmini olan var mı ?