Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

samsunluu

Öğrenci
Hocam ben de uludağ üniversitesini bekliyorum. Acaba evrakların üniversiteye ulaşıp size atandığınızın bildirilmesi arasında kaç gün vardır.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar, öncelikle herkese sabır diliyorum. Oldukça yorucu ve stresli bir süreç geçiyor ancak o güzel atama haberini aldıktan sonra emin olunuz insan her şeyi unutuyor :) Benim süreç şu şekilde gelişti;

13 Ocak - Güvenlik soruşturması formu üniversiteye teslim.
23 Ocak - Belgenin emniyete girişi
23 Mart - Üniversiteden atama yazısının gelmesi.

Tam olarak süreç iki ay sürdü. İkametgah Eskişehir, üniversite Bursa.
Darısı en kısa zamanda bekleyen arkadaşların başına. Güzel haberler almanız ümidiyle.

Hocam ben de uludağ üniversitesini bekliyorum. Acaba evrakların üniversiteye ulaşıp size atandığınızın bildirilmesi arasında kaç gün vardır. benim evraklar 20 martta üniversiteye gitmiş tahminen kaç günde haber gelir acaba

A

Akademik Forum

Guest
anne adı baba adı doğum yeri, kardeş ve çocuk sayısı, daha önce çalışılan yerler vs gibi temel sorular. bunları sorduktan sonra raporu düzenleyip göndereceklerini söylüyorlar genellik ama ulaşması yine de zaman alıyor. çünkü eve gelen polis sadece bir kişiyle ilgilenmiyor. onlarca belki yüzlerce kişi hakkında rapor düzenliyor.

hocam polis raporu ilemi yoksa kurumami gönderecegi ile ilgili birsey dedimi size

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba,
Benim evraklar 2 hafta önce üniversiteye gönderilmiş. Emniyete gidip öğrendim ve gönderilen evrak dosyasında ismimi de gördüm. Okulu dün aradım gelmedi dedi. Bugün Ptt'ye gidip bu kadar sürede gitmemesi normal mi diye sordum. Bir yanlışlık var bu kadar sürmez dediler. Bence de bir yerde bir yanlışlık var ama anlayamadım. Acaba okuldakiler mi yanlış bilgi veriyor? Eğer öyleyse neyi amaçlıyor olabilirler ki?

A

Akademik Forum

Guest
Ne postası ne beklemesi? Tüm evrak işleri artık sistem üzerinden online olarak yapılmakta...

M

maaşsızvirane

Guest
hocam güvenlik soruşturman adana'da yapılmış anladığım kadarıyla kaç gün sürdü biliyor musun?

m.ahmet

Öğrenci
merhabalar, 3 hafta önce bir üniversitenin öğretim görevlisi kadrosu için sınava girdim. Sonuçlar geçen hafta açıklanacaktı ama açıklanacağı gün güvenlik soruşturması nedeniyle sonuçlar bu hafta açıklanamayacak şeklinde duyuru yapıldı. şimdi benim merak ettiğim, bu süreç asil ve yedek açıklandıktan sonra ataması gerçekleştirilecek aday için yapılmaz mı? üniversite bunu neden önceden yapma ihtiyacı duydu? daha önce bu tarz bir durum yaşayan oldu mu? cevaplarsanız sevinirim..

bi yaşıma daha girdim. ilk defa böyle birşey duyuyorum

zrdcl

Öğrenci
bi yaşıma daha girdim. ilk defa böyle birşey duyuyorum

inanın hocam biz de. alınacak kişi sayısı 1, ama kalan 9 kişi şuanda güvenlik soruşturması sonucunu boşu boşuna bekliyor. yani bir önce asil ve yedeğinizi açıklayın sonra yaparsınız güvenlik soruşturmasını. Forumdaki arkadaşlar daha önce böyle birşey yaşadılar mı paylaşırlarsa sevinirim.

şans

Öğrenci
inanın hocam biz de. alınacak kişi sayısı 1, ama kalan 9 kişi şuanda güvenlik soruşturması sonucunu boşu boşuna bekliyor. yani bir önce asil ve yedeğinizi açıklayın sonra yaparsınız güvenlik soruşturmasını. Forumdaki arkadaşlar daha önce böyle birşey yaşadılar mı paylaşırlarsa sevinirim.

Sizin kazandığınız üni. Hangisi bilmiyorum ama izmir ekonomi üni. Bu konuda kıllık yapıyor, bu uygulama onlarda var.

zrdcl

Öğrenci
Sizin kazandığınız üni. Hangisi bilmiyorum ama izmir ekonomi üni. Bu konuda kıllık yapıyor, bu uygulama onlarda var.

yok daha kazanmadım. sınava girdi 10 kişi ve daha asil ve yedek açıklanmadan önce güvenlik soruşturması yapıyorlar. Buarada kadro İzmir ekonomi üniversitesinde açıldı. Daha önceden İzmir ekonomi üniversitesinin böyle bir prosedürü olduğunu bilmiyordum açıkçası. siz daha önce mi yaşadınız bu durumu?

