Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
İkameti Ankara'da olup da güvenlik soruşturması sonucunu bekleyen ve ya soruşturması tamamlanmış olan arkadaşlara bir sorum olacak. Kazandığım üniversite evragı tam olarak valiliğe gönderdiği tarihi söylemiyor. Valilikte de evragımı bulamıyorum. Sadece isim soyisim ve ya Tc kimlik numarası ile il emniyetten bilgi alabilir miyim? Ve ya bu süreçte bilgi alan arkadaşlar nasıl bir yol izlediler? Bu arada ilçe emniyet ve bölge karakolundan hiç bir bilgi alamadım aramalarıma rağmen...
Hocam isminizle öğrenebilirsiniz ama bilgi verilmesi yasak olduğu için bir şekilde bilgi alanlar bilgi veren memurları zor durumda bırakacak şeyler yazmışlar forumlarda falan. O yüzden kapıda denk geldiğiniz memura bağlı bilgi alabilmeniz. Ya da bir tanıdığa sordurabilirsiniz. Genel olarak iyi insanlar zaten ama çok yoğunlar biraz şans işi biraz.

Ozze

Öğrenci
Arkadaşlar az önce aldığım bilgiye göre emniyet, halihazırda çalışmakta olanların kurumlarından da yazılı bilgi istiyormuş. Benim şu anda çalışmakta olduğum kurumdan çok geç cevap geldiği için soruşturma uzun sürmüş. Ama verilen bilgiye göre soruşturma bitmek üzereymiş. bugün itibariyle 60 gün oldu. Zaten 5 yıldır devlet memuruyum beni detaylı araştırmalarına gerek yok diye düşünüyordum ama çalıştığım üniversiteden dosya istemişler meğer.
Hangi ilde yapıldı soruşturma?

lordes

Öğrenci
Emniyet evrakları üniversiteye neyle gönderiyor acaba bilgisi olan var mı?

Evrakların gönderildiğini söyledikleri tarihten itibaren 2 hafta geçti hala üniversiteye ulaşmamış.

Katırlarla gidiliyor olması lazım bu kadar süre için :mad:

aynı durum bende de oldu. 13 gün sonra gitti ünversiteye belgeler. ama emniyet daha onceden gonderdıgını soylemişti. Valiligi aradım bıze gelmez dırek kuruma gıder dedı. bence valılıge gidiyor oncelıkle..
hocam telaş yapma 15-20 gun sonra belge çıkar.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar az önce aldığım bilgiye göre emniyet, halihazırda çalışmakta olanların kurumlarından da yazılı bilgi istiyormuş. Benim şu anda çalışmakta olduğum kurumdan çok geç cevap geldiği için soruşturma uzun sürmüş. Ama verilen bilgiye göre soruşturma bitmek üzereymiş. bugün itibariyle 60 gün oldu. Zaten 5 yıldır devlet memuruyum beni detaylı araştırmalarına gerek yok diye düşünüyordum ama çalıştığım üniversiteden dosya istemişler meğer.

özel sektörde calisanlardada istiyorlarmi yoksa sadece devlet kurumlarindandmi

A

Akademik Forum

Guest
hocam pazar gunu de polıs gelebılıyor yanı haftasonu tatıl bılıyordum demekkı ıstanbulda baya baya bır yogunluk var

Hocam polis ne alaka? polis güvenlik soruşturması sonucunu yürütülen kişinin evine bizzat getirip belge mi veriyor? direk üniversiteye göndermiyor mu güvenlik soruşturmasını? benim aralıkta yök e gönderdiler hala bi cvp gelmedi üni. dende yökten ben anlamadım farklı şeylerden mi bahsediyoruz?

boun60

Öğrenci
Hocam aynı durumu ben de yaşıyorum. Evraklar tam 13 gün oldu yola çıkalı, bana söylenene göre tabi. Hala ulaşmamış. Fakat yaşadığım yere 6 günde gelmişti soruşturma için.

- - - Güncellendi - - -

Emniyet evrakları üniversiteye neyle gönderiyor acaba bilgisi olan var mı?

Evrakların gönderildiğini söyledikleri tarihten itibaren 2 hafta geçti hala üniversiteye ulaşmamış.

Katırlarla gidiliyor olması lazım bu kadar süre için :mad:

Hocam aynı durumu ben de yaşıyorum. Evraklar tam 13 gün oldu yola çıkalı, bana söylenene göre tabi. Hala ulaşmamış. Fakat yaşadığım yere 6 günde gelmişti soruşturma için.

A

Akademik Forum

Guest
gaziantep universitesi

Gaziantep Universitesi son evrak teslim tarihi 6 ocakti. Teslim ettik hala bekliyoruz. Ikametgah Gaziantep. Polis gelmedi. Kuruma sormadilar. Ariyoruz bilgi alamiyoruz.

A

Akademik Forum

Guest
Dün emniyetten aldığım bilgiye göre güvenlik soruşurması bitmiş bir kaç imza kaldı denildi. 1 2 haftaya okula gönderilecekmiş il bursa emniyete ulaşması aralık

Ozze

Öğrenci
Hocam polis ne alaka? polis güvenlik soruşturması sonucunu yürütülen kişinin evine bizzat getirip belge mi veriyor? direk üniversiteye göndermiyor mu güvenlik soruşturmasını? benim aralıkta yök e gönderdiler hala bi cvp gelmedi üni. dende yökten ben anlamadım farklı şeylerden mi bahsediyoruz?

Hocam adres teyidi için polis eve geliyor bir kaç soru sorup gidiyor. Ama bu durum kesin değil. Gelmediği durumlarda var. Yukarıda ondan bahsedilmiş.

- - - Güncellendi - - -

112. gün bugün itibari ile. Bu arada 107. günde Evrakların üniversiteye gönderildiği bilgisine ulaştım. ne kadar doğru bilgi bu ama emin değilim.
Bir gelişme oldu mu siz de? Evraklar okula ulaşmış mı?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Dün emniyetten aldığım bilgiye göre güvenlik soruşurması bitmiş bir kaç imza kaldı denildi. 1 2 haftaya okula gönderilecekmiş il bursa emniyete ulaşması aralık

Hocam siz 4,5 aydır Bursa'da bekleyen kişisiniz değil mi? Ben soruşturma da Bursa da yapılıyor, bittikten sonra bile imza için 1-2 hafta diyorlarsa vay halimize. ben sizden 1,5 - 2 ay sonrayım bir de.

şans

Öğrenci
aynı durum bende de oldu. 13 gün sonra gitti ünversiteye belgeler. ama emniyet daha onceden gonderdıgını soylemişti. Valiligi aradım bıze gelmez dırek kuruma gıder dedı. bence valılıge gidiyor oncelıkle..
hocam telaş yapma 15-20 gun sonra belge çıkar.

Benim de 10 gün önce gönderilmiş ama hala ses yok. Kendi içerisindeki yazışmalardan dolayı galiba fakülteye gelmesi uzun sürüyor.