Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar belgeleri emniyetten çıkanlardan bir haber var mı? Benim de çıkmış emniyetten ama geçen hafta üniversite bize daha ulaşmadı dedi.

Yok hocam haber, arada valiliğe falan mı gidiyor acaba benim de tam tarihi bilmiyorum ama en geç 12 gün önce çıkmış olması lazım

A

Akademik Forum

Guest
Boston

ikamet istanbul, evrak teslim tarihi 7 kasım. 141 gün oldu, yani 4 buçuk aydan fazla. en ufak bir gelişme yok.

A

Akademik Forum

Guest
Ben belgede "1. ikametgah adresi" bölümüne ikametgahımın kayıtlı olduğu ili yani memleketi yazdım. "2. halen oturma adresi" bölümüne ise İstanbul'da oturduğum adresi yazdım. Benim belgeler ikametgah adresine gitmedi hiç, İstanbul'da yapılıyor soruşturmam (Emniyet'in sitesindeki bilgi edinme yerinden öğrendim, belgenin emniyete geliş tarihini felan yazmışlardı cevapta)

Merhaba, cevap için teşekkürler. Ben bugün tekrar Manisa'yı aradım ve bana orda soruşturma tamamlanıp belgeler İstanbul'a yollandığında olay bitecek, İstanbul emniyetle ilgili yok dediler. Niye farklı farklı cevaplar alıyoruz, beklemek zaten yeterince yıpratıcı. :(

A

Akademik Forum

Guest
karabük uni. atanipda bekleyen varmi acaba 7 ocak uniye belgeleri teslim ettim 16 ocak emniyete gelmis hala bekliyorum, ikamet ankara

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Yok hocam zaten 2014 te mezun oldum ben. daha öncedende fetö ile hiçbi bağlantım yoktu ne bunların okulunda okudum ne de birşey yaptım 2014 te mezun olduktan sonra 2 sene işsizdim öyp ye hazırlandım 2016 da 0.5 puanla kaçırınca öyp bitti dediler bende özellere başvurmaya başladım önce bir özel üniversitede çalıştım maaşlar yatmıyordu üniversite batmış filan ondan sonra yine yöksiste gördüğüm 4-5 üniversiteye başvuru yaptım orasını kazandım gittim. üniversite fetöcü çıktı aslında 1-2 ay sonra şüphelenmeye başlamıştım ama ev kirası verdik mobilya aldık fian en azından 1 maaş daha alayım öyle ayrılırım diyordum 15 temmuz hain darbe girişimi oldu ve sonrasında da üni. kapandı zaten. anlayacağın ordada 3 ay çalıştım 1 ay maaş aldım. daha sonra üniversitelere başvuruyordum yöksiste gördüğüm özel bir üniversiteyi kazandım. Güvenlik soruşturmamı istediler verdim aralıkta çağırdılar işte istenilen evrakları filan söylediler götürdüm orada sgk iş çıkış nedenimde 36ohalkhk yazıyor diye almadılar...iyi de ben ihraç edilmedim, sicilim temiz daha sonra zaten güvenlik soruşturma sonucunuz temiz çıksa bile almayacağız sizi dediler..Benim anlamadığım şey şu ki kapatılan üniversitelerde 5 yıldır çalışanlar vardı onlarda 36ohalkhk sgk çıkış koduna sahip hatta aralarından bazıları gözaltına bile alındı ama bu insanlar çeşitli özel ve devlet üniversitelerinde arş. gör. yrd.doç prof. oldular eee şimdi bu insanlar güvenlik soruşturması bitmeden 36ohalkhk kodu ile akademisyen oldular peki benim suçum ne?? İnanamıyorum yani gerçekten ben böyle birşey görmedim hayatımda ne yani o kurumda 3 ay değilde 5 yıl çalışsam 36ohalkhk kodunu önemsemicekler miydi? bende mi akademisyen olcaktım? Bu çok adaletsiz bence hukuksuzluk var dava açıcaz evet ama hep masraf dediğim gibi birde güvenlik soruşturmam şuan nerede bitti mi devam ediyor mu? bilmiyorum bir yanda da yüksek lisans ve 2. üniversitemi okuyorum ama bu yaşadıklarımdan sonra bilmiyorum yani bir daha akademisyen olmak ister miyim hoş puanım yüksek olmasına rağmen almadı çoğu üniversite birde bu puanları almak için 3-4 sene her dönem ales yds ye girdim siz düşünün gerisini hep 1-2 puan artıra artıra yükselttim biraz puanlarımı ama hepsi boşaymış

Dava aç kardeşim, suçsuzsun, eğer bu işten başka iş yapamam dersen davayla kazanırsın kadroyu tekrar. Geç olur davanın sonuçlanması, biraz yıpranırsın ama uzun ömürde 1-2 yıl hiçbir şeydir. Dava açmazsan ömür boyu çıkarırlar karşına bunu, ama açarsan 1-2 yıl sonra istediğin bir hayat olur elinde. Benim Ege Üniversitesi'nden hocalarım da kadrosuzluktan İzmir Üni. geçti. Şimdi işsizler ama tertemizler, onlar da başvuru hakları için dava açacak. Hakkını sonuna kadar ara, başkalarının suçu yüzünden küsme ülkeye, sizin gibilere ihtiyaç var :)

A

Akademik Forum

Guest
Ya bu son basamak emniyet-üniversite evrak süresi için tanıdığı olan sağlıklı bilgi almaya çalışabilir mi? Soruşturma bitmeden işe başlayamamayı bi şekilde kabullenmiştik ama soruşturma bitmesine rağmen başlayamamayı hazmedemedim.

A

Akademik Forum

Guest
Unfortunately man! Day 103, from Istanbul. Still waiting. I think they are using KATIRs to transfers the documents. There is no way other than this. Make sense, doesn't it?

MrMechakucha

Öğrenci
Unfortunately man! Day 103, from Istanbul. Still waiting. I think they are using KATIRs to transfers the documents. There is no way other than this. Make sense, doesn't it?

boun60

Öğrenci
Benim de 13 gün oldu çıkalı güya. Hala üniversite cuma günü bize gelmedi dedi. Elektronik ortamda bile tarayıp gönderebilecekleri belgeleri hangi ulaşım aracıyla gönderiyorlar anlamıyorum. Sürecin her kısmı ömür törpüsü...

Okuldan postayı takip ettirin dediler. Nasıl yapacağım hiç fikrim yok. Keşke şu postayı okul takip edebilse. Gerçekten sürecin her kısmı yorucu

A

Akademik Forum

Guest
WhatsApp grubuna ekleyin diye numaramı yazmıştım 4 gün oldu hala eklemediniz. Demek ki memlekette sadeceEvrakları taşımayı katırla değil 😃 WhatsApp a eklemeyi de kaplumbağayla yapıyorlar😃(Gözden kaçtı galiba) herkese sabırlar dilerim.