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba,
Benim evraklar 2 hafta önce üniversiteye gönderilmiş. Emniyete gidip öğrendim ve gönderilen evrak dosyasında ismimi de gördüm. Okulu dün aradım gelmedi dedi. Bugün Ptt'ye gidip bu kadar sürede gitmemesi normal mi diye sordum. Bir yanlışlık var bu kadar sürmez dediler. Bence de bir yerde bir yanlışlık var ama anlayamadım. Acaba okuldakiler mi yanlış bilgi veriyor? Eğer öyleyse neyi amaçlıyor olabilirler ki?

Hocam nereye gönderilmişti evrak onu gördünüz mü? Belki valiliğe, ordan üniversiteye gidiyordur veya emniyetin başka bir birimine imza için falan gidiyordur? Desteksiz tahmin bunlar ben de aynı basamakta bekliyorum ve mantıklı bir izah getiremedim.

- - - Güncellendi - - -

Hocam üniversiteye gönderildiğini söylediler. Nereye gönderildiğini görmedim. Bende mantıklı izah getiremediğim için desteksiz tahmin olabilir.

burhan0087

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.
Yazılanları okuduktan sonra benim süreç yeni sayılır 2 martta teslim ettim evrakları. İkametgahım Bursa.
Yalnız bir sorum olacak ben emniyeti 2 defa aradım ayrıca yine bir polis tanıdığı aradım bilgi almak için ama hiç bir şekilde bilgi verilmeyeceğini soruşturmanın gizli şekilde yürütüldüğünü söylediler. Sizler bu bilgileri nasıl elde ettiniz?

Bursa ikametgahı olan başka arkadaş var mı, ne kadar süredir bekliyorsunuz?

BaDdeMm

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.
Yazılanları okuduktan sonra benim süreç yeni sayılır 2 martta teslim ettim evrakları. İkametgahım Bursa.
Yalnız bir sorum olacak ben emniyeti 2 defa aradım ayrıca yine bir polis tanıdığı aradım bilgi almak için ama hiç bir şekilde bilgi verilmeyeceğini soruşturmanın gizli şekilde yürütüldüğünü söylediler. Sizler bu bilgileri nasıl elde ettiniz?

İkamet Bursa üniversite Bursa.
21 ocakta güvenlik soruşturması için evrakları üniversiteye teslim ettim bekliyoruz.
Bursa'da işler yavaş ilerliyormuş böyle söyleniyor.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba.

Hocam biz genelde uzun süredir bekliyoruz ve gitgide bilgi almak zor hale geldi. Şahsa bilgi vermeleri suç olduğu için vermemeleri normal, telefonda hiç beklemeyin zaten öğrenen ancak gidip öğrenebiliyor ki o da zorlaştı. Tanıdığınız gidip sorarsa belki öğrenebilir. Bilgi alma durumu aynı emniyette kapıdaki görevliye göre bile değişiyor o yüzden farklılıklar olması çok normal.

boun60

Öğrenci
Herkese merhaba,

Hocam merhaba,

Benim evraklarım da emniyetten çıkalı tam 14 gün oldu. Bilgiyi emniyetten aldım, 10 Mart cuma postaya bırakıldı dediler. Bugun okulu aradım. Personel dairesi henüz gelmediğini ama genel evrak biriminde olabileceğini söyledi. Orayı da aradım gelmemiş. Genel evraktaki görevli maksimum 12 günde postaların geldiğini hatta dün ve bugun postaların ulaştığını söyledi. Bu kadar sürmesi anormal dediler. Ben de iyice sıkıntıya girdim. Şu an aklıma yatan tek şey postanın cuma posta saatinden sonraya kalması dolayısıyla pazartesi yola çıkmış olması. Öyle olsa bie 12 gün geçmiş oluyor, yine çok. Anlam veremiyorum, sabırla bekliyorum ama artık yılma noktasındayım.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam merhaba,

Benim evraklarım da emniyetten çıkalı tam 14 gün oldu. Bilgiyi emniyetten aldım, 10 Mart cuma postaya bırakıldı dediler. Bugun okulu aradım. Personel dairesi henüz gelmediğini ama genel evrak biriminde olabileceğini söyledi. Orayı da aradım gelmemiş. Genel evraktaki görevli maksimum 12 günde postaların geldiğini hatta dün ve bugun postaların ulaştığını söyledi. Bu kadar sürmesi anormal dediler. Ben de iyice sıkıntıya girdim. Şu an aklıma yatan tek şey postanın cuma posta saatinden sonraya kalması dolayısıyla pazartesi yola çıkmış olması. Öyle olsa bie 12 gün geçmiş oluyor, yine çok. Anlam veremiyorum, sabırla bekliyorum ama artık yılma noktasındayım.

Hocam emniyetten çıkış tarihinden emin misiniz ? Belki orada yanlış söylediler, daha ordan çıkmamıştır.

A

Akademik Forum

Guest
benim güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunu üniversite aralıkta aldı aralıktan beri bekliyordum. Şubatta çağırdılar istenilen evrakları mail attılar bende güvenlik soruşturmam bitti sandım ancak daha sonra güvenlik soruşturmasının bitmediğini ama taahhütnameye imza atararak başlayabileceğimi söylediler. Sonra imzayı attık evrakları teslim ederken personel daire başkanlığındaki görevli ''aaa 36ohalkhk'' dedi sgk çıkış ekran görüntüsünde daha sonra sizi alamayız kusura bakmayın dediler. Ailemle gitmiştik epey rencide olduk. Halbuki sicilim temiz hiç bi bağlantım yok. Daha sonra tamam o zaman güvenlik soruşturmasını bekleriz dedik. Görevli güvenlik soruşturmasından geçseniz bile almayaağız sizi dedi. Bende bunun yazılı olarak bildirilmesi gerektiğini söyledim ancak öyle bişe yapamayız talimat var dediler. Zaten 3 ay çalıştım 2 ay maaş alamadım üniversite kapandı. İlanı yöksis te görmüştüm bilmiyordum fetöyle bağlantısı olduğunu ama olan oldu zaten..şu çok ilginç ama 36ohalkhk çıkış koduna sahip 5 kişi hem devlet hemde özel üniversitelerde güvenlik soruşturmaları bile bitmeden akademisyen oldular...dilekçe yazdık üniversiteye ve yök e cevap gelmedi. Güvenlik soruşturmam şuan nerede bitti mi bitmedi mi bilmiyorum güvenlik soruşturmasından %100 geçeceğime eminim zaten hakkımda en ufak birşey çıkarsa değil akademisyenlik hiçbir işe başvurmam. Bunun hakkında ne yapabilirim? Dava açıcaz dilekçeye cevap gelmezse ama maddi olarakta çok iyi durumda değiliz avukat tutma dava açma filan hep masraf bunlar bu sorunu dava açmadan çözebilir miyim? ya da dava açınca tazminat alabilir miyim? bilgisi olan var mı?

kıpır

Öğrenci
Hocam ben de uludağ üniversitesini bekliyorum. Acaba evrakların üniversiteye ulaşıp size atandığınızın bildirilmesi arasında kaç gün vardır.

- - - Güncellendi - - -

Hocam ben de uludağ üniversitesini bekliyorum. Acaba evrakların üniversiteye ulaşıp size atandığınızın bildirilmesi arasında kaç gün vardır. benim evraklar 20 martta üniversiteye gitmiş tahminen kaç günde haber gelir acaba

Merhaba hocam, benim kadro Bursa Teknik Üniversitesinde. Haber gelmesi konusunda bizim üniversite oldukça hızlı ve titiz davranıyor hakkını vermek lazım.22 Mart tarihinde onaylanan kararname, 23 mart günü elime ulaşmıştı. Üniversite postaya vermek yerine kargo şirketi ile daha hızlı bir şekilde gönderdi. Umarım sizin de en yakın zamanda elinize ulaşır.

- - - Güncellendi - - -

Hayırlı olsun, darısı tüm bekleyenlerin başına.
Hocam, Bursa Teknik'e mi atandınız? Yoksa Uludağ Üniversitesine mi?

Bursa Teknik Üniversitesi'ne atandım hocam.

A

Akademik Forum

Guest
Selamlar,
Gebze Teknik Üniversitesi için 1-1.5 hafta içinde atamaların yapılması beklenmekteymiş, arkadaşım personel daire başkanlığıyla konuşmuş rast gelince.
Herkese kolay gelsin.

BaDdeMm

Öğrenci
Merhaba hocam, benim kadro Bursa Teknik Üniversitesinde. Haber gelmesi konusunda bizim üniversite oldukça hızlı ve titiz davranıyor hakkını vermek lazım.22 Mart tarihinde onaylanan kararname, 23 mart günü elime ulaşmıştı. Üniversite postaya vermek yerine kargo şirketi ile daha hızlı bir şekilde gönderdi. Umarım sizin de en yakın zamanda elinize ulaşır.

- - - Güncellendi - - -

Bursa Teknik Üniversitesi'ne atandım hocam.

Hayırlı olsun tekrar bende Bursa Teknik Üniversitesini bekliyorum. Soruşturma sürecinde üniversiteden bilgi alabildiniz mi?